|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 23 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 01:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... vidio.htmlU Tuzli nestale dvije tinejdžerke, sestre Armina i Ermina Fazlić: Od nedjelje ih niko nije vidio Sumnjam na otmicu, jer da su se udale, javile bi mi - govori zabrinuti otac Emin Autor S. MUMIĆ | Objavljeno 04.07.2012. u 12:10  Sestre Armina (17) i Ermina Fazlić (15) iz tuzlanskog naselja Ši Selo, nestale su u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Njihov nestanak tuzlanskoj policiji prijavio je otac Emin, u nedjelju oko 20 sati, kada se djevojčice nisu javljale na pozive roditelja. Od tada se sestrama gubi svaki trag, a roditelji strahuju da se radi o najgorem. Otac Emin je u izjavi za portal "Dnevnog avaza" kazao da su se u nedjelju prije podne normalno javile da idu u šetnju i od tada im se gubi svaki trag. - Javile su se da idu u šetnju, nisam ni slutio da će se ovo desiti. Nakon određenog vremena mi smo ih zvali na mobilne telefone koji su bili nedostupni. U nedjelju sam oko 20 sati obavijestio policiju. U ovom momentu ne mogu govoriti o motivu ovog događaja, jedino znam da su mi obje kćerke bile dobre učenice. Strah me je pomisliti na najgore, jer se nisu javljale nijednoj od svojih drugarica. Sumnjam na otmicu, jer da su se udale, javile bi mi - govori zabrinuti otac Emin.Emin Fazlić je nakon prijave nestanka saznao da je policija u svom radu došla do informacija da je starija Armina bila u društvu sumnjivih osoba. Sestre su tog dana imale na nogama patike, starija Armina je imala crveno-bijelu prugastu majicu, a mlađa Ermina, nosila je crnu majicu. Roditelji mole sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave najbližoj policijskoj stanici.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 01:04 |
|
|
Nadajmo se da nije sličan slučaj. I da su samo neka FB ljućena roditelja.
Tema mi ne bi bila interesantna za otvaranje na forumu da mi nije za oko zapelo ovo podebljano i uvećano.
Koliko ti neki roditelji danas poznaju svoju djecu ?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 01:15 |
|
|
Problem tog Ši Sela je velika napučenost, od rata na ovamo tu je izgrađeno na stotine kuća uglavnom od strane prognanih i izbjeglih podrinjaca, među njima ima svakakvih likova, psihopata. Tu je i saudijska džamija u kojoj se okupljaju vehabije, te dosta roma... Ako su šetale tim prigradskim naseljem, nekome se jesu ili nisu svidjele.
_________________ 🇭🇷🇧🇦 - Spreman, vjeran, zauvijek Domu svome! - Kad zapjevam partija mi sudi, Neka sudi, pjevat ćemo ljudi
|
|
Vrh |
|
 |
plavo korisničko ime
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 02:04 |
|
|
sad i ovo ispolitizirat? moguću obiteljsku tragediju stavljat među pollitičke teme? toplotni udar ili šta?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 03:06 |
|
|
Ovo je podforum "Vijesti", drugog nema. Obrati se nadležnima za taj mali tehnički miss u planiranju.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 07:53 |
|
|
plavo korisničko ime je napisao/la: sad i ovo ispolitizirat? moguću obiteljsku tragediju stavljat među pollitičke teme? toplotni udar ili šta? Tema možda je politička možda nije, mi to za sada ne znamo. I mene ne zabrinjava ovo da li će se udati ili ne već ovo drugo da je starija sestra bila u društvu sumnjivih osoba.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 07:59 |
|
|
nadati se najboljem, da su otišle/kidnule sa "ekipom" malo do mora..., za par dana će zvat "tata, pošalji nam para". koBogda.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 09:10 |
|
|
to što spominje udaju, moguće da se (ako je tog bilo u bosni) zadržao običaj 'bježanja' mlade kod mladoženje, kod nas se to zove 'umicanje', pa se nesretni otac podsvjesno nada da je to u pitanju, obzirom da je to najbezbolnija od svih drugih opcija koje roditelju mogu pasti na pamet, među kojima nije bježanija radi provoda.. to zna samo onaj tko ima vlastitu djecu njihove ili slične uzrasti.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:03 |
|
|
Našli su ih, ali nije još uvijek sve čisto.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:03 |
|
|
"Avaz" saznaje: Sestre Armina i Ermina Fazlić iz Tuzle pronađene u kafani u Vlasenici
Moje kćerke je neko vrbovao da bi ih seksualno iskoristio, tvrdi otac Emin Fazlić Autor A. Lončarić | Objavljeno 04.07.2012. u 04:09 Armina i Ermina Fazlić
Okončana je još jedna dramatična policijska potraga. Sestre Armina i Ermina Fazlić iz Tuzle su, na svu sreću, pronađene žive i zdrave. Ovo je za portal "Dnevnog avaza" Emin Fazlić, otac tinejdžerki.
On nam je ispričao da su njegove kćerke pronađene oko 14 sati te da su trenutno u policijskoj stanici u Tuzli gdje daju izjavu.
Emin nam je ukratko ispričao na koji način je okončana ova drama.
- Nakon što smo prijavili njihov nestanak u nedjelju i kada su objavljene njihove fotografije, počela je intenzivna potraga. Policija je pretraživala teren, vršila određene razgovore... Na koncu su moje kćerke pronađene u jednom ugostiteljskom objektu u Vlasenici. Ugledao ih je policajac, koji je primijetio da curice liče na one sa fotografija objavljenih u medijima. Na sebi su imale istu odjeću kao i onog dana kada su nestale. Primijetio je da nisu bile nimalo vesele. Upitao ih je kako se zovu na što su one rekle neka sasvim druga imena. Razumljivo, jer ih je sigurno neko natjerao na to- uzbuđeno nam je ispričao Emin.
Policajac je odmah obavijestio kolege koje su brzo reagovale. Međutim, u tom trenutku desilo se nešto za Emina neočekivano.
- Djecu je u policiju dovezao taksista, koji ih je i odvezao u taj ugostiteljski objekat. Poznato mi je njegovo ime, kao i ime gazde tog lokala, ali o njima ne bih sad govorio. Taj taksista je u policiji dao izjavu da su one dobrovoljno pristale da ih tamo odveze, a ja sam siguran da to nije tačno. Neko ih je vrbovao da bi ih seksualno iskoristio- priča Emin.
Njegov jedini cilj je, kako kaže, da istina izađe na vidjelo.
- Ja moram i želim da znam istinu o čemu se tu radi, a tražit ću da ih pregleda i ljekar- kazao nam je na kraju razgovora Emin.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:07 |
|
|
Tijelo Antonije Bilić nikad nije nađeno?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:16 |
|
|
Možda netko traži babu zbog neriješenih pitanja ;) pa su male samo poslužile kao sredstvo pritiska.
_________________ 🇭🇷🇧🇦 - Spreman, vjeran, zauvijek Domu svome! - Kad zapjevam partija mi sudi, Neka sudi, pjevat ćemo ljudi
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:21 |
|
|
Što je društvo siromašnije to više ovakvih stvari se događa. Fakat nisam znao da Tuzla ima neki uber-klošarski geto. Ovdje u Hrvatskoj po medijima se taj grad uvijek tako lijepo predstavlja.
Hvala Bogu da su djevojčice na sigurnom. Pazite svoju djecu jer opreza nikad dosta. Danas su ranjivija nego ikad.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:23 |
|
|
Ibar je napisao/la: Što je društvo siromašnije to više ovakvih stvari se događa. Fakat nisam znao da Tuzla ima neki uber-klošarski geto. Ovdje u Hrvatskoj po medijima se taj grad uvijek tako lijepo predstavlja.
Hvala Bogu da su djevojčice na sigurnom. Pazite svoju djecu jer opreza nikad dosta. Danas su ranjivija nego ikad. Nisi čuo za Crvene Njive, Mosnik, Moluhe??? Pa gdje ti živiš :)
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:25 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ibar je napisao/la: Što je društvo siromašnije to više ovakvih stvari se događa. Fakat nisam znao da Tuzla ima neki uber-klošarski geto. Ovdje u Hrvatskoj po medijima se taj grad uvijek tako lijepo predstavlja.
Hvala Bogu da su djevojčice na sigurnom. Pazite svoju djecu jer opreza nikad dosta. Danas su ranjivija nego ikad. Nisi čuo za Crvene Njive, Mosnik, Moluhe??? Pa gdje ti živiš :) O Tuzli ne znam skoro nista. Ono malo sto znam je od jedne cure iz Tuzle koju sam upozno i jednog Muslimana. Ostalo sam sazno od tebe ono o ratu. Tuzla mi je ono skroz misterija fakat neznam o njoj.
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:33 |
|
|
cure su dobro prošle, hvala bogu. slučaj bi trebalo bolje istražiti.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 17:42 |
|
|
Kako se zove ono romsko naselje u Tuzli,iznad Tušnja? Jedva živu glavu izvukao 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 18:51 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: cure su dobro prošle, hvala bogu. slučaj bi trebalo bolje istražiti. a starija poručuje sa fejsa : 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 19:11 |
|
|
Ko zna šta je tu bilo, ne bi me čudilo da su same se organizovale i zarađivale novac na ovaj ili onaj način, upoznao i sreo mnogo takvih mladih ženskih osoba.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 22:16 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ko zna šta je tu bilo, ne bi me čudilo da su same se organizovale i zarađivale novac na ovaj ili onaj način, upoznao i sreo mnogo takvih mladih ženskih osoba. Maloljetne mlade ženske osobe su djeca. Nažalost ima ljudi koji iskorištavaju tu naivnost i nezrelost te djece koja se pod utjecajem okoline daju na svašta nagovoriti.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 22:34 |
|
|
Ne kažem da nisu i da treba štititi ih, ali poznavao sam površno par maloljetnica koje su zarađivale novac putujući autobusima od grada do grada. Da ko ne shvati pogrešno, ne tvrdim to za dotične djevojke.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 04 srp 2012, 22:39 |
|
|
ma to je samo jedan oblika odrastanja, ono kad klinci misle da sve znaju i sve mogu.... sad će naravno socijalna služba sjesti roditeljima za vrat, ups, pa to je bih, ma nikom ništa, tajo i maja će ih izljubiti sretni što se vratiše čitave i neosramoćene, o to će naravno pokušati ubijediti cijelu čaršiju koja će im to "100% povjerovati".............
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Bosanski file "Antonia Bilić" ? Postano: 05 srp 2012, 08:32 |
|
|
blago onom ko se pametan rodi.. ja nisam, a ni moja djeca. imam tri cure, maloljetne još uvijek, znam koliko znaju, znam kako dišu, razmišljaju, osjećaju.. bubrege im vidim.. kad idu negdje, na ekskurzije i li s ekipom van, pa kad ih upozorim da nose mobitel, ne sjedaju u ničije auto, ne izdvajaju se iz grupe, ne ulaze u razgovore sa strancima, paze da im se piće otvara pred nosom i slično, u čudu me gledaju što ja to govorim.. ta djeca žive u svom čistom svijetu, lako ih je namamit i zavarati pričama, kao što je i starijima, pogotovu muškarcima i onima bez djece, lako tu djecu osuđivati kad zastrane..
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 23 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|