|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 06:39 |
|
Pridružen/a: 21 svi 2013, 16:03 Postovi: 972 Lokacija: Hilafet, Sarajevo Upozorenja: -2
|
|
Bolje upuceni forumasi znaju da je odlaskom Boze Ljubica i dolaskom Martina Raguza na celo HDZ 90 doslo do konceptualnih promjena u vodenju ove stranke. Odnosno Raguz za kojeg se od rata govorilo da je blizak stranim obavjestajcima je napustio Ljubicev etnicki koncept i uzeo liberalni kamufliran u nacionalnu alternativu. Da bi ostvario ove promjene Raguz je morao promjeniti i kadrovsku strukturu stranke, odnosno nacionalne kadrove skloniti a na njihove pozicije dovesti razne sumnjive likove bliske kriminalnim strukturama i stranim NVO . Kljucnu ulogu bas u tim kadrovskim cistkama je odigrao generalni sekretar stranke i najblizi saradnik Martina Raguza Ilija Cvitanovic. Nastavit ce se...
_________________ "Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanovic iz OSA-e na celo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 06:54 |
|
Pridružen/a: 21 svi 2013, 16:03 Postovi: 972 Lokacija: Hilafet, Sarajevo Upozorenja: -2
|
|
Mladi Cvitanovic je vrlo zanimljiva osoba, posebno nakon sto je na nedavnom reziranom saboru prociscene stranke izabran za nasljednika navodno bolesnog Martina Raguza. Nakon promocije u prvog covjeka stranke mladi Ilija Cvitanovic je dao vrlo indikativnu izjavu kakvu politiku namjerava voditi rekavsi da HDZ 90 nece prihvatiti ustavne promjene ako se one ne odnose na citavu zemlju i da niko ne smije zaboraviti hrvate u RS-u. Ova njegova izjava nije nista drugo nego Bosnjacka antihrvatska propaganda! Cvitanovic se odrice ustavnih promjena za kojima vape hrvati u FBiH zbog nekakve brige za(nepostojecim) hrvatima u RS-u. Nastavit ce se...
_________________ "Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanovic iz OSA-e na celo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 07:24 |
|
|
|
Rodom iz Rame ovaj diplomirani ekonomista sa Sveucilista u Zagrebu je u medijima pod kontrolom nekadasnje UDBE odnosno AID-a(Dnevni list, FTV, BHT,Oslobodjenje i TV1) predstavljen kao novo mlado lice hrvatske politike u BiH, no u silnoj pozitivnoj prici oko mladog Cvitanovica preskocen je vrlo bitan "detalj", njegov angazman u OSA-i. OSA je formirana od kicme nekadasnjeg AID-a, a i danas vazi za instituciju pod kontrolom SDA, koja je nedavno na celo iste postavila Osmana Mehmedagica zvanog Osmica. Posao u OSA-i od srba i hrvata mogu dobiti samo oni lojalni vladajucim Bosnjackim strukturama i opce je poznato da ono malo srba i hrvata sto radi u istoj potice iz onih dijelova obavjestajne zajednice koji su u toku rata bili lojalni vladi Alije Izetbegovica. Nastavit ce se...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanovic iz OSA-e na celo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 07:41 |
|
|
|
Naravno pored SDA svoj interes u OSA-i imaju i strane obavjestajne sluzbe, konkretno CIA. Bez obzira na sve pokusaje iz CIA-e da preko prethodnog direktora OSA-e Almira Dzuve(bivsi AID-ovac lojalan stranim centrima moci(SDP-ovac)) ovladaju ovom institucijom uticaj AID-ovaca lojalnih SDA u njoj je ostao izuzetan i on je znacajno povecan izborom Osmana Mehmedagica za direktora agencije. Njegovom izboru se i sam direktor CIA-e protivio. Nastavit ce se...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 08:12 |
|
|
|
U toj i takvoj OSA-i, popunjenom AID-ovcima razlitih kalibara poziciju nade i mladi Ilija Cvitanovic. Ponavljam OSA je poznata po nepotizmu i posao u istoj mogu naci samo clanovi uze rodbine nekadasnjih AID-ovaca. Mada OSA nije CIA znacaj ove institucije na cijem celu su iskusni obavjestajci iz starog sistema(ex-yu je imala impresivan obavjestajni sektor, top 10 globalno) nije nimalo bezazlen. Ovi obavjestajci starog kova se bave i mnogim drugim stvarima sem prisluskivanja po sudskom nalogu. OSA igra aktivnu ulogu u medijima, akademskoj zajednici, politickim strankama, pravosudnom sistemu, nevladinim organizacijama pa cak i u privatnom sektoru, mislim na privredu. Nastavit ce se...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 08:37 |
|
|
|
Dio te aktivne uloge OSA-e u politickoj sferi je ocigledno i nekadasnji gensek a danasnji predsjednik HDZ 90 Ilija Cvitanovic. Realno Cvitanovic je blizi onim centrima u OSA-i bliskim stranom faktoru, cije su perjanice Almir Dzuvo i Bakir Alispahic. Njih dvojica su zvanicno van OSA-e ali itekako imaju svoje ljude u istoj, i u konstantnoj su borbi za pozicije sa strukturama bliskim SDA i Bakiru Izetbegovicu koje su okupljene oko Osmana Mehmedagica i Fikreta Muslimovica(general u penziji, nekada celni covjek MOS-a).
Uz pomoc obavjestajnih struktura OSA-e Cvitanovicu nije bilo tesko ocistiti stranku od nelojalnih kadrova i dovesti razne krimogene tipove idealne za ucjene. Sam Cvitanovic nikad nije krio simpatije prema SDA i cak ih nakon zadnjih opcih izbora proglasio za najpozeljnijeg partnera u vlasti a danas nakon izbora za stranackog lidera vidimo kako modelira hrvatsku politiku po ukusu p?olitickog Sarajeva, odnosno halal hrvatska politika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 08:40 |
|
|
|
Toliko od mene za sad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
listopad
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 09:56 |
|
|
|
Ne brini se imaju u hdzu njega pod kontrolom. Više od SDA voli on ono nešto ispod suknje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 10:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Ovaj lik do sada (i dalje ne znam je li Musliman ili hrvatski trol) nije otvorio nijednu temu a koja nije neka teorija zavjere.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 23:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ovaj lik do sada (i dalje ne znam je li Musliman ili hrvatski trol) nije otvorio nijednu temu a koja nije neka teorija zavjere. Ne znam je li Cvitanović bio u OSA-i, ali čuo sam da je bio obavještajac. I to davno, prije dvije-tri godine, od jednog tipa iz HDZ-a 90.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 23:48 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7726 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Ilija Cvitanović - član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Od 2018.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 15 svi 2016, 23:52 |
|
|
|
Isto da kažem za one koji misle da promjena Cvitanovića za Raguža znači nekog kurca - ne znači. Također su mi određeni iz 90-ke rekli da ne će bit nikakvih promjena. A zašto je Raguž uopće otišao nemam pojma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 16 svi 2016, 16:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ocekujem da ce biti gori, isti, ili bolji nego Raguz.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Ilija Cvitanović iz OSA-e na čelo HDZ 90! Postano: 16 svi 2016, 19:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ocekujem da ce biti gori, isti, ili bolji nego Raguz. Nešto mi govori da ćeš pogriješit... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|