HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 07:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: 01.03.1992-e
PostPostano: 20 stu 2009, 22:48 

Potaknuta jednom Irminom recenicom...zelim citati sta danas Hrvati misle o tome...???
Ovde cu vam postaviti i cestitku s foruma BIH koju dobijam svakog prvog marta... :zubati

Citat:
Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine upucujemo vam najiskrenije cestitke, uz zelje da ovaj poseban dan provedete u lijepom raspolozenju i u drustvu dragih ljudi. 1. mart 1992. godine je neizbrisiv datum u historiji BiH jer je to jos i do danas najveca pobjeda gradjanskog nad nacionalnim i nacionalistickim. Tada je 65% ljudi, razlicitih vjerskih i nacionalnih opredjeljenja, ali zajednickog osjecaja pripadnosti Bosni i Hercegovini, na referendumu izrazilo zelju da sacuvaju svoju zemlju od bilo kakvih dijeljenja ili pripajanja drugim drzavama. To je jedan i jedini dan kad je BiH legalno i legitimno postala nezavisna, i ne postoji drugi datum koji moze zamjeniti njegov znacaj. Sretan vam Dan nezavisnosti! Sve najbolje, BiH Forum

Istina ..da se na tom forumu pod jednim nickom nisam nikad zadrzala duze od 5 dana aktivnog pisanja...
Ajd...pojedinci su mi svedok... :wink
Taman dok ispucam one(odredjen broj postova) da dodjem do politike...cim pomenem RS...ban...trajni..
I ulogovati se mozes ali ne mozes pisati...Najperfidniji nacin...

I kako ocenjujete danasnje stanje...

:thumbup1 ?

:thumbup ?

:thumbdown ?

Vrh

Naslov: Re: 01.03.1992-e
PostPostano: 20 stu 2009, 22:54 

Pa, mnogo toga se promenilo. čak malo i tužno deluju oni koji daju značaj tom datumu, jer danas ne mogu učiniti da se taj dan na prostoru cele BiH obeleži. S druge strane sutrašnji dan je mnogo važniji. Na taj dan donesen je prvi politički konsenzus o uređenju BiH. U RS mislim da je neradni dan, a za FBiH ne znam.

Vrh

Naslov: Re: 01.03.1992-e
PostPostano: 20 stu 2009, 23:03 

aleksije radicevic je napisao/la:
Pa, mnogo toga se promenilo. čak malo i tužno deluju oni koji daju značaj tom datumu, jer danas ne mogu učiniti da se taj dan na prostoru cele BiH obeleži. S druge strane sutrašnji dan je mnogo važniji. Na taj dan donesen je prvi politički konsenzus o uređenju BiH. U RS mislim da je neradni dan, a za FBiH ne znam.

I tuzno je mala maca... :zubati ...Jadno deluju...
Ne znam tacno...trebalo bi da je...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Salivator, Teuton, Tomba17 i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: