|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 126 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 12:30 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 12:56 |
|
|
Citat: "Moje je dati papi svoju ostavku, a što će on uraditi, to stvarno ne znam", kazao je kardinal Puljić u intervjuu za katolički portal Nedjelja.ba. Čuš daje papi ostavku. Da li se znaju potencijalni kandidati, ko to određuje uopšte. Pretpostavljam papa. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 13:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84298 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Iritantni debeli stvor koji hoda kao patka i interesira se samo za nekretnine.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 13:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84298 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Što uopće nadbiskupija radi u Sarajevu ??? To je balkanska Faludža. I još se pokušavaju tamo uklopiti i ulizivati, 10 puta više vehabija sreću na ulicama nego katolika.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 13:34 |
|
|
Treba mehrametli Puljića pitati kakav je osjećaj kad ga na kraju crkvene karijere više vole muslimani nego hrišćani. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 13:38 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Treba mehrametli Puljića pitati kakav je osjećaj kad ga na kraju crkvene karijere više vole muslimani nego hrišćani.  To ti se u paćeničkoj i mučeničkoj katoličkoj tradiciji smatra vrlinom.
|
|
Vrh |
|
 |
nikolasmo
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 13:39 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Citat: "Moje je dati papi svoju ostavku, a što će on uraditi, to stvarno ne znam", kazao je kardinal Puljić u intervjuu za katolički portal Nedjelja.ba. Čuš daje papi ostavku. Da li se znaju potencijalni kandidati, ko to određuje uopšte. Pretpostavljam papa.  Zna se već nasljednik, Tomo Vukšić, imenovan nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije ima nekoliko mjeseci. Koadjutor=nasljednik
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 14:19 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12302 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Kazu bosnjaci da ce nam izabrati i kardinala, vele ima dobrih franjevaca XD
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 14:21 |
|
|
Aha. Hvala na pojašnjenju. Citat: Papa Franjo je imenovao dosadašnjeg vojnog biskupa u Bosni i Hercegovini dr. Tomu Vukšića nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije, premjestivši ga iz Ureda vojnog ordinarijata za Bosnu i Hercegovinu – objavio je danas Tiskovni ured Svete Stolice. U toj će službi pomagati kardinalu Vinku Puljiću.
Dr. Tomo Vukšić rođen je 9. siječnja 1954. u Studencima, u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji. Nakon filozofsko-teološkoga studija u Sarajevu, i odsluženja vojnoga roka (1977-1978), 29. lipnja 1980. godine zaređen je za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije. Iste mu je godine povjerena dužnost župnoga vikara u katedrali u Mostaru, koju je obavljao do 1982. godine.
Kao stipendist De Propaganda Fide, odnosno Zbora za evangelizaciju naroda, na Papinskom je orijentalnom institutu (1984) magistrirao iz ekumenske teologije, a na Papinskom sveučilištu Urbaniana (1986) iz kanonskoga prava. Od 1986. do 1988. godine vršio je službu tajnika Biskupije i biskupa Pavla Žanića. Poslije toga bio je pitomac Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu (1988-1991), i ponovno student na Papinskom orijentalnom institutu, gdje je 1991. godine doktorirao tezom pod naslovom: „Odnosi među katolicima i pravoslavcima u Bosni i Hercegovini od 1878. do 1903.“
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 14:24 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Citat: "Moje je dati papi svoju ostavku, a što će on uraditi, to stvarno ne znam", kazao je kardinal Puljić u intervjuu za katolički portal Nedjelja.ba. Čuš daje papi ostavku. Da li se znaju potencijalni kandidati, ko to određuje uopšte. Pretpostavljam papa.  Koja blesava izjava , čuj šta će papa uraditi stvarno ne znam. Pa sigurno neće papa reći "Ne prihvatam ostavku , aj mrš nazad na poso" , ali ko zna možda je pušenje obrezanih kita zaista vrhunski i konačni cilj vrhuške katoličke crkve u današnjici.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 15:29 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27488 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Za one koji nisu upoznati svi katolički velikodostojnici, kardinali, nadbiskupi, biskupi... u određenoj životnoj dobi su obvezni dati formalnu ostavku Papi. To su crkveni kanoni. Papa onda istu može uvažiti a može i zanemariti. A može i staviti u ladicu pa izvaditi nakon par godina.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 15:31 |
|
|
DrMag je napisao/la: Kazu bosnjaci da ce nam izabrati i kardinala, vele ima dobrih franjevaca XD 
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 15:55 |
|
|
nikolasmo je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Čuš daje papi ostavku. Da li se znaju potencijalni kandidati, ko to određuje uopšte. Pretpostavljam papa.  Zna se već nasljednik, Tomo Vukšić, imenovan nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije ima nekoliko mjeseci. Koadjutor=nasljednik Ko je lik? Da nije i on Musliman?
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 16:10 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: nikolasmo je napisao/la: Zna se već nasljednik, Tomo Vukšić, imenovan nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije ima nekoliko mjeseci. Koadjutor=nasljednik
Ko je lik? Da nije i on Musliman? Tomo Vuksic je ispravan lik.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 16:17 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Za one koji nisu upoznati svi katolički velikodostojnici, kardinali, nadbiskupi, biskupi... u određenoj životnoj dobi su obvezni dati formalnu ostavku Papi. To su crkveni kanoni. Papa onda istu može uvažiti a može i zanemariti. A može i staviti u ladicu pa izvaditi nakon par godina. Jako čudno jer to bi trebalo da se podrazumeva čim papa ima ultimativno pravo da postavlja biskupe i kardinale. U kojoj životnoj dobi?? , možda kad se prestane kita dizati , ono kao:" što sam jebo, jebo sam" , odoh sad u penziju. Kod pravoslavaca vlada demokratija  , i zato PC ima ustav( srpska reč koja je ušla u hrvatski jezik) tj.zakon u kojem patrijarh niti može postavljati niti razrešiti epsikopa , to radi sveti sinod. Meni je zato čudno da još uvek postoji u KC sinod(a) , to je nešto slično kao u SFRJ kad su 1974 u ustav stavili da je Tito doživotni predsednik , i neki studenti u BG rekli da je u tom slučaju Tito kralj čim je doživotni , i naravno došla udba i uhapsila ih. 
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 16:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43688 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Za kraj poručio Hrvatima da ne odustaju od BiH i pohvalio se kako je 1992. izlobirao neovisnost BiH.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Eradicator
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:21 |
|
Pridružen/a: 01 pro 2015, 23:58 Postovi: 541 Lokacija: Opčilište.org
|
Robbie MO je napisao/la: Iritantni debeli stvor koji hoda kao patka i interesira se samo za nekretnine. Rado bi ja malkice o njemu, ali onda bih popio ban. Samo ću reći da je on jedna moralna nula, i da velika većina njegovih postupaka, tijekom i nakon rata, nema apsolutno nikakvih opravdanja. Od osuđivanja našeg preventivnog napada na ISIS u Mostaru, druženje sa Izmetbegovićom koji, dok njegovi ahbabi kolju ljude u srednjoj Bosni koji bi on trebao predstavljati... . Ma... .
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:26 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38494 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nakon ostavki obično ispliva ili bolest ili nešto sočno. Saznat ćemo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:35 |
|
|
Eradicator je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Iritantni debeli stvor koji hoda kao patka i interesira se samo za nekretnine. Rado bi ja malkice o njemu, ali onda bih popio ban. Samo ću reći da je on jedna moralna nula, i da velika većina njegovih postupaka, tijekom i nakon rata, nema apsolutno nikakvih opravdanja. Od osuđivanja našeg preventivnog napada na ISIS u Mostaru, druženje sa Izmetbegovićom koji, dok njegovi ahbabi kolju ljude u srednjoj Bosni koji bi on trebao predstavljati... . Ma... . Ja bih to streljao. Ali mene se nije pitalo, i bio sam premlad.
|
|
Vrh |
|
 |
Grumpy
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:45 |
|
|
Isuse. Pa čovjek je samo provodio politiku Vatikana ovdje. Nije on sam sjedio negdje na Kaptolu i smišljao kako će se baviti onim ili ovim. Politika je bila i ostala suverena i neovisna BiH, i suradnja sa muslimanima kao manjem i sporednom protivniku u odnosu na SPC. Pape misle na stoljeća, a ako se tako misli BH muslimani vode rat protiv pravoslavnih šizmatika u korist RKC, bili toga svjesni ili ne.
Da su vaši planovi prošli, RKC bi izgubila 80% svoga teritorija u BiH. Koja će to Crkva pristat??? Vidjeli smo kako katolici prolaze u Srbiji i u tzv. RS.
Vukšićev mandat će biti jako kratak ako se bude suprotstavljao Vatikanu i Papi. Bilo je takvih mangupa kroz povijest mnogo, njih više nema, a instutucija papstva je još uvijek tu.
Tako da ... Ne radujte se prerano i ne osuđujte Puljića. I stavljajte prevelike nade na Vukšića, jer i ako nešto želi da vam pomogne, imat će vezane ruke i stotine oko sebe koje će pisati pisma Vatikanu i Svetom Ocu ako samo trepne obrvom u pogrešnom smjeru. Pa i ići osobno Papi da ga opanjkaju.
_________________ Krenimo ka miru i dobru.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Za kraj poručio Hrvatima da ne odustaju od BiH i pohvalio se kako je 1992. izlobirao neovisnost BiH. Ovo nešto slično kao umirući kralj Aleksandar kad je rekao "Čuvajte mi Jugoslaviju". 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:50 |
|
|
Grumpy je napisao/la: Isuse. Pa čovjek je samo provodio politiku Vatikana ovdje. Nije on sam sjedio negdje na Kaptolu i smišljao kako će se baviti onim ili ovim. Politika je bila i ostala suverena i neovisna BiH, i suradnja sa muslimanima kao manjem i sporednom protivniku u odnosu na SPC. Pape misle na stoljeća, a ako se tako misli BH muslimani vode rat protiv pravoslavnih šizmatika u korist RKC, bili toga svjesni ili ne.
Da su vaši planovi prošli, RKC bi izgubila 80% svoga teritorija u BiH. Koja će to Crkva pristat??? Vidjeli smo kako katolici prolaze u Srbiji i u tzv. RS.
Vukšićev mandat će biti jako kratak ako se bude suprotstavljao Vatikanu i Papi. Bilo je takvih mangupa kroz povijest mnogo, njih više nema, a instutucija papstva je još uvijek tu.
Tako da ... Ne radujte se prerano i ne osuđujte Puljića. I stavljajte prevelike nade na Vukšića, jer i ako nešto želi da vam pomogne, imat će vezane ruke i stotine oko sebe koje će pisati pisma Vatikanu i Svetom Ocu ako samo trepne obrvom u pogrešnom smjeru. Pa i ići osobno Papi da ga opanjkaju. Gubite sve saveznike i one koje vase svinjarije toleriraju. Jedan po jedan.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43688 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
O čemu ti KC i je i ovako izgubila 80% teritorija BiH, danas joj to Sarajevo za lobiranje i loženje katolika da podrže neovisnost BiH zahvaljuje tako što na federalnoj televizji tvrde da je obnova katoličke crkve u Drvaru koju su srušili četnici u WW2 zapišavanje teritorija.
Za dio oko Vatikana se slažem, kardinal u Sarajevu je tu da provodi političke interese Vatikana a ne Hrvata, to smo jasno vidjeli.
Vidjeli smo i kako prolaze u katolici u Sarajevu koji se ne mogu pomoliti za svoje pobijene od strane srbokomunista bez da im Muslimani ne mašu petokrakom Ratka Mladića.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:55 |
|
|
Da su Srbi u CG imali Puljića kurac bi ikad išta napravili. Nemam pojma kako to kod vas katolika funkciše preko Vatikana i šta ti već znam al da sam Hrvat mene te vaše crkve ne bi vidile. Prije bih bio Jehovin svjedok.
|
|
Vrh |
|
 |
Grumpy
|
Naslov: Re: Ode Merhametli Puljić Postano: 08 ruj 2020, 17:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Grumpy je napisao/la: Isuse. Pa čovjek je samo provodio politiku Vatikana ovdje. Nije on sam sjedio negdje na Kaptolu i smišljao kako će se baviti onim ili ovim. Politika je bila i ostala suverena i neovisna BiH, i suradnja sa muslimanima kao manjem i sporednom protivniku u odnosu na SPC. Pape misle na stoljeća, a ako se tako misli BH muslimani vode rat protiv pravoslavnih šizmatika u korist RKC, bili toga svjesni ili ne.
Tako da ... Ne radujte se prerano i ne osuđujte Puljića. I stavljajte prevelike nade na Vukšića, jer i ako nešto želi da vam pomogne, imat će vezane ruke i stotine oko sebe koje će pisati pisma Vatikanu i Svetom Ocu ako samo trepne obrvom u pogrešnom smjeru. Pa i ići osobno Papi da ga opanjkaju. Gubite sve saveznike. Jedan po jedan. Ma ne gubimo. Varaš se. Nije pametno obraćat pozornost Vatikana na sebe. Puljić nije bio u fokusu, jer je bio mudar i odmjeren, tako da ste mogli vi ispod žita da radite što ste htjeli. Svjesno ili nesvjesno vam je kupovao vrijeme. Ovaj novi će vas izložiti i uperiti svjetla reflektora na vas. Postat ćete problem tamo gdje ne biste smjeli. To će vas strateški koštat. Kao onaj lik u filmu što misli da je eliminirao sve protivnike, pa kad se vrati doma i upali svjetlo pa ga u fotelji dočeka tip .... Vatikan u malom noktu ima više političke pameti nego vi svi zajedno. Pravit ćete Puljića od blata, ali Puljića više biti neće. Vi ste tek pijuni na velikoj šahovskoj ploči.
_________________ Krenimo ka miru i dobru.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|