HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: pet tra 03, 2020 12:21 am.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 6:44 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Proteklih dana pratio sam muslimansku histeriju oko Srebrenice, propagandnu mašineriju i najnovije "izdanje" iz te kuhinje, pricu o osmogodišnjoj djevojčici koja je navodno nestala u julu 1995, i ako muslimanski izvori jasno daju do znanja da je (ako uopste postoji) stigla do muslimanske teritorije u Kladnju (izvor Face TV 2017), porodica djevojcice danas živi u SAD i 24.g nakon nestanka tek sada odlucuju da krecu u potragu za njom, osnovali su i fb. stranicu, štampali majice sa njenim likom i cijelu pricu dali u medije, sve uz pomoc NVO sektora i njihove masinerije i to zanimljivo svega par dana pred 11.07.

Razmisljajuci o tome, sjetim se istovremeno muslimanskih zlocina nad Srbskom i Hrvatskom djecom od strane muslimana, zločina koji su se desili, koji su evidentirani i koje ne treba izmišljati u propagandne svrhe, a ovo je samo mali dio zločina a bilo ih je na desetine i na stotine ...


Napad na Hrvatska područja u srednjoj Bosni tokom 1993.- 1994. god i okruženju Lašvanske doline

U napadu odreda ‘El Mudžahid’ (iz sastava 7. muslimanske brigade tzv. Armije BiH) i specijalci MUP-a “RBIH” kojima je zapovijedao Dragan Vikić, na okrutan su način 9. siječnja 1994. godine ubili 27 Hrvata u zaseoku Buhine kuće kod Viteza. Ranjeno ih je 35 (od kojih 8 civila), nestalo je 17 civila, a 13 žena odvedeno je u susjedno Sivrino selo gdje su zatvorene u muslimanski logor i mučene.

Žrtve su lišene života bešćutno i surovo. Ubijane se sjekirama, motornim pilama, noževima.

Ankica Vidović izgubila je supruga, ubili su joj brata i bratovog sina, a kćer ranili. Rafalnom paljbom ubili su Dragicu Grbavac, kao i njezinog sina Danijela koji nije doživio svoj drugi rođendan (rođen je 15.2.1992. godine). Mališan je ubijen u naručju oca koji je kasnije dao iskaz o pokolju.

“Iza te kuće moja supruga je pokošena rafalom, a ja sam pogođen u lijevu nadlakticu, na kojoj mi je dijete bilo naslonjeno. Ubili su mi dijete u naručju. Bezglavo sam trčao po dvorištu, pobješnjeli muslimanski vojnici trčali su u smjeru dječjeg plača. `Poklati!’ `Spaliti sve!’ `Allahu ekber!’- čuo sam povike bijesnih vojnika.

Svog sina Danijela, rođenog 1992. godine nosio sam do ambulante u Vitez, a dalje je transportovan u Novu Bilu. Isti dan, od teško zadobivenih rana je umro. Ostao sam bez supruge i svog jedinog djeteta…“, dio je iskaza jednoga od preživjelih svjedoka iz Buhinih kuća kod Viteza.

Ubistvo srpskih djevojčica na Grbavici 1995.

Hicima ispaljenim iz snajpera iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom, ubijene su srpske djevojčice Milica Lalović i Nataša Učur u sarajevskom naselju Grbavica.

Snajperista sa zgrade "Lorisa" na tadašnjem Trgu Pere Kosorića, a sada Trgu heroja, ubio je 11. marta 1995. godine desetogodišnju Milicu i devetogodišnju Natašu koje su se igrale lastiša u Ulici Rave Janković, ispred zgrade na broju 59, u naselju koje je tada bilo pod srpskom kontrolom.

Samo osam mjeseci prije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma Milica i Nataša odigrale su svoju posljednju igru, koju je prekinuta smrću koje je došla iz dijela grada gdje su rođene i živjele.
Djevojčice su odmah prevezene u bolnicu Kasindo. U zapisniku iz bolnice piše da je Milica dovezena mrtva, dok je Nataša umrla 15 minuta nakon prijema.

Prema navodima svjedoka, devojčice je ubio S. P, pripadnik 101. brigade takozvane Armije BiH. Sarajka Fatima Bajramović svjedočila je da je to učinio Sejo Piskić koji je rođen 1956. godine u Gračanici.

Svjedoci su ispričali da se Piskić javno hvalio da je iz snajpera ubio djevojčice
i još 20 Srba u naselju Grbavica. Privođen je, ali nikada nije procesuiran. Ovaj slučaj ne postoji u pravosudnim institucijama.

Masakar u Vitezu 1993.

14 djece se igralo kad je pao projektil

U eksploziji minobacačkog projektila 10.06.1993. godine, koji je pao samo nekoliko metara od klupe na kojoj je bilo 14 djece u igri, na licu mjesta poginulo je petero. Troje je podleglo ranama u improviziranoj bolnici u Novoj Biloj. Ostalih šestero djece je ranjeno.

Najmlađa žrtva Augustina Grebenar imala je devet godina, a najstarija Sanja Garić navršila je 18 godina, žrtve su eksplozije minobacačkog projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH.

Masakriranje 12.godišnjeg Slobodana Stojanovića u Donjoj Kamenici kod Zvornika

Elfeta Veseli je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica tzv. Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice u Podrinju.

Ona je na najsvirepiji način ubila dečaka, tako što mu je prišla s leđa i zaklala ga nožem. Prema navodima svedoka Veseli je i mučila zarobljenog dečaka, koga je poznavala iz sela Donja Kamenica, u kome su oboje živeli. Veseli je monstruozni zločin počinila sa 32 godine. Unakaženo telo dečaka Slobodana Stankovića bez odeće, odsečenih prstiju, polomljenih ekstremiteta i nasilno izvađenih zuba pronađeno je u masovnoj grobnici u Novom Selu u julu 1993 godine. Sahranjen je na groblju u Drinjači.

Srebrenica i Bratunac

Smrt dečaka Slobodana Stojanovića (11 ) jedan je od nemih svedoka zločina počinjenih nad Srbima u Srebrenici. On je pronađen sa šest izbijenih zuba gornje vilice i sa razrezanim trbuhom u obliku krsta, a ruke su mu do lakata bile odsečene. Vratio se u selo da uzme svog psa kojeg je zaboravio kada su bežali od koljaća Nasera Orića. Najmlađa žrtva Orićevih zlotvora je Vladimir Gajić,koji je imao samo četiri godine, Novica Bogićević četrnaest...

General Luis Mekenzi, prvi komandant snaga OUN u Sarajevu, zapisao je jula 2005, između ostalog, da su muslimanske snage izlazile iz Srebrenice, palile srpska sela i ubijale civile, da su ti napadi dostigli vrhunac 1994. i nastavili 1995. godine. Srbi su klani noževima i sekirama, zakivani za drveće, davljeni žicom,pečeni na ražnju,deca su ubijana pred očima svojih majki!

Na dan 21. juna 1992. u rano jutro, zloglasna ekspedicija ulazi u selo Ratkoviće i nekoliko drugih zaselaka u okolini. Hordu predvodi Naser Orić, lično. Svi su u uniformama Armije BiH. Ubijaju svakog koga uhvate. Pale kuće, pljačkaju imovinu

Prilikom napada na srpsko selo Kravica na Božić 7. januara 1993. godine, ubijeno je 75 Srba, a ubistva su nastavljena i kasnije. Orićevi krvnici nisu imali milosti ni prema djeci: hladnokrvno je ubijen šestogodišnji dečak Aleksandar Dimitrijević iz Skelana i njegov rođeni brat Radisav...

Bivši vojnik Armije BiH Samir Avdić je tužiocu za ratne zločine ispričao da je prilikom napada na selo Založje zarobljeno osam Srba, od kojih je Orić jednog zaklao prethodno mu izvadivši oči nožem.”Evo, videli ste šta je sa njim urađeno. Ovako treba da prođe svaki Srbin”, rekao je tada Orić, naveo je svedok.Avdić, koji je inače i sam bio osuđen zbog ubistva četiri Srbina u blizini Srebrenice.
Otkrio je da je Orić trudnici u Lozničkoj Rijeci hteo da otme zlatnu narukvicu, ali pošto nikako nije uspela odmah da je skine, odsekao joj je ruku, a zatim je zverski iskasapio i ostavio da umre.U takvom stanju je ostala, a da niko nije pucao u nju da bi joj skratio muke.

Milici Dimitrijević su 16.januara 1993. godine u napadu na Skelane srebrenički muslimani, pod komandom Nasera Orića, ubijena deca – Aleksandar (4) i Radiša (11). Trećeg, i najstarijeg sina Slavišu, lekari su uspeli da spasu. O zverstvima Orićevih vojnika pričala je i Milunka Nikolić iz sela Skelani.

“Bila sam u policijskoj stanici i tražila decu kada je Milica Dimitrijević unela mrtvog sina Aleksandra. Imao je samo pet godina. Glava mu je bila razneta, mozak je curio po njenim rukama. Njega je ostavila i vratila se po sina Radisava (10), koji je bio teško ranjen. Prebačen je na VMA u Beograd, ali mu pomoći nije bilo. Umro je“, priča Milunka Nikolić, svedog strašnog događaja.

Među onima koji su osetili zlodela ratnog komandanta BiH, nalazi se i Cvetko Ristić iz sela Kušići. Na kućnom pragu vojnici koje je predvodio Orić ubili su mu majku Ivanku, oca Novaka, sestru Ivanku (19) i brata Miću (16). On je tad imao samo 14 godina.

Srpska deca, Predrag i Danka Sekulović, ubijenisu u selu Bakić, 13.09. 1992. On je imao 7 godina, a ona 4 godine!
Kraljeva Sutjeska (Kakanj) 13.06.1993

Pokolj u Drenoviku bio je ratni zločin koji su počinile bošnjačko-muslimanske snage nad Hrvatima tijekom agresije na prostore Hrvata Srednje Bosne. Počinile su ga 13. lipnja 1993. u hrvatskom selu Teševu, na lokalitetu Drenoviku, istočno od Kaknja, u prostoru Kraljeve Sutjeske. Ubili su 17 civila: žene, djecu i starce

Najmlađe su žrtve imale 12 i 13 godina

Ubijeni su i Robert Brdarić (17-godišnjak) i Mato Brdarić (18-godišnjak)

Pokolj u Križančevu Selu

Pokolj u Križančevu selu je naziv za događaje koji su započeli mjestu Križančevu Selu kod Viteza u srednjoj Bosni 22. i 23. prosinca 1993., i u kojima su pripadnici Armije BiH za vrijeme velikobošnjačke agresije na Hrvate u Središnjoj Bosni (listopad 1992. - ožujak 1994.) ubili znatan broj vojnika HVO i hrvatskih civila a čitavo selo spalili do temelja.

Zapovijed za napad 22. prosinca 1993. godine dozapovjednik 3. korpusa Armije BiH Džemo Merdan izdao je zapovijed: "...uništiti svu živu silu, uključivo žene, djecu i starce na prostoru Novi Travnik, Nova Bila, Vitez, Busovača...", traživši uporabu svih ratnih sredstava, pa i bojnih otrova, a sve da se čini "u slavu uzvišenog Alaha".

Konjic - Juli 1992

slika

Braća Petar i Pavle Golubović imali su tek 7, odnosno 5 godina, kada su u julu 1992. ubijeni zajedno sa svojim roditeljima. Zvjerstva poput ovog možda bi bila zaboravljena da nema onih koji ih se sjećaju i osuđuju.

Braću Petra i Pavla Golubović zajedno sa roditeljima, uglednim Srbima, profesorima Ðurom i Vlastom, iz stana izvelo je pet pripadnika Interventnog voda Policijske stanice Konjic, predvođenih Miralemom Macićem, odvezli nekoliko kilometara od stana i pod okriljem noći streljali, između 01. i 02. Jula 1992

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 6:52 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
odakle ovdje srbi i hrvati skupa ? to su razlicite strane bile u ratu i ovo je obicno propagandano mijesanje baba i zaba. ovdje onda fale bosnjacka djeca koje je stradalo barem 10 puta vise nego ovih nabrojanih. mali je ovaj forum da ih se sve navede. nego lake placid kad ce ta sipa vise ??? :kava

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 9:17 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Iz ugla muslimanskih zločina nad Srbskom i Hrvatskom djecom, na stranu sto smo bili razlicite strane u ratu, zlocin opravdavati zlocinom kao sto ti radis je van svake pameti, i kao sto sam rekao ovo je samo mali dio, 1% od onoga sto se desavalo sto ste cinili i radili, i sve kao odgovor na vasu laznu propagandu ...

Ja sam svoje kao uzoran građanin odradio, tvoje rasipanje nacionalne i vjerske mržnje, pozivanja na klanja, protjerivanja i ubijanja uredno prijavio, uredno su mi i odgovorili i zahvalili se na prijavi, dokle su stigli i da li su nesto poduzeli ja kao obican covjek ne mogu znati, tvoje je da cekas, a ako mi ne vjerujes mogu ti poslati na pp. mail sa odgovorom :kava

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 9:18 pm 
Offline

Pridružen/a: uto tra 10, 2018 10:19 pm
Postovi: 1541
Stinger19 je napisao/la:
odakle ovdje srbi i hrvati skupa ? to su razlicite strane bile u ratu i ovo je obicno propagandano mijesanje baba i zaba. ovdje onda fale bosnjacka djeca koje je stradalo barem 10 puta vise nego ovih nabrojanih. mali je ovaj forum da ih se sve navede. nego lake placid kad ce ta sipa vise ??? :kava

To je da se zna da ARBiH nije jedina prava i oslobodilačka, već teroristička vojska koja je htjela okupirati strana područja

_________________
...Mi ćemo naše uzet lipo, ako će oni lipo, ako neće, onda ćemo mi radit svoj posa...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:04 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
Citat:
Zapisnik sa obdukcije: strana 70, leš br. 172.

Amila Džaferagić, kći Šemse, rođena 29. 02. 1992. godine u Biljanima – Ključ, prepoznata po ocu Šemsi.

Odjeća: Dječija benkica bijela na kopčanje sa tri dugmeta, dječije gegice sive, pamučne bijele duge gaće, štramplice dječije bijele, melni gaćice i pamučna bijela pelena unutra...

Nađeni predmeti: Jedna bijela i jedna plava dječija cucla-duda...

U zapisniku piše dalje: Likvidirana pucnjem u glavu.


nasa zvjerski ubijena djeca se broje tisucama. milosti nije bilo.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:13 pm 
Offline

Pridružen/a: sri tra 10, 2019 4:28 pm
Postovi: 154
Ja neznam sta bi me moglo natjerati da ubijem dijete. Ma da si mi sve pobio, ma da si me silovo, i mene i komplet mi familiju, ali opet neznam da li bih mogao ubiti dijete ciji su mi roditelji to uradili. Neki misle da je to rat, kao to je najvisa instanca njihove opredijeljenosti i mocnosti ili vec..

_________________
Izučavaći budalizma su budalisti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:14 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: uto lis 05, 2010 12:48 pm
Postovi: 84012
Lokacija: Corona: Diversity is strength.
Bez relativiziranja zločina nad Srbima i Hrvatima, nismo u džamiji. Hvala.

LakePlacid je napisao/la:
Proteklih dana pratio sam muslimansku histeriju oko Srebrenice, propagandnu mašineriju i najnovije "izdanje" iz te kuhinje, pricu o osmogodišnjoj djevojčici koja je navodno nestala u julu 1995, i ako muslimanski izvori jasno daju do znanja da je (ako uopste postoji) stigla do muslimanske teritorije u Kladnju (izvor Face TV 2017), porodica djevojcice danas živi u SAD i 24.g nakon nestanka tek sada odlucuju da krecu u potragu za njom, osnovali su i fb. stranicu, štampali majice sa njenim likom i cijelu pricu dali u medije, sve uz pomoc NVO sektora i njihove masinerije i to zanimljivo svega par dana pred 11.07.

Razmisljajuci o tome, sjetim se istovremeno muslimanskih zlocina nad Srbskom i Hrvatskom djecom od strane muslimana, zločina koji su se desili, koji su evidentirani i koje ne treba izmišljati u propagandne svrhe, a ovo je samo mali dio zločina a bilo ih je na desetine i na stotine ...


Napad na Hrvatska područja u srednjoj Bosni tokom 1993.- 1994. god i okruženju Lašvanske doline

U napadu odreda ‘El Mudžahid’ (iz sastava 7. muslimanske brigade tzv. Armije BiH) i specijalci MUP-a “RBIH” kojima je zapovijedao Dragan Vikić, na okrutan su način 9. siječnja 1994. godine ubili 27 Hrvata u zaseoku Buhine kuće kod Viteza. Ranjeno ih je 35 (od kojih 8 civila), nestalo je 17 civila, a 13 žena odvedeno je u susjedno Sivrino selo gdje su zatvorene u muslimanski logor i mučene.

Žrtve su lišene života bešćutno i surovo. Ubijane se sjekirama, motornim pilama, noževima.

Ankica Vidović izgubila je supruga, ubili su joj brata i bratovog sina, a kćer ranili. Rafalnom paljbom ubili su Dragicu Grbavac, kao i njezinog sina Danijela koji nije doživio svoj drugi rođendan (rođen je 15.2.1992. godine). Mališan je ubijen u naručju oca koji je kasnije dao iskaz o pokolju.

“Iza te kuće moja supruga je pokošena rafalom, a ja sam pogođen u lijevu nadlakticu, na kojoj mi je dijete bilo naslonjeno. Ubili su mi dijete u naručju. Bezglavo sam trčao po dvorištu, pobješnjeli muslimanski vojnici trčali su u smjeru dječjeg plača. `Poklati!’ `Spaliti sve!’ `Allahu ekber!’- čuo sam povike bijesnih vojnika.

Svog sina Danijela, rođenog 1992. godine nosio sam do ambulante u Vitez, a dalje je transportovan u Novu Bilu. Isti dan, od teško zadobivenih rana je umro. Ostao sam bez supruge i svog jedinog djeteta…“, dio je iskaza jednoga od preživjelih svjedoka iz Buhinih kuća kod Viteza.

Ubistvo srpskih djevojčica na Grbavici 1995.

Hicima ispaljenim iz snajpera iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom, ubijene su srpske djevojčice Milica Lalović i Nataša Učur u sarajevskom naselju Grbavica.

Snajperista sa zgrade "Lorisa" na tadašnjem Trgu Pere Kosorića, a sada Trgu heroja, ubio je 11. marta 1995. godine desetogodišnju Milicu i devetogodišnju Natašu koje su se igrale lastiša u Ulici Rave Janković, ispred zgrade na broju 59, u naselju koje je tada bilo pod srpskom kontrolom.

Samo osam mjeseci prije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma Milica i Nataša odigrale su svoju posljednju igru, koju je prekinuta smrću koje je došla iz dijela grada gdje su rođene i živjele.
Djevojčice su odmah prevezene u bolnicu Kasindo. U zapisniku iz bolnice piše da je Milica dovezena mrtva, dok je Nataša umrla 15 minuta nakon prijema.

Prema navodima svjedoka, devojčice je ubio S. P, pripadnik 101. brigade takozvane Armije BiH. Sarajka Fatima Bajramović svjedočila je da je to učinio Sejo Piskić koji je rođen 1956. godine u Gračanici.

Svjedoci su ispričali da se Piskić javno hvalio da je iz snajpera ubio djevojčice
i još 20 Srba u naselju Grbavica. Privođen je, ali nikada nije procesuiran. Ovaj slučaj ne postoji u pravosudnim institucijama.

Masakar u Vitezu 1993.

14 djece se igralo kad je pao projektil

U eksploziji minobacačkog projektila 10.06.1993. godine, koji je pao samo nekoliko metara od klupe na kojoj je bilo 14 djece u igri, na licu mjesta poginulo je petero. Troje je podleglo ranama u improviziranoj bolnici u Novoj Biloj. Ostalih šestero djece je ranjeno.

Najmlađa žrtva Augustina Grebenar imala je devet godina, a najstarija Sanja Garić navršila je 18 godina, žrtve su eksplozije minobacačkog projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH.

Masakriranje 12.godišnjeg Slobodana Stojanovića u Donjoj Kamenici kod Zvornika

Elfeta Veseli je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica tzv. Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice u Podrinju.

Ona je na najsvirepiji način ubila dečaka, tako što mu je prišla s leđa i zaklala ga nožem. Prema navodima svedoka Veseli je i mučila zarobljenog dečaka, koga je poznavala iz sela Donja Kamenica, u kome su oboje živeli. Veseli je monstruozni zločin počinila sa 32 godine. Unakaženo telo dečaka Slobodana Stankovića bez odeće, odsečenih prstiju, polomljenih ekstremiteta i nasilno izvađenih zuba pronađeno je u masovnoj grobnici u Novom Selu u julu 1993 godine. Sahranjen je na groblju u Drinjači.

Srebrenica i Bratunac

Smrt dečaka Slobodana Stojanovića (11 ) jedan je od nemih svedoka zločina počinjenih nad Srbima u Srebrenici. On je pronađen sa šest izbijenih zuba gornje vilice i sa razrezanim trbuhom u obliku krsta, a ruke su mu do lakata bile odsečene. Vratio se u selo da uzme svog psa kojeg je zaboravio kada su bežali od koljaća Nasera Orića. Najmlađa žrtva Orićevih zlotvora je Vladimir Gajić,koji je imao samo četiri godine, Novica Bogićević četrnaest...

General Luis Mekenzi, prvi komandant snaga OUN u Sarajevu, zapisao je jula 2005, između ostalog, da su muslimanske snage izlazile iz Srebrenice, palile srpska sela i ubijale civile, da su ti napadi dostigli vrhunac 1994. i nastavili 1995. godine. Srbi su klani noževima i sekirama, zakivani za drveće, davljeni žicom,pečeni na ražnju,deca su ubijana pred očima svojih majki!

Na dan 21. juna 1992. u rano jutro, zloglasna ekspedicija ulazi u selo Ratkoviće i nekoliko drugih zaselaka u okolini. Hordu predvodi Naser Orić, lično. Svi su u uniformama Armije BiH. Ubijaju svakog koga uhvate. Pale kuće, pljačkaju imovinu

Prilikom napada na srpsko selo Kravica na Božić 7. januara 1993. godine, ubijeno je 75 Srba, a ubistva su nastavljena i kasnije. Orićevi krvnici nisu imali milosti ni prema djeci: hladnokrvno je ubijen šestogodišnji dečak Aleksandar Dimitrijević iz Skelana i njegov rođeni brat Radisav...

Bivši vojnik Armije BiH Samir Avdić je tužiocu za ratne zločine ispričao da je prilikom napada na selo Založje zarobljeno osam Srba, od kojih je Orić jednog zaklao prethodno mu izvadivši oči nožem.”Evo, videli ste šta je sa njim urađeno. Ovako treba da prođe svaki Srbin”, rekao je tada Orić, naveo je svedok.Avdić, koji je inače i sam bio osuđen zbog ubistva četiri Srbina u blizini Srebrenice.
Otkrio je da je Orić trudnici u Lozničkoj Rijeci hteo da otme zlatnu narukvicu, ali pošto nikako nije uspela odmah da je skine, odsekao joj je ruku, a zatim je zverski iskasapio i ostavio da umre.U takvom stanju je ostala, a da niko nije pucao u nju da bi joj skratio muke.

Milici Dimitrijević su 16.januara 1993. godine u napadu na Skelane srebrenički muslimani, pod komandom Nasera Orića, ubijena deca – Aleksandar (4) i Radiša (11). Trećeg, i najstarijeg sina Slavišu, lekari su uspeli da spasu. O zverstvima Orićevih vojnika pričala je i Milunka Nikolić iz sela Skelani.

“Bila sam u policijskoj stanici i tražila decu kada je Milica Dimitrijević unela mrtvog sina Aleksandra. Imao je samo pet godina. Glava mu je bila razneta, mozak je curio po njenim rukama. Njega je ostavila i vratila se po sina Radisava (10), koji je bio teško ranjen. Prebačen je na VMA u Beograd, ali mu pomoći nije bilo. Umro je“, priča Milunka Nikolić, svedog strašnog događaja.

Među onima koji su osetili zlodela ratnog komandanta BiH, nalazi se i Cvetko Ristić iz sela Kušići. Na kućnom pragu vojnici koje je predvodio Orić ubili su mu majku Ivanku, oca Novaka, sestru Ivanku (19) i brata Miću (16). On je tad imao samo 14 godina.

Srpska deca, Predrag i Danka Sekulović, ubijenisu u selu Bakić, 13.09. 1992. On je imao 7 godina, a ona 4 godine!
Kraljeva Sutjeska (Kakanj) 13.06.1993

Pokolj u Drenoviku bio je ratni zločin koji su počinile bošnjačko-muslimanske snage nad Hrvatima tijekom agresije na prostore Hrvata Srednje Bosne. Počinile su ga 13. lipnja 1993. u hrvatskom selu Teševu, na lokalitetu Drenoviku, istočno od Kaknja, u prostoru Kraljeve Sutjeske. Ubili su 17 civila: žene, djecu i starce

Najmlađe su žrtve imale 12 i 13 godina

Ubijeni su i Robert Brdarić (17-godišnjak) i Mato Brdarić (18-godišnjak)

Pokolj u Križančevu Selu

Pokolj u Križančevu selu je naziv za događaje koji su započeli mjestu Križančevu Selu kod Viteza u srednjoj Bosni 22. i 23. prosinca 1993., i u kojima su pripadnici Armije BiH za vrijeme velikobošnjačke agresije na Hrvate u Središnjoj Bosni (listopad 1992. - ožujak 1994.) ubili znatan broj vojnika HVO i hrvatskih civila a čitavo selo spalili do temelja.

Zapovijed za napad 22. prosinca 1993. godine dozapovjednik 3. korpusa Armije BiH Džemo Merdan izdao je zapovijed: "...uništiti svu živu silu, uključivo žene, djecu i starce na prostoru Novi Travnik, Nova Bila, Vitez, Busovača...", traživši uporabu svih ratnih sredstava, pa i bojnih otrova, a sve da se čini "u slavu uzvišenog Alaha".

Konjic - Juli 1992

slika

Braća Petar i Pavle Golubović imali su tek 7, odnosno 5 godina, kada su u julu 1992. ubijeni zajedno sa svojim roditeljima. Zvjerstva poput ovog možda bi bila zaboravljena da nema onih koji ih se sjećaju i osuđuju.

Braću Petra i Pavla Golubović zajedno sa roditeljima, uglednim Srbima, profesorima Ðurom i Vlastom, iz stana izvelo je pet pripadnika Interventnog voda Policijske stanice Konjic, predvođenih Miralemom Macićem, odvezli nekoliko kilometara od stana i pod okriljem noći streljali, između 01. i 02. Jula 1992


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:36 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Stinger19 je napisao/la:
Citat:
Zapisnik sa obdukcije: strana 70, leš br. 172.

Amila Džaferagić, kći Šemse, rođena 29. 02. 1992. godine u Biljanima – Ključ, prepoznata po ocu Šemsi.

Odjeća: Dječija benkica bijela na kopčanje sa tri dugmeta, dječije gegice sive, pamučne bijele duge gaće, štramplice dječije bijele, melni gaćice i pamučna bijela pelena unutra...

Nađeni predmeti: Jedna bijela i jedna plava dječija cucla-duda...

U zapisniku piše dalje: Likvidirana pucnjem u glavu.


nasa zvjerski ubijena djeca se broje tisucama. milosti nije bilo.


Tema nisu ubijena muslimanska djeca, vec muslimanska propaganda i pravljenja mita da su samo muslimani stradali i da oni niciju djecu nisu dirali, klali, ubijali, masakrirali, silovali i sl. a kao sto vidis to nije tako, ni priblizno, mogu ti i najmanje stotinjak fotografija postaviti, samo ne znam kakav želudac imaš ...

Djeca su stradala na sve tri strane, monstruma je bilo na sve tri strane, i zato se ili drzi teme ili mi odjebi sa iste, tvoje trolanje i glumljenje Engleza prosipaj negdje drugo, mozes jos par puta procitati uvod teme ako ti nije nesto jasno pa da se onda drzis iste kako treba ...

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:40 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
Citat:
Iz ugla muslimanskih zločina nad Srbskom i Hrvatskom djecom, na stranu sto smo bili razlicite strane u ratu, zlocin opravdavati zlocinom kao sto ti radis je van svake pameti, i kao sto sam rekao ovo je samo mali dio, 1% od onoga sto se desavalo sto ste cinili i radili, i sve kao odgovor na vasu laznu propagandu ...

Ja sam svoje kao uzoran građanin odradio, tvoje rasipanje nacionalne i vjerske mržnje, pozivanja na klanja, protjerivanja i ubijanja uredno prijavio, uredno su mi i odgovorili i zahvalili se na prijavi, dokle su stigli i da li su nesto poduzeli ja kao obican covjek ne mogu znati, tvoje je da cekas, a ako mi ne vjerujes mogu ti poslati na pp. mail sa odgovoromja sam pripadnik naroda nad kojim je pocinjeno 11 genocida, od kojih je srebrenicki samo ovaj posljednji. nemam nijednog pretka da nije protjeran sa kucnog praga, a clanovi obitelji u manjoj ili vecoj mjeri pobijeni ukljucujuci i djecu. ja imam pravo na sve sto smatram da treba da bih vas sprijecio. svo pravo ovog svijeta je na mojoj strani. pa tako i na strani onih koji su se sa vama borili u ratu i nanosili vam gubitke, ukljucujuci i ove koje navodite i koji su zanemarljivi u odnosu na nase. za sva vasa stradanja ste iskljucivo krivi vi srbi, ljudi koje birate i vasa politika. :kava

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Zadnja izmjena: Stinger19; sub srp 13, 2019 11:42 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:41 pm 
Offline

Pridružen/a: sri tra 10, 2019 4:28 pm
Postovi: 154
Sad bi neki muslimencheros reko ma to je relitiviziranje. Mene to innteresuje. U svakom drustvu postoje psihopate, ma nazovi ih vec kako hoces. Ti ljudi koji su to radili u ratu. Oni su psihopate i u miru.

_________________
Izučavaći budalizma su budalisti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:51 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Nauci se prvo citirati, po ko zna koji put ti to trebam govoriti? sada citiras mene jer znam da je moj post, ali opste trebam traziti ko je sta pisao da bi znao koga citiras i ko je sta pisao ...

Kako sada 11. genocida? kada si prije par mjeseci pisao o 14.genocida? to se desila jos tri naknadno? gdje? kada?

Sami ste krivi jer ste izdali pravoslavlje, i okrenuli leđa rodu svom, sa bratom Sulejmanom cinili zulum i mislite da vam se to nece vratiti ili vracati kroz godine i pokoljenja, pa kao sto vidis vraca se a i varas se, istorija pokazuje da ste uvijek donji, prokleti u svakom smislu, u svakoj oblasti u svako vrijeme, i to iz prostog razloga sto vam ovo podneblje nije prirodno mjesto da na istom obitavate, da ste malo istocnije nebi imali nikakvih problema ...

Koliki si smrad od covjeka sto je meni vec odranije poznato jeste i ova recenica : "pa tako i na strani onih koji su se sa vama borili u ratu i nanosili vam gubitke, ukljucujuci i ove koje navodite", to tvoje dvosmisleno razmisljenje meni je poznato

Klasicna muslimanska prica "Ubijali i klali smo i mi, ali oni su više" je prica koja vise ne prolazi i pomiri se sa tim

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 13, 2019 11:58 pm 
Offline

Pridružen/a: sri tra 10, 2019 4:28 pm
Postovi: 154
LakePlacid je napisao/la:
Nauci se prvo citirati, po ko zna koji put ti to trebam govoriti? sada citiras mene jer znam da je moj post, ali opste trebam traziti ko je sta pisao da bi znao koga citiras i ko je sta pisao ...

Kako sada 11. genocida? kada si prije par mjeseci pisao o 14.genocida? to se desila jos tri naknadno? gdje? kada?

Sami ste krivi jer ste izdali pravoslavlje, i okrenuli leđa rodu svom, sa bratom Sulejmanom cinili zulum i mislite da vam se to nece vratiti ili vracati kroz godine i pokoljenja, pa kao sto vidis vraca se a i varas se, istorija pokazuje da ste uvijek donji, prokleti u svakom smislu, u svakoj oblasti u svako vrijeme, i to iz prostog razloga sto vam ovo podneblje nije prirodno mjesto da na istom obitavate, da ste malo istocnije nebi imali nikakvih problema ...

Koliki si smrad od covjeka sto je meni vec odranije poznato jeste i ova recenica : "pa tako i na strani onih koji su se sa vama borili u ratu i nanosili vam gubitke, ukljucujuci i ove koje navodite", to tvoje dvosmisleno razmisljenje meni je poznato

Klasicna muslimanska prica "Ubijali i klali smo i mi, ali oni su više" je prica koja vise ne prolazi i pomiri se sa tim


ma pjan sam ko zemlja. Kasnije cu citati stoi sam napisao. Valda si se meni pbracao. Opet brkas me sa nekim sa ovim navodom. Negdje sam citao tvoj post kako nekome ruke drhte dok pise postove. Relax ba, ne shvataj ovo ozbiljno. Ne mogu ti reci da sam ja neki, ti kazes da pratis ip adrese, volio bi da je to istina, ali imam osjecaj da paranoises. Pa mogu reci i sa razlogom da paranoises. Relax, i cuvaj se ovih klosara sarajevskih.

_________________
Izučavaći budalizma su budalisti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 12:00 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Tebe niko ne spominje niti ti se obracam, odjebi pijanduro

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 12:07 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
Citat:
Nauci se prvo citirati, po ko zna koji put ti to trebam govoriti? sada citiras mene jer znam da je moj post, ali opste trebam traziti ko je sta pisao da bi znao koga citiras i ko je sta pisao ...
Kako sada 11. genocida? kada si prije par mjeseci pisao o 14.genocida? to se desila jos tri naknadno? gdje? kada?


manje pij lose brlje, pa ces bolje pamtiti sta je ko napisao.

Citat:
Sami ste krivi jer ste izdali pravoslavlje, i okrenuli leđa rodu svom, sa bratom Sulejmanom cinili zulum i mislite da vam se to nece vratiti ili vracati kroz godine i pokoljenja, pa kao sto vidis vraca se a i varas se, istorija pokazuje da ste uvijek donji, prokleti u svakom smislu, u svakoj oblasti u svako vrijeme, i to iz prostog razloga sto vam ovo podneblje nije prirodno mjesto da na istom obitavate, da ste malo istocnije nebi imali nikakvih problema ...


mani se istocnog grijeha, ne prolazi ti to kod mene i slicnih meni. i mani se fasisticke "vekovne krivice" jer mac ima dvije strane i sjece sa obje. tvoje prirodno podneblje je rusija i sibir, pa jos uporno ovdje smrdis sa ostalim srbima, i niko to ne spominje. mnogi su srbi zavrsili u nasim rukama kao donji, i jos ce nebrojeni, pa ti vidi ko je proklet.

Citat:
Koliki si smrad od covjeka sto je meni vec odranije poznato jeste i ova recenica : "pa tako i na strani onih koji su se sa vama borili u ratu i nanosili vam gubitke, ukljucujuci i ove koje navodite", to tvoje dvosmisleno razmisljenje meni je poznato


nisam dvosmislen. za sva vasa stradanja se obratite svojim politicarima koji su mislili da ce citava bih biti srebrenica, pa kad nije ispalo tako, kme, kme ... branili smo se, jesmo, i ubijali jesmo, i opet cemo se braniti samo puno zesce, i jos ubijati i to daleko vise. jos nikada niste dobili po guzici od nas kako treba, ali hocete. svoji smo na svome uljezu iz srbije. vizantijski i grcki isprdku.

Citat:
Klasicna muslimanska prica "Ubijali i klali smo i mi, ali oni su više" je prica koja vise ne prolazi i pomiri se sa tim


kad dodjes pred sudiju nije svejedno jesi li ubio jednu ili 7 osoba. ubijati manje ili vise nije isto. pomiri se s tim. nije jedan srbin vrijedan 7 bosnjaka ili vise kako to ti mislis pa izjednacavas.
:kava

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 12:13 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub svi 23, 2009 6:09 pm
Postovi: 4495
Muslimani su dvojici ubijenih dečaka iz Konjica podigli spomenik, ako se ne varam.
Treba i taj gest zabeležiti.
To ukazuje da ne veličaju one iz svog naroda koi su počinili zločin, nego ih se stide.
Tako to ja shvatam, pa za takav način odnosa prema zločinu, tim ljudima, muslimanim, treba ukazati poštovanje.

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 12:26 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Ne znas citirati mUjo, nije sramota ne znati, vec ne zeljeti nauciti, slobodno pitaj na podforumu predviđenom za te stvari, u opstoj diskusiji se ne zna koga citiras, kome se obracas, i to stvara problem i opšti haos ...

Ne pijem brlju, pijem samo Sarajevsko crno, sve ti se svodi na ulicnu spiku, klasicni kabadahija iz čaršije, koji prijeti klanjem, ubijanjem, i nastavlja sa javnim prijetnjama, pozivas na osvete, ali sve po mogucnosti pred TV-om ili jos bolje na netu, proklet ste kao narod i to se vidi kroz istorijske dekade, proklela vas je pravoslavna crkva još onog dana kada ste se odrekli svoje vjere i svog naroda, to je cinjenica i istorijski fakt koji se vidi svakih 30 do 50 godina, i oko toga nema previse potrebe za bilo kakvu raspravu ...

Mač ima dvije strane, slažem se, ali pri tome zaboravljaš ko ga drži, ko ga je držao i ko ce ga još dugo dugo držati, a ovo kome je gdje prirodno podneblje, nemoj samo ti ******** o tome, nije istorijski korektno :zubati

Cemu potreba za vrijeđanjem u nedostatku argumenata? cemu ljutnja i iskaljivanje bijesa i huje? i prijetnjama za novim ratovima i klanjima :neznam

Citat:
pa jos uporno ovdje smrdis sa ostalim srbima, i niko to ne spominje. mnogi su srbi zavrsili u nasim rukama kao donji, i jos ce nebrojeni, pa ti vidi ko je proklet.


Pomirisi se tim, znas onu školsku da je istorija uciteljica života i da se ista ponavlja?

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 12:29 am 
Offline

Pridružen/a: sri tra 10, 2019 4:28 pm
Postovi: 154
Javi se u privatne poruke ako smijes lake.

_________________
Izučavaći budalizma su budalisti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 12:35 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
aleksije radicevic je napisao/la:
Muslimani su dvojici ubijenih dečaka iz Konjica podigli spomenik, ako se ne varam.
Treba i taj gest zabeležiti.
To ukazuje da ne veličaju one iz svog naroda koi su počinili zločin, nego ih se stide.
Tako to ja shvatam, pa za takav način odnosa prema zločinu, tim ljudima, muslimanim, treba ukazati poštovanje.


Nisu "muslimani" vec prije svega covjek koji nema problem s tim da prizna da su muslimanske formacije ubijale djecu u narucju svojih roditelja, i zbog te ploce kasnije je dobivao i prijetnje, na zalost na muslimanskoj strani potrebno je NA stotine "Anisa Kosovaca" ...

Citat:
Konjičanin Anis podigao spomen-kapiju ubijenim dječacima Petru i Pavlu

Anis Kosovac, građanin Konjica sa prebivalištem u Kanadi zna da je svaka žrtva – žrtva, bez obzira na naciju, vjeru ili nevjeru, odlučio je svojim malim sugrađanima Srbima, ubijenim 1992. godine, podići spomen-kapiju na ulazu u groblje.
Čin je to običnog građanina koji je svojom zadudžbinom zauvijek zacementovao sjećanje na nevine žrtve koje su to postale samo zbog imena, samo zato što su bili Srbi u Konjicu.

Podsjećamo, u julu 1992. godine šestorica pripadnika Specijalne policije iz sastava Interventnog voda Stanice javne bezbjednosti Konjic odveli su tri člana ove porodice Golubović iz stana i strijeljala. Supružnici Đuro, Vlasta i petogodišnji Pavle ubijeni su odmah, a sedmogodišnji Petar je ubijen naknadno.

Za ubistvo porodice Golubović pred Kantonalnim sudom u Mostaru osuđen je Miralem Macić na 12 godina zatvora. Kada je izašao iz zatvora uhapšen je ponovo, po novoj optužnici za ratni zločin – ubistvo trojice civila srpske nacionalnosti. Suđenje nije dočekao jer je umro u januaru 2012., dan prije razmatranja sudske nagodbe.

Trinaest bivših pripadnika Armije RBiH, Teritorijalne odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Konjicu uhapšeno je zbog zločina nad desetinama žrtava srpske nacionalnosti u Bradini, Konjicu i drugim mjestima.

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 2:29 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
LakePlacid je napisao/la:
Ne znas citirati mUjo, nije sramota ne znati, vec ne zeljeti nauciti, slobodno pitaj na podforumu predviđenom za te stvari, u opstoj diskusiji se ne zna koga citiras, kome se obracas, i to stvara problem i opšti haos ...


znam citirati, ali nema potrebe jer se obracam samo onome ko je napisao post. ne kurci se bez pokrica.

LakePlacid je napisao/la:
Ne pijem brlju, pijem samo Sarajevsko crno, sve ti se svodi na ulicnu spiku, klasicni kabadahija iz čaršije, koji prijeti klanjem, ubijanjem, i nastavlja sa javnim prijetnjama, pozivas na osvete, ali sve po mogucnosti pred TV-om ili jos bolje na netu, proklet ste kao narod i to se vidi kroz istorijske dekade, proklela vas je pravoslavna crkva još onog dana kada ste se odrekli svoje vjere i svog naroda, to je cinjenica i istorijski fakt koji se vidi svakih 30 do 50 godina, i oko toga nema previse potrebe za bilo kakvu raspravu ...


sunce ti kalajisano, proklela nas spc ... :sega gdje nadje te anti-kriste i sizmatike ? u 20 stoljecu ste 1915 dobili po picki od nijemaca i austrijanaca, pa u planinama od albanaca, 1941 od nijemaca, pa od hrvata ndh i jasenovac, pa onda 1995 oluju i nato bombardovanje, pa 1999 bombardovanje od nato i amerike. suta vas ko stigne, a vi ko kuckice trcite i danas kod austrijanaca i nijemaca na rad, i kod amerikanaca, a kod hrvata da konobarisete. mani se suplje o vekovnoj krivici, pravdas genocide ko svaki fasista.

LakePlacid je napisao/la:
Mač ima dvije strane, slažem se, ali pri tome zaboravljaš ko ga drži, ko ga je držao i ko ce ga još dugo dugo držati, a ovo kome je gdje prirodno podneblje, nemoj samo ti ******** o tome, nije istorijski korektno :zubati


dobro duhovni isprdku vizantinaca i grka i turski sperma-boyi. tvoje podneblje je rusija i sibir. imamo i mi jako mnogo maceva i imat cemo ih jos vise.

LakePlacid je napisao/la:
Cemu potreba za vrijeđanjem u nedostatku argumenata? cemu ljutnja i iskaljivanje bijesa i huje? i prijetnjama za novim ratovima i klanjima :neznam
Pomirisi se tim, znas onu školsku da je istorija uciteljica života i da se ista ponavlja?


ne vrijedjam ja nikoga. da je nas pobijeno 7x vise i da ste pocinili genocid, to je cinjenica. vi nama stalno preko dodika i ostalih prijetite, pa necemo valjda sutiti. :biceovodobro da znas ista o historiji, znao bi za vasa stradanja i da ce se ponoviti i u bih.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 2:58 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: pon tra 23, 2018 1:25 am
Postovi: 2346
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Vidiš da znaš i da možeš :palacgore1

Izvini ali daljnju diskusiju na taj nacin ne mozes voditi, barem ne sa mnom, taj džibersko ulicarski nivo ostavi za ********, pa između sebe tako komunicirajte, niti sam na ulici niti na pijaci, koliko se god za'ebavali necemo u tom ritmu, to mozes na forumu klix ...

Ako nisi u stanju kulturno "zavaliti i privaliti" bez vrijeđanja na licnoj osnovi i psovanja onda je do tebe i tvog ne snalaženja uslijed nedostatka kvalitetnih argumenata i odgovora

Nego se probudi dok nije kasno :zivili


_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: ned srp 14, 2019 6:47 am 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri sij 30, 2019 3:26 pm
Postovi: 904
LakePlacid je napisao/la:
Vidiš da znaš i da možeš :palacgore1

Izvini ali daljnju diskusiju na taj nacin ne mozes voditi, barem ne sa mnom, taj džibersko ulicarski nivo ostavi za ********, pa između sebe tako komunicirajte, niti sam na ulici niti na pijaci, koliko se god za'ebavali necemo u tom ritmu, to mozes na forumu klix ...

Ako nisi u stanju kulturno "zavaliti i privaliti" bez vrijeđanja na licnoj osnovi i psovanja onda je do tebe i tvog ne snalaženja uslijed nedostatka kvalitetnih argumenata i odgovora

Nego se probudi dok nije kasno :zivili


au, kome si ti nasao da pricas o turcima i arapima... ja sam se rodio vakcinisan protiv njih genetski i ne samo protiv njih. medjutim, srbi i hrvati su ucinili sve, ali sve sto je bilo u njihovoj moci da krezubu muhamedansku sirotinju nozem doslovno odbiju od sebe i odbace u ralje islama i njegovih poklonika, u bijednoj nadi da ce tako zauzeti bih. i vi snosite veliki dio krivice sto su dosli u bih. meni budjenje nije potrebno. vidim i ko su mi turski i arapski neprijatelji, a vidim i ko su mi srpski. dosadan si vise sa pravdanjem genocida i progona velikosrpskim "argumentima".

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 27, 2019 9:40 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sub srp 08, 2017 11:10 am
Postovi: 8592

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=IChjIGFUyUQ


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Muslimanski zločini nad Srbskom i Hrvatskom djecom (1992-1995)
PostPostano: sub srp 27, 2019 10:10 pm 
Offline
Avatar

Pridružen/a: ned svi 03, 2009 2:12 pm
Postovi: 1903
Stinger19 je napisao/la:
Citat:
Iz ugla muslimanskih zločina nad Srbskom i Hrvatskom djecom, na stranu sto smo bili razlicite strane u ratu, zlocin opravdavati zlocinom kao sto ti radis je van svake pameti, i kao sto sam rekao ovo je samo mali dio, 1% od onoga sto se desavalo sto ste cinili i radili, i sve kao odgovor na vasu laznu propagandu ...

Ja sam svoje kao uzoran građanin odradio, tvoje rasipanje nacionalne i vjerske mržnje, pozivanja na klanja, protjerivanja i ubijanja uredno prijavio, uredno su mi i odgovorili i zahvalili se na prijavi, dokle su stigli i da li su nesto poduzeli ja kao obican covjek ne mogu znati, tvoje je da cekas, a ako mi ne vjerujes mogu ti poslati na pp. mail sa odgovoromja sam pripadnik naroda nad kojim je pocinjeno 11 genocida, od kojih je srebrenicki samo ovaj posljednji. nemam nijednog pretka da nije protjeran sa kucnog praga, a clanovi obitelji u manjoj ili vecoj mjeri pobijeni ukljucujuci i djecu. ja imam pravo na sve sto smatram da treba da bih vas sprijecio. svo pravo ovog svijeta je na mojoj strani. pa tako i na strani onih koji su se sa vama borili u ratu i nanosili vam gubitke, ukljucujuci i ove koje navodite i koji su zanemarljivi u odnosu na nase. za sva vasa stradanja ste iskljucivo krivi vi srbi, ljudi koje birate i vasa politika. :kava


Šta bolan 11 genocida, ja sam bolan izbrojao 158. Počinjenih na vama mošjacima.

Aj prestani snifat to ljepilo ocito je neko jeftino kinesko, pa ti je spržilo onaj jadni ostatak mozga, koje je jedva ostao nakon sto si napustio medresu.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: NSOS, ZlatkoZG i 30 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO