HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 srp 2026, 07:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Reperkusije na BiH - napad na Iran
PostPostano: 03 ožu 2026, 19:09 

Maske su pale, car je gol :zubati bošnjački mediji i dobar dio političara neskriveno podržavaju Iran a prije toga i Palestinu. Na stranu šta je pravo i ispravno ako to uopće postoji, naši bošnjački prijatelji su se opredijelili za stranu. Šta Hrvatska politika treba učiniti da to kapitalizira? Da se nekakav entitet ostvari ili nešto slično :neznam

Vrh

Naslov: Re: Reperkusije na BiH - napad na Iran
PostPostano: 03 ožu 2026, 19:39 

Ma naša sreća je takva da što su oni luđi nas više uvezuju sa njima.

Neće biti nikakvog entiteta, samo još Visokog predstavnika, još više zajedničkog odlučivanja i eto možda taj Izborni zakon kao niski prag naše zadovoljštine.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 19:45 

potocnj je napisao/la:

Neće biti nikakvog entiteta, samo još Visokog predstavnika, još više zajedničkog odlučivanja i eto možda taj Izborni zakon kao niski prag naše zadovoljštine.

Kad tad se mora riješiti protektorat. Održavanje tog svega košta novaca i novaca. Došla su vremena ili skoro došla da se "steže remen" gdje može. Mislim da je BiH na listi prioriteta pri samom dnu, Americi sigurno Europi polovično. Treba uvjeriti prave ljude da je to rupa bez dna i da ništa nije onako kako je potpisano 90ih. Osim toga svim narodima je teret i uteg ka boljem životu.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 19:48 

oak je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Kad tad se mora riješiti protektorat. Održavanje tog svega košta novaca i novaca. Došla su vremena ili skoro došla da se "steže remen" gdje može. Mislim da je BiH na listi prioriteta pri samom dnu, Americi sigurno Europi polovično. Treba uvjeriti prave ljude da je to rupa bez dna i da ništa nije onako kako je potpisano 90ih. Osim toga svim narodima je teret i uteg ka boljem životu.

BiH jest ukupno gledano potrošač sredstava ali nije neki veliki potrošač.

Možemo od sitne milostinje ovako desetljećima. Nismo nešto previše na teret da nas se primjeti, pa tako ovo sve opstaje.

Mislim da ovo može još 30 godina ovako.

Ne kažem da hoće trajati ovako još 30 godina, ali po nekoj inerciji moglo bi.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 19:48 

BiH je nizak prioritet. Mislim kako će se praviti solucija za cijeli ZB. Za stolom neće biti mjesta za brodolomce s potonulog nosača islamizma.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:19 

Ništa više neće biti isto

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:42 

oak je napisao/la:
Maske su pale, car je gol :zubati bošnjački mediji i dobar dio političara neskriveno podržavaju Iran a prije toga i Palestinu. Na stranu šta je pravo i ispravno ako to uopće postoji, naši bošnjački prijatelji su se opredijelili za stranu. Šta Hrvatska politika treba učiniti da to kapitalizira? Da se nekakav entitet ostvari ili nešto slično :neznam

Mislim da Hrvatska politika nema sta da uradi jer doslovno ne zanimamo glavne centre moci nit imaju neku korist od nas. Možemo mi tjesit sami sebe u nedogled al sve je to ćorak

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 21:45 

Željka Cvijanović u Bijeloj kući s Trumpovim pomoćnikom: Cijenimo izbalansiran novi pristup SAD-a prema BiH

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zeljka-cvijanovic-u-bijeloj-kuci-s-trumpovim-pomocnikom-cijenimo-izbalansiran-novi-pristup-sad-a-prema-bih/260303213

Reci im Željka s kojim islamistima imamo posla. Uskoro će i Čović tamo da to sve potvrdi.

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2026, 23:05 

Hrvatska politika moze ciniti samo ono "pozivamo na europske integracije" i slicne proljeve.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 08:11 

muslimani u BIH, ako žele očuvati BIH, moraju se uputiti smjerom Albanaca i krenuti u aktivnu deislamizaciju.

Za sad ih spašava što u Srbiji još nije eliminiran proruski faktor do kraja, ali bude. Kad se to desi, BIH bi se lako mogla raspasti ne budu li ovi u antiislamskom sentimentu

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 10:05 

sejdo.komsoglu je napisao/la:
Željka Cvijanović u Bijeloj kući s Trumpovim pomoćnikom: Cijenimo izbalansiran novi pristup SAD-a prema BiH

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zeljka-cvijanovic-u-bijeloj-kuci-s-trumpovim-pomocnikom-cijenimo-izbalansiran-novi-pristup-sad-a-prema-bih/260303213

Reci im Željka s kojim islamistima imamo posla. Uskoro će i Čović tamo da to sve potvrdi.

Citat:
kxuser68885aa10
prije 12 sati
A mi?! Ne damo Iran, a Bosnu smo halalili. Odrađuju nas samo tako; oni odoše Trumpu i Izraelu, zbog LIČNE koristi, a nas lože i guraju prema Teheranu. Mi se primamo. Zna se kako ovo završava. Ne zaslužujemo mi državu
↑ 63
↓ 26

U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 10:32 

novosve je napisao/la:
muslimani u BIH, ako žele očuvati BIH, moraju se uputiti smjerom Albanaca i krenuti u aktivnu deislamizaciju.

Za sad ih spašava što u Srbiji još nije eliminiran proruski faktor do kraja, ali bude. Kad se to desi, BIH bi se lako mogla raspasti ne budu li ovi u antiislamskom sentimentu

Ne ide im to bas, islam sve jaci i jaci. Broj "bula" je postao tri puta veci,sjecam se kada ih bilo max 1-2% tamo oko 2005, sada cine sigurno bar 20%.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 10:53 

maremare je napisao/la:

Ne ide im to bas, islam sve jaci i jaci. Broj "bula" je postao tri puta veci,sjecam se kada ih bilo max 1-2% tamo oko 2005, sada cine sigurno bar 20%.

nije problem islam, ali mora biti košer.

Muslimani su i po ovim GCC državama, Saudijskoj Arabiji, Omanu, ali su košer. Na kraju krajeva i na Kosovu isto.

Ne smije se palestinisat i džihadisat, osim kad ti i gdje gazda omogući. Bošnjaci još nisu naučili kako biti košer muslimani

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 10:57 

novosve je napisao/la:
maremare je napisao/la:

nije problem islam, ali mora biti košer.

Muslimani su i po ovim GCC državama, Saudijskoj Arabiji, Omanu, ali su košer. Na kraju krajeva i na Kosovu isto.

Ne smije se palestinisat i džihadisat, osim kad ti i gdje gazda omogući. Bošnjaci još nisu naučili kako biti košer muslimani

Europa ne zeli muslimane na svom kontinentu ,zeli fejk muslimane tipa Albance.Albanci u Albaniji se mnogi i pokrstili ,na Kosovu islam drzi striktno po selima

islam u BIH je usao u institucije ,islama vise vidim u Sarajevu nego u Gracanici..primjera radi :D

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 12:20 

evo jedan realan "bosnjo" ako je vec bosnjo:

Citat:
Itekako bi volio da Iran naudi ovim fasistima ali nece jer ne mogu.
Kina i Rusija se ko p*** sakrile ne pada im napamet pomoci.
Rusi da su htjeli mogli su poslati koji PVO i koji Iskander ali nisu
Kinezi su mogli poslati na desetine baterija modernog PVO ali nisu niti im pomazu obavjestajno.
Ameri i Europljani rutinski lete Awakse oko Rusije i hrane Ukrajinu target informacijama zasto to ne radi Kina za Iran?
Jer se boje!

Iran je ostavljen sam sebi da ih ovi vrate u kameno doba i ne samo da im niko ne zeli pomoci nego aktivno preko 10 zemalja ucestvuje u ovome i pomaze fasistima.

A onda imamo ovaj forum koji svrsava na lazne nade i objave. Bas me zanima za 10 dana stanje depresije na ovoj temi.

A ako bas hocete da znate moje licno uvjerenje.
S obzirom da smo muslimanska zemlja u grotlu Krscanske Europe koja je uveliko radikalizira zbog masovne imigracije iz pretezno Muslimanskih zemalja a krajnja desnica se suruje s nasim neprijateljima a to su Dodik i Covic i njihovi glavni vladari u Beogradu i Zagrebu a na to jos dodas radikalizaciju Bosnjaka i sve vece klicenje za Iran, Rusiju tj neprijatelje tih istih mislim da smo u procesu da ce nas uskoro smatrati nepozeljnim elementom na tlu europe.
Kosovo i Albanija to vide zajedno s njihovim narodom i svojevski se trude da ostanu na strani Europe i Amerike da ne bi za 10 godina nova Gaza bila u Pristini i Tirani.
Kako je krenulo mi cemo biti uskoro Gaza ako ovaj momentum mrznje prema Muslimanima nastavi ovako.
92-95 smo imali simpatije od Europljana i Amera a 2030 mozda mrznju prema nama i pomoc da nas se odstrani.
To bi usput receno bio 4 progon i genocid nad Bosnjacima u zadnjih 150 godina.

Tako da cu otvoreno reci, zaboli me k za Iran ako podrska njima znaci da ce moj narod biti izbrisan. Cisti interes s moje strane a i vama bi trebao biti najbitniji opstanak nas kao naroda i nase drzave pa makar to znacilo da 10 mil Iranaca mora umrijeti da bi BIH opstala.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 12:39 

maremare je napisao/la:

Citat:
Kinezi su mogli poslati na desetine baterija modernog PVO ali nisu niti im pomazu obavjestajno.
Ameri i Europljani rutinski lete Awakse oko Rusije i hrane Ukrajinu target informacijama zasto to ne radi Kina za Iran?
Jer se boje!

Iran je ostavljen sam sebi da ih ovi vrate u kameno doba i ne samo da im niko ne zeli pomoci nego aktivno preko 10 zemalja ucestvuje u ovome i pomaze fasistima.

A onda imamo ovaj forum koji svrsava na lazne nade i objave. Bas me zanima za 10 dana stanje depresije na ovoj temi.

S obzirom da smo muslimanska zemlja u grotlu Krscanske Europe koja je uveliko radikalizira zbog masovne imigracije iz pretezno Muslimanskih zemalja a krajnja desnica se suruje s nasim neprijateljima a to su Dodik i Covic i njihovi glavni vladari u Beogradu i Zagrebu a na to jos dodas radikalizaciju Bosnjaka i sve vece klicenje za Iran, Rusiju tj neprijatelje tih istih mislim da smo u procesu da ce nas uskoro smatrati nepozeljnim elementom na tlu europe.
Kosovo i Albanija to vide zajedno s njihovim narodom i svojevski se trude da ostanu na strani Europe i Amerike da ne bi za 10 godina nova Gaza bila u Pristini i Tirani.
Kako je krenulo mi cemo biti uskoro Gaza ako ovaj momentum mrznje prema Muslimanima nastavi ovako.
92-95 smo imali simpatije od Europljana i Amera a 2030 mozda mrznju prema nama i pomoc da nas se odstrani.

Tako da cu otvoreno reci, zaboli me k za Iran ako podrska njima znaci da ce moj narod biti izbrisan. Cisti interes s moje strane a i vama bi trebao biti najbitniji opstanak nas kao naroda i nase drzave pa makar to znacilo da 10 mil Iranaca mora umrijeti da bi BIH opstala.

Nažalost ne dijelim njegovo pesimizam (za mene optimizam) u potpunosti :D

Mislim da nisu toliko ugroženi ali svakako ima razuma u njegovom komentaru.

Isto tako mislim da i mnogi to bošnjaci znaju, osjećaju, ako neće ni da kažu. Uključujući i forumaše.

Međutim udaraju po svom i tješe se lažima.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 12:55 

potocnj je napisao/la:
maremare je napisao/la:

Nažalost ne dijelim njegovo pesimizam (za mene optimizam) u potpunosti :D

Mislim da nisu toliko ugroženi ali svakako ima razuma u njegovom komentaru.

Isto tako mislim da i mnogi to bošnjaci znaju, osjećaju, ako neće ni da kažu. Uključujući i forumaše.

Međutim udaraju po svom i tješe se lažima.

Pa to je ono sto boli,ludilo ih je gledati kako se lazu ujedinjeno i tu i tamo jedan izbaci cinjenice i odmah ga napadnu da je "ljubitelj cionista"

a to da ce im islamizacija naskodit,to stoji ,to i oni znaju ali jace je od njih :D

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 15:01 

Muftijstvo Islamske zajednice Mostar jasno kaže da su Amerikanci agresori na Iran kao Hrvati na BiH.

Citat:
''Ljubić je u svom nastupu učinio i uslugu zainteresiranoj javnosti jer nam je predočio novi toponim, odn. namjeru politike koju zastupa da se onaj još uvijek slobodni lokalitet Lakišića harema u centru Mostara gdje se treba graditi Mevlana odsada iznenada zove tzv. Kazališni trg, upoznajući nas sa planom 'urbanista' Hrvatske Republike Herceg-Bosne koji su to davno ocrtali, kao što su i navikli ocrtavati, i bez drama obraza okupirajući ono što pripada drugima. No, gospon Ljubić stvar vraća na stare i dobro utvrđene postavke; ne možete preko linije razgraničenja, pa makar se radilo i o muslimanskom vakufu i pozivanju na pravo i pravdu! I gle čuda, imenovanom gospodinu odjednom se na tom mjestu ukazuje Iran i to u trenutku dok se na njega vrši usiljena agresija protivna međunarodnom pravu (za Ljubića ono valjda ne važi kada treba opravdati interese političkog projekta kojemu služi tolike godine) pa nas potanko izvještava o jakim bilateralnim odnosima sa jednom od najstarijih država u svijetu i jednom od važnih civilizacijskih kolijevki čovječanstva'', navodi se u reakciji Muftijstva.

https://bljesak.info/vijesti/politika/r ... ana/552847

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 15:37 

🔴Za nevinu djecu i narod Irana

07.03.2026.

13:00h

Sebilj - Vječna vatra

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 17:08 

maremare je napisao/la:

Citat:
Jer se boje!

nažalost, previše je pesimističan.

Čim Židovi unište svoje neprijatelje na bliskom istoku, zapadnu desnicu će opet proglasti fašistima i nacistima i nastait potporu kozoyebizaciji Europe i Amerike

tako da se Bošnjo ne mora previše brinuti.

Sudbina BIH je ista kao i svih europskih zemalja, a to je zamjena domicilnog stanovništva stranim, to je najveća briga Bošnjaka, kao i Srba i Hrvata.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 17:11 

Bošnjak...007 je napisao/la:
🔴Za nevinu djecu i narod Irana

07.03.2026.

13:00h

Sebilj - Vječna vatra

:palacgore1

1614 of 2558 - 63.1%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 17:36 

Lijepo su svi pozvani upisati se. hehe

Citat:
Ambasada Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini obavijestila je Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kao i sve diplomatske misije i međunarodne organizacije akreditirane u Bosni i Hercegovini, da će povodom smrti ajatolaha Sejeda Ali Hamneija, vrhovnog vođe Islamske Republike Iran, biti otvorena Knjiga žalosti u Sarajevu.

Kako je navedeno u noti Ambasade, Knjiga žalosti bit će otvorena u prostorijama Ambasade Irana u Sarajevu, na adresi Obala Maka Dizdara 6, u četvrtak i petak, 5. i 6. marta 2026. godine, u terminu od 9 do 11 sati te od 13 do 15 sati.

Poruke saučešća moguće je uputiti i elektronskim putem, putem linka.

Ambasada Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini uputila je izraze poštovanja Ministarstvu vanjskih poslova BiH te svim diplomatskim misijama i međunarodnim organizacijama akreditiranim u Bosni i Hercegovini.

https://avaz.ba/vijesti/bih/1026862/ambasada-irana-u-sarajevu-najavila-upisivanje-u-knjigu-zalosti-povodom-smrti-ajatolaha-hamneija

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 17:42 

Machak već stoji u redu :zubati

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 17:42 

Hajde da vidimo tko smije od bošnjačkih političara.
Zapamtit će im Iranci ovo, čak su i Hrvatskoj iz veleposlanstva spočitavali dvoličnost.
Jučer iftarili skupa, danas glume da ih ne poznaju.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2026, 17:49 

daramo je napisao/la:
Hajde da vidimo tko smije od bošnjačkih političara.
Zapamtit će im Iranci ovo, čak su i Hrvatskoj iz veleposlanstva spočitavali dvoličnost.
Jučer iftarili skupa, danas glume da ih ne poznaju.

U Muja je izdaja u genima.

Iranci: pjesma s posvetom Rami, Zukanu, SDA, Trojci, Armiji BiH, Islamskoj Zajednici...

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 77 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: