|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 51 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
b.smrad
|
Naslov: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 15:04 |
|
|
HDZ ima jedno 15 godina nije dobio ni jednu vaznu politicku bitku. Da uzmemo samo za primjer recimo izborni zakon i RTV servis na hrvatskom jeziku, kao primjere svjeze izgubljenih borbi. Koliko jos neuspjeha treba, koliko propustenih prilika, koliko jos politickih bitki da izgube, prije nego li shvate da sadasnji kadar na celu sa Draganom Covicom nije adekvatan da se nosi sa vremenom u kojem se Hrvaski narod nalazi. Svaka njihova akcija, svaki njihov plan, je vrlo siromasan u svom kapacitetu da iznese krajnji cilj. Prvi primjer njihovog neuspjeha je HNS. HNS je u sustini jedna pozitivna prica iz posve nekih drugih razloga. Okuplja vecinu stranka sa hrvatskim predznakom, pa je samim tim lakse i okupit tu neku hrvatsku koaliciju, koja prikuplja znacajan broj glasova, pa tu koaliciju ciniji vaznijom i manje zaobliznom u bilo kakvim pregovorima o formiranje vlasi u Bosni i Hercegovine. Takode pokazuje i jednu vrstu jedinstva unutar hrvatskog politickog korpusa. Ali da li ce taj HNS zaustaviti formiranje vlasti na nivou Federacije ako Bosnjaci tako odluce a medunarodna zajednica amenuje. Naravno da nece. Da i je mogao ? Svakako. Osvrnuo bi se prvo na propustene prilike. Uzet cu samo jedan primjer a to je trenutna politicka situacija u svjetu. Svi smo upoznati sa stavovima i djelima Valentina Inzka, Morin Kormak. I svi oni imaju jednu zajednicku osobinu. napadaju tamo gdje mogu, i znaju da nece biti nikakvog znacajnijeg opora i kontraefekta po njih same. Spomenuti dvojac kao i svaki drugi predator, silovatelj bira za svoje zrtve one koji su najslabiji, one koje nisu sposobni da se brane, odnosno u nasem slucaju one preko kojih je najlakse ostvariti vlastite a i svake druge interese razlicith skupina i drzava koje zastupaju ovdje. Svako od njih vrlo dobro zna da to najlakse ide preko Hrvatskog naroda i njihovih prestavnika jer skoro da nikakva bitnija reakcija nece uslijediti. Umjesto da kada je Inzko 2012 nakon izbora nametnuo da je 5 jedna trecina od 17 prilikom odlucivanja doma naroda u federacij, usljedila tuzba protiv njega i OHR na medunarodnom sudu pravde, HDZ je sutio i propustio priliku. Da pojasnim ovdje uopste nije bitan rezultat takve jedne tuzbe bitno je pokazat zube, da se zna da ce na svaki nasrtaj, doci do odgovarajuce reakcije. Pa nakon takve jedne gungule oko sudenja pa u zavrinici i same odluke, sljedeci put i sam OHR dobro zapita da li se prolazit koz sve to iznova isplati. Ako da onda idemo opet korz isto. Isto tako traziti one koji mogu pomoci u borbi za ravnopravnost. Zasto HDZ nema dovoljno mudrosti, znanja da iskoristi podjelu evrope na extremno lijeve i extremno desne pa kada Insko spomene nekakav katalog Hrvatskog naroda, umjesno jadikovanja po lokalnim medijima, da konkretno uzvrati pa kontaktira te extremeno lijeve politicke parije i opcije te da se kroz njihove medije po evropi plasira prica, kako covjek koje dolazi iz Austije, odakle dolazi i sam Hitler pravi nenakav katalog jednog naroda u Bosni, a time aludira na slicnost sa Zidovskim kaltalozima iz drugog svijetskog rata. Ruka ruku mije, sumljam da postoji itijedan medij lijeve orijentacije u Evropi koji nebi htio iskoristiti takav jedan dogadaj da se retrospektivno obracuna sa rastucom extreminm desnicom unutar Evrope i njenih clanica, pa mozda i unutar same Austija i njenog porasta extremeno desnog politickog kruga. Isto tako recimo u Njemackoj, preko jednog AFD-u se sigurno moze pokrenuti prica kako ta neka lijeva evropa i njeni predstavnici u BiH, unistava jedam kompletat narod u korist muslimana na Evropskom tlu. Da pojasnim nije AFD taj koji treba da se bore za nas, niti mi da se povezujemo sa njima, ali dok god taj AFD ima odredeni broj medija pod svojom kontrolom, koji mogu pokrenuti pricu, kako ono sto se desava nama ce se vrlo brzo desiti Nijemcima u Njemackoj, je od vaznosti za nasu borbu ovdje. Jos jedna primjer je i ovaj noviji clanak ( https://poskok.info/on-je-hercegovac-ko ... od-potire/). Kako je moguce da se ovakav jedan clanak nije pokusao ponuditi I plasirati preko pro republikanskih medija u SAD, koji bi ga znali iskoristi protiv demokrata, na nacin tako sto ce povezadi napade al-kaide sa BiH i samim odredom el-mudjahid unutar ABIH, pa zajedno sa napadom na americku amasadu u Sarajevu, iskoristi da bi se diskreditirala a samim time i oslabila demokratska stranka u SAD, ta iska koja je I postavila Morin Kormak. Ogroman je broj americkih medija pocev of Fox-a pa sve do youtuber-a koji isto tako imaju ogroman uticaj na stanovnistvo I politicke prestavnike u SAD. A sve to u svrhu iskoristavanja tenzije i trenutnih unutarnjih podjela u SAD ka tome da se dobije kakav takav "leverage" u osnosu na Morin Kormak. Mozda bi se Morin Kormak i onaj koji ju je postavio tada i zapitao da li mu se isplati nastaviti, po staroj praksi. Sustina lezi u tome da je veoma bitno pokazat da nisi zrtva i da si u stanju da se boris. Ali za to treba biti sposoban, da znas iskoristiti i najmanju prilika koje ti se ukazu. Sve ono i dosta vise od toga sto HDZ danas definitivno ne posjeduje. Sto se tice HDZ i politicke bitke. Zali boze tog vode, i kanditata za prijedsjedinistvo koji unaprijed najavljue planove B, C, D itd. Taj njavjerovanije nema ni plan B, pa spominjuci planove B C D pokusava da zastrasi protivnika, sto je donekle logicno, ali daleko vaznije bi se onda bilo upitat, a zasto ih nemaju spremen. U svakom osoba koja ih na takav jedna javan nacin najavljuje, je nevjerovatno nesposobna, jer na takav nacin daje oponentu vremena i prostora da se pripremi. Postoji previse nesposobnosti unutar HDZ. Ljudi unutar HDZ, pa samim time i taj HDZ saniti je fleksibilan, niti okuplja pamet oko sebe, nema dovoljno inteligenicije, takticnosti i strategije da vodi Hrvatski narod. To sto oni na dnevnoj bazi spominju Komsice, Josipovice, Mesice, politicko Sarajevo, OHR, americku ambasadu, kao uzroke svih problema, je samo odraz nepsosobnisti da se nose sa trenutnom situacijom I trenutnim odnosom snaga. Mislim da je vijeme da pruze priliku drugima sposobnim da probaju, jer od njih trenutno tesko da moze gore. Moj glas za HDZ ovakvi kakav je sada, vise necete dobit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 19:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25217 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Imaš pravo osnovati stranku i pobijediti HDZ. Političko tržište je otvoreno.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 19:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Joj ovih džamijskih klonova. Ni Merhaba, ništa. Odmah u glavu ukidao bi stranku za koju najviše Hrvata glasuje. Zgodno, zar ne ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 19:55 |
|
|
|
A pazi nick name hehe.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
suverenist
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 20:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Joj ovih džamijskih klonova. Ni Merhaba, ništa. Odmah u glavu ukidao bi stranku za koju najviše Hrvata glasuje. Zgodno, zar ne ? Ubo sam pogledom u sredinu teksta, vidim nešto AfD, odmah sve bilo jasno...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
b.smrad
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 22:01 |
|
|
BBC je napisao/la: Joj ovih džamijskih klonova. Ni Merhaba, ništa. Odmah u glavu ukidao bi stranku za koju najviše Hrvata glasuje. Zgodno, zar ne ? maksuz selam, za tebe BBC, ko govori o ukidanju HDZ-a ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
b.smrad
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 22:05 |
|
|
|
by the way, nemoj ko da zahateri, ima gore u postu more gramaticki gresaka, zajebo me spellcheck a i dok sam pisao, mnogo sam brisao jebaji ga
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 09 pro 2018, 22:13 |
|
|
|
Prosjecni IQ korisnika ovog foruma opao za 10 bodova pojavom klona!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 00:05 |
|
|
b.smrad je napisao/la: jebaji ga Ha ja jahrane hodate te hovo "JEBAJI" jah.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 11:27 |
|
|
|
HDZ je još 2001 godine uradio ono što srbi ni dan danas nesmiju iako su okolnosti bitno drugacije. I kako se sve zavrsilo ??
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:14 |
|
|
Diablo je napisao/la: HDZ je još 2001 godine uradio ono što srbi ni dan danas nesmiju iako su okolnosti bitno drugacije. I kako se sve zavrsilo ?? Mi smo 90ih pokazali da smijemo SVE. Nema toga sto mi ne smijemo i zato nasi politicari imaju muda jer znaju da imaju narod iza sebe. Poslije devedestih smo pokazali da znamo koristiti i mozak. Zato je danas skoro pola bivse Juge de facto srpsko. Iako nas neki zajebavaju da smo izgubili ovo ono. To je jedina mana visoko postavljenih ciljeva. Hoces da ulovis lava pa ulovis leoparada a onda te oni sto su za to vrijeme ulovili pustinjskog skocimisa zajebavaju kako nisi ulovio lava.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:23 |
|
|
Pola bivse juge je 5% kosova,20% CG i 49% BIH? Imate ono di zive srbi i jos radi toga morali ratovat sa svima 
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
iJozo
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:25 |
|
|
|
@b.smrad
Jesu te to iz HDZ-a poslali da im podižeš rejting stranke? Javi im da su prošli izbori i nema potrebe sljedeće 4 godine.
_________________ Djela su bitnija od rijeci.
Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:29 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Diablo je napisao/la: HDZ je još 2001 godine uradio ono što srbi ni dan danas nesmiju iako su okolnosti bitno drugacije. I kako se sve zavrsilo ?? Mi smo 90ih pokazali da smijemo SVE. Nema toga sto mi ne smijemo i zato nasi politicari imaju muda jer znaju da imaju narod iza sebe. Poslije devedestih smo pokazali da znamo koristiti i mozak. Zato je danas skoro pola bivse Juge de facto srpsko. Iako nas neki zajebavaju da smo izgubili ovo ono. To je jedina mana visoko postavljenih ciljeva. Hoces da ulovis lava pa ulovis leoparada a onda te oni sto su za to vrijeme ulovili pustinjskog skocimisa zajebavaju kako nisi ulovio lava. A stvarno su slatki sa tim " Mi smo 2001. proglasili Samoupravu, šta ste vi? Ratovali tri godine, trpeli sankcije i bombardovanje dok niste izborili entitet? Ajde jadan, kad budete proglasiti samoupravu koju će ugušiti jedan SFOR transporter, javite se!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:33 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Pola bivse juge je 5% kosova,20% CG i 49% BIH? Imate ono di zive srbi i jos radi toga morali ratovat sa svima  Skoro pola bivse juge je Srpska i Srbija. Eto zivite vi i u Vojvodini i u FBiH i u Australiji. Ako vas to zadovoljava ok, zivite. Mi zelimo da upravljamo svojim zivotima i zato smo ratovali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:38 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Mi smo 90ih pokazali da smijemo SVE. Nema toga sto mi ne smijemo i zato nasi politicari imaju muda jer znaju da imaju narod iza sebe. Poslije devedestih smo pokazali da znamo koristiti i mozak. Zato je danas skoro pola bivse Juge de facto srpsko. Iako nas neki zajebavaju da smo izgubili ovo ono. To je jedina mana visoko postavljenih ciljeva. Hoces da ulovis lava pa ulovis leoparada a onda te oni sto su za to vrijeme ulovili pustinjskog skocimisa zajebavaju kako nisi ulovio lava.
A stvarno su slatki sa tim " Mi smo 2001. proglasili Samoupravu, šta ste vi? Ratovali tri godine, trpeli sankcije i bombardovanje dok niste izborili entitet? Ajde jadan, kad budete proglasiti samoupravu koju će ugušiti jedan SFOR transporter, javite se!" Mislio sam na vrijeme nakon rata u kojem su se i vama postepeno oduzimale nadleznosti a kakva je bila reakcija? Mi smo samoupravom pljunuli na samu MZ i znamo svi kako se vratilo. Sto se tice rata 90 tih sta ste to vi uradili nakon sto su se ostali narodi koliko toliko naoruzali? Bilo je slatko podizati muda na protivnicku vojsku dok je bila u rangu lovackog drustva,a nakon toga? Krajina pade za bijednih par dana a B Luku vam amerikanac sacuva...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:42 |
|
|
|
Zašto bi mi dizali bune nakon rata, ako smo zadovoljni rezultatom rata? To što vi imate potrebu da izventilirate svoje nezadovoljstvo, ne projektujte na nas. Mi nemamo tu potrebu, mi imamo svoj ekskluzivni entitet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:46 |
|
|
Diablo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: A stvarno su slatki sa tim " Mi smo 2001. proglasili Samoupravu, šta ste vi? Ratovali tri godine, trpeli sankcije i bombardovanje dok niste izborili entitet? Ajde jadan, kad budete proglasiti samoupravu koju će ugušiti jedan SFOR transporter, javite se!" Mislio sam na vrijeme nakon rata u kojem su se i vama postepeno oduzimale nadleznosti a kakva je bila reakcija? .. Nasa reakcija je bila - sila boga ne moli. Ako ti je 60.000 stranih vojnika do zuba naoruzanih pred kucim pragom a ti nemas ni pracku... ne kurcis se. Primiris se, glumis kooperativca, koristis mozak i izvuces se relativno neokrnjen iz svega. V sad imate priliku da istim tim sto su vam ugusili samoupravu jebete nanu naninu al jok, vi bi da BiH udje u vojini savez sa njima. Ne kontam al dobro. Nama ni iz dzepa ni u dzep.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:46 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto bi mi dizali bune nakon rata, ako smo zadovoljni rezultatom rata? U pravu si, i sam Dodik svakodnevno vec 10 godina dokazuje da ste zadovoljni...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:48 |
|
|
Diablo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto bi mi dizali bune nakon rata, ako smo zadovoljni rezultatom rata? U pravu si, i sam Dodik svakodnevno vec 10 godina dokazuje da ste zadovoljni... Pa svaki dan mi dizemo neku bunu. Bunimo se za svaku sitnicu i djelujemo. Za razliku od vasih koji su poslije izbora utihnuli a svi argumenti su na vasoj strani. Dok svaka muslimanska i bjeosvjetka šuša pljuje po vama ispitujući granice do kojih može ici. Znam, čekate odluku Ustavnog suda. Ne znam sta od nas ocekujes? Vjerovatno da uradimo nesto glupo i nerealno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Diablo je napisao/la: Mislio sam na vrijeme nakon rata u kojem su se i vama postepeno oduzimale nadleznosti a kakva je bila reakcija? .. Nasa reakcija je bila - sila boga ne moli. Ako ti je 60.000 stranih vojnika do zuba naoruzanih pred kucim pragom a ti nemas ni pracku... ne kurcis se. Primiris se, glumis kooperativca, koristis mozak i izvuces se relativno neokrnjen iz svega. V sad imate priliku da istim tim sto su vam ugusili samoupravu jebete nanu naninu al jok, vi bi da BiH udje u vojini savez sa njima. Ne kontam al dobro. Nama ni iz dzepa ni u dzep. Nemamo mi vise nikakvu priliku jer samo sluzimo za potkusurivanje Zagreba sa zapadom(bar do sada).Zadnju smo ispalili za vrijeme samouprave a od tada smo tako nisko pali da i borbu za izbornim zakonom, tv kanalom smatramo kao nesto veliko. Htio sam samo dokazati da je HDZ imao muda da nesto pokrene al kad ni tvoj ne stoji iza tebe upravo ovo se i dogadja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:53 |
|
|
Diablo je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto bi mi dizali bune nakon rata, ako smo zadovoljni rezultatom rata? U pravu si, i sam Dodik svakodnevno vec 10 godina dokazuje da ste zadovoljni... Jel si čuo da ako tražiš ono što želiš, dobićeš manje od toga, a ako tražiš više, "zadovoljićeš se" sa onim što želiš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Diablo je napisao/la: U pravu si, i sam Dodik svakodnevno vec 10 godina dokazuje da ste zadovoljni... Pa svaki dan mi dizemo neku bunu. Bunimo se za svaku sitnicu i djelujemo. Za razliku od vasih koji su poslije izbora utihnuli a svi argumenti su na vasoj strani. Dok svaka muslimanska i bjeosvjetka šuša pljuje po vama ispitujući granice do kojih može ici. Znam, čekate odluku Ustavnog suda. Ne znam sta od nas ocekujes? Vjerovatno da uradimo nesto glupo i nerealno. A šta vi od nas očekujete nakon svega što nam se dogodilo pa da podmecete HDZ-u nekakvu bezmudost?? Mi uradismo duplo vise od vas pa kako nam se vrati? Šta je vaš krajni domet do sada? 9 januar?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 12:56 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Diablo je napisao/la: U pravu si, i sam Dodik svakodnevno vec 10 godina dokazuje da ste zadovoljni... Jel si čuo da ako tražiš ono što želiš, dobićeš manje od toga, a ako tražiš više, "zadovoljićeš se" sa onim što želiš. Kosovo je čist primjer jelde??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kada ce HDZ preduzeti odgovornost Postano: 10 pro 2018, 13:10 |
|
|
Diablo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa svaki dan mi dizemo neku bunu. Bunimo se za svaku sitnicu i djelujemo. Za razliku od vasih koji su poslije izbora utihnuli a svi argumenti su na vasoj strani. Dok svaka muslimanska i bjeosvjetka šuša pljuje po vama ispitujući granice do kojih može ici. Znam, čekate odluku Ustavnog suda. Ne znam sta od nas ocekujes? Vjerovatno da uradimo nesto glupo i nerealno.
A šta vi od nas očekujete nakon svega što nam se dogodilo pa da podmecete HDZ-u nekakvu bezmudost?? Mi uradismo duplo vise od vas pa kako nam se vrati? Šta je vaš krajni domet do sada? 9 januar? Ne očekujemo ništa. I može ceo mandat od četiri godine da prođe u blokadi određenih nivoa vlasti, pa će se opet desiti ništa. I nije to pitanje muda, to je pitanje realnosti na terenu i realnosti u muđunarodnim odnosima. I vi tu baš ništa ne možete. Čak je i Plenković išao da lobira po Briselu za vas, pa nema ko se nije ispišao po njemu. Malo vas je, biće vas sve manje, i Muslimani, a i stranci koji se bave BiH to znaju i ići će linijom najmanjeg otpora, a ta linija ste vi jbg. I ne kažem ovo sa nekim zadovoljstvom, samo sam realan. Jedino što vam drži glavu iznad vode zadnjih desetak godina je Dodikova podrška i ništa više od toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|