HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 lip 2025, 06:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Caritas (kriptokatolici)
PostPostano: 05 svi 2015, 11:43 

Nije da ne mislim da pomažu širom svijeta ali me frapira kako su pomogli Bošnjacima u ratu i poraću.

Evo primjer švicarskog Caritasa kojeg predstavlja Fuad Imamović(?), izgradnja kuća u Žepču za one kojima su odnijela klizišta kuće:

Ja sigurno, odsad pa nadalje, kune ne dam Caritasu, pa neka oni budu merhametli. Mogli su vratit katolike u BiH koliko im je para kroz ruke prošlo. I sad ima u Tasovčićima katolika koji žive kao svinje ali kad je muslićima dat trče...

Jesam li ja što propustio ili bi oni trebali bit katolička humanitarna organizacija.

Vrh

Naslov: Re: Caritas (kriptokatolici)
PostPostano: 06 svi 2015, 13:35 

Cviećarenje.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 13:58 

Zeznuto je to cvjećarenje ala Dane:

"Mi smo isto!", kaže naš Hrvatina.
"Hoćete li biti Hrvati muslimani?", dodaju.
"Nećemo! A hoćete li vi biti Bošnjaci katolici?", protupitaju muslimani.
"Može!", odgovore naši cvjećari.

Okreće se Ante u grobu na ovakve. Hebene sekte...

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:04 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Jesam li ja što propustio

jesi. vjeronauk u osnovnoj i srednjoj školi, za početak.

Caritas pomaže ljudima u nevolji i ne pita za nacionalnost ili vjeroispovijest. kao što je Katolička crkva nadnacionalna, tako je i Caritas. naravno da najviše pomaže katolicima, jer svatko zna potrebite u svojoj okolini, ali neće odbiti pomoći ni drugima.

a ti još malo pljuckaj po boljima od sebe, ide ti. :yes

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:06 

Upravo to. Zgabrijel ti pokusava objasniti da biti Hrvat nije isto sto i biti katolik.

Katolicka crkva ima nadnacionalne interese, tako da ne znam zasto se Junuz cudi ako su tu i tamo ti interesi antihrvatski.

KC je radila tijekom povijesti i protiv interesa Čeha i Češke pa sada imaju 8% katolika u toj drzavi po popisu 2011.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:08 

crkva ne radi ni protiv koga. to što nije po ukusu mnogima...vaš problem.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:09 

Robbie MO je napisao/la:
Upravo to. Katolicka crkva ima nadnacionalne interese, tako da ne znam zasto se Junuz cudi ako su tu i tamo ti interesi antihrvatski.

KC je radila i protiv Ceske pa sada imaju 8% katolika u toj drzavi po popisu 2011.

Mi treba da se zovemo NadHrvati :zubati Da ostanemo u žiži interesa KC!

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:09 

ZGabriel je napisao/la:

Česi se ne bi složili.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:11 

Robbie MO je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

Česi se ne bi složili.

što ne znači da su u pravu. :neznam

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:13 

ZGabriel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Česi se ne bi složili.

Pa ne znači da su u pravu, ali mišljenje 10 milijuna Čeha po meni ima veću težinu od mišljenja 1000 Vatikanaca.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:14 

Robbie MO je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

Pa ne znači da su u pravu, ali mišljenje 10 milijuna Čeha po meni ima veću težinu od mišljenja 1000 Vatikanaca.

puno je zvanih, malo odabranih. a ti slobodno stavljaj kvantitetu ispred kvalitete. :D

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:24 

Baš bih volio vidjeti koliko nadnacionalno dijele pomoć u BiH i koliko su je dijelili u ratu. Vidim i po tome tko ih predstavlja.

Kako Mujo kaže: Jeb'o ti ovaj grupni sex, ja već treći put pušim!

Nadnacionalna je i Juga bila pa nije valjala baš zbog toga što su jedni iskorištavali tu nadnacionalnost. A kad jedni krenu iskorištavat nadnacionalnost onda je prirodno da čovjek počinje štitit svoje nacionalne interese. Samim tim inzistira na tome što se čini za Hrvate a ne za ljude.

To bi trebao bit pozitivni nacionalizam. Doista ne znam u čemu je fora po RH naganjat Srbe i Jugoslavene i sebe smatrat nekim čestitim Hrvatom a istovremeno zatvarat oči na ovakve stvari. Pa ovo zaslužuje da im nikad niti jedan Hrvat kune ne uplati.

Jednostavne ne kužim ljude kojima su puna usta Jugoslavije i Srba, kako ne kuže da se ista stvar događa u BiH s Bošnjacima. S tim što je opasnost za Hrvate od obnove Juge i vladavine Srba u njoj bar 100 x manja od toga da Bošnje dominiraju nad Hrvatima u BiH.

Sumnjam općenito da bi Caritas toliko love dobijao od katolika da znaju da su muslimani u BiH ispred katolika za dobit lovu. Što je najgore kad dođe papa u Šeher oni kojima idu pare će mu u sebi j. mater a oni koje isti ovaj Caritas zaobilazi će mahat zastavicama.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:30 

Caritas je d.o.o.,sva mudrost.Svega ima,od iskrenih i čestitih altruista do lopina svih kalibara.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:32 

Živo me zanima koliko su pomoći Hrvati Prapratnice dobili od Merhameta za obnovu svojih kuća?
Zašto uvijek Hrvati moraju glumiti nekakvu humanost,dobrotu dok u isto vrijeme mi dobijamo uglavnom šipak od drugih?

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:34 

kiler je napisao/la:
Živo me zanima koliko su pomoći Hrvati Prapratnice dobili od Merhameta za obnovu svojih kuća?
Zašto uvijek Hrvati moraju glumiti nekakvu humanost,dobrotu dok u isto vrijeme mi dobijamo uglavnom šipak od drugih?

Zato što smo u Hrvatskoj Hrvati a kad izađemo iz nje ljudi? :sega

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:37 

Robbie MO je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

Kakva je priča s Česima?

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 14:38 

Metemma je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Kakva je priča s Česima?

http://www.forum.tm/vijesti/ceska-zasto ... kalci-2608

Za to bi se i mi mogli zalagat ako ovako nastave, pa neka ližu zelenguze.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 20:00 

Bila je ona u ratu poznata: "Da Bog da te HVO branio, a Merhamet hranio." :D I to je jedna od najmudrijih psovki i kletvi po meni.

Što se tiče ovog Caritasa oni pomažu čovjeku. Ne katoliku, muslimanu i to. Pomažu čovjeku. I to je divno od njih. Znate i onu "Ko tebe kamenom, ti njega hljebom."

To je upravo to.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2015, 20:06 

Ma ja. Pase ti dok se covjek zove Mujo.

Imaju oni to pravo radit a ja imam pravo odsad lobirat za reviziju ugovora s Vatikanom i RH i BiH a mi smo stijena na kojoj ti ugovori stoje. Uzimaju nas zdravo za gotovo zato i jesu pogani.

Sljedeci put kad Puljic zacvili kamo nestaju katolici treba ga malo posdsjetit na ulogu i njega i papa mu. A i ovih Caritasa

Vrh

PostPostano: 12 svi 2015, 23:42 

Evo još malo "katolika". CRS u BiH:

Citat:
Catholic Relief Services u BiH postoji više od 20 godina. U toku svog djelovanja u BiH CRS je kroz svoje programe pomoći povratka izbjeglih i raseljenih u BiH uložio više od 140 miliona američkih dolara, a programi su se provodili u više od 100 općina u oba bh. entiteta i u Brčko Distriktu. "CRS pomaže, kao što to radi i ostatku svijeta, građanima koji su u nevolji. Tako je CRS usljed poplava i klizišta odigrao veliku ulogu u popravci infrastrukture, ali je i ovih dana bilo važnih događaja u kojima smo učestvovali", prokomentarisala je Majda Behrem-Stojanov.
Cilj projekta PRO-Budućnost je izgradnja povjerenja među građankama i građanima svih nacionalnosti u Bosni i Hercegovini, te podrška okruženju u kojem će građanke i građani BiH, podstaknuti od strane ključnih uticajnih aktera, zagovarati nove društvene promjene u cilju poboljšanja kvaliteta života. Na pitanje koje su ciljne grupe i gdje se projekat implementira, Behrem-Stojanov je kazala: "Imamo surovu činjenicu da i 20 godina nakon rata trebamo raditi na tome, imamo podijeljeno društvo gdje mladi žive u monoetničkim zajednicama. Imamo društvo u kojem pripadnici ostalih gotovo da uopšte ne učestvuju u javnim raspravama. Neophodno je da tom procesu pomirenja nije samo suživot, nego je potrebno sagledati proces pomirenja iz ugla kakav jeste. To je bolan i dugotrajan proces i treba da učestvuju svi oni koji su nosioci društvenih procesa u BiH".

Te katolike ubi briga za ostalima ali Hrvati nisu važni baš. I evo, još jedna katolička organizacija kojoj je netko s muslimanskim imenom na čelu.

Ma imaju oni pravo ove trojanske konje zapošljavat, imaju pravo katoličkim se zvati ali mi imamo pravo prestat vjerovat da je sve što ima pridjev katoličko dobro za nas. Izgleda da je bolje da ih nema, samo ovima krila daju da gaze.

http://ba.n1info.com/a38263/Vijesti/Vij ... iteta.html

Vrh

PostPostano: 12 svi 2015, 23:47 

Cudna rubrika teme, "kripto-katolici". Valjda bi trebalo biti "kripto-muslimani", ako rade za interese vjernika muslimana.
Nista, najbolje bi bilo otici u sizmu, to jeste pravoslavlje. Samo tako ce se Vatikanu odaslati jasna poruka.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2015, 00:04 

Amidza je napisao/la:
Cudna rubrika teme, "kripto-katolici". Valjda bi trebalo biti "kripto-muslimani", ako rade za interese vjernika muslimana.
Nista, najbolje bi bilo otici u sizmu, to jeste pravoslavlje. Samo tako ce se Vatikanu odaslati jasna poruka.

Neki od nas već jesu ateisti ili agnostici a samo folklorno katolici. Uostalom, imali smo i odmetnute župe, katoličke ali koje nisu pod Vatikanom. To je dovoljno jasna poruka, samo im treba sad je ponovit, možda nisu dobro čuli.

Nisu oni kriptomuslimani jer Majda i Fuad su muslimani (pretpostavljam) ali čim rade za kgtoličke organizacije pretpostavka je da su zapravo zatomljeni katolici koji samo što nisu se vratili na veru pradedovsku kao i sve ostale Bošnje, i "Bosanci".

Tako, dok Vatikan i ostale katoličke organizacije pokušavaju vratit Bošnje u katoličanstvo, lako bi im se moglo dogodit da ostanu bez onih koji već jesu katolici, Hrvata. Što zbog unitarističkog pritiska kojeg posredno i ova klika podržava, što zbog razočaranosti crkvom.

Pa neka se misle kad budu kmečali kako imaju običaj kad zafali šuške.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2015, 00:10 

Amidza je napisao/la:

Neki od nas već jesu ateisti ili agnostici a samo folklorno katolici. Uostalom, imali smo i odmetnute župe, katoličke ali koje nisu pod Vatikanom. To je dovoljno jasna poruka, samo im treba sad je ponovit, možda nisu dobro čuli.

Nisu oni kriptomuslimani jer Majda i Fuad su muslimani (pretpostavljam) ali čim rade za kgtoličke organizacije pretpostavka je da su zapravo zatomljeni katolici koji samo što nisu se vratili na veru pradedovsku kao i sve ostale Bošnje, i "Bosanci".

Tako, dok Vatikan i ostale katoličke organizacije pokušavaju vratit Bošnje u katoličanstvo, lako bi im se moglo dogodit da ostanu bez onih koji već jesu katolici, Hrvata. Što zbog unitarističkog pritiska kojeg posredno i ova klika podržava, što zbog razočaranosti crkvom.

Pa neka se misle kad budu kmečali kako imaju običaj kad zafali šuške.

Gdje Fuad? Izostavio si cinjenicu da se Majda prezive "Stojanov". Mozda je udata za Bugarina. Uostalom, zasto to tebe kao "folklornog" katolika toliko tangira, zasto se toliko gicas? Sve ti nesto ide na onu stvar, primjetio sam. Citav ti je opus forumski takav, sve nesto subtilno i perfidno. Sve o tome kako, u svojstvu prave lukave latincine, preyebati Bosnjake, ili "muslice" kako ih od milja nazivas.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2015, 05:18 

ZGabriel je napisao/la:

Jesam li ja što propustio

jesi. vjeronauk u osnovnoj i srednjoj školi, za početak.

Caritas pomaže ljudima u nevolji i ne pita za nacionalnost ili vjeroispovijest. kao što je Katolička crkva nadnacionalna, tako je i Caritas. naravno da najviše pomaže katolicima, jer svatko zna potrebite u svojoj okolini, ali neće odbiti pomoći ni drugima.

a ti još malo pljuckaj po boljima od sebe, ide ti. :yes

Robbie MO je napisao/la:
Upravo to. Zgabrijel ti pokusava objasniti da biti Hrvat nije isto sto i biti katolik.

Katolicka crkva ima nadnacionalne interese, tako da ne znam zasto se Junuz cudi ako su tu i tamo ti interesi antihrvatski.

KC je radila tijekom povijesti i protiv interesa Čeha i Češke pa sada imaju 8% katolika u toj drzavi po popisu 2011.

Nadnacionalni ili nadvjerski gospodo... vi ste pomiješali neke stvari, a ne vice versa.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2015, 08:39 

Kako nije nadvjerska kad treba skupljat donacije? Onda točno i precizno odrede da im treba lova od katolika. Isto tako, navedene organizacije (Caritas i CRS) nepogrešivo, nenacionalno i nevjerski proslijede donacije Bošnjama-muslimanima.

Jedini spas bi možda bio da moraju objavit popis primatelja donacija po nacionalnosti/vjeri i po zemljopisnoj distribuciji. Mogu se kladit da po tome su ove nadnacionalne i nadvjerske zapravo bošnjačko-muslimanske trokutaške organizacije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, Junak, OAI-SearchBot, Tomba17 i 21 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: