|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 37 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 13:37 |
|
|
1. Sve je počelo ovako a povod su neke publikacije koje se dijele po Sarajevu. Citat: Ambasada Rusije u BIH: Reagovaćemo na približavanje BiH i NATO"Pristupanje NATO-u će prinuditi Sarajevo da zauzme stranu u vojno-političkoj konfrontaciji čiju filozofiju Amerikanci, a usled njih i NATO, nameću Evropi, i Rusija će u slučaju praktičnog približavanja BiH i NATO reagovati na taj neprijateljski korak", poručuju u ambasadi. https://www.rtv.rs/sr_lat/region/ambasa ... 19755.html Jasno je ko dan da je ova prijetnja upućena Muslimanima jer su Srbi protiv ulaska u NATO a Hrvate boli ***. 2. Nato je oglašava, smiruje strasti i navodi da nema nikakog govora o ulasku BiH u NATO te da oni samo sarađuju sa njiha. U prevodu odjabavaju Muslimane iako su Muslimani očekivali da NATO stane u njihovu zaštitu. Citat: – NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i obostrano korisnu saradnju. Saradnja s NATO-om ne prejudicira niti jedno potencijalno buduće članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u savezu. https://raport.ba/nato-odgovorio-ambasadi-rusije-u-bih/I to bi bilo to da se sad ne javlja poznati geostateg Bane Živković koji se otvoreno inati i provocira Ruse (moguće i jasniju reakciju NATO pakta). Citat: Izetbegović o poruci Rusije: BiH će nastaviti svoj NATO put bez obzira šta oni misle"Izjava ruskog ambasadora nas je sve začudila, to je direktno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, to je jedna čak skoro neskrivena prijetnja Bosni i Hercegovini. Naređuje joj se šta smije, a šta ne smije da radi", prokomentarisao je on. "Mislim da je izjava izazvana nervozom nakon izjave predsjednika SAD-a i da je u njoj bilo i emocije. BiH će sasvim sigurno nastaviti putem koji je trasirala kroz strategije, kroz Zakon o odbrani, kroz odluke Predsjedništva BiH bez obzira na mišljenje Rusije", zaključak je Bakira Izetbegovića. https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /210321029 Iako dobro zna da nema pojma o ulasku BiH u NATO, da mi po cijenu novog rata to nećemo dozvoliti, da su teoretske i praktične šanse za ulazak BiH u NATO ravne nuli... Bane Živković ulazi u ring između NATO i Rusije. Pratimo razvoj situacije.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 13:40 |
|
|
BiH može u NATO nikakav problem, Bakir samo mora potpisati nezavisnost RS-a i konfederaciju s Hrvatskom.
Kako oni uopće misle zaobići Srbe, a dobro znaju da ne mogu ništa provesti bez vašeg jasnog DA na državnoj razini.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 13:50 |
|
|
Da stvar bude gora, Banetov otac, isto tako nadaleko poznati geostrateg Ilija Živković je ostavio Muslimane u amanet Erdoganu. A Erdogan je na strani Rusije. Citat: Erdogan: Putinov odgovor Bajdenu je sjajanIzjava američkog predsjednika Džozefa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina je neprihvatljiva za jednog šefa države, a Putinov odgovor je sjajan, ocijenio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan. - To nije izjava koju možete da progutate. Takva izjava ne priliči šefu države. On (Putin) je veoma mudar i njegov odgovor je sjajan, elegantan - rekao je Erdogan novinarima. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=425627
|
|
Vrh |
|
|
cicak
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 13:58 |
|
|
Ma ja Erdogan je na "strani Rusije " isto kao što je bio i u Siriji ,Libiji i Azerbjerdzanu bili na " strani Rusije"ne veruj Turčinu ni kad umiljato zbori
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 14:09 |
|
|
Problem je opozicija u Republici Srpskoj.Zahvaljujući njihovim ucenama u jednom trenutku je došlo do pokretanja svega ovoga.Treba opoziciju u RS eliminisati iz bilo kakvog političkog života da bi bili bezbedni.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
cicak
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 17:57 |
|
|
Pa naravno da je opozicija kriva ,ona tom željom da se osveti Dodiku ,samo urušava Republiku Srpsku punisu pakosti ,jeda i zlobe
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 18:12 |
|
|
cicak je napisao/la: Pa naravno da je opozicija kriva ,ona tom željom da se osveti Dodiku ,samo urušava Republiku Srpsku punisu pakosti ,jeda i zlobe Nije mi jasno što ste toliko ljuti na opoziciju, kada Dodik suvereno vlada, a koliko se sjećam, nakon zadnjih izbora ima više općina nego što je imao ranije. Ako su opozicionari u tako slaboj poziciji, nije bitno kakvi su. Ne mogu napraviti štetu.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 18:53 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39235 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
IZETBEGOVIĆ: Izjava ruskog veleposlanika je skoro neskrivena prijetnja BiH
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 19:03 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: cicak je napisao/la: Pa naravno da je opozicija kriva ,ona tom željom da se osveti Dodiku ,samo urušava Republiku Srpsku punisu pakosti ,jeda i zlobe Nije mi jasno što ste toliko ljuti na opoziciju, kada Dodik suvereno vlada, a koliko se sjećam, nakon zadnjih izbora ima više općina nego što je imao ranije. Ako su opozicionari u tako slaboj poziciji, nije bitno kakvi su. Ne mogu napraviti štetu. Previše su se zamerili.Poslednje što su uradili predali su muslimanima CIK !
|
|
Vrh |
|
|
cicak
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 21 ožu 2021, 21:21 |
|
|
To pa pre toga glasali da su Republici Srpskoj oduzme poljoprivredno zemljište meni nije jasno ko uopšte glasa za njih izgleda da dosta ljudi upija bn propaganda , ja se pitam kolko još poraza treba da dožive da bi se unormalili
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 22 ožu 2021, 13:31 |
|
|
cicak je napisao/la: To pa pre toga glasali da su Republici Srpskoj oduzme poljoprivredno zemljište meni nije jasno ko uopšte glasa za njih izgleda da dosta ljudi upija bn propaganda , ja se pitam kolko još poraza treba da dožive da bi se unormalili Muslimani u Republici Srpskoj glasaju za te debile i nekolicina izluđenih Srba!
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 22 ožu 2021, 13:53 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
cicak je napisao/la: To pa pre toga glasali da su Republici Srpskoj oduzme poljoprivredno zemljište meni nije jasno ko uopšte glasa za njih izgleda da dosta ljudi upija bn propaganda , ja se pitam kolko još poraza treba da dožive da bi se unormalili Gdje je to opozicija u RS glasala da se RSu oduzme zemljiste?
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 22 ožu 2021, 17:14 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
daramo je napisao/la: IZETBEGOVIĆ: Izjava ruskog veleposlanika je skoro neskrivena prijetnja BiH Ja kao graDŽanin to ne osjećam tako. Muslimani moraju biti manje paranoični.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 23 ožu 2021, 10:05 |
|
|
Citat: IRONIČNA PORUKA Ruska ambasada u BiH: Hvala svima na ocjeni našeg komentara o NATO-u"Zahvaljujemo svima na ocjeni našeg komentara po pitanju NATO-a. Istovremeno, vjerujemo da se za dublje razumijevanje njegove suštine trebalo bi upoznati s tekstom izjave, a ne donositi zaključke na osnovu njenog proizvoljnog izlaganja", poručili su. Dodali su i kako su obrazloženje Ambasade Rusije u BiH p oslali na adrese člana Predsjedništva BiH Željku Komšiću, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković i press službi Stranke demokratske akcije. https://www.klix.ba/vijesti/bih/ruska-a ... /210323029Čisto da se zna na koga se prijetnja odnosi.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 23 ožu 2021, 12:43 |
|
|
Citat: Saznajemo kako je ruski ambasador obrazložio kontroverzni komentar o putu BiH u NATOKako kaže, to je bio stav Rusije na tzv. "neobuzdanu medijsku propagandu puta BiH ka članstvu u NATO savezu." Ruski diplomata je podsjetio da u BiH ne postoji konsenzus o članstvu BiH u Sjevernoatlantskom savezu, kako u Predsjedništvu BiH tako ni među građanima. Ambasada Rusije naglašava da je NATO direktno usmjeren protiv Rusije i da zapravo oni samo, kao prijateljska država, upozoravaju Bosnu i Hercegovinu na posljedice članstva u NATO-u kao vojnom bloku. https://www.klix.ba/vijesti/bih/saznaje ... /210323061 Odličan.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 23 ožu 2021, 15:54 |
|
|
"Stranka demokratske akcije nije čitava BiH", proučuju Rusi u dopisu. https://bit.ly/3vMnPzz
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 10:14 |
|
|
Citat: AMBASADOR U BIH Kalabuhov: NATO je neprijatelj Rusije i moramo reagovati na približavanje našim granicama"Kad neki govore za Rusiju, oni misle apstraktno, da je to apstrakcija. Rusija - to je 140 miliona državljana. I oni ljudi koji sad misle za naprijateljski čin u smislu članstvo BiH u NATO-u, a o tome nema ni konsenzusa u BiH, oni ljudi koji su bili u ratu i imaju vojno iskustvo oni moraju znati kada ideš u neprijateljski blok da znači neke korake da budu i od druge strane", rekao je. "Kako vodstvo Rusije mora reagovati na članstvo neke države u NATO paktu koje je sada neprijatelj, tako moramo reći. Mi moramo uzeti u obzir ovaj fakt, približavanje infrastrukture NATO-a našim granicama. Mi moramo reagovati u vojno-tehničkom smislu. Stav Rusije o proširenju NATO-a je dobro poznat od ranije", izjavio je Kalabuhov. https://www.klix.ba/vijesti/bih/kalabuh ... /210325023Moj Nedime zajebano... Ovi kako su krenuli još će priznati RS i poslati S400. Ne bi ja više u taj NATO alaham, jebo to. Bolje piti kahvu i seiriti uz rahat lokum.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 20:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 20:47 |
|
|
Ključne riječi "naši saveznici". Da su saveznici ne bi reagovali ovako kako su reagovali, skotino glupa. Kao Alisa u zemlji čuda
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 20:53 |
|
|
NSOS je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-zacudile-su-me-reakcije-sad-a-i-eu-na-prijetnje-rusije-reagovali-su-blago/210325152
Komšić: Začudile su me reakcije SAD-a i EU, na prijetnje Rusije reagovali su blago To to, ovo baš čovjeku popravi dan. Inače, zanimljiva mi je ta muslimanska mantra o "približavanju NATO-u". Pa realno nema se tu šta približavati. Radi se o dva pitanja. Je li tebe NATO želi? - Da, želi, kao što žele sve i svakoga. Je li unutar BiH postoji konsenzus? - Ne postoji. Dakle začepite Muslimani. Dodik im blokira i najmanju sitnicu u predsj. a oni bi u NATO. HDZ i naši predstavnici su jasni, Hrvatima nije problem NATO, ali ako Srbi ne žele, ništa od toga.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 20:54 |
|
|
Naravno, FBiH može istog časa u NATO ako aktiviraju konfederaciju s RH, a RS neće i ne želi.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 21:32 |
|
|
Krajnje je vrijeme da Sejdo Briselu i Washingtonu da po prstima. Ruje rade “bosni” o glavi a ovi mlako reagirušu. Zajebanciju na stranu, muslimansko vodstvo sad mora prilično dozirano objasniti mučenicima u trokutu da ustvari oni nikog ne zanimaju tj da su mrtvo topovsko meso koje je završilo pod Srbima da se je.u s njima. Normalno mogu im otvoreno spucat sve u facu. Ummet je ionako demoraliziran i pokazuje čistu letargiju, bez nekakvog prevelikog otpora.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 21:58 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Krajnje je vrijeme da Sejdo Briselu i Washingtonu da po prstima. Ruje rade “bosni” o glavi a ovi mlako reagirušu. Zajebanciju na stranu, muslimansko vodstvo sad mora prilično dozirano objasniti mučenicima u trokutu da ustvari oni nikog ne zanimaju tj da su mrtvo topovsko meso koje je završilo pod Srbima da se je.u s njima. Normalno mogu im otvoreno spucat sve u facu. Ummet je ionako demoraliziran i pokazuje čistu letargiju, bez nekakvog prevelikog otpora. Necemo ih se lako riješiti. Završiće sa nama u Mini Šengenu, a na kraju možda čak i u zajedničkoj državi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 23:45 |
|
|
NSOS je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-zacudile-su-me-reakcije-sad-a-i-eu-na-prijetnje-rusije-reagovali-su-blago/210325152
Komšić: Začudile su me reakcije SAD-a i EU, na prijetnje Rusije reagovali su blago Kakav mamlaz.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Rusija prijeti Muslimanima Postano: 25 ožu 2021, 23:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: NSOS je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-zacudile-su-me-reakcije-sad-a-i-eu-na-prijetnje-rusije-reagovali-su-blago/210325152
Komšić: Začudile su me reakcije SAD-a i EU, na prijetnje Rusije reagovali su blago Kakav mamlaz. Bas je sladak! Sto rece kolega Dzeferson - popravio mi je dan!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|