|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 54 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 08:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59927 Lokacija: DAZP HQ
|
Turski ministar u pohodima 'Napravit ćemo otomanski Balkan' 'Obnovit ćemo ovaj Balkan... želimo otomanski Balkan', izjavio je turski šef diplomacije pri posjetu Sarajevu temeljeći tezu na ekonomskoj suradnji i kulturnoj harmoniji."BiH je pobijedila Tursku. To znači da smo mi pobijedili nas!", izjavio je to šef turske diplomacije Ahmet Davutogl u razgovoru s bošnjačkim čelnicima u Sarajevu. I dobio pljesak domaćina, čak veći nego na ohrabrenje Bošnjacima da budu "ovdje sigurni kao vlasnici Sarajeva i BiH". Davutogl je u svom predavanju iznio još niz skandaloznih izjava, među kojima zagovara obnavljanje Otomanskog carstva. Ustvrdio je tako da Turska ima pravo i interes utjecati na uređenje odnosa na području Balkana, Kavkaza i Srednjeg istoka kako bi zaštitila svoje povijesno naslijeđe i vlastitu sigurnost. "Napravit ćemo Balkan, Kavkaz, Srednji istok, zajedno s Turskom, centrom svjetske politike u budućnosti. To je cilj turske vanjske politike i mi ćemo to postići", rekao je turski šef diplomacije. Kazao je i da "u Turskoj ima više Bosanaca nego u Bosni, Albanaca više nego u Albaniji, Čečena i Abhaza više nego u Čečeniji i Abhaziji", pojašnjavajući to otomanskim naslijeđem. "Mi želimo novu balkansku regiju utemeljenu na političkim vrijednostima, ekonomskoj međuzavisnosti i suradnji i kulturnoj harmoniji. To je bio otomanski Balkan. Mi ćemo obnoviti ovaj Balkan... Otomanska stoljeća Balkana su uspješna priča, a sada je treba obnoviti", izjavio Davutogl na otvaranju konferencije Osmansko naslijeđe i muslimanske zajednice Balkana danas, prenosi Slobodna Dalmacija. Net.hr 28.10.2009. SRAMOTNO: HRVAT KOMŠIĆ SUZDRŽAN O OBNOVI OTOMANSKOG BALKANA http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=71213 Davutoglu je, između ostalog, u Sarajevu rekao "napravit ćemo Balkan, Kavkaz, Srednji istok zajedno s Turskom, centrom svjetske politike u budućnosti". Dodao je da je "Sarajevo naše, a Anadolija vaša". Istakao je i da bi Mehmed-paša Sokolović bio obični srpski seljak da ga Osmanlije nisu odvele od njegove obitelji.turci, oboji, su skinuli rukavice, baš mi je drago. ovo je dobar dan baš me zanima hoće li reagirati ijedan hrvatski medij, možda političar, bilo tko?!
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 10:00 |
|
|
ne nadaj se, a sto se tice tih mokrih snova turskih islamista iz turske i bih, to su samo snovi...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 10:11 |
|
|
horus je napisao/la: ne nadaj se, a sto se tice tih mokrih snova turskih islamista iz turske i bih, to su samo snovi... da su snovi, to znamo, ali da tako eskplicite govore...netko je rekao kako zapad doživljava bosnu i hercegovinu kao muslimansku zemlju, valjda i turci misle da je tako. već vidim logiku...palestinsku...jadni suniti sretno živjeli u svojoj BIH dok nisu došli zli susjedi hrvati i srbi, zauzeli teritorij i kolonizirali svaki svoj dio.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 10:26 |
|
|
dudu je napisao/la: da su snovi, to znamo, ali da tako eskplicite govore...netko je rekao kako zapad doživljava bosnu i hercegovinu kao muslimansku zemlju, valjda i turci misle da je tako. već vidim logiku...palestinsku...jadni suniti sretno živjeli u svojoj BIH dok nisu došli zli susjedi hrvati i srbi, zauzeli teritorij i kolonizirali svaki svoj dio. neka samo i dalje tako govore, s tim pricama nama olaksavaju poso. sto se tice zapada, njihovi politicari znaju dobro cija je tzv "bih", samo sto obicni ljudi i trece razredni birokrati nemaju niti volje niti znanje o ovdasnjim prilikama pa simplificiraju do krajnosti, po devizi "bosnjak"=bosna... sto se tice islamista iz turske, oni spadaju u tragikomediju, pogotovo sa svojim mentalnim mastrubiranjem na otomansko carstvo, te pljuvanjem atatuerka.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 10:49 |
|
|
Čini mi se da se Osmansko Carstvo obnavlja u jednom drugom dijelu Europe - u Njemačkoj. Nigdje više Osmanlija. Mislim da se Turska stavlja u ulogu matične zemlje bosanskih muslimana. Dakle, ono što je Srbija za Srbe, a Hrvatska za Hrvate. Cerićevi vapaji su napokon uslišani. To je dobro, jer time šalju svijetu poruku da muslimani nisu autohtoni u Bosni. Turci razbijaju mit "Bošnjaci = Bosna", i ukazuju na realnost: "muslimani = Turska". Hvala vam, Turci.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 11:05 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Čini mi se da se Osmansko Carstvo obnavlja u jednom drugom dijelu Europe - u Njemačkoj. Nigdje više Osmanlija. Mislim da se Turska stavlja u ulogu matične zemlje bosanskih muslimana. Dakle, ono što je Srbija za Srbe, a Hrvatska za Hrvate. Cerićevi vapaji su napokon uslišani. To je dobro, jer time šalju svijetu poruku da muslimani nisu autohtoni u Bosni. Turci razbijaju mit "Bošnjaci = Bosna", i ukazuju na realnost: "muslimani = Turska". Hvala vam, Turci. još da ih hoće povući, kao svaka prava matica. ta anadolija je njihova.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 11:17 |
|
|
dudu je napisao/la: Hrvat je napisao/la: Čini mi se da se Osmansko Carstvo obnavlja u jednom drugom dijelu Europe - u Njemačkoj. Nigdje više Osmanlija. Mislim da se Turska stavlja u ulogu matične zemlje bosanskih muslimana. Dakle, ono što je Srbija za Srbe, a Hrvatska za Hrvate. Cerićevi vapaji su napokon uslišani. To je dobro, jer time šalju svijetu poruku da muslimani nisu autohtoni u Bosni. Turci razbijaju mit "Bošnjaci = Bosna", i ukazuju na realnost: "muslimani = Turska". Hvala vam, Turci. još da ih hoće povući, kao svaka prava matica. ta anadolija je njihova. Pa neke su i povukli. Nakon što je Austro-Ugarska okupirala BiH 1878., bilo je određenog iseljavanja muslimana u Tursku. Bilo ih je dosta koji nisu mogli prežaliti propast Turskog Carstva u Europi. Time su dokazali koja je njihova prava zemlja. Tako da danas u Turskoj možeš vidjeti dosta ljudi sa čisto europskim izgledom.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 11:22 |
|
|
ne miriše mi na dobro. izgleda da turska baca eu rukavicu obzirom da ih ovi baš i ne žele. svojedobno su turci prijetili kako će ukoliko ih eu ne želi sama oformiti svoju uniju sa bliskim državamaod balkana preko bliskog istoka. ove riječi možda možemo tumačiti u tom smislu, ne mo že turska u eu, onda će turska ući u interesni prostor eu, onako kako to rusi čine sa srbijom. eu bi mogla početi više podilaziti muslimanima da ih ipak drži dalje od turske a tom podilaženju mi hrvati bi mogli ispasti kolateralne žrtve.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 11:41 |
|
|
caporegime je napisao/la: ne miriše mi na dobro. izgleda da turska baca eu rukavicu obzirom da ih ovi baš i ne žele. svojedobno su turci prijetili kako će ukoliko ih eu ne želi sama oformiti svoju uniju sa bliskim državamaod balkana preko bliskog istoka. ove riječi možda možemo tumačiti u tom smislu, ne mo že turska u eu, onda će turska ući u interesni prostor eu, onako kako to rusi čine sa srbijom. eu bi mogla početi više podilaziti muslimanima da ih ipak drži dalje od turske a tom podilaženju mi hrvati bi mogli ispasti kolateralne žrtve. koja turska, pa to je tigar od papira. koja je njezina snaga? nikakva, najobičniji poltron SAD, stoga nije ni čudo da mnogi pate za osmanlijama, tada su barem bili neki faktor.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 11:46 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 12:04 |
|
|
caporegime je napisao/la: svojedobno su turci prijetili kako će ukoliko ih eu ne želi sama oformiti svoju uniju sa bliskim državamaod balkana preko bliskog istoka.
s kojim to drzavama u jugoistocnoj europi? s ovim 1/4 tzv "bih"?
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 12:07 |
|
|
dudu je napisao/la: horus je napisao/la: ne nadaj se, a sto se tice tih mokrih snova turskih islamista iz turske i bih, to su samo snovi... da su snovi, to znamo, ali da tako eskplicite govore...netko je rekao kako zapad doživljava bosnu i hercegovinu kao muslimansku zemlju, valjda i turci misle da je tako. već vidim logiku...palestinsku...jadni suniti sretno živjeli u svojoj BIH dok nisu došli zli susjedi hrvati i srbi, zauzeli teritorij i kolonizirali svaki svoj dio. Juče sam videla na netu, valjda je Slobodna Dalmacija prva objavila..umrla sam od smeha. Sa jedne strane me ne čudi (Turska), a sa druge prosto ne mogu da verujem da Bošnjaci ne vide da bi ih svako preterano približavanje Turskoj vodilo u samoizolaciju bez povratka. No, pameti je tu retko bilo..
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 12:08 |
|
|
horus je napisao/la: caporegime je napisao/la: svojedobno su turci prijetili kako će ukoliko ih eu ne želi sama oformiti svoju uniju sa bliskim državamaod balkana preko bliskog istoka.
s kojim to drzavama u jugoistocnoj europi? s ovim 1/4 tzv "bih"? ima kandidata...fildžan bosna, kosovo, albanija i euroregija, pardon osmanregija sandžak. sad, što nisu svi teritorijalno povezani, šta sad, nisu ni naše općine srednje bosne
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 12:09 |
|
|
dudu je napisao/la: horus je napisao/la: s kojim to drzavama u jugoistocnoj europi? s ovim 1/4 tzv "bih"? ima kandidata...fildžan bosna, kosovo, albanija i euroregija, pardon osmanregija sandžak. To će biti turske enklave u Europi. Diskontinuitet teritorija.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 12:13 |
|
|
caporegime je napisao/la: ne miriše mi na dobro. izgleda da turska baca eu rukavicu obzirom da ih ovi baš i ne žele. svojedobno su turci prijetili kako će ukoliko ih eu ne želi sama oformiti svoju uniju sa bliskim državamaod balkana preko bliskog istoka. ove riječi možda možemo tumačiti u tom smislu, ne mo že turska u eu, onda će turska ući u interesni prostor eu, onako kako to rusi čine sa srbijom. eu bi mogla početi više podilaziti muslimanima da ih ipak drži dalje od turske a tom podilaženju mi hrvati bi mogli ispasti kolateralne žrtve. Pogodio si tacno u sridu, ima ljudi koji misle glavom
|
|
horus
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 12:27 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: caporegime je napisao/la: ne miriše mi na dobro. izgleda da turska baca eu rukavicu obzirom da ih ovi baš i ne žele. svojedobno su turci prijetili kako će ukoliko ih eu ne želi sama oformiti svoju uniju sa bliskim državamaod balkana preko bliskog istoka. ove riječi možda možemo tumačiti u tom smislu, ne mo že turska u eu, onda će turska ući u interesni prostor eu, onako kako to rusi čine sa srbijom. eu bi mogla početi više podilaziti muslimanima da ih ipak drži dalje od turske a tom podilaženju mi hrvati bi mogli ispasti kolateralne žrtve. Pogodio si tacno u sridu, ima ljudi koji misle glavom "tacno u sridu"... koja kombinacija...
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 12:33 |
|
|
horus je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Pogodio si tacno u sridu, ima ljudi koji misle glavom "tacno u sridu"... koja kombinacija... Tacnije ne moze
|
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 13:17 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: caporegime je napisao/la: ne miriše mi na dobro. izgleda da turska baca eu rukavicu obzirom da ih ovi baš i ne žele. svojedobno su turci prijetili kako će ukoliko ih eu ne želi sama oformiti svoju uniju sa bliskim državamaod balkana preko bliskog istoka. ove riječi možda možemo tumačiti u tom smislu, ne mo že turska u eu, onda će turska ući u interesni prostor eu, onako kako to rusi čine sa srbijom. eu bi mogla početi više podilaziti muslimanima da ih ipak drži dalje od turske a tom podilaženju mi hrvati bi mogli ispasti kolateralne žrtve. Pogodio si tacno u sridu, ima ljudi koji misle glavom A nebi bilo sretnijeg od mene da sve ****** iz BiH povuku sa sobom u Anadoliju Što se tiče bilo kakvih unija, strah me i pomisliti na čemu će ta unija biti utemeljena jednog dana
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 13:47 |
|
|
Nek se vala vracaju u svoju maticu...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 13:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76627 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
"Turska je naša Majka"Bošnjaci za turski, Srbi za njemački kontingent!http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... kontingent
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 14:10 |
|
|
Koja smijurija od drzave, koja smijurija od vojske...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 14:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76627 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Također su navodno i "Bošnjaci" međusobno podijeljeni oko svrstavanja po kontingentima u Afghanistanu. Postoji glasna manjina koja ne bi u turski, nego talibanski kontingent.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 14:14 |
|
|
Ne znam šta su čekali do sada, nego su "lutanjima" samo zbunjivali sviju oko sebe, kao da je sramota biti Turčin, dapače... Ono što ef. Cerić stalno ponavlja, a raja ne haje... Mama je tu, traži se još tata...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 14:15 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Samo da napomenem, da je turski bataljon unatoč strahu zeničkih Hrvata od njih ipak došao u Zenicu tamo negdje 93./94. i zanimljivo prva stvar koju su napravili je bila rastjerat mudžahedine, od tada traje njihov egzodus iz BiH.
Hrvatima dlačica s glave nije nedostajala otkad su oni došli. Samo su Turci vrtili glavom i čudili se našim domaćim "Arapima".
Prema tom iskustvu i nije lošije bit u Turskoj nego u BiH kakvu su je vidjeli Cerić, Izetbegović.
A vjerojatno bolje nego u Komšićevoj Bosni.
Turska je ogromna i mnogoljudna zemlja, ima ljudi zatupljenih ali ima i puno ljudi koji liče na građane Minhena ili Beča.
Mislim da nam od Turske ne prijeti opasnost. Više od ovog cerićevog arapskog islama... Nije on Turčin nego taliban...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Obnova Otomanskog Balkana?! Postano: 29 lis 2009, 14:17 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Robbie MO je napisao/la: "Turska je naša Majka"Bošnjaci za turski, Srbi za njemački kontingent!http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... kontingent Je li se zna za koju stranu će se Bošnjaci borit, američku ili talibansku...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|