|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 02:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Jedan od kultnih filmova, koji sam prvi put davno gledao, jos kao dijete. Neku vecer sam ga opet "odradio" i film ima napetu, mracnu atmosferu i uzitak ga je gledati iako ja moram reci radnja mi je kad sagledam film u cjelini... ne znam uopce... Kapetan Willard (Martin Sheen) je poslan od americke vojske da u sumama Kambodje nadje i ubije poludjelog pukovnika Waltera E. Kurtza (Marlon Brando) kojeg tamo lokalno pleme smatra za bozanstvo... E, a zasto je uopce poslan da ga ubije? Zato sto je poludio? Ne bih rekao...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 02:57 |
|
|
Gledao nekoliko puta. Ok je film.
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 15:04 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 16:59 |
|
|
Aztec je napisao/la: Jedan od kultnih filmova, koji sam prvi put davno gledao, jos kao dijete. Neku vecer sam ga opet "odradio" i film ima napetu, mracnu atmosferu i uzitak ga je gledati iako ja moram reci radnja mi je kad sagledam film u cjelini... ne znam uopce... Kapetan Willard (Martin Sheen) je poslan od americke vojske da u sumama Kambodje nadje i ubije poludjelog pukovnika Waltera E. Kurtza (Marlon Brando) kojeg tamo lokalno pleme smatra za bozanstvo... E, a zasto je uopce poslan da ga ubije? Zato sto je poludio? Ne bih rekao... U.S. Army Captain and special operations veteran Benjamin L. Willard (Martin Sheen) has returned from action to Saigon where he drinks heavily and destroys his hotel room. Intelligence officers Lieutenant General Corman (G. D. Spradlin) and Colonel Lucas (Harrison Ford) approach him with an assignment: Willard must follow the Nung River into the remote Cambodian jungle, find rogue U.S. Army Special Forces Colonel Walter E. Kurtz (Marlon Brando) and kill him. Kurtz apparently went insane and now commands his own Montagnard troops inside neutral Cambodia. Piše na wikiju.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 19:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Robert Duvall je čini mi se dobio Oskara za tih par minuta uloge. Nekad ne moraš glumiti čitav film da ostaviš dojam.
Tu ulogu Sheena je inače Jack Nicholson odbio. A Martin Sheen je dodatno dobro odglumio ulogu zahvaljujući bolesti. Smetala mu velika vlaga u zraku pa dobio infarkt na snimanju i stalno imao problema sa disanjem.
Snimalo se inače na Filipinima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 20:00 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26982 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
BBC je napisao/la: Snimalo se inače na Filipinima.
Ne znam da li znate, ali Kubrick je cijeli svoj film Full Metal Jacket, dakle sve scene iz Vijetnama, snimio zimi u Engleskoj. Da čovjek ne povjeruje!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 20:01 |
|
|
Bobovac je napisao/la: BBC je napisao/la: Snimalo se inače na Filipinima.
Ne znam da li znate, ali Kubrick je cijeli svoj film Full Metal Jacket, dakle sve scene iz Vijetnama, snimio zimi u Engleskoj. Da čovjek ne povjeruje! Tako i izgleda. Kao i onaj u California sa Mel Gibson. Nije valjda da te se dojmilo to prebacivanje 3 palme okolo u tom Kubrickovom filmu ?
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 20:49 |
|
|
doc je napisao/la: Aztec je napisao/la: Jedan od kultnih filmova, koji sam prvi put davno gledao, jos kao dijete. Neku vecer sam ga opet "odradio" i film ima napetu, mracnu atmosferu i uzitak ga je gledati iako ja moram reci radnja mi je kad sagledam film u cjelini... ne znam uopce... Kapetan Willard (Martin Sheen) je poslan od americke vojske da u sumama Kambodje nadje i ubije poludjelog pukovnika Waltera E. Kurtza (Marlon Brando) kojeg tamo lokalno pleme smatra za bozanstvo... E, a zasto je uopce poslan da ga ubije? Zato sto je poludio? Ne bih rekao... U.S. Army Captain and special operations veteran Benjamin L. Willard (Martin Sheen) has returned from action to Saigon where he drinks heavily and destroys his hotel room. Intelligence officers Lieutenant General Corman (G. D. Spradlin) and Colonel Lucas (Harrison Ford) approach him with an assignment: Willard must follow the Nung River into the remote Cambodian jungle, find rogue U.S. Army Special Forces Colonel Walter E. Kurtz (Marlon Brando) and kill him. Kurtz apparently went insane and now commands his own Montagnard troops inside neutral Cambodia. Piše na wikiju. Da, pise. Procitao sam to al mi je neuvjerljivo. Mislim, poslali nekog specijalca da ubije pukovnika koji je poludio tamo negdje u prasumi.  Nije ni prvi ni zadnji vojni koji je pukao. I sad ga idu ubiti. Dakle ta mi prica jednostavno nije uvjerljiva. Al i u samom filmo kapt. Willard (Sheen) kad cita dosije od Kurtza sam komentira kako mu tu nesto smrdi, sto je eto poslan da ga ubije zato sto je poludio. A prije njega su slali jos jednog da ubije Kurtza, koji nije uspio. Kako god, nama pravi razlog sto je US Army htjela ubiti Kurtza ostaje nepoznat. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 20:53 |
|
|
Htjeli su ga ubiti jer im je preko granice upadao i ubijao vojnike.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 30 stu 2012, 21:25 |
|
|
Ne znam, nekako mi je sva ta prica tanka. Pogledat cu ga opet, ima i produzena verzija koju nisam gledao, pa cu to.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 01 pro 2012, 01:05 |
|
|
Pa možda je odgovor u tome da je to ipak adaptacija dijela Josepha Conrada Srce tame.
Pa je Vijetnam poslužio kao podloga.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: Apocalypse Now Postano: 15 vel 2013, 22:37 |
|
|
Vrhunski, baš vrhunski film.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|