|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 46 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 19:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Na srpskom pravoslavnom groblju u Gostoviću, selu u opštini Zavidovići, nepoznati vandali su oskrnavili nadgorobne spomenike, što je izazvalo tugu i revolt nekadašnjih stanovnika ovog sela koji su u obnovljenoj crkvi Svetog Nikole prisustvovali molitvenom danu, odnosno služenju parastosa za stradale Srbe u proteklom ratu. Na području Gostovića postoji devet srpskih grobalja i u svima su porušeni nadgrobni spomenici. Stanovnik Gostovića Rajko Božić kaže da ne može shvatiti da vandali rušenjem spomenika uznemiravaju mrtve. "Kome to može da smeta? Izgleda da je takva sudbina nas Srba. Smetaju i mrtvi i živi", kaže Božić za Srnu. Cvijeta Stojanović, kojoj su u ratu poginuli suprug Cvijetin i sin Mladen i koja je iz zavičaja izbjegla 4. decembra 1992. godine, kaže da je uz bol za najmilijim posebno boli mržnja prema Srbima i 18 godina od završetka rata. Paroh zavidovićki Zoran Živković kaže da na području Udrima i Vozuće danas živi malo povratnika, da je prije rata godišnje krštavao i po 250 djece, a u posljednjih 14 godina samo 20. Većina Srba iz Gostovića danas živi u opštini Modriča. Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, koji je prisustvovao molitvi, izjavio je Srni da su Srbi iz Gostovića zavoljeli novi zavičaj, ali da nikada neće zaboraviti stari. "Na njihovim licima i u sjaju očiju i danas sam vidio sjetu za prošlim vremenima i žal za izgubljenim zavičajem“, rekao je Krekić. 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 19:31 |
|
|
Ne krivim ih. Pod uticajem onakvih medija i ja bi najvjerovatnije bio takav, jer s obzirom šta im sve FTV i ekipa u svako doba serviraju, nije ni čudo zašto su takvi, mada ni time se ne može opravdati ovakvo divljaštvo.
Da je nekim čudom drugačije, da su Srbi porušili muslimansko mezarje u RS, pa to bi bila udarna vijest danima kod svih bošnjačkih medija.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:22 |
|
|
Klix naravno zaključao komentiranje. Čega se boje?
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:27 |
|
|
novem je napisao/la: Klix naravno zaključao komentiranje. Čega se boje? To sam i ja primjetio. Boje se svog fašizma. Bar u smislu da izađe na svjetlost, u intimi im ne smeta.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:36 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8185 Lokacija: Republic of Srpska
|
Po ko zna koji put je oskrnavljeno pravoslavno groblje.... Nije mi jasno koliki patološki slučaj moraš biti da se drzneš i rušiš nečiji krst nekoga ko nema ama baš nikakve veze sa sranjem devedesetih.... I naravno nijedna osuda iz zvaničnog Sarajeva!!!
Krivi su im valjda Srbi što im dozvoljavaju održavanje maskenbala svakog 11 jula....
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:44 |
|
|
Zamislimo grafit u Potočarima, da ne pričamo o rušenju... stoka.
Ali tako nas uči islam, hrišćansko groblje koje se ne koristi dozvoljeno je preorati.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:48 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:48 |
|
|
Nedavno su porušili katoličko groblje u Bugojnu i okrenuli križeve naopako isto je prošlo bez vijesti.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:52 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
Metemma je napisao/la: Zamislimo grafit u Potočarima, da ne pričamo o rušenju... stoka.
Ali tako nas uči islam, hrišćansko groblje koje se ne koristi dozvoljeno je preorati. i pravoslavlje nas tako uči, porušiti katoličku crkvu pa na njenom mjesti izgraditi parking.  pa tako kroz cijelo okupirano područje...
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:54 |
|
|
Gabriel ružno je stavljati pravoslavlje u kontekst radnji pojedinaca,,,....
Vjerujem da znaš da je u Tomislavgradu lokalno pravoslavno sveštenstvo dalo zemlju za katoličku crkvu(e)?!
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 20:57 |
|
|
storaB je napisao/la: Gabriel ružno je stavljati pravoslavlje u kontekst radnji pojedinaca,,,....
Vjerujem da znaš da je u Tomislavgradu lokalno pravoslavno sveštenstvo dalo zemlju za katoličku crkvu(e)?! molim te, poštedi me te šuplje priče.  po Posavini ste redom rušili naše crkve i ravnali ih sa zemljom. sistematski. a sad se k'o pura dreku čudite kad vam se zlo vrati. ne odobravam skrnavljenje svetinja ni pod razno, ali Srbi su zadnji koji se smiju bunit po tom pitanju.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 21:52 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: storaB je napisao/la: Gabriel ružno je stavljati pravoslavlje u kontekst radnji pojedinaca,,,....
Vjerujem da znaš da je u Tomislavgradu lokalno pravoslavno sveštenstvo dalo zemlju za katoličku crkvu(e)?! molim te, poštedi me te šuplje priče.  po Posavini ste redom rušili naše crkve i ravnali ih sa zemljom. sistematski. a sad se k'o pura dreku čudite kad vam se zlo vrati. ne odobravam skrnavljenje svetinja ni pod razno, ali Srbi su zadnji koji se smiju bunit po tom pitanju. To je bilo u ratu, dok ovo što se sada dešava, dešava se u miru. Osim toga, slučajno sam iz tog kraja tako da pouzdano znam da to nije bila opšta pojava i da ima mnoštvo katoličkih crkavai u Posavini kojim i nakon rata ništa nije bilo.
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 21:59 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: storaB je napisao/la: Gabriel ružno je stavljati pravoslavlje u kontekst radnji pojedinaca,,,....
Vjerujem da znaš da je u Tomislavgradu lokalno pravoslavno sveštenstvo dalo zemlju za katoličku crkvu(e)?! molim te, poštedi me te šuplje priče.  po Posavini ste redom rušili naše crkve i ravnali ih sa zemljom. sistematski. a sad se k'o pura dreku čudite kad vam se zlo vrati. ne odobravam skrnavljenje svetinja ni pod razno, ali Srbi su zadnji koji se smiju bunit po tom pitanju. Malo si bezobrazna?Porediš ratno vreme gde je svako svakom svašta radio sa sadašnjim vremenom.Ne ide sem u koliko nisi bula.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:04 |
|
|
chat nick je napisao/la: Malo si bezobrazna?Porediš ratno vreme gde je svako svakom svašta radio sa sadašnjim vremenom.Ne ide sem u koliko nisi bula. pfffffffffffffff crkve, džamije i groblja su stvarno legitimni vojni ciljevi. naročito kad su prazni.  bula ti je možda neki predak. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:10 |
|
|
Da se vratimo na temu, bošnjački fašizam.
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:15 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: chat nick je napisao/la: Malo si bezobrazna?Porediš ratno vreme gde je svako svakom svašta radio sa sadašnjim vremenom.Ne ide sem u koliko nisi bula. pfffffffffffffff crkve, džamije i groblja su stvarno legitimni vojni ciljevi. naročito kad su prazni.  bula ti je možda neki predak.  O dodro dobro ti velika heroino hrvatskog patriotizma svi ti se dive a sad,sevaj i vrati se kad sazreš i porasteš. Msm,omg. 
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:22 |
|
|
BBC je napisao/la: Da se vratimo na temu, bošnjački fašizam. Šta tu ima da se kaže? Jadni bedni i nemoćni. Evo ti,zamisli sebe.Kakav moraš da budeš gubitnik.Jadnik,jednom rečju pičketina od ličnosti da dodješ i da se iživljavaš na nekakvom spomeniku? Znači prvo treba da budeš totalno besposlen,pa da odeš na groblje,ne bitno srpsko muslimansko hrvatsko,pa da toliko posle svih ovih godina paćenički nemoćno mrziš neki narod da svoju mržnju iskaljuješ na spomen ploči neke babe dede deteta nebitno. Ajde probaj da se zamisliš ako uopšte možeš. Šta tu ima da se kaže.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:24 |
|
|
Ja bih njima platio da srede svoja groblja. Obično su zarasla u travu i zapuštena, ružno i vidjeti.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:28 |
|
|
Kod nas svaki put kad se sruši izađe u novinama i osudi se.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:29 |
|
|
chat nick je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: pfffffffffffffff crkve, džamije i groblja su stvarno legitimni vojni ciljevi. naročito kad su prazni.  bula ti je možda neki predak.  O dodro dobro ti velika heroino hrvatskog patriotizma svi ti se dive a sad,sevaj i vrati se kad sazreš i porasteš. Msm,omg.   ova diva je davno odrasla, hvala na pitanju. koji dio ti nije jasan? svetinja je svetinja, bez obzira na to je li rat ili mir. to što luđaci ne poštuju tuđe svetinje je drugi par opanaka. vjerojatno ne poštuju ni svoje.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:33 |
|
|
Najgore je što su bošnjački fašistički vandalistički činovi davno doživjeli premijeru i sada se repriziraju. Naime pravoslavna crkva izgrađena na srpskoj zemlji u bošnjačko naselju Đurđevgrad je 25 puta obijana!!! A nekoliko puta je mrtva zmija vezana za ulazna vrata,pogađate osim par privođenja nigdje nijedan federalni medij nije ni riječ posvetio a 25 puta je obijana samo jedna pravoslavna svetinja i to kako oni kažu u manjem entitetu od strane povratnika
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:36 |
|
|
Vjerujem da znaš da je u Tomislavgradu lokalno pravoslavno sveštenstvo dalo zemlju za katoličku crkvu(e)?! molim te, poštedi me te šuplje priče.  po Posavini ste redom rušili naše crkve i ravnali ih sa zemljom. sistematski. a sad se k'o pura dreku čudite kad vam se zlo vrati. ne odobravam skrnavljenje svetinja ni pod razno, ali Srbi su zadnji koji se smiju bunit po tom pitanju. Dakle, ne rezonujemo tako da se groblja ne trebaju rušiti, već gledamo ko je kome prvi počeo da ruši svetinje? Pa nažalost, ako ćemo po tome, poslednji koji smiju da se bune su Bošnjaci, a za njima kaskaju poprilično ali ipak su tu gospoda Hrvati. Da ne potežem istoriju, svi je znamo.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
chat nick
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 22:38 |
|
|
BBC je napisao/la: Ja bih njima platio da srede svoja groblja. Obično su zarasla u travu i zapuštena, ružno i vidjeti. Ja nikad neću zaboraviti kad su kamenovali autobus iz RSa sa decom koja su se vraćala iz SA sa neke dečije proslave dali je bila Radost Evrope ili nešto slično. Jednom rečju pičketine ali zverske. Posle će im biti đavo kriv a mi im sve pamtimo,za nas je sada trenutno mir,za njih očigledno rat nije ni prestajao,kad se kod nas mir prekine,zna se šta će biti pa nek osniva Amerika 10 tribunala. Vidiš da drugačije ne ide,znaš kako je,kad su svama takvi što ste ratovali zajedno protiv,nas.Šta tu ima da se priča?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 23:21 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18477 Lokacija: Drina je na granici!
|
Oskrnavljena grobnih mjesta su sramotne radnje.
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Oskrnavljeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Zavidovića Postano: 14 srp 2013, 23:34 |
|
|
Jesu, i to ne rado samo muslimani i ovi iz RS-a nemaju šta pametovati o tome a niste ni vi operisani od toga. Potražite na googlu, zadnjih godina dešavalo se 100 puta, od Banjaluke do Mostara, ne treba vam minut.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|