Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26960 Lokacija: Heartbreak Hotel
S obzirom da je prikazan kao lijenčina i neradnik postavlja se pitanje da li je je on zapravo sam napuštao svoje gazde? Jer službene verzije su uvijek bile da je on sam od njih odlazio u potrazi na nečim drugačijim, iz radoznalosti, da vidi svijet. Moguće da su ga njegove gazde otpuštale nakon nekog vremena, jer sam kaže da je potkradao iste, da im je pravio štetu, da je za vrijeme radnog vremena čitao knjige... bio je kod niza gazda i nigdje nije dugo ostao, pa je pitanje kako je i zašto to bilo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
Gledao sam dokumentarac o diktatoru Titu, ne znam dali ste zamjetili na Vrdoljakovom stolu dok prica dvije knjige jedna je Bleiburg a druga je crvena Tito okrenuta naopako, dali je slucajnost da se te dvije knjige nalaze na jednom stolu u tom serijalu procjenite sami.
S obzirom da je prikazan kao lijenčina i neradnik postavlja se pitanje da li je je on zapravo sam napuštao svoje gazde? Jer službene verzije su uvijek bile da je on sam od njih odlazio u potrazi na nečim drugačijim, iz radoznalosti, da vidi svijet. Moguće da su ga njegove gazde otpuštale nakon nekog vremena, jer sam kaže da je potkradao iste, da im je pravio štetu, da je za vrijeme radnog vremena čitao knjige... bio je kod niza gazda i nigdje nije dugo ostao, pa je pitanje kako je i zašto to bilo.
Zato što je bio nekvalitetan radnik, inače gledao sam seriju, a prethodno čitajući u najavama, Vrdoljak je izjavio da će ga prikazati kao što je bio, tj. da će biti i o Bleiburgu i pokoljima, ali vidjeti ćemo, zayeb je napravljen trebalo biti 6 serija ovaj ih 12 snimio ko kad ima materijala.
Gledao sam dokumentarac o diktatoru Titu, ne znam dali ste zamjetili na Vrdoljakovom stolu dok prica dvije knjige jedna je [b]Bleiburg a druga je crvena Tito okrenuta naopako[/b], dali je slucajnost da se te dvije knjige nalaze na jednom stolu u tom serijalu procjenite sami.
De nam ti reci zašto je tako, ti si prvi primjetio
Citat:
Antifašisti Hrvatske traže zabranu emitiranja serije o Titu
Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA) uputio je pismo predsjednicima Republike Ivi Josipoviću, Hrvatskog sabora Luki Bebiću i Vlade Jadranki Kosor zatraživši prestanak emitiranja TV serije Antuna Vrdoljaka "Tito", jer je, kako tvrdi, "puna lažnih uvreda usmjerenih na oslobodilačku borbu u Drugom svjetskom ratu koja nas je svrstala među zemlje pobjednice".
Ta TV serija je iz nastavka u nastavak sve bogatija povijesnim neistinama i iskonstruiranim kadrovima zločinačkih scena "komunističkih" navodnih počinitelja. Ponavljanje tih istinitih scena - konstrukcija zločina - vodi samo ciljanom raspirivanju mržnje, smatraju u tom savezu.
Danas u godini kad se u većini zemalja svijeta slavi pobjeda nad fašističkim zločinima, nedopustivo je lansirati povijesne laži.
Takve su emisije protivne opredjeljenjima hrvatskog Ustava, stoji u priopćenju Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.
Razočarao me dokumentarac. Ne zbog sadržaja, manje više ništa slagano nije. Najviše zbog toga što je izgubio silne minute zoomirajući osobe koje su govorile. Umjesto da ih pokaže nešto sekundi, predstavi, pa onda dok njihov glas ide pokazuje video zapise iz arhiva...pa opet koji sekund osoba...pa sve ostalo video zapisi.
Imao je pristup kompletnoj HRT video arhivi i osatlim video arhivama. Materijala mu nije falilo. A dokumentarac bi dobio na dinamici. Kako će dokumentarna serija biti zanimljiva mladim ljudima kad kamera bez micanja 15 minuta snima osobu koja priča.
Monotono čak i za stare osobe. Dokumentarac se pravi za osobe kojima to nije udarna tema u životu da je prate. Onima kojima je to draga tema su svakako tvoji, nećeš ih izgubiti.
Joža je imao sina Mišu. Mišo je oženio Mariju Kosinc čiji je otac iako Slovenac bio domobranski pukovnik u NDH i kojega su zarobili i zaklali četnici, negdje. Po majci je Marija bila u bliskom srodstvu sa poglavnikom dr Ante Pavelićem, tak da se Marijina mama prezivala Pavelić. Imaju sina Andreja i kčerku, zaboravih joj ime al je po zanimanju redatelj. Eto, ovo Vrdoljak nije iznio vjerojatno, pa da znate.
Dokumentarac je podbacio jer Vrdoljak kao što je rečeno nije iskoristio svu filmsku arhivu koju je imao na raspolaganju. Međutim 2 poglavlja o Bleiburgu su vrhunsko djelo.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.