HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 vel 2026, 01:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Hrvatska danas- Nedosanjani Bošnjački san za BiH
PostPostano: 28 svi 2021, 23:15 

Hrvatska danas je sve ono što su Muslimani sanjali za BiH kada su 90-ih htjeli praviti svoju državu.

U Hrvatskoj je 90%+ Hrvata, građanska unitarna republika s predsjednikom i parlamentom.

U ratu smo uništili nastalu paradržavnu tvorevinu i do temelja porazili neprijatelja.

Hrvatska je lokalna vojna sila koja je upravo potrvdila svoj primat s kupovinom rafala.

Hrvatska je država koja ima prepoznatljivost u svijetu i prema nama se ne odnose kao prema zemlji trećeg svijeta.

S druge strane, Muslimani su u ratu vojno poraženi, paradržavna tvorevina nije uništena nego je unesena u ustav BiH

a politički nasljednici Karadžića drmaju i ruše BiH svakom prilikom.

Političko uređenje države je nočna mora gdje ništa sami ne mogu odlučivati.

EU mogu vidjeti samo individualno a NATO nikako.

Država je poznata po genocidu i ratu i to je više manje to.

Razumljiva je njihova frustracija prema Hrvatima koji su sve svoje ciljeve ostvarili dok su oni upropastili sve što mogu

zahvaljujući nesposobnim i korumpiranim elitama.

🟥⬜🟥⬜🟥
⠀⠀🟥⬜🟥

Znamo što je bilo

Vrh

Naslov: Re: Hrvatska danas- Nedosanjani Bošnjački san za BiH
PostPostano: 28 svi 2021, 23:36 

Pa normalno, oni su ljubomorni na nas. Mi smo njihov nedostižni uzor i to je izvor frustracije.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2021, 23:38 

Trebamo mi njima sve naplatiti jednog dana. Sramota je da se boje više Srba nego nas.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 28 svi 2021, 23:42 

Reconquista je napisao/la:
Trebamo mi njima sve naplatiti jednog dana. Sramota je da se boje više Srba nego nas.

Nikako se ne voditi bijesom, osvetoljubivošću, ili tako nekakvim emocijama. Samo racionalno u cilju ostvarenja što boljeg rezultata za nas i naše sunarodnjake preko granice. Rezultat je sve, želja za osvetom je sporedna.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2021, 23:48 

Ne plase se oni Srba vise nego Hrvata, Srbe je sarajevska carsija uvijek gledala sa simpatijama, Hrvate su ismijavali po beogradskom receptu, kako su Hrvati pedercici misli se prevashodno na zagrepcane. Beogradu su se uvijek udvarali, simpatizirali su Prleta i Tihog jer vole mukiji te fantazije iz BG kuhinje, divili su se beogradskom humoru i tako dalje, oni su zapravo samo iznenadjeni snagom Hrvatske, odnosno koliko je RH sve ono sto bi oni htjeli biti.
RH je obranjena cijela, i oslobjena cijela, RH je ekonomski daleko iznad njih, sportski uspjesi Hrvata su za njih nedosanjani san, nije to naravno samo sport svi znamo da je sport puno vise od igre, najbolji marketing na planeti. Hrvati imaju sve sto oni zele a ne mogu imati, zavide i mrze zbog toga, to je i normalna reakcija. Dok ne budu imali svoje pobjede, slavice rijetke hrvatske poraze, sjetiti se samo turcenja 2008. godine.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2021, 23:48 

Josip Filipović je napisao/la:

Nikako se ne voditi bijesom, osvetoljubivošću, ili tako nekakvim emocijama. Samo racionalno u cilju ostvarenja što boljeg rezultata za nas i naše sunarodnjake preko granice. Rezultat je sve, želja za osvetom je sporedna.

Citat:
Ja vas volim i ja se s vama ponosim. I kada bih trebao birati da li ću s vama umrijeti ili s ovim strašilima živjeti, izabrao bih smrt. Jer davno već u onom svijetu postoji jedan divni stih jednog velikog pjesnika koji kaže U Navarri se umiralo od srama. Mi Hrvati kada ne bi imali ovo dostojanstvo i kada ne bi imali ovu ljubav mi bi umirali od srama, ali ovi ovdje nemaju od čega umrijeti jer nemaju ni dostojanstva ni ljubavi.

Kada bi generali imali obitelj, kada bi generali imali djecu, kada bi generali imali bližnje, onda nikada ne bi zasjeli u ovoj zgradi. Ali generali nemaju djecu ja vas uvjeravam, jer onaj koji tuđu djecu ubija nema djece. Jer onaj tko tuđe majke ucviljuje nema majke. Jer onaj tko ruši tuđe domove nema doma. I oni moraju znati da na ovoj zemlji za njih nema ni majka ni djece ni doma. Umrijet će u pustoši svog mrtvog srca. Sramit će ih se njihova djeca, jer nisu im bili očevi. Sramit će ih se njihove žene, jer su bili ubojice tuđe djece. Sramit će ih se njihove obitelji, jer su uništavali tuđe obitelji.

Stojimo ovdje dragi Zagrepčani, znate li pred kojom zgradom? Pred “Hrvatskim radišom”, sazidanim da bi hrvatski đaci i sirotinja se školovala, da bi hrvatska napredovala, da bi Hrvatska bila moderna nacija. Tu zgradu su gradili najhrabriji i najsiromašniji Hrvati da bi Hrvatska bila dostojna Europe. A tko je u njoj sada, ostaci komunizma, ubojice hrvatskog naroda! Oni imaju obraza da zaposjevši naše svete zgrade, naše zadužbine, govore o svom posjedu u Hrvatskoj. Oni nam prijete da će uzeti ono što je njihovo. Oni nam govore da će odlazeći ostaviti iza sebe pustoš. A mi znamo da će se vratiti jedino s onim što će ukrasti, jer nikada ništa drugo nisu ni imali. Sve što imaju, sve što jedu, sve što piju, sve što oblače vaše je. Vi to plaćate, vi zato radite, vi zato stradate. Oni će kažu ukrasti, a pitam tu gospodu, a gdje su oni to stekli bogatstvo koje je Hrvatska stjecala tisuću godina. Neka nam ispripovijedaju gdje su to njihovi gradovi stari tisuće godina, gdje su to njihovi dvorci, gdje su to njihove palače, gdje je to njihovo blago koje mi ovdje imamo i koje prijete da će nam uništiti. Neka unište svoje, ali lako im je, ne trebaju uništavati jer ništa od toga ni nemaju.

Ono što oni žele, zapamtite dobro, žele nas izjednačiti sa sobom, žele da budemo divlji kao oni, žele da nemamo ništa kao oni, žele da budemo ubojice kao oni, žele da nemamo morala kao oni, žele da sjedimo u tuđim domovima i u tuđim gradovima kao oni. Nama to ne treba. Mi imamo svoju domovinu, mi imamo svoje gradove, mi imamo svoju kulturu, mi imamo svoju naciju. Neka odlaze odavde!

Molim vas lijepo, kakvi su to ljudi, ako smijemo govoriti uopće o ljudima, koji sjede u tuđim kućama, koji se griju na tuđim ognjištima, koji žive u tuđim zgradama, koji uživaju tuđi novac i tuđi kruh, i usuđuju se ubijati one koji im to daju. Umrli bi davno da imaju i traga čovjeka u sebi. Umrli bi od srama, umrli bi od poniženja, umrli bi od onoga od čega svaki pošten čovjek umire kad je pogriješio. Ali demoni se kroz povijest provlače kao da su besmrtni. Ali neka ne zaborave da je smrt koja im je došla definitivna. Ono što je umrlo u Moskvi, umrijet će i ovdje, ono što umire sa ruskim generalima, umrijet će i ovdje. Moj kolega je rekao, uvijek će ostati jedno pero i uvijek će netko reći: ne. Ostat će hrvatski narod, ostat ćemo ovdje sa stotinama, sa tisućama pera, da pokažemo koliko smo i kako kroz ovu povijest učinili, da bi opstali, da bi bili ljudi, da nikad ne bi pristali da postanemo moralna strašila kao oni koji nam tvrde da nas štite. Od koga nas štite u našoj domovini? Od nas. Neka nas puste na miru, bolje ćemo se od njih snać´. Neka nas puste na miru, mi ćemo osigurati svoju slobodu, svoju nezavisnost i svoje dostojanstvo.

I napokon, vi majke i vi žene, koje ste tu došle u jedinstvenom skupu koji je ikada u Europi održan vi još jednom pokazujete da je Hrvatska u dubini svog srca ona koja je obrazovana i ona koja nije obrazovana, ona koja je muško i ona koja je žensko, prožeta istim veličanstvenim načelom ljubavi i dostojanstva. I zato sam počeo s tim da vas volim i zato sam počeo s tim da rađe s vama umirem nego sa ovima živim. I znam, sasvim sigurno znam da ću u ovoj ljubavi i s ovom ljubavi, u ovom dostojanstvu i s ovim dostojanstvom živjeti i kad me ne bude i to je moja radost i to je moja snaga kao i svih vas.

A neka ta snaga, neka ta ljubav i neka ta hrabrost vodi Hrvatsku, onu naoružanu i onu nenaoružanu, jer mi koji nismo naoružani nismo ništa manje hrabri, nismo ništa manje ponosni, nismo ništa manje zaljubljeni u svoju domovinu.

Ako nemamo oružje, imamo snagu ovoga što je tu, snagu svoje ljubavi, snagu svog dostojanstva, snagu svoje spremnosti da umremo ako ne možemo kao ljudi živjeti. I to je ono što ne damo! Ja se zato ne bojim.

Živa je, bila je živa i živjet će Hrvatska! Živjeli!

- Vlado Gotovac

Vrh

PostPostano: 28 svi 2021, 23:53 

Što se tiče paralele njihovog odnosa prema nama s njihovim odnosom prema Srbima, mislim da je dobrim dijelom stvar u tome što su oni formirani kao narod u SFRJ s pričom o antifašizmu i sličnim nebulozama. Ali kao što djeca sve upijaju kad su vrlo malena, tako i narod dok je u tom ranom stadiju razvoja upija neke vrijednosti, stavove i orijentacije.

Znao sam čuti od ljudi koji nisu bili ni Hrvati ni Srbi da se u JNA prešutno Hrvate smatralo zločincima, hladnima, bolesnima i slično. Narodna masa koja je prvi put barem pod nekim imenom priznata kao narod je morala biti osjetljiva na te "istine". Naravno, tu je kao i uvijek kalkulacija da će u državi u kojoj je Srba više bolje proći ako se distanciraju od onoga tko je Srbima kriv. Ivo Lučić je to dobro objasnio u svojoj knjizi o uzrocima rata.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2021, 23:58 

A zašto misliš da osveta ne može biti hladna i racionalna?

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 00:04 

Oni od rata do negdje sredine 60tih su bili zapostavljeni i ignorirani.
Realno su samo pola vremena u komunizmu bili nekakav faktor. A i to zbog
srpsko-hrvatskih okolnosti i odnosa da se preko Muslimana BiH
"stabilizira" na način da se ovi narodi udalje od svojih matičnih republika.
Priča o antifašizmu u BiH je također bila sporedna, jer se npr. 25.11. praktički
i nije slavio, nego samo "priprema" za koji dan kasnije.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 00:05 

A zašto misliš da osveta ne može biti hladna i racionalna?

Iskustvo.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 00:27 

To je rezultat povijesnih okolnosti, društvenih odnosa, i mnogih drugih elemenata.
Muslimani imaju jedino respekta prema sili, a Srbi su iz svoje zemlje izbacili daleko jače Turke.
Samo to je velik razlog za strijepnju od njih. Osim toga, navukli su si veliku mržnju, jer
su oni sami išli u pohode da guše srpske ustanke, da ne govorim za stanje u BiH.
A to ovi naravno nisu zaboravili. Nije li slučajnost da Mladić u tik osvojenoj Srebrenici spominje dahije.

Citat:
"Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici uoči još jednoga praznika srpskoga, poklanjamo srpskome narodu ovaj grad, jer napokon je došao trenutak da se poslije bune protiv Dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru". -

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 01:00 

Naslov teme nije točan. To implicira da su oni željeli uređenu,
pravnu i stabilnu demokratsku zemlju koja poštuje odnose među
narodima. Što nije istina.

Alija je bio ne dvosmislen. Islamska država iznad svega. Ili građanski rat,
kako je sam rekao.

Citat:
- Kod nekih, možda, takve želje i postoje, ali nisu realne. Iako su Muslimani najbrojniji narod u republici, nema ih dovoljno za ono što bi se moglo nazvati prerastom »kvaNtieta u kvalitetu«. Ta »kritična« masa bila bi negdje oko 70 posto. A Muslimani u BiH čine tek nešto više od polovine stanovništva.

Alija Izetbegović, 7.7. 1990.
Izvor: List Ljiljan.

Trebaš staviti naziv neke arapske zemlje, daleko, daleko bogatije od Bošnjakistana,
gdje se službeno sprovodi šerijat, tlače kafiri kao podanici, gdje elita uživa u
hedonizmu i tako to. To im je san. Ili bar povratak na stanje odnosa od nekih
cca. 140 godina.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 05:21 

Citat:
novem je napisao/la:

["Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici uoči još jednoga praznika srpskoga, poklanjamo srpskome narodu ovaj grad, jer napokon je došao trenutak da se poslije bune protiv Dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru". ]

Najveća glupost je kada neki NGO aktivist ili jugonostalgiačar kaže kako su nacionalisti Tuđman i Milošević 1990. godine posvađali narode, koji su eto do tada živjeli u nekakvom "svijetu sreće". Dovoljno je samo citirati ovu Mladićevu izjavu kako bi se opovrgnule takve tlapnje. Mladić bi se dakle nakon što je prošla 191. godina "osvećivao Turcina". Pametnom dosta tko želi shvatiti uzroke mržnje i netrpeljivosti na ovim prostorima.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 08:33 

Par zabilješki

-Muslimani ne mogu imati Hrvatsku kad ih je 4 puta manje.
-Hrvatska jest danas lokalna sila, od ugleda kao destinacije, preko Rafala, sporta do hrvatskih proizvoda na policama regije, a dodatnu polugu joj daje članstvo u EU i NATO u odnosu na zemlje regije koje to nisu
-Sekularni ili religijski umjereni muslimani bi htjeli neku svoju mini-Hrvatsku, no oni su u najboljem slučaju 50%. Minimum pola populacije bi radije da imaju nešto kao Egipat ili Maroko. Može se pouzdano reći da sve koji idu na džumu petkom ne interesira nikakva "Hrvatska".

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 08:40 

Muslimanski komentatori redovno kažu kako ih ulazak u EU ne zanima. Onda se nameće pitanje a što ih to zanima?

1478 of 2558 - 57.78%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 09:54 

Robbie MO je napisao/la:
Par zabilješki

-Muslimani ne mogu imati Hrvatsku kad ih je 4 puta manje.
-Hrvatska jest danas lokalna sila, od ugleda kao destinacije, preko Rafala, sporta do hrvatskih proizvoda na policama regije, a dodatnu polugu joj daje članstvo u EU i NATO u odnosu na zemlje regije koje to nisu
-Sekularni ili religijski umjereni muslimani bi htjeli neku svoju mini-Hrvatsku, no oni su u najboljem slučaju 50%. Minimum pola populacije bi radije da imaju nešto kao Egipat ili Maroko. Može se pouzdano reći da sve koji idu na džumu petkom ne interesira nikakva "Hrvatska".

Da je njih bar 30% i to u glavnom im gradu, vrištali bi kao opozicija na veliko od
gomile afera koje mjesecima niza SDA. No, šute ko zaliveni. Praktički i ne postoje, jer su
svoje ciljeve također usmjerili k istom pravcu. Nijanse su minimalne. Kad ih već nema
u KS gdje će ih onda biti? Neće valjda u Travniku ili Zenici.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 11:30 

crni_bombarder je napisao/la:
Ne plase se oni Srba vise nego Hrvata, Srbe je sarajevska carsija uvijek gledala sa simpatijama, Hrvate su ismijavali po beogradskom receptu, kako su Hrvati pedercici misli se prevashodno na zagrepcane. Beogradu su se uvijek udvarali, simpatizirali su Prleta i Tihog jer vole mukiji te fantazije iz BG kuhinje, divili su se beogradskom humoru i tako dalje, oni su zapravo samo iznenadjeni snagom Hrvatske, odnosno koliko je RH sve ono sto bi oni htjeli biti.
RH je obranjena cijela, i oslobjena cijela, RH je ekonomski daleko iznad njih, sportski uspjesi Hrvata su za njih nedosanjani san, nije to naravno samo sport svi znamo da je sport puno vise od igre, najbolji marketing na planeti. Hrvati imaju sve sto oni zele a ne mogu imati, zavide i mrze zbog toga, to je i normalna reakcija. Dok ne budu imali svoje pobjede, slavice rijetke hrvatske poraze, sjetiti se samo turcenja 2008. godine.

Izvrstan komentar, svaka čast :palacgore1
I vrhunski si ovo primjetio: iznenađeni su snagom Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 11:37 

Naša Kvačica je napisao/la:
Muslimanski komentatori redovno kažu kako ih ulazak u EU ne zanima. Onda se nameće pitanje a što ih to zanima?

Zanima ih NATO da uz pomoć Amera protjeraju đikane preko Drine.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 14:17 

To je po meni lako objasniti, ne interesira ih EU jer majka Turska tamo nema pristup, ali NATO je ok, u njemu je i Turkija a i nadaju se da ce im NATO doci i protjerati Srbe.

Vjecna nada bosnjaka, da ce doci Sesta NATO flota i srediti Srbe a po mogucnosti i Hrvate.

I njihova takija je odavno jasna, Srbima nisu uspjeli prodati pricu o multietnickoj carsiji ba, cevapi i sevdalnika, mnogim Hrvatima u HR jesu. Pa su zato malo radikalniji prema Srbima u toj prici oko "doci ce Biden na bijelom konju a onda ste naebali", za Hrvate misle iscurice u Njemacku iselice a i manje ih pa cemo lako sa njima ili kako Sefer rece na jednoj radio vezi "dacemo ustasama po repu" onako junacki sa ledja.
Danas je takvih naivnih u Hrvata sve manje, zapravo su najpostojaniji takozvani dodrinasi koji i danas jasu na toj promasenoj politici kako su bosnjaci hrvatsko cvijece, ovi im se smiju iza ledja.

Takijaju lazu petljaju, manje vise su ih skoro svi prokuzili, jedino ne znam sta se u njihovim glavama dogadja kad vide da Hrvate nece bas tako lako kako su mislili, podjarmiti. I ovi zadnji lokalni izbori su ih dobro potresli, oni su bili uvjereni da ce osvojiti sve opcine koje su planirali jer "Hrvati iseljavaju ba" medjutim zaboravljaju da sada oni iseljavaju i rezultati po opcinama su bas iznenadili. Sokirali, kako rekoh. Da ne govorim koliko su u soku zbog Hrvatske i svega sto se dogadja, Rafali su samo slag na tortu. Milanovic im je recimo mozda i najveci sok, pa oni su slavili njegovu pobjedu uvjereni da je novi Mesic.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 14:21 

zbl je napisao/la:

Zanima ih NATO da uz pomoć Amera protjeraju đikane preko Drine.

I posle kmeče da smo mi genocidni. Malo su dobili šta su zaslužili.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 15:33 

Usporedba ne stoji, BiH je podijeljena zemlja, sa 40 % populacije koja rovi i rukama i nogama da propadne, a ima i manje stanovnika nego Hrvatska.
Ali vi ste ovdje dovoljno zlonamjerni da uspoređujete neusporedivo.
Jadno i bijedno kao i uvijek.

Dajte se uspoređujte sa Slovenijom, Slovačkom i nekom drugom zemljom iz lige kojoj pripada Hrvatska.

Kako i na koji način je Hrvatska došla u poziciju u kojoj se nalazi znamo vrlo dobro svi.
Potapajući sve oko sebe. Prodali ste dušu vragu, a to je ono najbolje i najvrjednije što hrvatsko nacionalno biće posjeduje.

I onda se čudite što vas pogađaju zemljotresi.
Nego molite Boga da vam oprosti, dajite milodare i normalno se ponašajte u BiH, neće li vas proći srdžba Božija.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 15:36 

Lars Dietrich je napisao/la:
Usporedba ne stoji, BiH je podijeljena zemlja, sa 40 % populacije koja rovi i rukama i nogama da propadne...

Zar nema više Muslimani u BiH od 40%? :neznam

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 15:38 

Ulazak u EU=seoba BiH Muslimana s ovog prostora i kraj nacionalne države.

"Rahat patnja"=život u siromaštvu pod Bakirom i Sebijom dok se Hrvati i Srbi sele, mučenje koje bi im dalo nacionalnu državu.

Nijedna muslimanska opcija nije za ulazak u EU

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 15:38 

Mar-kan je napisao/la:
Lars Dietrich je napisao/la:
Usporedba ne stoji, BiH je podijeljena zemlja, sa 40 % populacije koja rovi i rukama i nogama da propadne...

Zar nema više Muslimani u BiH od 40%? :neznam

Da BiH nema između 50 i 60% stanovništa koje je podržava, nestala bi netragom za 24 sata.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2021, 15:41 

bobanovski je napisao/la:

Ulazak u EU=seoba BiH Muslimana s ovog prostora i kraj nacionalne države.

"Rahat patnja"=život u siromaštvu pod Bakirom i Sebijom dok se Hrvati i Srbi sele, mučenje koje bi im dalo nacionalnu državu.

Nijedna muslimanska opcija nije za ulazak u EU

Opet zlonamjerni komentari.
BiH kao zemlja sa značajnom populacijom u kojoj je prisutan Islam neće nikada ući u EU, jer je to kršćanski, pretežito ekskluzivni katolički klub.
To je rekao i Macron nedavno malo umotano.
EU se u BiH samo bavi stabilokracijom i u zadnjih nekoliko godina podržavanjem HDZ-a.

Kako će nas zanimati nešto čega nikada nećemo biti dio???

Kad te netko neće, hvala lijepa i svatko na svoju stranu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Hagresor 2.0, Tomba17 i 41 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: