Ovaj znak "sukoba"(Vs) sam stavio isključivo zbog smislenosti naslova makar u principu ne mislim da tu ima ikakvog "sukoba"....paythonovci su sasvim je jasno bili uzor nadrealistima,a ovi su taj nihilistički pristup humoru samo prilagodili ovim prostorima i to fantastično prilagodili. Sječate li se kakvih legendarnih,često i gotovo "vizionarskih" skečeva ovog dvojca,nalazite li kakve podudarnosti u nekim konkretnim skečevima? Dakle komentari i linkovi.....oderiiiiii......
Naslov: Re: Monty Paython Vs Top lista nadrealista
Postano: 11 lip 2009, 18:20
boogyman je napisao/la:
Sječate li se kakvih legendarnih,često i gotovo "vizionarskih" skečeva ovog dvojca,nalazite li kakve podudarnosti u nekim konkretnim skečevima? Dakle komentari i linkovi.....oderiiiiii......
Nadrealisti su velikosrpska propaganda. To vizionarstvo "ako se dijelimo, zaratit ćemo" je jednako Karadžićevim prijetnjama o nestanku naroda ako se izađe iz Jugoslavije ili o Slobinim i Mirinim frazama iz Pokreta za Jugoslaviju, i mnogih drugih.
To vizionarstvo nije moralo biti. Rat je bio zbog srpske agresije, a ne zbog podjela i nedostatka hepeka.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1226 of 2558 - 47.93%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
Postano: 11 lip 2009, 18:41
Naša Kvačica je napisao/la:
boogyman je napisao/la:
Sječate li se kakvih legendarnih,često i gotovo "vizionarskih" skečeva ovog dvojca,nalazite li kakve podudarnosti u nekim konkretnim skečevima? Dakle komentari i linkovi.....oderiiiiii......
Nadrealisti su velikosrpska propaganda. To vizionarstvo "ako se dijelimo, zaratit ćemo" je jednako Karadžićevim prijetnjama o nestanku naroda ako se izađe iz Jugoslavije ili o Slobinim i Mirinim frazama iz Pokreta za Jugoslaviju, i mnogih drugih.
To vizionarstvo nije moralo biti. Rat je bio zbog srpske agresije, a ne zbog podjela i nedostatka hepeka.
Hm,moram priznati da nisam o tome na taj način razmišljao....ali ako je tako,moralo se raditi o svjesnoj manipulaciji....Neletov "slučaj" se donekle i može uklopiti u tu sliku,ali što je sa ostalima?....nitko ali nitko od njih nije se našao na Srpskoj strani,a znamo da su neki od njih i bili Srbi.Đuro npr. Da su bili Jugoslavenski romantičari,možda....makar niti u to nisam siguran....ali nije li takvo bilo cijelo Sarajevo i to još u trenutcima kad je rat već debelo počeo.....
Postano: 11 lip 2009, 18:51
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24480 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Naša Kvačica je napisao/la:
boogyman je napisao/la:
Postano: 15 lip 2009, 14:25
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
Inače, da Palin-u napravimo reklamu. Ima dobru knjigu i seriju "New Europe". Dosta je vremena proveo u Hrvatskoj, što je odlično za turizam. Kada je na plaži vidio kako igraju picigin rekao je sljedeće "I finally realised why Yugoslavia was the first non-English speaking country to broadcast Monty Python"
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
Postano: 15 lip 2009, 14:50
Jesam,gledao sam tu epizodu i baš sam je onako s nestrpljenjem očekivao.Ali malo sam se i razočarao...mislio sam da će biti malo više onog njegovog humora....imam osječaj kao da je bio nekako napet,kao da se i sam iznenadio što "ne jedemo malu djecu".... Naravno epizoda u Albaniji je vjerojatno ispunila sva njegova očekivanja ....rekao je da mu je to tek druga zemlja na putu kroz bivše komunističke zemlje i on trenutno nemože vjerovati da postoji nešto "još istočnije" od Albanije.... Bio je fasciniran sa onim Enver Hoxinim bunkerima....rekao je "kako simpatične kućice na plaži"....
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.