|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 41 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 20 lis 2009, 00:15 |
|
|
Da ga hebeš, pogledao sam malo imenike u RH i BH. Dodici su sami Hrvati. Ovaj Mile Ronhil izgleda ispao kao Šešelj. Pa majku mu- kako to da se tako slabo držimo Šešelj- ispao Srbin Dodik- isto Jelinčić- Slovenac 
|
|
Vrh |
|
 |
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 20 lis 2009, 00:18 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Da ga hebeš, pogledao sam malo imenike u RH i BH. Dodici su sami Hrvati. Ovaj Mile Ronhil izgleda ispao kao Šešelj. Pa majku mu- kako to da se tako slabo držimo Šešelj- ispao Srbin Dodik- isto Jelinčić- Slovenac  Zaboravio si bar milijun današnjih Muslimana. Ja sam uvijek govorio, i na tome ostajem! Bolje je se boriti sa 10 ljudi za koje znaš da su ti vjerni, i da te neće izdati, nego imati iza sebe 50 onih koji su skloni izdaji i kojima ništa nije sveto. Tako i ovdje, bolje i ostati bez takvih, nego da te kasnije zajebu.
|
|
Vrh |
|
 |
Hrvat
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 20 lis 2009, 00:18 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Da ga hebeš, pogledao sam malo imenike u RH i BH. Dodici su sami Hrvati. Ovaj Mile Ronhil izgleda ispao kao Šešelj. Pa majku mu- kako to da se tako slabo držimo  Šešelj- ispao Srbin Dodik- isto Jelinčić- Slovenac  Prijavi post hahaha... a što je sa svim muslimanima, bivšim Hrvatima i ustašama za vrijeme NDH? 
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 20 lis 2009, 10:53 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Ima verzija po kojoj je Dodikov djed iz Duvna, prezivao se Dodig, kasnije otišao u Laktaše, oženio srpkinju.....prešao na pravoslavlje a ovo Dodik postalo Dodig, a sad sta je istina 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
DaniKU
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 20 lis 2009, 11:15 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
TG-B.B.B je napisao/la: Ima verzija po kojoj je Dodikov djed iz Duvna, prezivao se Dodig, kasnije otišao u Laktaše, oženio srpkinju.....prešao na pravoslavlje a ovo Dodik postalo Dodig, a sad sta je istina   , što te je zbunilo to Dodig i Dodik, pa na kraju ispade da se ništa nije ni mijenjalo Čuo sam i ja nešto slično, samo nije otišao u Laktaše po ovoj priči koju sam čuo, nego negdje sjevernije od Tomislavgrada.
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 20 lis 2009, 11:27 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
 , ma na krivu nogu sam se ustao, tako nekako, ima vise tih verzija....
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
DaniKU
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 20 lis 2009, 11:31 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: :oops , ma na krivu nogu sam se ustao, tako nekako, ima vise tih verzija....  evo da te malo razbudi, a ako ne uspije, popij jednu "ljutu" Šalim se  , svakom se dogodi 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61392 Lokacija: DAZP HQ
|
TG-B.B.B je napisao/la: Ima verzija po kojoj je Dodikov djed iz Duvna, prezivao se Dodig, kasnije otišao u Laktaše, oženio srpkinju.....prešao na pravoslavlje a ovo Dodik postalo Dodig, a sad sta je istina  moj did mu zna dida (selo do). iz mesihovine su. taj njegov did je otišao negdje za bosnu, ne za laktaše, tamo se oženio za crnogorku i prešao na pravoslavlje. u tom je i promjenio prezime iz dodig u dodik. njegov sin, miloradov otac, se seli u laktaše.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 81347 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Znači Dodik je Hercegbosanac. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:17 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Znači Dodik je Hercegbosanac.  ali time je još i gori. možda se vadi s time da naslijeđuje naciju po majci 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:18 |
|
|
 Možemo napraviti personalnu uniju HB i RS, možda i CG, ako je tačna ova duduova priča. Kao što je britanska kraljica suveren i Kanade i Australije, tako i Dodik može biti ličnost koja je formalni suveren dveju država. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:23 |
|
|
slobodna dalmacija je pisala o tome, odnosno petar miloš. Otkad je Milorad Dodik postao čelnik Srba u BiH, u duvanjskom kraju kruže priče da je njegovo podrijetlo iz Studenih Vrila, nedaleko od Tomislav Grada, u kojem i danas žive Hrvati s istim prezimenom. Navodno potječe iz obitelji Dodig, koje po nadimku zovu Antelići. Reporter Slobodne Dalmacije Petar Miloš odlučio je stoga posjetiti kuću Petra Dodiga Antelića u Studenim Vrilima i istražiti. Evo njegove priče. 'Viruj ti da bi to moglo bit', veli 70-godišnji Petar kada smo mu spomenuli o čemu se po Duvnu priča. 'Jerbo ja imam u Bosni puno rodbine. Tamo ti je, u Derventu, odselio za Drugoga svitskog moj stric Toma. Bio žendar u vrime stare Jugoslavije, pa ga pribacilo u Crnu Goru. Tamo oženio Crnogorku kojoj je bilo ime Velika. I bila je velika. Onda se četerestdruge sa ženom i dicom vratio u Studena Vrila... ...A tu bila ustaška vlast, pa mu ćaća Antelija, to je moj did po kojem nas zovu Antelići, a bio je Titino godišće (1892.), tada kaza: 'Seli, sine, di znaš, da ne bi svi zaglavili porad tvoje žene pravoslavke. Taka vrimena bila. I Toma sa ženom i dicom sprtio u Derventu. Živili su prvo u Ulici braće Porobić, a kasnije u Ulici Mladena Stojanovića 74. A Toma i Velika su imali osmero dice. Sinovima je bilo ime Bože, Drago, Vito, Miro, Rato i Branko, a ćeri su se zvale Rada i Iskonica.' 'Nije, ćaća, Iskonica, nego Ikonija', ispravlja Petra sin Zdravko. 'Jesam li i ja kaza Iskonica', uzvraća Petar koji još veli da je prije zadnjeg rata često posjećivao rođake u Derventi. Kaže da su stanovali prvo u Ulici braće Porobić, a kasnije u Ulici Mladena Stojanovića 74. Neki od njih također su svraćali u Studena Vrila. Pokojni mu stric Toma navraćao četiri puta. 'I znam da su se prezivali Dodik, a mi Dodig. Radi čega su prominili to zadnje slovo, đava ga zna. I znam da su svi bili prišli na pravoslavlje. Zapravo su se krstili u pravoslavnoj crkvi. Onda bi se katkad koškali oko toga. Nu, svi od dida Antelije, a ja Rvat i katolik, a oni Srbi i pravoslavci. Kad sam Petru spomenuo da je Milorad Dodik rođen u Laktašima 1959. godine, on kazao da su neki njegovi stričevići selili od ćaće, pa je možda netko preselio u Laktaše. I svaki od njih bi mogao imati dijete rođeno l959. godine.' Trenutačno u Studenim Vrilima žive četiri obitelji Dodig Antelić - Petrova, Milanova, Tomina i Brankova. Inače su svi Antelići krupni i snažni. Petar kaže da je Antelija bio dvometraš, a stric Toma tek nešto niži. I tu Petar vidi genetsku sličnost Milorada Dodika i Antelića. 'I gledam ga ne televiziji, bio on, Silajdžić i oni naš jado. Mogu ti kazat da se dobro jača. Traži svoje i nemereš mu ništa. I viruj ti da bi moga bit od nas Antelića. Istraži ti to, Petre. Šta misliš da se dokaže da je naš. Pa da dođe kod mene u Studena Vrila. Ja bi ga dočeka i kaza… kaza bi… kaza bi: 'Di si, rodijače, Boga ti draga!' More bit da bi mi neko zamirija što je on Srbin, ali rodijak je rodijak. Svi smo mi rodijaci, svi smo od Adama i Eve. Milorade, javi se!' hahahaha, smiješno 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:30 |
|
|
Ovde nikad nije dosadno, šta će nama meksičke serije i ostale sapunice!
Sad čekamo i da se neki starac Fočo od stotinu ljeta seti Dodik-bega iz svog sela.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:34 |
|
|
teranova je napisao/la: Ovde nikad nije dosadno, šta će nama meksičke serije i ostale sapunice! imaš i ti svoju priču? oklen su tvoji, iz crnih lokava? 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:35 |
|
|
dudu je napisao/la: teranova je napisao/la: Ovde nikad nije dosadno, šta će nama meksičke serije i ostale sapunice! imaš i ti svoju priču? oklen su tvoji, iz crnih lokava?  Iz Katunske nahije. 
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:46 |
|
|
To je vrlo lako ustanoviti. To je koljeno-dva unazad.
Pa nije to rodoslov iz 10 stoljeća.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:54 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: To je vrlo lako ustanoviti. To je koljeno-dva unazad.
Pa nije to rodoslov iz 10 stoljeća. tim prije što ima još živućih ljudi koji su dotičnog znali. potsjetilo me to na priču moje stare da je sandra bagarić jednim dijelom crnogorka. u njihovu selu bila neka baba iz crne gore, pravoslavka, ali se stopila s našima, a baka je sandre bagarić. nisam to uzimao za ozbiljno dok jednom nisam pročitao kako se sandra u crnoj gori pohvalila kako je i ona dijelom crnogorka tako i dodik. pa nije čovjek glup, pa da ne zna da mu je djed čisti hrvat. jel ima ovdje itko, a da ne zna koje mu je djed nacionalnosti?! i to ne bilokakav djed, nego po muškoj liniji.
|
|
Vrh |
|
 |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:56 |
|
|
dudu je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: To je vrlo lako ustanoviti. To je koljeno-dva unazad.
Pa nije to rodoslov iz 10 stoljeća. tim prije što ima još živućih ljudi koji su dotičnog znali. potsjetilo me to na priču moje stare da je sandra bagarić jednim dijelom crnogorka. u njihovu selu bila neka baba iz crne gore, pravoslavka, ali se stopila s našima, a baka je sandre bagarić. nisam to uzimao za ozbiljno dok jednom nisam pročitao kako se sandra u crnoj gori pohvalila kako je i ona dijelom crnogorka tako i dodik. pa nije čovjek glup, pa da ne zna da mu je djed čisti hrvat. jel ima ovdje itko, a da ne zna koje mu je djed nacionalnosti?! i to ne bilokakav djed, nego po muškoj liniji. pa zato i kažem. To je 50/70 godina. Dovoljno je da kaže ime djeda i stvar rješena. Ako je je ako nije nije i točka.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 19:59 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: dudu je napisao/la: tim prije što ima još živućih ljudi koji su dotičnog znali. potsjetilo me to na priču moje stare da je sandra bagarić jednim dijelom crnogorka. u njihovu selu bila neka baba iz crne gore, pravoslavka, ali se stopila s našima, a baka je sandre bagarić. nisam to uzimao za ozbiljno dok jednom nisam pročitao kako se sandra u crnoj gori pohvalila kako je i ona dijelom crnogorka tako i dodik. pa nije čovjek glup, pa da ne zna da mu je djed čisti hrvat. jel ima ovdje itko, a da ne zna koje mu je djed nacionalnosti?! i to ne bilokakav djed, nego po muškoj liniji. pa zato i kažem. To je 50/70 godina. Dovoljno je da kaže ime djeda i stvar rješena. Ako je je ako nije nije i točka. pa gdje će reći, što ti je. bolje mu je metak u čelo si ispucati. iako, tragikomično je da su baš iz laktaša najveće srbende. barem ih ja tako doživljavam jer mi je prvi susjed iz laktaša, a taj je za mene od rođenja pojam srbina 
|
|
Vrh |
|
 |
Croat
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 20:01 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
možda mu je Ivan Dodig (hrvatski tenisač iz Mostara) nešto u rodu?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 20:02 |
|
|
Croat je napisao/la: možda mu je Ivan Dodig (hrvatski tenisač iz Mostara) nešto u rodu? moguće, obojica su živčenjaci  kaj nije dodig iz međugorja?
|
|
Vrh |
|
 |
DaniKU
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 20:03 |
|
|
dudu je napisao/la: 'I gledam ga ne televiziji, bio on, Silajdžić i oni naš jado. Mogu ti kazat da se dobro jača. Traži svoje i nemereš mu ništa. I viruj ti da bi moga bit od nas Antelića. Istraži ti to, Petre. Šta misliš da se dokaže da je naš. Pa da dođe kod mene u Studena Vrila. Ja bi ga dočeka i kaza… kaza bi… kaza bi: 'Di si, rodijače, Boga ti draga!' More bit da bi mi neko zamirija što je on Srbin, ali rodijak je rodijak. Svi smo mi rodijaci, svi smo od Adama i Eve. Milorade, javi se!' hahahaha, smiješno  Joj, što ja volim ovaj naš stari svit. Imam rodbine u Duvnu s babine strane, njen bratić živi odmah u ulazu u grad s desne strane, preko puta one praonice auta na kojoj je pisalo "Orilo gorilo",Marko mu ime, pa ih uvijek rado slušam kad dođu na Kupres. Vidi se mala razlika u mentalitetu, ali je skoro pa i neprimjetna. Malo ste "gospodskiji" od nas Kuprešaka, ali to je sve ista "fajta".
|
|
Vrh |
|
 |
Croat
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 20:05 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
dudu je napisao/la: Croat je napisao/la: možda mu je Ivan Dodig (hrvatski tenisač iz Mostara) nešto u rodu? moguće, obojica su živčenjaci  kaj nije dodig iz međugorja? rođen je u Mostaru. Čilić je rođen u Međugorju.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 20:08 |
|
|
Croat je napisao/la: dudu je napisao/la: moguće, obojica su živčenjaci  kaj nije dodig iz međugorja? rođen je u Mostaru. Čilić je rođen u Međugorju. pa kladim se da je i čilić rođen u mostaru, pošto u međugorju nema porodilišta. više puta sam pročitao međugorac dodig, zato pitam.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodiče, ex-Hrvatino Postano: 22 lis 2009, 20:09 |
|
|
DaniKU je napisao/la: dudu je napisao/la: 'I gledam ga ne televiziji, bio on, Silajdžić i oni naš jado. Mogu ti kazat da se dobro jača. Traži svoje i nemereš mu ništa. I viruj ti da bi moga bit od nas Antelića. Istraži ti to, Petre. Šta misliš da se dokaže da je naš. Pa da dođe kod mene u Studena Vrila. Ja bi ga dočeka i kaza… kaza bi… kaza bi: 'Di si, rodijače, Boga ti draga!' More bit da bi mi neko zamirija što je on Srbin, ali rodijak je rodijak. Svi smo mi rodijaci, svi smo od Adama i Eve. Milorade, javi se!' hahahaha, smiješno  Joj, što ja volim ovaj naš stari svit. Imam rodbine u Duvnu s babine strane, njen bratić živi odmah u ulazu u grad s desne strane, preko puta one praonice auta na kojoj je pisalo "Orilo gorilo",Marko mu ime, pa ih uvijek rado slušam kad dođu na Kupres. Vidi se mala razlika u mentalitetu, ali je skoro pa i neprimjetna. Malo ste "gospodskiji" od nas Kuprešaka, ali to je sve ista "fajta". ako smo mi gospodskiji, pa kakvi ste vi  šalim se, je, građani su u tomislavgrad malo uljuđeniji od okolice 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 140 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|