|
|
Stranica: 1/10.
|
[ 230 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zrikavac
|
Naslov: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 02:28 |
|
|
ajmo...
pored pozivanja na međunarodn konvencije o pravima suverenih naroda, da li prema međunarodnom pravu, postoji i pravo pozivanja na prekšrene odredbe prethodnog ugovora, recimo prekršene odredbe Washingtona ?
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 02:38 |
|
|
zrikavac je napisao/la: ajmo...
pored pozivanja na međunarodn konvencije o pravima suverenih naroda, da li prema međunarodnom pravu, postoji i pravo pozivanja na prekšrene odredbe prethodnog ugovora, recimo prekršene odredbe Washingtona ? Koje su odredbe Washingtona prekrsene. Da li to isto vazi i za Dayton?
|
|
Vrh |
|
|
zrikavac
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 05:38 |
|
|
gotovo cijeli članak koji govori o ljudskim pravima je prekršen na našu štetu.
bez prava da biramo i budemo birani, diskriminacija na osnovu regionalne, nacionalne i političke pripadnosti. potom bez prava na medije . koji su opet oteti iz nadležnosti kantonima prebačeni u nadležnost federacije,
cijeli niz pravila je promijenjen. to jednostavno nije ono što smo potpisali.
prvi članak ustava kaže da Hrvati i Bošnjaci svojevoljno pod potpisuju ugovor te unosr svoje teritoriej u Federaciji.
ako se ne poštuje Ugovor , kome se piše zahtjev za izlazak iz Federacije?
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 09:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bosnensis je napisao/la: zrikavac je napisao/la: ajmo...
pored pozivanja na međunarodn konvencije o pravima suverenih naroda, da li prema međunarodnom pravu, postoji i pravo pozivanja na prekšrene odredbe prethodnog ugovora, recimo prekršene odredbe Washingtona ? Koje su odredbe Washingtona prekrsene. Da li to isto vazi i za Dayton? Mislim da ne, jer Dayton predviđa Visokog. Wash. je način kako će bit uređena Federacija.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 09:39 |
|
|
Ovo je pravo pitanje i put kojim se trebaju tražiti rješenja jer očito je da su nas "partneri" prevarili i izigrali, doduše dalo se naslutiti odmah kuda plovi federalni brod, od potpunog pariteta do skoro gubitka identiteta na šta su Washingtonski sporazum osakatili međunardoni mešetari i sarajevski jalijaši i alijansaši. Dayton neka rješava Posavinu, a Washington Federaciju, tako da se i ovi "ahdnamaši" koji lafo žale za Posavinom obrate Visokom Inzku kada im se ne sviđa izlazak iz Federacije i rješe to primjenom Daytona..
Jedini način da ne budemo u skoroj budućnosti opet ratom rješavali stvari, onda sa Beogradom, a sada sa Sarajvom, jeste povratak na "slovo Washingtona" koje nam je Tuđman ostavio u amanet i nije uopće bilo loše, dapače.
|
|
Vrh |
|
|
Mi sami
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 12:31 |
|
|
Prvo pravnički treba dokazati da se odredbe tog sporazuma krše, to ti je suštinski početak.
_________________ Nobady can give you freedom. Nobady can give you equality or justice or anything. If you're a man, you take it.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 12:32 |
|
|
Mi sami je napisao/la: Prvo pravnički treba dokazati da se odredbe tog sporazuma krše, to ti je suštinski početak. i da Visoki potvrdi sve to.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 12:53 |
|
|
zrikavac je napisao/la: gotovo cijeli članak koji govori o ljudskim pravima je prekršen na našu štetu.
bez prava da biramo i budemo birani, diskriminacija na osnovu regionalne, nacionalne i političke pripadnosti. potom bez prava na medije . koji su opet oteti iz nadležnosti kantonima prebačeni u nadležnost federacije,
prvi članak ustava kaže da Hrvati i Bošnjaci svojevoljno pod potpisuju ugovor te unosr svoje teritoriej u Federaciji.
ako se ne poštuje Ugovor , kome se piše zahtjev za izlazak iz Federacije? 1. Ko je to bez prava da bira i da bude biran 2. Diskriminacija? Ko je diskriminiran 3. Pravo na medije imaju svi kantoni i nije tacno da je prebacena nadleznost Dakle daj malo to detaljnije obrazlozi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 12:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ignorirajte ovog sa kartom na avataru. Svaku temu usere.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 12:57 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: zrikavac je napisao/la: gotovo cijeli članak koji govori o ljudskim pravima je prekršen na našu štetu.
ako se ne poštuje Ugovor , kome se piše zahtjev za izlazak iz Federacije? 1. Ko je to bez prava da bira i da bude biran 2. Diskriminacija? Ko je diskriminiran 3. Pravo na medije imaju svi kantoni i nije tacno da je prebacena nadleznost Dakle daj malo to detaljnije obrazlozi. 1. nemaš pravo biranja, ako biraš a to nema nikakav utjecaj na izbore. 2. Naravno da si diskriminiran zbog 1. 3. FTV nije prebačena nadležnost? Mi kad pričamo o ovim stvarima mi mislimo na suštinske, stvarne, stvari a ne formalne. Ako misliš da to nije dobar pristup nosi formalne svom babi a nama ostavi suštinske. Baš se praviš lud. Jednom Moore-u, Moon-u, strancima jasno, tebi i Zlaji nije...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 12:59 |
|
|
Đe su pravnici, mateb, Bobi?
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:00 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: 1. nemaš pravo biranja, ako biraš a to nema nikakav utjecaj na izbore. 2. Naravno da si diskriminiran zbog 1. 3. FTV nije prebačena nadležnost? Mi kad pričamo o ovim stvarima mi mislimo na suštinske, stvarne, stvari a ne formalne. Ako misliš da to nije dobar pristup nosi formalne svom babi a nama ostavi suštinske. Baš se praviš lud. 1. Jesi li izlazio na izbore i birao? 2. Vidi pod 1 pa odgovori 3. FTV ne onemogucava formiranje kantonalni radio-televizija
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:02 |
|
|
Ne pravi se lud. Muslimani preglašavaju korištenje odašiljača na čitavoj teritoriji BiH. Ne postoji isplativa TV kuća koja se drži jedne županije. Onda muslimani preglašavaju da se ta TV kuća financira pretplatama Hrvata. Neće Hrvati plaćati obje TV kuće.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:02 |
|
|
Zašto stalno lažeš ? I zašto vlasnici foruma trpe te tvoje konstantne laži i miniranje svake teme ?
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:04 |
|
|
BBC je napisao/la: Zašto stalno lažeš ? I zašto vlasnici foruma trpe te tvoje konstantne laži i miniranje svake teme ? Sta sam slagao?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:07 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: 1. nemaš pravo biranja, ako biraš a to nema nikakav utjecaj na izbore. 2. Naravno da si diskriminiran zbog 1. 3. FTV nije prebačena nadležnost? Mi kad pričamo o ovim stvarima mi mislimo na suštinske, stvarne, stvari a ne formalne. Ako misliš da to nije dobar pristup nosi formalne svom babi a nama ostavi suštinske. Baš se praviš lud. 1. Jesi li izlazio na izbore i birao? 2. Vidi pod 1 pa odgovori 3. FTV ne onemogucava formiranje kantonalni radio-televizija 1. Ako ostane ovaj izborni zakon. Nema smisla izlazit na izbore za Federaciju. 2. Ako ne možeš bit u tijelima vlasti a konstitutivan si. znači da si diskriminiran teoretski a u praksu se to lako pretvori. Baš je FTV dobar primjer, svirat će ono što ibernacionalsocijalist hoće, a plaćat bi trebali svi. 3. Ne onemogućava samo troši zajedničke pare. Meni moja žena govori da mogu ići gdje hoću, kad mi isprazni novčanik. Ajd sad ti opet, kao da ti niko nije odgovorio: "Ali vi možete na izbore..."
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:07 |
|
|
prodaješ maglu da su neki privatni TV kanali na razini županija isto što i zakonska državna TV kuća, koja ima pravo naplaćivati pretplatu i tako se financirati. Zakonski TV hrvatski kanal koče muslikmani svojim preglašavanjem.
Potrebne su dvije stvari koje muslimani koče. Dozvole za emitiranje (eter) na državnoj razini, korištenje postojećih odašiljača. I mogućnost naplate TV pretplate od Hrvata.
Te dvije stvari vi msulimani blokirate.
I imaš obraza ovdje doći pisati kako smo mi krivi za to i prosipati nege begovske gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
Mi sami
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:08 |
|
|
BBC je napisao/la: Ignorirajte ovog sa kartom na avataru. Svaku temu usere. Nema ga potrebe ignorirati, činjenica jeste da treba odgovoriti na ova pitanja koja on postavlja, ali odgovoriti na njih argumentirano i nadasve pravnički. Ovo i jeste glavni problem Hrvata u BiH što je najlakše laprdati o ugroženosti, ali evo već od 1995 laprdamo i ne pomičemo se sa mrtve točke, čak štoviše sve nam je gore i gore (evo i ja s ovim "gore i gore" počinjem laprdati). Moramo dokazati da su nam prava ugoržena i uskraćena!
_________________ Nobady can give you freedom. Nobady can give you equality or justice or anything. If you're a man, you take it.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11675 Lokacija: Varta drzava
|
zrikavac je napisao/la: gotovo cijeli članak koji govori o ljudskim pravima je prekršen na našu štetu.
ako se ne poštuje Ugovor , kome se piše zahtjev za izlazak iz Federacije? S ovakvim stvarima treba izlaziti oprezno da se Muslimanima ne daju argumenti bilo kakvi... Jer, ti imas aktivno i pasivno biracko pravo, odnosno mozes birati i biti biran. Sad, to sto Ustav tzv. BiH ima specificnost koja trazi nacionalnu ravnotezu koja je u odredbama ocita, a koja se svjesno krivo tumaci (odnosno izigrava) je druga stvar.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: 1. Ako ostane ovaj izborni zakon. Nema smisla izlazit na izbore za Federaciju. 2. Ako ne možeš bit u tijelima vlasti a konstitutivan si. znači da si diskriminiran teoretski a u praksu se to lako pretvori. Baš je FTV dobar primjer, svirat će ono što ibernacionalsocijalist hoće, a plaćat bi trebali svi. 3. Ne onemogućava samo troši zajedničke pare. Meni moja žena govori da mogu ići gdje hoću, kad mi isprazni novčanik. Ajd sad ti opet, kao da ti niko nije odgovorio: "Ali vi možete na izbore..." 1. To je tvoje misljenje, ja se ne slazem s njim. 2. Koliko znam sve kvote koje se odnose na konstitutivne narode su popunjene. Jedini koji su ugrozeni po ovom pitanju jesu oni koji ne pripadaju konst. narodima. 3. Novac se prikupljna na nivou drzavnoog javnog servisa i dijeli kako se dijeli
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:15 |
|
|
BBC je napisao/la: prodaješ maglu da su neki privatni TV kanali na razini županija isto što i zakonska državna TV kuća, koja ima pravo naplaćivati pretplatu i tako se financirati. Zakonski TV hrvatski kanal koče muslikmani svojim preglašavanjem.
Potrebne su dvije stvari koje muslimani koče. Dozvole za emitiranje (eter) na državnoj razini, korištenje postojećih odašiljača. I mogućnost naplate TV pretplate od Hrvata.
Te dvije stvari vi msulimani blokirate.
I imaš obraza ovdje doći pisati kako smo mi krivi za to i prosipati nege begovske gluposti. Ne! Ja govorim da Kantoni imaju ustavnu mogucnost da formiraju svoje javne RTV Pretplata se placa drzavnom javnom sistemu koji rasporedjuje novac prema zakonu
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11675 Lokacija: Varta drzava
|
Jedini koji su de iure ugrozeni su manjine, tocno. Medjutim Hrvati su ugrozeni de facto na nacin izigravanja odredbi kojekakvim muslimanskim smicalicama, i pojavom raznih Hrvata sto su svoju svijet stekli od jucer a u cilju popunjavanja kvote. To bar Muslimanima nikad nije bio problem.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:17 |
|
|
I kako misliš to izvesti kad muslimani dignu ruku za protiv korištenja državnih odašiljača ? Bio je već takav kanal u Mostaru i nije imao pravo na sve odašiljače.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:18 |
|
|
Aztec je napisao/la: Jedini koji su de iure ugrozeni su manjine, tocno. Medjutim Hrvati su ugrozeni de facto na nacin izigravanja odredbi kojekakvim muslimanskim smicalicama, i pojavom raznih Hrvata sto su svoju svijet stekli od jucer a u cilju popunjavanja kvote. To bar Muslimanima nikad nije bio problem. Aztece to je druga tema, ovdje covjek govori o PRAVNIM stvarima i ja mislim da PRAVO nije prekrseno u ovim situacijama. Mozda ono nije politicki korektno, moralno itd. u to necu ulaziti ali ova pitanja koja smo gore diskutovali nisu u suprotnisti sa ustavnim i zakonskim propisima.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnensis
|
Naslov: Re: Pravne osnove/argumenti za izlazak iz FBIH Postano: 23 stu 2011, 13:19 |
|
|
BBC je napisao/la: I kako misliš to izvesti kad muslimani dignu ruku za protiv korištenja državnih odašiljača ? Bio je već takav kanal u Mostaru i nije imao pravo na sve odašiljače. Ako je pitanje bilo upuceno meni, ovako: Zaista nemam sve informacije u vezi tog slucaja i ne mogu diskutovati ako imas kakav link postavi, pa cemo vidjeti.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|