|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 59 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DaniKU
|
Naslov: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 20 ruj 2009, 20:50 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Citat: Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu
Očekujem da Vrhovni sud Hrvatske uskoro ukine moju presudu
Bjegunac i utemeljitelj HDSSB-a general Branimir Glavaš očekuje da Vrhovni sud Hrvatske u drugostepenom postupku uskoro donese oslobađajuću presudu u njegovom slučaju.
Glavaš, koji se u BiH krije već pet mjeseci, nakon što ga je Županijski sud u Zagrebu osudio na 10 godina zatvora za ratne zločine nad Srbima u Osijeku, za naš list govori o procesu protiv njega, hrvatskoj politici u BiH i budućem političkom angažmanu, te životu u našoj zemlji.
Vanredni izbori
Na čemu temeljite optimizam u vezi s ukidanjem presude? - S obzirom na ono što se sada dešava u Hrvatskoj, nakon odlaska Ive Sanadera i na neke odluke hrvatskih sudova u drugim predmetima, očekujem da se moja presuda u najkraće vrijeme ukine zbog bitnih povreda postupka. Ima naznaka da bi se to moglo desiti jer je prije mjesec Ustavni sud Hrvatske donio odluku vezano za neke druge predmete da se presude ukidaju zbog sudjelovanja sudaca članova raspravnog sudskog vijeća u izvanraspravnim odlučivanjima.
Dobro, ali šta to praktično znači za Vas lično?
- Naime, odluke gdje je raspravni sudac učestvovao u drugostupanjskim vijećima su nezakonite i protivustavne. Prema nalogu Ustavnog suda, Vrhovni sud Hrvatske mora ukidati takve presude. Našao sam pet rješenja gdje je sudac član raspravnog vijeća sudjelovao u izvanraspravnim odlukama za mene. To je bitna povreda postupka. Očekujem da Vrhovni sud Hrvatske i bez ulaska u meritum predmeta prilikom odlučivanja po žalbi odluči da se presuda ukida i vrati na početak.
Inače, ja, ali ni moja obrana, ni nakon pet mjeseci od izricanja presude istu nismo dobili u pismenom otpravku, tako da nisam u mogućnosti da podnesem žalbu. To dodatno potvrđuje moju tezu da se radi o politički montiranom procesu i političkoj presudi koja je donesena prema političkom nalogu.
Tužilaštvo BiH najavilo je da će provjeriti da li se možete dovesti i u vezi s ubistvom Salima Kalabića iz Maglaja, koji je stradao 1991. godine na putu Osijek - Đakovo. Jesu li Vas istražitelji saslušali? - Ne, apsolutno. Istražitelji me nisu saslušavali, niti ja imam veze s tim slučajem. Nakon provjera mog državljanstva apsolutno nikakvih kontakta s pravosudnim tijelima u BiH nisam imao. Živim mirno kao slobodni građanin, u slobodnoj BiH, koristeći vrijeme da gradim kuću. Trenutno se obavljaju unutrašnji radovi i sredinom listopada ću se useliti u kuću u Drinovcima kod Gruda. Vaša najava da ćete se politički aktivirati i u BiH izazvala je dosta pažnje. Mislite li da imate prostora za političko djelovanje i u našoj zemlji?
- Ima prostora za naš politički rad unutar BiH, a prema institucijama države BiH. Ali, cijenim da trebamo najprije ući u politički prostor djelovanja među Hrvatima u BiH kroz 11. izbornu jedinicu Hrvatske, odnosno BiH i hrvatske dijaspore. Dakle, da se preko HDSSB-a i zastupnika naše stranke u Saboru BiH borimo za interese Hrvata iz BiH i dijaspore u institucijama hrvatske države.
Tu trenutno vidimo naš prostor za djelovanje i početke širenja programskih načela stranke među Hrvatima u BiH. S obzirom na političku situaciju, ne isključujemo mogućnost održavanja izvanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. To bi bio prvi test naše snage među Hrvatima u BiH za program HDSSB. Očekujemo da bismo mogli uči u taj politički prostor i definitivno prekinuti s dominacijom HDZ-a Hrvatske u 11. izbornoj jedinici. Mislim da bi mogli dobiti jedan ili dva od ukupno četiri saborska mandata dijaspore u budućem sazivu Sabora Hrvatske. Bio bi to veliki uspjeh.
Kako gledate na ukupnu hrvatsku politiku u BiH? - Mislim da se politika predstavnika hrvatskog naroda u BiH u proteklih nekoliko godina pokazala prilično jalovom. Hrvatsko biračko tijelo, birači iz redova hrvatskog naroda nemaju prepoznatljivu, snažnu političku grupaciju koja bi mogla zastupati njihove interese u Sarajevu, odnosno kroz institucije države BiH. Hrvatska politika u BiH je uistinu potrošena i dobrano iskompromitirana.
Sazrelo je vrijeme da se pojavi jedan novi politički program, te da se on ponudi hrvatskom političkom tijelu unutar BiH kao jedna novina, kao nova snaga koja će znati, u prvom redu, istinski prepoznati interese Hrvata u BiH i boriti se za njih.
Ta nova politička snaga će se znati smjestiti u vrijeme i prostor u kojem politički djeluje, dakle, okrenuti se isključivo institucijama vlasti BiH. Jer, jedini način i put da bi se postigli interesi hrvatskog biračkog tijela u BiH su upravo institucije BiH. Mora se voditi politika s pogledom na Sarajevo kao glavnim gradom države. Hrvati iz BiH moraju se prestati okretati prema susjednim državama.
Slanje poruka
Gdje je, prema Vašem mišljenju, ključna greška hrvatske politike u BiH? Stječe se utisak da su Hrvati ostali na razmeđu nostalgije za "Herceg-Bosnom" i teškog nastojanja da prihvate BiH i svoje interese štite sami, bez zvaničnog Zagreba.
- U zadnjih 15-ak godina hrvatsku politiku u BiH karakteriziralo je nesnalaženje u političkom vremenu i prostoru u BiH. Mogla bi se povući jedna paralela između ponašanja Hrvata u BiH i Srba u Hrvatskoj. Naime, mi smo početkom 90-ih bili suočeni s nesnalaženjem velikog dijela Srba u Hrvatskoj. Tada smo im odašiljali poruku da imaju na umu da siju u Hrvatskoj, ali da ne mole Boga da kiša pada u Beogradu.
Dakle, Hrvati u BiH moraju znati da je BiH njihova država, da ovdje siju i da se ne mole da kiša pada u Zagrebu. Na takav način se trebaju ponašati. Moraju znati da je BiH suverena, nedjeljiva država, da je BiH činjenica, stvarnost i realnost. Vrijeme je da Hrvati shvate da se unutar BiH kroz institucije moraju boriti za ravnopravan status sa Srbima i Bošnjacima. Pogledi Hrvata moraju biti upereni isključivo prema Sarajevu, a ne prema Zagrebu i Hrvatskoj.
Tipujemo na pobjedničkog kandidata
- Nećemo imati svoga kandidata na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, ali pratimo političku situaciju. Nećemo sjediti skrštenih ruku. Imamo namjeru aktivno sudjelovati u izborima, tipovati na određenog kandidata i staviti na raspolaganje stranačku infrastrukturu u Hrvatskoj i BiH, odnosno dijaspori. Čekamo da se završi ciklus najave kandidatura, da znamo koji su kandidati u igri. Tada će stranačka tijela donijeti odluku kojeg kandidata HDSSB podržava. Kada tipujemo na nekog kandidata, to će biti pobjednički kandidat. Pozvat ćemo i Hrvate u BiH da glasaju za tog kandidata - kaže Glavaš. Izvor: http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... a-sarajevuPostavljam ovaj članak iz Dnevnog avaza, jer sam ostao iznenađen ovim što sam pročitao. Uistinu nisam znao da Glavaš ovako razmišlja. Ne znam čemu onda pusti obilasci "ustaških legla"(napisah ovako, jer se tako jedna baba ovdje u Sarajevu izrazila, kad je čula odakle sam) od Gruda, pa do Kupresa...  Nekad sam i ja mislio da je nešto ovakvo put za izlaz iz teške situacije HB Hrvata, ali sam shvatio da je to ustvari put u ponor. Odvajanjem HB Hrvata od Zagreba, bilo bi pogubno za naš opstanak. Politika okretanja prema Zagrebu, donijet će veće rezultate kad na vlast dođu i predsjednik i stranka koja bude radila na poboljšanju stanja HB Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 20 ruj 2009, 20:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61539 Lokacija: DAZP HQ
|
sumnjam da je tako baš govorio, možda više iz kurtoazije, ali shvaćam što je želio reći i slažem se. gledati više u sebe, biti svjestan svoje snage, imati politički program i onda izaći pred srbe i bošnjake s jasnom strategijom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
DaniKU
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 20 ruj 2009, 21:10 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
dudu je napisao/la: sumnjam da je tako baš govorio, možda više iz kurtoazije, ali shvaćam što je želio reći i slažem se. gledati više u sebe, biti svjestan svoje snage, imati politički program i onda izaći pred srbe i bošnjake s jasnom strategijom. Pomislio sam da je nešto takvo MOŽDA i htio reći, ali gledajući sve kako je napisano, ne bih rekao...Ili su namjerno kontekst izmijenili?
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 20 ruj 2009, 21:16 |
|
|
Sarajevo Meka,ujutru svi pogled prema tamo!
|
|
Vrh |
|
 |
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 20 ruj 2009, 22:26 |
|
|
Da je Glavas govorio o vremenu na Mauricijusu i o berbi grozdja na crnomorskom podneblju, havaz bi stavio naslov "Glavas porucio Hrvatima, okrenite se ba Sarajevu" To je novina koja je vec dva puta objavila izmisljen intervju sa Stulicem. Ne jednom, dva puta. Oba puta Stulic je rekao da mu je havaz omiljena novina sa prostorra bivse drzave 
|
|
Vrh |
|
 |
puntar
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 21 ruj 2009, 00:04 |
|
|
- U zadnjih 15-ak godina hrvatsku politiku u BiH karakteriziralo je nesnalaženje u političkom vremenu i prostoru u BiH. Mogla bi se povući jedna paralela između ponašanja Hrvata u BiH i Srba u Hrvatskoj. Naime, mi smo početkom 90-ih bili suočeni s nesnalaženjem velikog dijela Srba u Hrvatskoj. Tada smo im odašiljali poruku da imaju na umu da siju u Hrvatskoj, ali da ne mole Boga da kiša pada u Beogradu.
---
samo za ovo bi se toj prolupaloj fukari tribalo opalit dvi dobre samarcine.
_________________ "Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman
http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related
|
|
Vrh |
|
 |
puntar
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 21 ruj 2009, 00:07 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
puntar
|
Naslov: Država mu daje 24.000 kuna plaće, naknadu za odvojeni život i stan Postano: 21 ruj 2009, 00:47 |
|
|
Osim što koristi pravo na stan u središtu Zagreba, država mu svaki mjesec za njega plaća i režije ZAGREB - Ne samo što najpoznatijem bjeguncu pred hrvatskim pravosuđem Branimiru Glavašu država svaki mjesec isplaćuje saborsku plaću od oko 24.000 kuna, već on i dalje ima pravo na službeni saborski stan. Iako je već četiri mjeseca u susjednoj BiH, gdje je pobjegao nakon što je u svibnju nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima, Glavaš cijelo to vrijeme koristi i pravo na državni stan u središtu Zagreba. U samom središtu Zagreba Isto tako, Glavaš prima i 1000 kuna mjesečne naknade za odvojeni život od obitelji. Iz podataka o svim pravima zastupnika koje smo dobili od saborske službe za odnose s javnošću, Glavaševo ime je među pet onih koji koriste stan za službene potrebe i na popisu je korisnika prava na odvojen život. Glavaš kao šef Kluba zastupnika HDSSB-a i ratni invalid sa 20 godina staža ima plaću veću od premijerke i šefa Sabora - Branimir Glavaš je korisnik stana sve dok mu traje mandat - kratko je odgovorila Ružica Šimunović, voditeljica saborske službe za odnose s javnošću na naše pitanje zašto Glavaš i dalje ima državni stan kad, ne samo što je osuđen na deset godina zatvora, već više od četiri mjeseca uopće nije u Hrvatskoj. Sabor, objasnila je Šimunović, ima nekoliko stanova koje na korištenje dodjeljuje zastupnicima. Riječ je, tvrdi Šimunović, o garsonijerama od 20 do 30 kvadrata u najužem središtu grada, točnije u Jurišićevoj i Ilici. Mogli su uštedjeti tisuće Da je Glavaš i dalje zastupnik neupitna je činjenica, jer prema Zakonu, mandat prestaje podnošenjem ostavke, smrću, ako je zastupniku oduzeta poslovna sposobnost ili ako je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci. Glavaševa je kazna još uvijek nepravomoćna. Iako je potpuno jasno da Glavaš taj stan, otkada je pobjegao u BiH definitivno ne koristi, to ipak ne znači da, recimo, netko drugi ne boravi u stanu. Osim toga, država već mjesecima plaća najmanje 500 kuna režija za prazan stan. A da je Sabor Glavašev stan, nakon što je on odlučio ne poštivati istu tu pravnu državu i pobjegao u BiH, dodijelio nekom drugom zastupniku, mjesečno su poreznim obveznicima mogli uštedjeti 3050 kuna. Toliko naime, bez troškova režija s PDV-om, Sabor plaća za najam jednog stana zastupniku koji živi izvan Zagreba. Podaci koje smo službeno dobili iz Sabora pokazuju da je Glavaš u stanu od 11. siječnja 2008., znači od početka ovog mandata. No, zanimljivo je kako se u istoj tablici navodi da je Predsjedništvo Sabora odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koje formalno odlučuje o svim pravima zastupnika, donijelo tek osam mjeseci kasnije. Pokreće svoju tvrtku Glavaš je u BiH pobjegao nakon izricanja presude. Budući da mu je HDZ-ova većina omogućila da ga i prije izricanja presude, ali i još tri dana nakon toga, štiti saborski imunitet, bez problema je prešao hrvatsku granicu i skrasio se u BiH čije državljanstvo ima. Prozvao je tadašnjeg premijera Sanadera da stoji iza njegove presude. - Dva puta sam prema Sanaderovu nalogu hapšen bez razloga. Treći put me neće uhapsiti - poručio je tada. Nedavno je najavio da u BiH pokreće vlastitu tvrtku. http://www.zabranjeni.url/vijesti/clanak/a ... ,177015.jl
_________________ "Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman
http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related
|
|
Vrh |
|
 |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 21 ruj 2009, 01:22 |
|
|
Hrvati BiH trebaju gledati prema Mostaru kao glavnom gradu BiH Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 21 ruj 2009, 01:30 |
|
|
sta ocekivat od covjeka koji je pomogo da se dre ive dokopa vlasti u hdz-u...
|
|
Vrh |
|
 |
TomislavM
|
Naslov: Re: Država mu daje 24.000 kuna plaće, naknadu za odvojeni život i stan Postano: 21 ruj 2009, 10:03 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
Kad će meni država davat 24.000 kuna plaće? 
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 21 ruj 2009, 18:45 |
|
|
kad se uclanis u partiju... 
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:12 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Ako se ne radi o lažiranom članku, onda je očito da se radi o još jednom ucijenjenom "lideru". Paralela sa hrvatskim Srbima je za  , mada u načelu protiv nje nemam ništa protiv ako nam Bošnje ponude nešto nalik planu Z-4 A Glavašu je bolje da malo pripazi na izjave, ako okrene okolinu protiv sebe, biće belaja za njega 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Da, kao sto netko rece, treba se okrenuti Mostaru, pravit od njega do kraja hrvatski grad, who give a fuck about Sarajevo, bar što se politike tice.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:25 |
|
|
Pitanje je koliko je istine u takvim napisima, koliko medijskih podvala!
Naravno, ima tu i malo predizborne igrice, ako je Glavas uistinu tak sta rekao (u sto sumnjam), mozda je to bilo s ciljem slatke pomutnje pred predsjednicke izbore!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:29 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Glavaš mi se čini kao mekušac koji daje izjave da se svidi vlasti u Sarajevu smatrajući da time dobija poene koji učvršćuju odluku državne vlasti da ga ne izruči. Samo bi ja pripazio na njegovom mjestu jer nije otišao živjeti u Sarajevo nego negdje gdje se takve izjave baš i ne preporučuju. Za Glavaša sam nekad imao i simpatija no međutim kako vrijeme prolazi uviđam polako o kakvom licemjeru i mekušcu je riječ.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
ero
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:33 |
|
|
Trebamo se okrenuti Mostaru, a angazirati se u Sarajevu, Banjoj Luci i Zagrebu na stvaranju vecinskog hrvatskog entiteta. Smatram da nam je bolje okrenuti se Sarajevu nego Zagrebu,postici da nam centar bude unutar BiH jer nas je Zagreb previse demografski iscrpio.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:35 |
|
|
Još jedna "hrvatina" sa mudima u klještima i labuđim pjevom...
Mogao bi on ubrzo i kod Draže na spomendan, jer ne znam kako će Srbe pridobiti za sudsku zaštitu, što mu je izgleda jedini interes jer mu je koža na bubnju...
Ili te uči "pecat ribu", ili ti govori gdje ćeš gledat...
Jbo te promjenjivi dres....pljUv!!!
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:37 |
|
|
Nabijem ga na kurac ako se ovako slizava sa Srbima i Muslimanima...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:42 |
|
|
ero je napisao/la: Trebamo se okrenuti Mostaru, a angazirati se u Sarajevu, Banjoj Luci i Zagrebu na stvaranju vecinskog hrvatskog entiteta. Smatram da nam je bolje okrenuti se Sarajevu nego Zagrebu,postici da nam centar bude unutar BiH jer nas je Zagreb previse demografski iscrpio. Ni Zagreb (ako na vlast ne dođe Miro T), ni Sarajevo. Mostar ima sve uvjete za središte BiH Hrvata (gospodarstvene, kulturne, obrazovne). Sarajevo ima izvršnu i sudsku vlast, pa što, ima cijela hrpa zemalja kojima je pravi centar države neki drugi grad od administrativnog/glavnog.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:45 |
|
|
Nije Glavas ni u krivu s tim sto je navodno rekao! Nama ne bi bilo na stetu ponasati se tako! Okrenuti se prema "Sarajevu" (mislim to sada simbolicno) po pitanju izbora za ravnopravnost statusa Hrvata, jer Hrvatska je Hrvatima u BiH u zadnje vrijeme cesce maceha nego majka, sto je politicki cilj od Mesiceva dolaska u foteljicu! Bude li predsjednik opet neki sugo kao sto je to Stevica, ajme se nama, bolje ce proci muslosi od Hrvata u BiH!
Hrvati se u BiH trebaju izboriti za svoj status, pokazati zube, jer time ne gubimo nista, mozemo samo dobit!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
 |
ero
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:58 |
|
|
Sto te netko vise pokusava unistiti to si jaci. Tudjman je pomagao Hrvatima BiH dijeleci drzavljanstva i povlastice, pa se 200 000 Hrvata nakon rata nije htjelo vratiti, i dan danas mladi odlaze iz BiH u RH. Dao Bog da nam se nikad nisu dala drzavljanstva danas bi nas bilo 900 000 u BiH...a sto mi je najtuznije kad vidim mlade porijeklom iz Hercegovine u Zagrebu ,a ponasaju se kao cistokrvni Zagorci.. 
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 12:58 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Trebamo se okrenuti samo sebi odnosno Mostaru kao glavnom gradu. Pomoć Hrvatske dobrodošla ali ne u vidu upravljanja našom politikom. Sarajevo je nužno zlo i ne možemo ga se niti trebamo odrećiu potpunosti.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 13:04 |
|
|
mara je napisao/la: Nije Glavas ni u krivu s tim sto je navodno rekao! Nama ne bi bilo na stetu ponasati se tako! Okrenuti se prema "Sarajevu" (mislim to sada simbolicno) po pitanju izbora za ravnopravnost statusa Hrvata, jer Hrvatska je Hrvatima u BiH u zadnje vrijeme cesce maceha nego majka, sto je politicki cilj od Mesiceva dolaska u foteljicu! Bude li predsjednik opet neki sugo kao sto je to Stevica, ajme se nama, bolje ce proci muslosi od Hrvata u BiH!
Hrvati se u BiH trebaju izboriti za svoj status, pokazati zube, jer time ne gubimo nista, mozemo samo dobit! Pa što se onda kritizira Mesića u smislu izjave za "okretanja Sarajevu"? Takve izjave su hinjske i zlobne, ili u najboljem slučaju odraz totalne neinformiranosti. Malo karikiram, ali ista bi stvar bila da se poruči Židovima tokom 2sr da prava potraže u Berlinu, ili Hrvatima 1991 da prava potraže u Beogradu, glavnom gradu svoje države.
|
|
Vrh |
|
 |
mara
|
Naslov: Re: Glavaš:"Pogledi Hrvata u BiH moraju biti okrenuti prema Sarajevu" Postano: 22 ruj 2009, 13:10 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: mara je napisao/la: Nije Glavas ni u krivu s tim sto je navodno rekao! Nama ne bi bilo na stetu ponasati se tako! Okrenuti se prema "Sarajevu" (mislim to sada simbolicno) po pitanju izbora za ravnopravnost statusa Hrvata, jer Hrvatska je Hrvatima u BiH u zadnje vrijeme cesce maceha nego majka, sto je politicki cilj od Mesiceva dolaska u foteljicu! Bude li predsjednik opet neki sugo kao sto je to Stevica, ajme se nama, bolje ce proci muslosi od Hrvata u BiH!
Hrvati se u BiH trebaju izboriti za svoj status, pokazati zube, jer time ne gubimo nista, mozemo samo dobit! Pa što se onda kritizira Mesića u smislu izjave za "okretanja Sarajevu"? Takve izjave su hinjske i zlobne, ili u najboljem slučaju odraz totalne neinformiranosti. Malo karikiram, ali ista bi stvar bila da se poruči Židovima tokom 2sr da prava potraže u Berlinu, ili Hrvatima 1991 da prava potraže u Beogradu, glavnom gradu svoje države. Glavas nije neprijetlj Hrvata iz BiH, sasvim suprotno, i nije sigurno rekao nesto sa smislom koji slicna izjava ima kad ju izrekne Stevica! Mjenjas kruske i jabuke! Hrvati su po statusu konstitutivni narod te drzave i ne smatraju se ugrozenima! Mi znamo da to nije tako, al nam to ne pomaze! Nitko nam nece pomoci ako sjedimo i kukamo, moramo agresivnije postupiti, jedino sto godinama radimo je povlacenje, pognute glave se gubimo! Jel to sve sto mozemo? Ako je, onda nismo ni zasluzili bolje!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|