|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 41 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lider30
|
Naslov: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 15:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25392 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
U razgovoru s ljudima, koji i ne prate toliko BiH politiku, govore da im događanja u BiH počinju sve više ličiti na ona iz Jugoslavije krajem osamdesetih godina.
Mislim da ulazimo u fazu iz koje ništa više neće biti isto. Da BH Hrvati sada zaoštre situaciju ova država ne bi imala šanse.
Trump je definitivno promijenio paradigmu vanjske politike SAD-a i Bakir i BH Muslimano osjećaju da godine, koje slijede im niakko nisu politički naklonjene.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 15:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Nadam se da hrvatska obavještajna služba radi ono što takve službe tradicionalno rade i u miru, i plaćene su za to. Da odavno imaju gotove planove A, B, C. Oklijevanje će se skupo plaćati. Ako to nemaju bili bi jako neozbiljna država.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 15:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25392 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Ma ja ne dajem ovoj državi više ni 5-6 godina. Odvijaju se stvari brže nego što je itko mislio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 16:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90714 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Sve zavisi o tome kako ce proci 2018. Mada srpsko-bosnjacke nesuglasice vec sada pocinju na novoj tematici.
Ja sam koncentriran na pripreme za paralizu federalnog i drzavnog doma naroda koja ce spontano nastupiti uslijed neprovodjenja presude Ustavnog suda koji je utvrdio diskriminaciju Hrvata. Naime SDP i ostale bosnjacke nacionalne lijeve stranke zagovaraju neprovodjenje te presude. SDP zagovara prosirenje krize i povecavanje bosnjackog uloga na stolu, cime bi se postiglo tocno sto? Presuda je uklesana u stijeni od strane institucije koja je jedina iznad OHR-a. Vrijeme je da vec sada pocinjemo spremati politicku zimnicu, jer ce 2018 za BiH biti duga, hladna i mracna.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
telaad
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 16:59 |
|
|
|
Mislim da je situacija 93. bila mnogo gora. Ali se opet nekako izduralo.
Gospodari BiH, americka administracija, su zadali okvire: Jedna drzava, dva entiteta, tri naroda.
I to su okviri unutar kojih se BH politkabadahija moze razmahivati i mlatiti rukama. Sve ostalo je stvar dogovora.
Prekoracenje te granice, tako mukotrpno isposlovane od strane US-diplomatije, ce oni jednostavno sankcionisati. Kao sto su sankcionisali Dodika, tj. malkice ga lupnuli po prstima, cisto da se podsjeti dokle moze. Kao sto se radi i s malim djetetom koje po prirodi tezi ka ispipavanju granica.
Dakle vlazno snovite..
_________________ BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:04 |
|
|
|
Stvar je, da je početkom devedesetih, bila apsolutno drukčija situacija u svijetu. USA, Rusija i Kina su bili u sasvim drugom odnosu. Islam nije percipiran na globalnom nivou kao opasnost. U ovih 30 godina se mnogo toga promijenilo.
Donald Trump je svakoga iznenadio, da ne jebe 5% nikoga. Tako da mislim da prema Daytonskom sporazuma neće uopće imati neke emocije.
Bude li referendum u RS (koji je sve izvjesniji), ja ne vidim tko će ih spriječiti? Muslimanska dijaspora će kevćati iz EU, Australije USA i Kanade, domaćih Muslimana je sve manje - sva mladost ode iz manjih gradova i sela bježi za EU. Trump ne vjeriujem, da će išpta uraditi. Erdogan je manji od makovog zrna na balkanu.
1,4 milijuna Muslimana u BiH - nemam pojma da će išta pokušati. I da pokušaju - nebitni su.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
telaad
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:07 |
|
|
lider30 je napisao/la: Stvar je da je početkom devedesetih bila apsolutno drukčija situacija u svijetu. USA, Rusija i Kina u sasvim drugom odnosu. Islam nije percipiran na globalnom nivou kao opasnost. U ovih 30 godina se mnogo toga promijenilo.
Donald Trump je svakoga iznenadio, da ne jebe 5% nikoga. Tako da mislim da prema Daytonskom sporazuma neće uopće imati neke emocije.
Bude li referendum u RS (koji je sve izvjesniji), ja ne vidim tko će ih spriječiti? Muslimanska dijaspora će kevćati iz EU, Australije USA i Kanade, domaćih Muslimana je sve manje - sva mladost ode iz manjih gradova i sela bježi za EU. Trump ne vjeriujem, da će išpta uraditi. Erdogan je manji od makovog zrna na balkanu.
1,4 milijuna Muslimana u BiH - nemam pojma da će išta pokušati. I da pokušaju - nebitni su. Vec sam ti rekao ko ce ih sprijeciti. Zadati okviri, tapija, ako tako hoces...iliti deset bozijih zapovjedi (jel ono BH ustav ima deset ili trinaest tacaka, ne sjecam se sad). A Trumpove emocije ne interesuju apsolutno nikoga. Pa ni njega samog. Ja ti govorim o dugorocnim interesima i putanjama. Dejton je za njih pozitivan rezultat njihove diplomatije. Ameri nedaju da im se pisa po vanjskopolitickim dostignucima.
_________________ BBC u obrani okcidentalnih tekovina > https://www.youtube.com/watch?v=XOteEdeW9ME
|
|
| Vrh |
|
 |
|
telaad
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:09 |
|
|
|
Najbolji dokaz su ove sankcije za koje se tvrdilo da su "od odlazece US administracije", cime se zelilo naglasiti da ce ih Trump povuci. Povuce li ih? I do kad mislis da ce ih povuci? Hajd postavi neku prognozu, recimo godinu dana, pa ostavimo ovaj topik i otvorimo ga za godinu dana..?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90714 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Trump neće ni čuti da se BiH raspala, kao ni ogromna većina svijeta. A i njegova reakcija ne bi me čudilo da bude pozitivna, jer je podržao i Brexit, pa zašto ne bi i RSExit i HBexit.
Jer će raspad biti jako postepen, i miran; kontinuirani prijelaz iz de facto u de iure stanje.
Prvo će se defacto raspasti (kao Cipar prije par desetljeća), zajedničke institucije godinama neće postojati, HB i RS će funkcionirati kao Nagorno Karabah kod Armenaca ili Sjeverni Cipar kod Turaka, Hrvati u BiH i Srbi u RS će postati preko državljanstava Hrvatske i Srbije gradjani EU i nesređenost raspada u de iure smislu im neće škoditi... i onda će se kroz 20-ak godina i de iure potpisati raspad i ispregovarali sukcesija, podjela duga kojeg BiH ima, podjela nekretnina i ambasada koje su u inozemstvu u vlasništvu BIH, te niz prometnih, vojnih i trgovačkih sporazuma.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
telaad
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:21 |
|
|
|
Opet kazem, nije do Trumpa jer, kao sto ti rece, njega to najvjerovatnije ne interesuje. O BiH se brinu americki cinovnici nizeg ranga. A kako oni reaguju na krsenje ustava pokazale su u dovoljnoj mjeri sankcije Dodiku.
A HB? Da li je to na neki nacin definisano, postoji li igdje, znaju li se granice, kako to osigurati, izaci s vilama i sjekirama na ulice i podijeliti..sta na znam..Novi Travnik onom linijom iz rata?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47860 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
telaad je napisao/la: Opet kazem, nije do Trumpa jer, kao sto ti rece, njega to najvjerovatnije ne interesuje. O BiH se brinu americki cinovnici nizeg ranga. A kako oni reaguju na krsenje ustava pokazale su u dovoljnoj mjeri sankcije Dodiku.
A HB? Da li je to na neki nacin definisano, postoji li igdje, znaju li se granice, kako to osigurati, izaci s vilama i sjekirama na ulice i podijeliti..sta na znam..Novi Travnik onom linijom iz rata? Dođi u Mostar kao i onaj Austrijanac, obuci hrvatski dres i prošeći pa ćeš kao i on saznati gdje je granica. Isti eksperiment ponovi u Novom Travniku i dalje.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:34 |
|
|
|
I Jugoslavija se finalno raspadala 3 godine. Ne dolazi to preko noći. Ne znam što se vrti u šizofrenim muslimanskim glavama. Proticanje vremena njima uopće ne ide u korist. Ali eto, ko im jebe mater. ne mislim ih žaliti ni sad ni kad se bude raspadalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:36 |
|
|
Pocetna faza raspada BiH, br 317. Nadam se da nece jos neki vasi ljubimac zavrsiti na Crnoj listi, to se obicno desava kad se na ovom opcilistu pocne slaviti ovo sto se slavi iz naslova teme! Odoh gledati film, realnije je! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 17:39 |
|
|
|
Normalno. Inače vi ne bi bili registrirani na hrvatskim forumima i trolali do nacionalne države. Ja recimo nikad u životu nisam ništa napisao na muslimanskom forumu/portalu. To je znak opuštenosti i samouvjerenosti.
Nadam se da to ne rade i drugi Hrvati. Nema koristi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 20:58 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7719 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Govorite o raspadu otkako je forum nastao, jos malo ima 10 godina. U to vrijeme niti su Hrvati dobili bilo kakvu autonomiju vrijednu spomena, niti su se Srbi priblizili otcjepljenju od BiH. Totalno besmislena tema, kao sto su besmislene "brige" srba o "izazivanju krize", uzme li se u obzir da oni izazivaju krize jos od 1995. godine kada im je u svijetskim okvirima utjelovljen zlocin koji su postigli.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 21:06 |
|
|
|
Pa dobro, reci ti nama kako vi muslimani mislite napraviti od toga nešto da bar 10% liči na Belgiju i Švicarsku. Mislim da vaš IQ 45 nije dovoljan za takvih takija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ludi mujo
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 22:05 |
|
|
lider30 je napisao/la: Stvar je, da je početkom devedesetih, bila apsolutno drukčija situacija u svijetu. USA, Rusija i Kina su bili u sasvim drugom odnosu. Islam nije percipiran na globalnom nivou kao opasnost. U ovih 30 godina se mnogo toga promijenilo.
1,4 milijuna Muslimana u BiH - nemam pojma da će išta pokušati. I da pokušaju - nebitni su. Ako je nas 1,4 miliona vas i Srba zajedno ima milion. Sto se raspada tice ahaha.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ludi mujo
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 22:07 |
|
|
|
Prije cete vi nestati nego Bosna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 22:13 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47860 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Gdje ste se sakrili na popisu, u Švecku? Zašto bi Bosne nestalo, šta opet neki veliki odroni pa će otkliziti? Bosne će biti bez brige ali za tvorevinu zvanu BiH nitko ne garantira.
Samo je naslov teme promašen nije ovo početna faza raspada BiH nego završna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 22:13 |
|
|
|
Zar Lider30 po komentarima muslimana ne vidi da to nije početna, već završna faza ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ludi mujo
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 22:25 |
|
|
daramo je napisao/la: Gdje ste se sakrili na popisu, u Švecku? Zašto bi Bosne nestalo, šta opet neki veliki odroni pa će otkliziti? Bosne će biti bez brige ali za tvorevinu zvanu BiH nitko ne garantira.
Samo je naslov teme promašen nije ovo početna faza raspada BiH nego završna. Hoces uzeti pusku da je branis.Inace poznati ste kao domoljubi.Vec 1992 vas je pola kidnulo vani,a sad nama pominjete Svedsku.Pola Beca vasa bagra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zec
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 22:36 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2012, 23:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
telaad je napisao/la: Opet kazem, nije do Trumpa jer, kao sto ti rece, njega to najvjerovatnije ne interesuje. O BiH se brinu americki cinovnici nizeg ranga. A kako oni reaguju na krsenje ustava pokazale su u dovoljnoj mjeri sankcije Dodiku.
A HB? Da li je to na neki nacin definisano, postoji li igdje, znaju li se granice, kako to osigurati, izaci s vilama i sjekirama na ulice i podijeliti..sta na znam..Novi Travnik onom linijom iz rata? Ne brini ti za Novi Travnik, pokazivat ćeš "pasoš" na graničnom prijelazu otprilike izmeDŽu Novog Travnika i Zenice. Zaista ću biti iznenađen ako ovaj protektorat doživi 2025. godinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 22:39 |
|
|
|
Uzet ću kokice i na tv gledati kako vas Srbi oru. Pitaj susjeda Hrvata kojemu braniš da mu se dijete školuje na hrvatskom hoće braniti, nešto sumnjam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 23 vel 2017, 23:13 |
|
|
|
BiH je vec podijeljena, na zivotu je odrzavaju aparati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Makaveli
|
Naslov: Re: Početna faza raspada BiH? Postano: 24 vel 2017, 00:27 |
|
|
|
Što može uopće SAD u slučaju raspada? Uvesti sankcije? Eno i rusije pod sankcijama od SAD-a i EU pa opet žive i postoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|