|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Plenkyevo desetljeće Postano: 27 lip 2025, 21:37 |
|
|
Još malo i bliži se deset godina Plenkovića kao premijera RH. Čovjek je na vlasti od 19. listopada 2016.
U suverenoj Hrvatskoj još nitko nije toliko vladao. Sanader je vladao od 23. prosinca 2003. do 6. srpnja 2009., skoro ni pola ovog razdoblja.
Tuđman je vladao od 30. svibnja 1990. do 10. prosinca 1999., s time da je Hrvatska nezavisna od 25. lipnja 1991., dakle 8,5 godina nezavisne hr i još kojih godinu dana u SFRJ.
Plenky je sad već 9. godina premijer RH. Ok, Tuđman je bio predsjednik, ali je tada bio i drugačiji sustav, polupredsjednički. Da se uspoređuje sa svim premijerima dizbalans bi bio još uočljiviji.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 27 lip 2025, 21:45 |
|
|
Koja milina je bila 2016 a još veća 2006. Pokopali nas.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 27 lip 2025, 23:39 |
|
|
Za sada nema boljeg. Neka ga još 10 godina.
|
|
Vrh |
|
 |
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 03:47 |
|
|
Iako ima svojih mana. Trenutno boljeg nema. Milanović je jak na jeziku i to je to djela nekih nema. Lik je vjerovatno najgori premijer Hrvatske bio. Predsjednik nema nikakvih ovlasti pa može govorit što hoće a ne radit ništa. Koliko je srao za Izrael i Palestinu i dođe na NATO summit i šuti. Ukratko Hrvatska verzija Vučića doma je glasan a kad izađe izvan Hrvatske šuti kao zaliven.
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 07:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26954 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
I pored određenih pozitivnih stvari ipak je Plenković grobar Hrvatske.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 08:37 |
|
|
Mnogi ne kuže da je hrvatski preokret započeo premijer Orešković, izabran pod Karamarkom, a koji je počeo sređivati financije. Plenković je nastavio u istom smjeru i napokon smo počeli prestizati tzv Novu Europu.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 10:33 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2102 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Ta će era biti zabilježena kao era stagnacije.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 10:50 |
|
|
Flamel je napisao/la: Ta će era biti zabilježena kao era stagnacije. Kako to molim te? Shvaćaš li da Hrvatska nikad nije bila razvijenija i bogatija od samog dolaska Hrvata na ove prostore. Kvaliteta života nikad nije bila viša.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 10:57 |
|
|
Rogle je napisao/la: Kako to molim te? Shvaćaš li da Hrvatska nikad nije bila razvijenija i bogatija od samog dolaska Hrvata na ove prostore. Kvaliteta života nikad nije bila viša.
Nikad siromašnija nije bila Hrvatska. Duhovno i moralno. Pred nestankom smo.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 11:05 |
|
|
Rogle je napisao/la: Flamel je napisao/la: Ta će era biti zabilježena kao era stagnacije. Kako to molim te? Shvaćaš li da Hrvatska nikad nije bila razvijenija i bogatija od samog dolaska Hrvata na ove prostore. Kvaliteta života nikad nije bila viša. Era u kojoj se moglo napraviti puno, ali su se pare skurile na uhljebe i gluposti. Stagnacija se odnosi na proizvodnju, obrazovanje, kvalititu javnih usluga i infrastrukturu. Moglo bi nam se odbiti o glavu. O korupciji i dobođenju stotinaa tisuća migranata i poteškoćama koje to donosi da ne govorimo.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 11:23 |
|
|
PLENKOVIĆEV CENER 2016-2026
Uspjeh Plenkovića i HDZ-a
1. Most Klek ili Pelješki Most - dovršio Sanaderov projekt i povezao Dubrovnik sa ostatkom Hrvatske (ljudi u ZG ne kuže koliko je to važno za Jug Hrvatske, a važnije je i od Autoceste)
2. Hrvatsko Ratno Zrakoplovstvo - kupio najmoćnije ratne avione Rafale i spasio HRZ koji je bio pred gašenjem odnosno u procesu prelaska u nekakvo poluvojno-civilno zrakoplovstvo (helikopteri i kanaderi)
3. Luka Rijeka - dovršio projekt Luke Rijeka i osigurao joj međunarodni razvoj kao dio srednje europske luke
4. Diplomacija - ugurao Hrvatsku diplomaciju u ravnopravan položaj s ostalim europskim diplomacijama, vjerovatno najbolji ministar MVP Grlić-Radman - postali smo član MED-8 (Sloveniju ne računam nema pristup međunarodnim vodama) - postali smo dio €URO zone - pogurao promjene u Herceg-Bosni i povratak statusa hrvata kao konstitutivnog naroda (usporedite danas politiku Zagreba i vrijeme Račan-Mesić-Picula)
5. Autoceste - dovršio naš dio Autoceste 5C (Mađarska-RH-BH) - gotov je drugi tunel Učke - buši se tunel kroz Kozjak - gradi se Autocesta Pelješac - Dubrovnik - gradi se Autocesta i ceste po Hercegovini
Ne znam, jel ima šta još ??
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 11:35 |
|
|
Neuspjeh Plenkovića i HDZ-a
1. Natalitet - pad nataliteta u RH kao i u ostatku Europe, ali pogotovo egzodus naši mladi hrvata oko 500.000 koji su zapalili van. Istina dio bi ih otišao i ovako al ni blizu ovako katastrofalnoj brojci
2. Inflacija - iako su ga upozoravali na pohlepu korporacija uvođenjem €ura, apsolutno ništa nisu uspjeli napravit da ih spriječe u masovnom poskupljenju prije svega hrane ali i ostali potrebština
3. Sport - uz sve MEGA uspjehe hrvatski sportaša apsolutno se ništa nije napravilo po pitanju infrastrukture za Sport. (Sanader je tu bio i ostao Tata-Mata jedini koji je izgradio 2 Arene Split-Zagreb i Sportski Centar u Osijeku)
Šta još ?? E da...
4. Jugoslavija i balkanci - Nije spriječio obnovu Jugoslavenskog pokreta u Hrvatskoj preko NGO-a i Pupovca, dapače šuta ih sa hrpom novaca.
5. HRT - HRT je spao na tako niske grane, doslovce kao BBC ono šta tamo možeš pogledat, osim nekog balkanskog kreveljenja u rangu Nove TV i RTL-a. Očekivao sam da se HRT ulaskom u EU vrati kao perjanica Europske Televizije u južnoj Europi, kao Tata-Mata Istoka Europe a ono dobili smo Jugo-kaljužu
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 11:40 |
|
|
rafali i mostovi nisu uspjesi politike to je kolko para tolko muzike. ovo u BIH moze biti uspjeh to emo vidit.
Ekonomija je kod nas samo turizam a ovo ostalo trune,nista se neproizvodi i sve je u rukama drzave,dakle komunizam,sranje.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 11:48 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26954 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Brane je napisao/la: Ne znam, jel ima šta još ??
Jel stvarno treba reći? Ono glavno?? Ili su to tako očite stvari da si izostavio kao obvious?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 11:54 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Brane je napisao/la: Ne znam, jel ima šta još ??
Jel stvarno treba reći? Ono glavno?? Ili su to tako očite stvari da si izostavio kao obvious? Sorry zaboravio sam, hrpa stranaca iz raznih vkj. Ne znam sad točno kolko al oko 300.000 Naravno ovo ide pod neuspjeh i to pod broj 1
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 11:55 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2102 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Era u kojoj se moglo napraviti puno, ali su se pare skurile na uhljebe i gluposti. Stagnacija se odnosi na proizvodnju, obrazovanje, kvalititu javnih usluga i infrastrukturu. Moglo bi nam se odbiti o glavu. O korupciji i dobođenju stotinaa tisuća migranata i poteškoćama koje to donosi da ne govorimo. Baš to. AP-ova glavna deviza je: "Dok sam tu, neka se ne talasa, a kad odem- kud koji, mili moji." Hrvatski Brežnjev.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 12:03 |
|
|
Kad je došao na vlast u Hrvatskoj je bilo 4,2 milijuna ljudi i 40,000 rođenih, sad se borimo za 31,000 a ima nas 3,8 milijuna i još par stotina tisuća nepalaca i pakistanaca. Ne tvrdim da bi netko drugi bio bolji, jer stvarno nemamo mnogo opcija, no on je svakako katastrofalan. Otvorio fakultet za rodne studije, izgradio nekoliko džamija i još 10ak ih planira gradit. Libtardske woke propagandiste drži na svim televeizijama. Cijene svega su između duplo i troduplo veće nego kad je došao na vlast a plaće oko 50% veće.
Ovo oko Rafala i naoružanja nije nikakav njegov uspjeh jer je to politika NATO i naredba Amerike. Da nam nisu oni naredili, pitanje bi li on išta od toga radio. Ne vjerujem.
Uglavnom u 10 godina nas je uništio više nego nacisti, komunisti, četnici i turci u bilo kojih 10 godina u povijesti.
No glavni problem je što ne postoji oporba. Postoje samo ljudi koji se zalažu za istu politiku kao on odnosno ljudi koji se bore da sjednu u njegovu fotelju i rade isto što i on.
|
|
Vrh |
|
 |
Ante1950
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 12:28 |
|
|
Brane je napisao/la: Neuspjeh Plenkovića i HDZ-a
1. Natalitet - pad nataliteta u RH kao i u ostatku Europe, ali pogotovo egzodus naši mladi hrvata oko 500.000 koji su zapalili van. Istina dio bi ih otišao i ovako al ni blizu ovako katastrofalnoj brojci
2. Inflacija - iako su ga upozoravali na pohlepu korporacija uvođenjem €ura, apsolutno ništa nisu uspjeli napravit da ih spriječe u masovnom poskupljenju prije svega hrane ali i ostali potrebština
3. Sport - uz sve MEGA uspjehe hrvatski sportaša apsolutno se ništa nije napravilo po pitanju infrastrukture za Sport. (Sanader je tu bio i ostao Tata-Mata jedini koji je izgradio 2 Arene Split-Zagreb i Sportski Centar u Osijeku)
Šta još ?? E da...
4. Jugoslavija i balkanci - Nije spriječio obnovu Jugoslavenskog pokreta u Hrvatskoj preko NGO-a i Pupovca, dapače šuta ih sa hrpom novaca.
5. HRT - HRT je spao na tako niske grane, doslovce kao BBC ono šta tamo možeš pogledat, osim nekog balkanskog kreveljenja u rangu Nove TV i RTL-a. Očekivao sam da se HRT ulaskom u EU vrati kao perjanica Europske Televizije u južnoj Europi, kao Tata-Mata Istoka Europe a ono dobili smo Jugo-kaljužu Nije 500 000 mladih Hrvata otislo vani za vrijeme Plenkija. 2021 je cca 400 000 ljudi manje nego na popisu 2021. Uz to smo 2013. usli u EU i granice su se otvorile za svakoga tko zeli otic. Dio stanovnistva je izgubljen zbog negativnog prirodnog prirastaja (sto ima svaka razvijena zemlja na svijetu). Od tih 400 000 ljudi manje izmedu popisa imas i 60 000 Srba manje koji su staro povratnicko stanovnistvo s malim natalitetom.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 18:42 |
|
|
Meni je samo fascinantno kako je dobio prošle parlamentarne izbore.
Ljudi su sve znali, još je i Zoki složio slobodan dan, izašlo se masovno, i... Čovjek nabio rekord.
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 19:41 |
|
|
Brane je napisao/la: Neuspjeh Plenkovića i HDZ-a
Šta još ?? E da...
5. HRT - HRT je spao na tako niske grane, doslovce kao BBC ono šta tamo možeš pogledat, osim nekog balkanskog kreveljenja u rangu Nove TV i RTL-a. Očekivao sam da se HRT ulaskom u EU vrati kao perjanica Europske Televizije u južnoj Europi, kao Tata-Mata Istoka Europe a ono dobili smo Jugo-kaljužu 1. Pad nataliteta je počeo puno prije Plenkyjevog dolaska, a egzodus je započezo 2013. nakon ulaska u EU kao i u svakoj jnovoj clanici. Upravo po Plenkyjev je krenuo masovni povratak, pa je tako u Irskoj trenutno samo oko 10 tisuca Hrvata. Porodiljne naknade su puno veće, prava roditelja veća, besplatni udžbenici, više vrtića i besplatne knjige. Meni su roditelji dizali kredit da bi uzeli udžbenike, a prvi obrok u danu mi je bio ručak, toga danas nema. 2. Ovo je slobodno tržište, ne komunizam ni socijalizam. Cijene se ne mogu mmijenjat potezom.pera. Tamo gdje je mogao utjecat je, poput goriva koje je ostalo na razini od prije 10 godina. 3. Do kraja novog mandata Hrvatska će imat 3 nova nogometna stadiona i nacionalni kampus, a ogroman broj školskih dvorana je izgrađen u njegovo vrijeme. 4. Granica između Hrvatske i Srbije, pa tako i Jugoslavenske ideje, nikad nije bila veća. I živi u glavama samo nestabilnih ljudi s obe strane. 5. Što to pobogu baljezgaš o HRT-u? Znaš li što je javna televizija i kojih se propisa i postotaka mora držati? Sjećaš li se tko je bio alfa i omega HRT-a za vrijeme Milanovića i gdje je on sada?
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 19:44 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Kad je došao na vlast u Hrvatskoj je bilo 4,2 milijuna ljudi i 40,000 rođenih, sad se borimo za 31,000 a ima nas 3,8 milijuna i još par stotina tisuća nepalaca i pakistanaca. Ne tvrdim da bi netko drugi bio bolji, jer stvarno nemamo mnogo opcija, no on je svakako katastrofalan. Otvorio fakultet za rodne studije, izgradio nekoliko džamija i još 10ak ih planira gradit. Libtardske woke propagandiste drži na svim televeizijama. Cijene svega su između duplo i troduplo veće nego kad je došao na vlast a plaće oko 50% veće.
Ovo oko Rafala i naoružanja nije nikakav njegov uspjeh jer je to politika NATO i naredba Amerike. Da nam nisu oni naredili, pitanje bi li on išta od toga radio. Ne vjerujem.
Uglavnom u 10 godina nas je uništio više nego nacisti, komunisti, četnici i turci u bilo kojih 10 godina u povijesti.
No glavni problem je što ne postoji oporba. Postoje samo ljudi koji se zalažu za istu politiku kao on odnosno ljudi koji se bore da sjednu u njegovu fotelju i rade isto što i on. Bože kakve ravnozemljaške fore 
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 28 lip 2025, 20:08 |
|
|
Ceha je napisao/la: Meni je samo fascinantno kako je dobio prošle parlamentarne izbore.
Ljudi su sve znali, još je i Zoki složio slobodan dan, izašlo se masovno, i... Čovjek nabio rekord. Sve su to Pirove pobjede, njega je spasio prvenstveno DP jer im je guzica zinula za foteljama. HDZ je dobio 5 mandata manje, Možemaši nisu htjeli "točkastu koaliciju" na ljevici (što je najluđe, Možemo i Rijeke pravde su skupa dobili više glasova od HDZ-a), malo D Hondta, dio oporbenih glasova se rasuo i to je to. Problem je u opoziciji. Dok god se budu držali retorike "Mi nismo oni", neće biti napretka.
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 29 lip 2025, 02:52 |
|
|
rogle ima posal u drzavnome,samo taki idu uzdlaku HDZu
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 29 lip 2025, 03:08 |
|
|
Flamel je napisao/la: Ceha je napisao/la: Meni je samo fascinantno kako je dobio prošle parlamentarne izbore.
Ljudi su sve znali, još je i Zoki složio slobodan dan, izašlo se masovno, i... Čovjek nabio rekord. Sve su to Pirove pobjede, njega je spasio prvenstveno DP jer im je guzica zinula za foteljama. HDZ je dobio 5 mandata manje, Možemaši nisu htjeli "točkastu koaliciju" na ljevici (što je najluđe, Možemo i Rijeke pravde su skupa dobili više glasova od HDZ-a), malo D Hondta, dio oporbenih glasova se rasuo i to je to. Problem je u opoziciji. Dok god se budu držali retorike "Mi nismo oni", neće biti napretka. Njega je spasilo Možemo, išli su vraćati dug za Zambiju. Razjebali su koaliciju (realno, krivi su i ljudi koji su išli glasati za te budale, previše glasova su dobili). A onda se DP polakomio, oni su htjeli biti dio bio kakve vlasti, što ih je i uništilo. Mislim, SDP je tu isto popušio što nije stao na kraj Možemosima dok je mogao, jer je stranka u nestajanju. Za nikakvu opoziciju se slažem, ali... Radić je napravio super stvar s DPom, ali mu se onda i sve raspalo. A kod desničara ima ona meksikanska, 2 meksikanca 3 generala, preslikana na hrvatski način, dva Hrvata, tri stranke. Zokijev SDP je mogao neke stvari izbalansirati i maknuti Plenkya (koji je realno ljevičar), ali su ga tu s*ebali Možemosi. I da, lagano je Plenkyu vladat, kad nema oporbe. Tu dobrim dijelom krivim i MOST, da je njima netko kao Radić, čuda bi vjerojatno napravili. Previše promašaja, fali im dosta operative i logistike.
|
|
Vrh |
|
 |
Originals
|
Naslov: Re: Plenkyevo desetljeće Postano: 29 lip 2025, 09:04 |
|
|
Brane je napisao/la: Neuspjeh Plenkovića i HDZ-a 5. HRT - HRT je spao na tako niske grane, doslovce kao BBC ono šta tamo možeš pogledat, osim nekog balkanskog kreveljenja u rangu Nove TV i RTL-a. Očekivao sam da se HRT ulaskom u EU vrati kao perjanica Europske Televizije u južnoj Europi, kao Tata-Mata Istoka Europe a ono dobili smo Jugo-kaljužu Ako nešto valja na TVu onda je to HRT. Nikad više putopisnih emisija. Edukativnog sadržaja, hočeš HRT4 i kulturni program, hočeš emisija o građevini. Milion dokumentaraca o glazbi, ljudima, šta bi vi htjeli? Nema debilnih serija i jeftinih sapunjara, zaista imaju edukativan sadržaj. Aplikacija HRTi je odlična!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|