|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 72 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:26 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8716 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Godinama slušamo i gledamo kako bošnjaci pogrdno nazivaju određene ljude kojima su uspjeli isposlovati sankcije od Amerikanaca ili nekih europljana kroz metodu velike kmeke i uvlačenja u guzicu.
Nazivati nekoga "lice sa crne liste" ili "sankcionisani političar" iako isti u BiH nema nikakvu presudu, osudu i sl. je očito bio način da ga se omalovaži, a tome svjedočimo godinama.
Jedini mjerilo da tako nazivaju, najčešće srbe, ali nekad i hrvate koji su dobili neke sankcije, bilo je to što je neka strana zemlja izdala sankcije.
Sada kada je Hrvatska EU zemlja koja izdaje takve zabrane i sankcije red je da mi hrvati, za svoje medijske potrebe smislimo naziv.
Kako nemam sve nazive u glavi, ovdje je otvoreno za prijedloge, pa možda da do kraja napravimo i anketu s najboljim prijedlozima.
Evo neki termini koji se mogu kombinirati (naziv ne mora biti kratak, ali bitno je da se moe medijski koristiti): - sigurnosna prijetnja po EU članicu, - zabranjena osoba u Hrvatskoj, - osoba kojoj je Hrvatska uvela zabranu, - sankcionirana osoba, - osoba ograničenog kretanja kroz EU.
Može i neki kreativan naziv. U nazivu ne smije biti sadržana ikakva riječ koja je sama po sebi uvredljiva inače se ne može primiti u medijima.
_________________ Uspjeh muslimana iz 2025.-te godine: Dodik ne smije više raditi u RS-u ono šta radi Lidija Bradara u Federaciji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89708 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Može duži službeni naziv, ali i neslužbeni naziv koji je šaljiva jedna riječ i kovanica (nešto kao “sponzoruša”).
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89708 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Suprotno od posvudaša - nikudaša.
Ne… ne zvuči dobro…
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:48 |
|
|
|
Nastranjeni muhadŽir.
Nemere nidŽe.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:51 |
|
|
Ajde suzdržat ću se… 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:51 |
|
|
"Putujući Mujaga" Ne vezenao za ovu temu, vidim da se kod "Muja" pojavio kao nekakav posprdni izraz "Matan" valjda za Hrvate, katolike. Što bi nam to trebalo kao bit posprdno uvredljivo ili što  pa ne znam je li kod Hrvata i katolika općenito, ima tako nakaradnih imena kao kod njih, pa oni misle da bi to "Matan" moglo doći u istu razinu kao "Suljo, Mujo, Haso" Koje je vama najdraže muslimansko ime, ja imam nekoliko favorita  (Muharem, Sabahudin, Mustafa, Munever, Ćamil) sjetit ću se još kojeg 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:52 |
|
|
|
Kronever
Nešto slično kao Munever, koji nije bio na Mjesecu.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:54 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: "Putujući Mujaga" Ne vezenao za ovu temu, vidim da se kod "Muja" pojavio kao nekakav posprdni izraz "Matan" valjda za Hrvate, katolike. Što bi nam to trebalo kao bit posprdno uvredljivo ili što  pa ne znam je li kod Hrvata i katolika općenito, ima tako nakaradnih imena kao kod njih, pa oni misle da bi to "Matan" moglo doći u istu razinu kao "Suljo, Mujo, Haso" Koje je vama najdraže muslimansko ime, ja imam nekoliko favorita  (Muharem, Sabahudin, Mustafa, Munever, Ćamil) sjetit ću se još kojeg  To je zbog onog njihovog kreveljenja i skrnavljenja na Pješčari. Jedan od naših je imao nick "Matan". I onda oni očito to sada koriste, a nimalo uvredljivo kao što smatram da ni UZPovci nije uvredljivo, barem meni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 17:56 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 18:05 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 18:06 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: "Putujući Mujaga" Ne vezenao za ovu temu, vidim da se kod "Muja" pojavio kao nekakav posprdni izraz "Matan" valjda za Hrvate, katolike. Što bi nam to trebalo kao bit posprdno uvredljivo ili što  pa ne znam je li kod Hrvata i katolika općenito, ima tako nakaradnih imena kao kod njih, pa oni misle da bi to "Matan" moglo doći u istu razinu kao "Suljo, Mujo, Haso" Koje je vama najdraže muslimansko ime, ja imam nekoliko favorita  (Muharem, Sabahudin, Mustafa, Munever, Ćamil) sjetit ću se još kojeg  To je zbog onog njihovog kreveljenja i skrnavljenja na Pješčari. Jedan od naših je imao nick "Matan". I onda oni očito to sada koriste, a nimalo uvredljivo kao što smatram da ni UZPovci nije uvredljivo, barem meni. Pa, meni je UZPovac donekle uvredljivo jer je to nezaslužena titula. Kako Srbi s ponosom nose titulu genocidni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 18:07 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: "Putujući Mujaga" Ne vezenao za ovu temu, vidim da se kod "Muja" pojavio kao nekakav posprdni izraz "Matan" valjda za Hrvate, katolike. Što bi nam to trebalo kao bit posprdno uvredljivo ili što  pa ne znam je li kod Hrvata i katolika općenito, ima tako nakaradnih imena kao kod njih, pa oni misle da bi to "Matan" moglo doći u istu razinu kao "Suljo, Mujo, Haso" Koje je vama najdraže muslimansko ime, ja imam nekoliko favorita  (Muharem, Sabahudin, Mustafa, Munever, Ćamil) sjetit ću se još kojeg  To je zbog onog njihovog kreveljenja i skrnavljenja na Pješčari. Jedan od naših je imao nick "Matan". I onda oni očito to sada koriste, a nimalo uvredljivo kao što smatram da ni UZPovci nije uvredljivo, barem meni. UZP je divna titula koju smo usvojili. Uvijek je bolje biti napadač nego žrtva u ratu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 18:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Pa, meni je UZPovac donekle uvredljivo jer je to nezaslužena titula. Kako Srbi s ponosom nose titulu genocidni.
Noname01 je napisao/la: To je zbog onog njihovog kreveljenja i skrnavljenja na Pješčari. Jedan od naših je imao nick "Matan". I onda oni očito to sada koriste, a nimalo uvredljivo kao što smatram da ni UZPovci nije uvredljivo, barem meni.
UZP je divna titula koju smo usvojili. Uvijek je bolje biti napadač nego žrtva u ratu. Kad ti dvojica kazu da si pijan, lezi i valjaj se
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 18:15 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 18:19 |
|
|
Rampo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 19:01 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1535 of 2558 - 60.01%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 19:03 |
|
|
|
šehid namjernik
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 19:51 |
|
|
|
Statisti.
_________________ Prvi utvrđeni gradovi su nastali da zadrže ljude unutra.
De-program
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 19:57 |
|
|
|
Terminalist. Može biti samo od terminal ili izvedenica dviju riječi, terminal i terorist.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 20:03 |
|
|
Ima ovdje dobrih naziva, ali neće se plasirati u medije 
_________________ Uspjeh muslimana iz 2025.-te godine: Dodik ne smije više raditi u RS-u ono šta radi Lidija Bradara u Federaciji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 20:07 |
|
|
|
Nedodirljivi, po uzoru na indijske kaste. Ne zelimo uopce imati posla s njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 20:09 |
|
|
Što Avdo i kila čvaraka imaju zajedničko? Nemogu legalno preko hrvatske granice 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 20:09 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Nedodirljivi, po uzoru na indijske kaste. Ne zelimo uopce imati posla s njima. Daliti odnosno na mošnjačkom baliti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 20:10 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zmaj_od_patrijote
|
Naslov: Re: Naziv za bošnjake kojima je Hrvatska uvela zabranu ulaska Postano: 13 stu 2025, 20:11 |
|
Pridružen/a: 12 lis 2025, 09:36 Postovi: 99 Lokacija: konsocijacijska federacija
|
|
Razmaženci Razmaženi takijaši
_________________ “Nestalo vam je, Bakire, supstance.” dr. Dragan pl. Čović
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|