|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 65 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82484 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Dodik: Za Bošnjake bi najbolje bilo da su posebna država, mogli bi se konfederalno uvezati s Turskomhttps://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-z ... /211013192Kako će Erdogan (privatno, ne naravno javno) reagirati na ovu ponudu? Turska bi mogla raditi aktivnosti koje potiču raspad.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82484 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ovo je način da muslimani ponovno budu u neprežaljenom Osmanskom carstvu, koje ih je stvorilo i čiji odlazak vec 100 godina vide kao tragediju.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:17 |
|
|
Ja sam se odvalio od smijeha kad pročitah tu vijest  . Pola Muslimana ga psuje a u dubine sebe razmišlja pa ovo nije loše.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:18 |
|
|
Dodo ih trola,loži,pali a onda ohladi.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:22 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Dodo ih trola,loži,pali a onda ohladi. Terapija.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:24 |
|
|
Dobar intervju, nadam se da neće slagati i da će sve ovo provesti u djelo.
A što se tiče Muslimana i Turaka to je jedino logično rješenje pošto je u pitanju potpuno nesposobna skupina za život a i nama u regiji bi koristilo da dođe neka ozbiljna država. Inače, Muslimani će propasti godinu dana nakon raspada BiH ili se poubijati između sebe.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
karadzic
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:26 |
|
|
Dodik je prvi put adekvatno odgovorio na učestale pretnje ratom iz Sarajeva: "Branićemo se, a imamo i jasne poruke naših prijatelja da nas u tom slučaju neće ostaviti same". Interesantno da je ovo smeće od Večernjeg lista to prenelo kao "pretnju" ratom, iako se radi o odgovoru na pretnju koju Muslimani redovno upućuju. https://m.vecernji.hr/vijesti/dodik-pri ... ja-1530771Mi ne želimo nikakvu eskalaciju problema. Ovo je političko pitanje i politička borba. Ovde se donose političke, a ne ratne odluke – naglasio je srpski član Predsjedništva BiH. Dodik kaže da će Republika Srpska donijeti odluku o povlačenju saglasnosti o formiranju Oružanih snaga BiH, što znači da se neće uvažavati Zakon o Oružanim snagama na teritoriji Republike Srpske i biće rečeno da će svakom Srbinu koji hoće da izađe iz tog sastava, nelegalnog od tog trenutka, biti regulisan pravno-radni status u institucijama Republike Srpske. – Daće se i razuman rok da ostali pripadnici Oružanih snaga napuste Republiku Srpsku u tom svojstvu. Mogu da ostanu da žive ako su građani, ali ne mogu više da budu u službi Oružanih snaga – rekao je Dodik. On je istakao da će se Republika Srpska braniti donošenjem propisa. – Ukoliko to bude potrebno, branićemo se i sa našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenisati, mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cjedilu – rekao je Dodik. Dodik je potvrdio da nezavisnost Republike Srpske podržava sedam zemalja EU. – Tačno je, ali neću reći koje – istakao je Dodik. Upitan da li njegovi postupci predstavljaju put u nezavisnost Republike Srpske, Dodik je rekao to ne zavisi od Srpske, ali da „ne preostaje ništa drugo“ ukoliko ustavno pravo Republike Srpske ne bude poštovano. – Ukoliko dobijemo naša ustavna prava mi ćemo se zaustaviti – istakao je Dodik
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:29 |
|
|
Slažem se sa manje-više svim, osim davanja imena Bosna sunitima. Bosna predstavlja nešto sasvim drugo i s tim buduća Autonomna Turska Pokrajina Bošnjakija ( ATPB) nema apsolutno nikakve veze.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:35 |
|
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaa....ovo,ovo je jedna jako ozbiljna ponuda,vaistinu.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:36 |
|
|
Pristaće Muslimani na ovo.
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 00:41 |
|
|
elit star je napisao/la: Pristaće Muslimani na ovo. Pristali ne pristali, nebitno. Njih ne treba ni pitati kad nisu ozbiljan narod. Treba lijepo HB i RS da se mirno razdruže, a 23% u amanet Turskoj po želji rahmetli Živkovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 01:26 |
|
|
Valjao bi jedan sporazum između Hrvatske, Srbije i Turske.
Erdogan je gladan bilo kakvog proširenja carstva, makar nominalnog, simboličnog i kroz konfederaciju.
Da može Državliju ofarbati u turske boje na karti, i pokazati glasačima.
Domaći Turci se samo pretvaraju da to ne žele, radi trgovačkih pozicija.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 02:11 |
|
|
Yeni Bosna ? To bi mogao biti novi naziv Trokutistana. Postoji takav naziv za kvart u Istanbulu. Nakon ove Dodikove izjave Erdoganu je porastao ego za 50%. Cerićeve izjave majka Turska,Alijana ostavljeni smo u amanet Turskoj...sve više sluti da između Srba i Hrvata neće biti Trokutistan već neka enklava kao Nahičevan koju će kontrolisati Turska.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 02:13 |
|
|
Pitanje je je li bi ovakva opcija bila dugoročno opasna iz sigurnosnog aspekta Hrvatske i Srbije. Imati Otomansko carstvo ponovno na granicama. No, prijedlog je akademski dobar, da se zagolicaju oči Erdoganu. Eradogan pomogne da se BiH rasturi, i onda poslije ne dobije svoj komad radi kurve Europe. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 02:15 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 02:24 |
|
|
Naravno, Bošnja bi bila parlamentarna demokratija gdje bi Erdogan tek formalno bio sultan odnosno monarh, slao bi samo guvernera na prijedlog parlamenta u Sarajevu. Muslimani bi dobili čast da na sebe preuzmu titulu Osmanskog carstva.
Ovo ne bi bio presedan, francuski predsjednik je ko-princ Andore.
|
|
Vrh |
|
 |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 02:26 |
|
|
Kakva Turska i quratz, prije će MZ pripojiti federaciju RH nego da Turska ima enklavu u sred Europe.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 02:46 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: Kakva Turska i quratz, prije će MZ pripojiti federaciju RH nego da Turska ima enklavu u sred Europe. Da...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 02:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Burruchaga je napisao/la: Kakva Turska i quratz, prije će MZ pripojiti federaciju RH nego da Turska ima enklavu u sred Europe. Da... Ma e, samo nam treba milijun novih državljana koji bi u Tursku htjeli .... I to s pravom glasa
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 03:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pitanje je je li bi ovakva opcija bila dugoročno opasna iz sigurnosnog aspekta Hrvatske i Srbije. Imati Otomansko carstvo ponovno na granicama. No, prijedlog je akademski dobar, da se zagolicaju oči Erdoganu. Eradogan pomogne da se BiH rasturi, i onda poslije ne dobije svoj komad radi kurve Europe.  Bugarska se graniči sa turskom pa nikom ništa. Uostalom još jedan razlog za nabavku još koje kakvih Rafala,BUKova i ostalih zezalica farbanih u SMB.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 03:06 |
|
|
Smirili bi ih Turci.Bili bi mirni ko bubice.Mislim da je to OK rešenje.Osećali bi se sigurno i voljeno. Povratak u majčin zagrljaj.Ako bi počeli da se glupiraju mama bi im dala po guzici.Dobro je to. Ionako slave Dan turskog deteta i ostale turske talambas praznike. Mada možda si ti Robi i upravu.Možda je bolje .. znaš već. Da se ne rizikuje ništa.
|
|
Vrh |
|
 |
1986
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 07:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Da...
Ma e, samo nam treba milijun novih državljana koji bi u Tursku htjeli .... I to s pravom glasa Možda im i ne bi morali dati pravo glasa 
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 08:58 |
|
|
Dobili bi po prvi put i VP-a Mesuta ili Yılmaza koji bi moderirao odnose po obalama Miljacke. Produbili bi je glavama prilikom dočeka.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 09:20 |
|
|
Bosanske Srbe ustvari vodi jedna dvorska luda.
Ruku na srce, nasi forumski Hrvatici im ipak zavide sto oni nemaju tako mocnog, tako glavatog i tako zadriglog politicara, pa da im pokaze kako Musa dere jarca..onima tamo u Teheranu.
Dodje tu i tamo neka losa kopija od Milovanovica, ali nije to-TO. Hrvati jednostavno imaju taj problem s humorom - uvijek su ga imali. Ne znam sta je to. Neka prirodna ustogljenost prouzrokovana tom nepremostivom razlikom izmedju Balkana, kojem mentalno i kulturoloski pripadaju, i zapadne civilizacije s kojom ih veze samo religija. A religija je pak nesto sto na Zapadu ipak gubi sve vise uticaj.
Jbg nije vam lako. Svega mi.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Dodik ponudio muslimanski teritorij Turskoj Postano: 14 lis 2021, 09:38 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Bosanske Srbe ustvari vodi jedna dvorska luda. Ruku na srce, nasi forumski Hrvatici im ipak zavide sto oni nemaju tako mocnog, tako glavatog i tako zadriglog politicara, pa da im pokaze kako Musa dere jarca..onima tamo u Teheranu.
I onda se uvijek vracamo onome - zamisli koliko gore predstavnike si vi birate, kad s njima ne zelimo i ne mozemo imati posla. Jos jednom - postoji li kod vas ikakva doza samokritike i refleksije ili ste jednostavno toliko ludi i smatrate se svetim narodom? Pitao sam jednom jednog tvog sunarodnjaka - postoji li kod vas u Sarajevu itko slican npr Dezulovicu kod Hrvata. Nisam nikada dobio odgovor. turbotakija je napisao/la: Hrvati jednostavno imaju taj problem s humorom
Molim te, boga ti, samo nas postedi 'bosanskog' humora.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|