HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 ožu 2026, 09:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Estradizacija predizbornih aktivnosti
PostPostano: 23 ruj 2010, 11:22 

Šta mislite o učešću tzv. poznatih na predizbornim skupovima stranaka?
Pjevači, glumci itd.
S akcentom na poznate pjevače/ice.
Lično, nisam nikad o tome razmišljao pa i nemam neko svoje mišljenje, ali možda imaju drugi.

Evo jednog primjera:

24SI - Na završnon predizbornom skupu SNSD u Banjaluci na Trgu Krajine nastupiće Svetlana Ceca Ražnatović, saznaje “EuroBlic”.

slika

Portparol folk pjevačice Sreten Radović potvrdio je da se Ceca odazvala pozivu i da će nastupiti 1. oktobra u Banjaluci, i da će pjevati iz prijateljskih pobuda. Prije Cece će na Trgu pjevati i beogradska grupa “Legende”.

Premijer RS Milorad Dodik na završnom predizbornom skupu "nije hteo ni jednu drugu" estradnu zvijezdu osim Cece.
Ivan Milinković, pjevač "Legendi" potvrdio je da će ova grupa nastupiti u Bajnjaluci 1. oktobra. "Idemo na poziv državnog vrha RS, dakle zvaničnih tijela, a ne na poziv neke partije. Idemo da sviramo i pjevamo narodu, kao što smo uvijek i radili, a na pozive stranaka se ne odazivamo" rekao je Milinković.

Inače, u SNSD su u početku kampanje najavili da neće rasipati novac za predizborne aktivnosti i da će za tu namjenu utrošiti milion maraka, iako im zakon omogućava da potroše više od dva miliona maraka.

http://www.24sata.info/vijesti/politika ... odika.html

Vrh

Naslov: Re: Estradizacija predizbornih aktivnosti
PostPostano: 23 ruj 2010, 11:29 

U Srbiji se tačno zna koji glumac ili pevač preferira koju političku stranku ili opciju. Tako i nastupaju na mitinzima i promocijama. Neki glumci su se tako potpuno srozali u mojim očima.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2010, 11:31 

I na zapadu celebrity vole za "bakšiš" pokazat ljubav prema nekoj političkoj stranci, a pošto mi sve negativne stvari kopiramo od zapada zašto nebi i to, ali osbno mi to ne smeta toliko kao npr. petljanje vjerskih službenika u politiku.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2010, 13:02 

Ja mislim da svaka poznata osoba koja stavi sebe u funkciju promidžbe neke političke stranke govori puno o sebi pogotovo u ovim našim krajevima gdje nema stranke koja je bila na vlasti a da se nije zamjerila a ono barem pametnijem dijelu glasača. Svaka poznata osoba po meni tako sebi srozava ugled a to radi zbog toga jer je ili glupa ili ima osobnu korist od svega toga a svakako takvi ljudi nemaju svog ponosa. Ovdje bi ipak razgraničio one ljude tipa pjevača koji na skupovima pjevajući zarađuju neki novac i one ljude koji su direktno u političkim partijama ili kao nezavisni kandidati na listi neke stranke sa apetitom da u vlasti sudjeluju (tipa Vice Vukov, Mirko Filipović, Franjo Arapović...). O takvim ljudima nemam pozitivno mišljenje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 40 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: