|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82577 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Danas se Austrija pridruzila zabrani.
U Svicarskoj pojedine opcine i kantoni zabranjuju, ako se u BiH ne moze to rijesiti zakonodavstvom na visem nivou, trebalo bi se rijesiti na onom nivou na kojem se moze.
Zasada burke u BiH nose vecinom Arapi, manjim dijelom vehabije.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24523 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Barem Posavska, ŽZH i Herceg-Bosanska. Moglo bi se nekako i HNŽ uključiti.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:14 |
|
|
Ne znam šta je fora sa zabranom nošenja burki... To nije kršćanski, već prosto ateistički i modernistički fenomen. Ni u Kraljevini Jeruzalem nisu zabranili nošenje burki. Odvratna mi je ta ideja.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:15 |
|
|
Gdje je to hinjsko zadovoljstvo kad nekome zabraniš da nosi vjerski simbol...
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:23 |
|
|
Skonto sam logiku iza zabrane nošenja burki...
Mislim da je rješenje u tome i da zabranimo nošnju naočala.
Privitak/ci: |

HiRes-630x390.jpg [ 42.59 KiB | Pogledano 3924 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:28 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 42231 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nisam siguran ali mislim da su muslimanske žene u to doba nosile hidžab. Dakle muslimanku u Jeruzalemskom Kraljevstvu su jedino mogao vidjeti u njemu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Normalno da treba zabraniti. Iako ih i sad nema, ali preventive radi. Nek kupuju zemljište u muslimanskim općinama.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:38 |
|
|
daramo je napisao/la: Nisam siguran ali mislim da su muslimanske žene u to doba nosile hidžab. Dakle muslimanku u Jeruzalemskom Kraljevstvu su jedino mogao vidjeti u njemu. Pa vidio si muslimanske žene s austrougarskih fotografija da nose burku i u BiH, a tamo nije bilo vehabija. Tko zna od kada je ta tradicija. Vjerojatno su nosile.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:49 |
|
|
Šta mislite da umjesto burki zabranimo radije abortus i pederli brakove? Da uradimo nešto u skladu sa svetom vjerom katoličkom?
Nije ni čudo što je Europa tu gdje jeste... Burke problem numero uno... Abortus - bujrum, pederli brak - bujrum, travurina - bujrum. Burka - jok! Vrijeđa katolički moral. Koja logika. Čovjek da poludi.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:51 |
|
|
Jako je pametno da se Austrijanci odlučili na ban u čitavoj državi. Jako mudro i pametno. Oni najprimitivniji i najgori će preseliti u Francusku i Njemačku.
Takva vam je EU postala danas. Gledaj uvaliti susjedu i pomozi sam sebi. Nikad nije postojao nikakav EU identitet, niti će postojati.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:51 |
|
|
"Tragom Eu", prije bi išo tragom svetog Kurčetine.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:53 |
|
|
Dobro ba Tuta. Ne moraš biti tako dosadan.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:55 |
|
|
Čitah uradak biskupa Roberta Barrona... i kaže on - ono što se zakonom zabrani može izazvat kontraefekt, pa bolje da se neko vrijeme ne dira, a bar dok se ne promijeni moral ljudi... Šta znaš, možda zabrana burki izazove njihovu popularnost. Možda ih naše kćerke budu nosale da se solidariziraju s muslimanima, jer već to rade u SAD.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:56 |
|
|
BBC je napisao/la: Dobro ba Tuta. Ne moraš biti tako dosadan. Podržavaš li zabranu naočala?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:57 |
|
|
Rekoh, ne budi toliko dosadan. Znamo da si anti-anti-protivan, što li već. Ali postao si kao proljev dosadan. Ne može se od tebe normalno diskutirati.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 16:58 |
|
|
BBC je napisao/la: Rekoh, ne budi toliko dosadan. Znamo da si anti-anti-protivan, što li već. Ali postao si kao proljev dosadan. Ne može se od tebe normalno diskutirati. Ja se s tobom veoma često slažem. Mislim da se mi jako dobro slažemo. To jeste, ti i ja.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 17:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 42231 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Tuta je napisao/la: Pa vidio si muslimanske žene s austrougarskih fotografija da nose burku i u BiH, a tamo nije bilo vehabija. Tko zna od kada je ta tradicija. Vjerojatno su nosile.
E pa nađi slike iz 13. st na Bliskom Istoku pa usporedi. Burka se širi kasnije iz Egipta i postaje "moda" kod muslimanki u 19. st. 
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Amiđa
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 20:23 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
Glupost, nositeljice burki se mogu nabrojati na 10 prstiju. A tek u katolibanskom zhk. 
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 31 sij 2017, 20:33 |
|
|
"headgear" 
|
|
Vrh |
|
 |
master_mind_
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 01 vel 2017, 04:00 |
|
|
Samo da se zna. Burke u BiH su zabranjene još u 50ima od strane komunista. Taj zakon je u biti još na snazi i nije nikada službeno ukinut, samo je nekako pao u zaborav.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: TRAGOM EU: Pojedine opcine i kantoni u BiH ce zabraniti nosenje burke na javnim mjestima? Postano: 02 vel 2017, 01:16 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Mislim da problem ne bi trebala predstavljati nečija želja da sakrije svoje lice od slučajnih prolaznika i nepoznatih ljudi, jer bismo u tako mogli zabranjivati nošenje šalova, kapa i sunčanih naočala, što ljudi u zimskim uvjetima često nose u kombinaciji, naravno iz drugačijih pobuda, ali efekt je gotovo isti. Međutim, problem predstavlja ako se dotična osoba na zahtjev državnog službenika ne želi legitimirati pokazivanjem lica.
Tako da nisam za zabrane, ali sam za drastično kažnjavanje pa i prisilno skidanje pokrova s lica onih koji odbijaju surađivati.
Npr. ako se navijači na taj način moraju legitimirati pred redarskom službom i/ili policijom prilikom ulaska na stadion ili u nekoj drugoj prilici, a u suprotnom će snositi sankcije te mogu biti prisilno skinuti, isto bi trebalo biti i s muslimanskim ženama koje nose pokrov preko lica.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 65 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|