|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 49 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MiB
|
Naslov: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 19:51 |
|
|
Citat: Raspala se belgijska vlada, premijer kralju podnio ostavku Bruxelles, 22.04.2010 - FENA
Flamanska liberalna stranka povukla se iz vladajuće koalicije belgijskog premijera Yvesa Letermea, a premijer je nakon toga otišao ka kralju Albertu kako bi mu podnio ostavku svoje vlade, stare tek pet mjeseci, i to dva mjeseca prije nego Belgija treba preuzeti rotirajućr predsjedništvo EU-a.
Bez podrške stranke Open VLD, jedne od pet stranaka u koaliciji, vlada još ima 76 od 150 mjesta u donjem domu parlamenta, ali bi joj bilo teško upravljati s obzirom na tako malu većinu.
Open VLD je saopćio da je izgubio povjerenje u vladu zbog njezina načina rješavanja spora između valonskih i flamanskih stranaka glede izbornih granica na bruxelleskom području.
"Nismo se složili o rješenju i zato Open VLD više ne vjeruje vladi", rekao je čelnik stranke Alexander De Croo. Leterme, kojem je ovo drugi mandat na dužnosti premijera, bio je na čelu vlade i tokom prvih devet mjeseci 2008., kad je Belgija zapadala iz jedne krize u drugu.
Ministrica zdravstva Laurette Onkelinx rekla je novinarima da Letreme nije imao drugog izbora nego podnijeti ostavku nakon povlačenja flamanskih liberala iz vladajuće koalicije.
Inače, belgijski parlament trebalo bi danas da glasa o zabrani nošenja odjeće koja skriva identitet, poput burka i nikaba, ali s obzirom na okolnosti moguće je da će to biti odgođeno, prenijela je Hina. Belgija si ne može dopustiti odugovlačenje domaćih problema jer bi u julu trebala preuzeti rotirajuće predsjedništvo EU-a. Gdje je taj eufor da sada uleti u belgijske banke, uhiti te nacionaliste koji ruse vladu i blokiraju drzavne institucije?
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
josi
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 19:59 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 20:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
|
Nek je mozda i bosna krene za njom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 20:24 |
|
|
|
Mene to uopce ne cudi. Cudilo me kako uopce sve to funkcionira. OK finansijska stabilnost i dobra ekonomija drzala je sve to nekako ali razlike su isuvise velike.. Sjever je Nizozemski (Flamanski), jug Francuski (Valonski) .. Imaju istu zastavu i tu sve slicnosti prestaju. Dva naroda, dva jezika, dvije povijesti, dva reljefa (cak je i tu razlika sjever ravan kao i Nizozemska, jug brdovit od Ardena).. Bio sam nedavno i samo ti se ukaze ta nevidljiva crta razdvajanja. Oznake na NL jeziku prestaju a pocinju na FRA i to je to...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 22:53 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Mene to uopce ne cudi. Cudilo me kako uopce sve to funkcionira. OK finansijska stabilnost i dobra ekonomija drzala je sve to nekako ali razlike su isuvise velike.. Sjever je Nizozemski (Flamanski), jug Francuski (Valonski) .. Imaju istu zastavu i tu sve slicnosti prestaju. Dva naroda, dva jezika, dvije povijesti, dva reljefa (cak je i tu razlika sjever ravan kao i Nizozemska, jug brdovit od Ardena).. Bio sam nedavno i samo ti se ukaze ta nevidljiva crta razdvajanja. Oznake na NL jeziku prestaju a pocinju na FRA i to je to... Kod njih su vece razlike nego kod nas, jos imaju onog kralja vise glave, kako to da funkcionishe.
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 22:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64296 Lokacija: DAZP HQ
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Mene to uopce ne cudi. Cudilo me kako uopce sve to funkcionira. OK finansijska stabilnost i dobra ekonomija drzala je sve to nekako ali razlike su isuvise velike.. Sjever je Nizozemski (Flamanski), jug Francuski (Valonski) .. Imaju istu zastavu i tu sve slicnosti prestaju. Dva naroda, dva jezika, dvije povijesti, dva reljefa (cak je i tu razlika sjever ravan kao i Nizozemska, jug brdovit od Ardena).. Bio sam nedavno i samo ti se ukaze ta nevidljiva crta razdvajanja. Oznake na NL jeziku prestaju a pocinju na FRA i to je to... Kod njih su vece razlike nego kod nas, jos imaju onog kralja vise glave, kako to da funkcionishe. objasni. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 22:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Kod njih su vece razlike nego kod nas, jos imaju onog kralja vise glave, kako to da funkcionishe.
objasni.  Razumijes ti mene kad ja tebi ovo pisem?
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 22:57 |
|
|
dudu je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Kod njih su vece razlike nego kod nas, jos imaju onog kralja vise glave, kako to da funkcionishe.
objasni.  uglavnom razlika je u jeziku valonci na jugu pričaju francuski, a flamanci na sjeveru flamanski (nizozemski), po religiji su većinom katolici i valonci i flamanci ali eto ne mogu skupa.... 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:01 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: dudu je napisao/la: objasni.  Razumijes ti mene kad ja tebi ovo pisem? razumijem, ali ne razumijem te kad klanjaš.  na stranu zajebancija, religijske podjele su daleko dublje i civilizacijski bitnije, nego nacionalne. barem meni, ja sam tako odgajan.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:02 |
|
|
sotto voce je napisao/la: dudu je napisao/la: objasni.  uglavnom razlika je u jeziku valonci na jugu pričaju francuski, a flamanci na sjeveru flamanski (nizozemski), po religiji su većinom katolici i valonci i flamanci ali eto ne mogu skupa....  znam ja jako dobro situaciju u Belgiji, nego sam samo čekao da napiše kako se mi eto razumijemo, samo što je on iz islamskog kulturnog kruga, a ja iz katoličkog. minorna razlika. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:05 |
|
|
|
Sta ja znam ta Belgija je ionako nus produkt nekakav, a jezicno se bas udaljavaju mnogo...tako hmh
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:12 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Sta ja znam ta Belgija je ionako nus produkt nekakav, a jezicno se bas udaljavaju mnogo...tako hmh bila nus produkt ili ne, traje već 200-tinjak godina. valjalo je dok su Valonci bili glavni, a to je bilo za cijelo vrijeme postojanja zemlje do prije nekih 30-tak godina. otkad su Flamanci gospodarski ojačali, a skoro ih je i dvaput više, država sve više ide prema disoluciji. u Belgiji je zapravo zanimljiv fenomen jer je većinski narod taj koji pokazuje veće težnje za odvajanjem. šta ti je napredna svijest i zapad. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:20 |
|
|
dudu je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Sta ja znam ta Belgija je ionako nus produkt nekakav, a jezicno se bas udaljavaju mnogo...tako hmh bila nus produkt ili ne, traje već 200-tinjak godina. valjalo je dok su Valonci bili glavni, a to je bilo za cijelo vrijeme postojanja zemlje do prije nekih 30-tak godina. otkad su Flamanci gospodarski ojačali, a skoro ih je i dvaput više, država sve više ide prema disoluciji. u Belgiji je zapravo zanimljiv fenomen jer je većinski narod taj koji pokazuje veće težnje za odvajanjem. šta ti je napredna svijest i zapad.  samo se nadam da mi nećemo čekati 200 godina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:22 |
|
|
sotto voce je napisao/la: dudu je napisao/la: bila nus produkt ili ne, traje već 200-tinjak godina. valjalo je dok su Valonci bili glavni, a to je bilo za cijelo vrijeme postojanja zemlje do prije nekih 30-tak godina. otkad su Flamanci gospodarski ojačali, a skoro ih je i dvaput više, država sve više ide prema disoluciji. u Belgiji je zapravo zanimljiv fenomen jer je većinski narod taj koji pokazuje veće težnje za odvajanjem. šta ti je napredna svijest i zapad.  samo se nadam da mi nećemo čekati 200 godina  ovo je moderno doba, za istu stvar nekad je trebalo 200 godina, danas svega nekoliko ili manje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:23 |
|
|
dudu je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Sta ja znam ta Belgija je ionako nus produkt nekakav, a jezicno se bas udaljavaju mnogo...tako hmh bila nus produkt ili ne, traje već 200-tinjak godina. valjalo je dok su Valonci bili glavni, a to je bilo za cijelo vrijeme postojanja zemlje do prije nekih 30-tak godina. otkad su Flamanci gospodarski ojačali, a skoro ih je i dvaput više, država sve više ide prema disoluciji. u Belgiji je zapravo zanimljiv fenomen jer je većinski narod taj koji pokazuje veće težnje za odvajanjem. šta ti je napredna svijest i zapad.  Imaju ukupno 10 i po miliona ljudi, od toga više od polovine Flamanci, zvanična teritorija - 13.500 km2. A Valonci 16.000 km2. A od ukupnog broja stanovnika samo je 10% dvojezično, i plus malo nešto Valonaca na severu koji govore nemački. Ova ludo sastavljena koalicija im se raspala nakon 5 meseci. Multi-kulti blagodeti.. 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:38 |
|
|
Real gone je napisao/la: dudu je napisao/la: bila nus produkt ili ne, traje već 200-tinjak godina. valjalo je dok su Valonci bili glavni, a to je bilo za cijelo vrijeme postojanja zemlje do prije nekih 30-tak godina. otkad su Flamanci gospodarski ojačali, a skoro ih je i dvaput više, država sve više ide prema disoluciji. u Belgiji je zapravo zanimljiv fenomen jer je većinski narod taj koji pokazuje veće težnje za odvajanjem. šta ti je napredna svijest i zapad.  Imaju ukupno 10 i po miliona ljudi, od toga više od polovine Flamanci, zvanična teritorija - 13.500 km2. A Valonci 16.000 km2. A od ukupnog broja stanovnika samo je 10% dvojezično, i plus malo nešto Valonaca na severu koji govore nemački. Ova ludo sastavljena koalicija im se raspala nakon 5 meseci. Multi-kulti blagodeti..  oni su jasno odjeljeni jedni od drugih, ali problem je Bruxelles. da nije toga, davno bi se odvojili. naime, Bruxelles je zasebni distrikt (kao Brčko), koji povjesno pripada Flamancima i nalazi se u okviru Flandrije, ali je od 19. stoljeća većinski frankofon grad. Citat: Od osnivanja Kraljevine Belgije 1830., Bruxelles se transformirao iz grada u kojem se gotovo isključivo govorio nizozemski, u višejezični grad gdje je francuski postao jezik većine stanovništva i lingua franca grada. Ovaj jezični prijelaz počeo se događati u 18. stoljeću, a ubrzao se stjecanjem neovisnosti Belgije.
Za ovaj prijelaz na francuski u gradu nisu odgovorni samo frankofoni imigranti, nego i sami Flamanci koji su kroz nekoliko generacije prešli s nizozemskog na francuski. Glavni razlog za ovaj prelazak je bio niski društveni prestiž nizozemskog jezika u Belgiji u to vrijeme. Od 1880. je sve više i više flamanskih građana postalo dvojezično, a nakon 1910. porastao je broj građana koji su govorili samo francuski. Tijekom 20. stoljeća je broj frankofonih građana prešao broj dvojezičnih flamanskih građana grada. Zbog imigracije su i flamanske općine u okolici Bruxellesa u drugoj polovici 20. stoljeća postale dobrim dijelom frankofone. Ovaj fenomen je, zajedno s budućnosti Bruxellesa, jedna od najkontroverznijih tema u belgijskoj politici.  Crveno je Flandrija. kad riješe taj spor i ako ga riješe, Belgija će biti i službeno mrtva. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 22 tra 2010, 23:47 |
|
|
dudu je napisao/la: Real gone je napisao/la: Imaju ukupno 10 i po miliona ljudi, od toga više od polovine Flamanci, zvanična teritorija - 13.500 km2. A Valonci 16.000 km2. A od ukupnog broja stanovnika samo je 10% dvojezično, i plus malo nešto Valonaca na severu koji govore nemački. Ova ludo sastavljena koalicija im se raspala nakon 5 meseci. Multi-kulti blagodeti..  hoće li se ovi dijelovi pripojiti francuskoj/nizozemskoj ili će biti zasebne države oni su jasno odjeljeni jedni od drugih, ali problem je Bruxelles. da nije toga, davno bi se odvojili. naime, Bruxelles je zasebni distrikt (kao Brčko), koji povjesno pripada Flamancima i nalazi se u okviru Flandrije, ali je od 19. stoljeća većinski frankofon grad. Citat: Od osnivanja Kraljevine Belgije 1830., Bruxelles se transformirao iz grada u kojem se gotovo isključivo govorio nizozemski, u višejezični grad gdje je francuski postao jezik većine stanovništva i lingua franca grada. Ovaj jezični prijelaz počeo se događati u 18. stoljeću, a ubrzao se stjecanjem neovisnosti Belgije.
Za ovaj prijelaz na francuski u gradu nisu odgovorni samo frankofoni imigranti, nego i sami Flamanci koji su kroz nekoliko generacije prešli s nizozemskog na francuski. Glavni razlog za ovaj prelazak je bio niski društveni prestiž nizozemskog jezika u Belgiji u to vrijeme. Od 1880. je sve više i više flamanskih građana postalo dvojezično, a nakon 1910. porastao je broj građana koji su govorili samo francuski. Tijekom 20. stoljeća je broj frankofonih građana prešao broj dvojezičnih flamanskih građana grada. Zbog imigracije su i flamanske općine u okolici Bruxellesa u drugoj polovici 20. stoljeća postale dobrim dijelom frankofone. Ovaj fenomen je, zajedno s budućnosti Bruxellesa, jedna od najkontroverznijih tema u belgijskoj politici.  Crveno je Flandrija. kad riješe taj spor i ako ga riješe, Belgija će biti i službeno mrtva.  hoće li se ove pokrajine pripojiti francuskoj/nizozemskoj ili će postati samostalne republike 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:00 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:13 |
|
|
sotto voce je napisao/la: hoće li se ove pokrajine pripojiti francuskoj/nizozemskoj ili će postati samostalne republike  vjerojatno će biti samostalne jer imaju razvijenu posebnu svijest u odnosu na Nizozemce i Francuze. iako, postoji ideja velike Nizozemske, Dietsland. Nizozemci su daleko više raspoloženi za tu priču od Flamanaca. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:18 |
|
|
Vjerojatno ce od Bruxellesa na koncu napraviti nekakav European District, nesto kao Washington DC, i gotova prica. Tamo i tako vec ima toliko birokracije sa svih strana ter bi taj status garantirao i Frankofonima da ih Flandrija i prelijepi holandski jezik (bar po njima, meni je zapravo simpatican  ) nece progutati. A opet ni Flamanci to time ne bi prepustili Valoncima nego Europi od koje imaju ogromne koristi, silni tu novci idu i od toga sigurno imaju puno koristi okolna podrucja u Flandriji u kojoj je i zracna luka, itd. Inace, koliko ja znam, Flamancima je muka od izdrzavanja Valonaca koji imaju zastarele industrije, nekada su bili puno bogatiji i diktirali stvari politicki ali je to sve otislo u 3... u ovoj novoj post-industrijskoj ekonomiji. Sada se Valoncima tesko prilagoditi tome da budu druga rupa na sviralu a Flamanci se pitaju sto bi oni placali za uniju u kojoj ovima drugima pase primati novce ali im ne pada na pamet nauciti njihov jezik, mada je zemlja kao dvojezicna, odnosno dobar dio Flamanaca govori francuski ali tesko da ima Valonaca koji govore flamanski. Nije ni cudo sto se vecem narodu hoce van, to su rogovi u vreci i tu pricu jednostavno treba zavrsiti.
_________________ Dum spiro spero.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:28 |
|
|
Pete_US je napisao/la: .. mada je zemlja kao dvojezicna, odnosno dobar dio Flamanaca govori francuski ali tesko da ima Valonaca koji govore flamanski. Nije ni cudo sto se vecem narodu hoce van, to su rogovi u vreci i tu pricu jednostavno treba zavrsiti. Kako Pete većina Flamanaca govori francuski, kad po svim statistikama stoji da je samo 10% od ukupnog stanovništva dvojezično..(napisala sam već gore)..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:29 |
|
|
dudu je napisao/la: sotto voce je napisao/la: hoće li se ove pokrajine pripojiti francuskoj/nizozemskoj ili će postati samostalne republike  vjerojatno će biti samostalne jer imaju razvijenu posebnu svijest u odnosu na Nizozemce i Francuze. iako, postoji ideja velike Nizozemske, Dietsland. Nizozemci su daleko više raspoloženi za tu priču od Flamanaca. Ja sam cuo da ce Valonci pripojiti Francusku ako Francuska ne pristane da ih uzme Flamanci su druga prica, fin narod, dosta tihi, povuceni, i uctivi a po religiji katolici. Ne mirisu Nizozemce koji su bucni, razmetljivi, kotrljaju ono hkgHHHH, a i protestanti su. Tesko ce to ici. Flamanaca je i vise od 6 milijuna tako da bi bili veci od mnogih europskih zemalja. Mada je po meni steta, imali bi odlicnu nogometnu ligu i reprezentaciju da se pripoje  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:38 |
|
|
|
Inače, danas sve strane novine pišu o tome kako je "odložena burka-debata" koja je trebala biti na dnevnom redu parlamenta, usled novih okolnosti i nestabilnosti belgijske vlade. Naime, Belgija je pretendovala da bude prva evropska zemlja koja će zakonski zabraniti nošenje burke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:39 |
|
|
Pete_US je napisao/la: dudu je napisao/la: vjerojatno će biti samostalne jer imaju razvijenu posebnu svijest u odnosu na Nizozemce i Francuze.
iako, postoji ideja velike Nizozemske, Dietsland. Nizozemci su daleko više raspoloženi za tu priču od Flamanaca.
Ja sam cuo da ce Valonci pripojiti Francusku ako Francuska ne pristane da ih uzme Flamanci su druga prica, fin narod, dosta tihi, povuceni, i uctivi a po religiji katolici. Ne mirisu Nizozemce koji su bucni, razmetljivi, kotrljaju ono hkgHHHH, a i protestanti su. Tesko ce to ici. Flamanaca je i vise od 6 milijuna tako da bi bili veci od mnogih europskih zemalja. Mada je po meni steta, imali bi odlicnu nogometnu ligu i reprezentaciju da se pripoje  . ma i valonci su katolici, ali se svejedno ne podnose sad jadni flamanci, osiromšili nitko ih neće, po onoj, sirotinjo i bogu si teška uglavnom flamanci tvrde; dok smo bili bogati (a imali su rudnike) i valonce uzdržavali onda smo bili dobri, a sad kad nas treba pomoći, nitko neće ali to je tako izgleda u životu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:41 |
|
|
Real gone je napisao/la: Pete_US je napisao/la: .. mada je zemlja kao dvojezicna, odnosno dobar dio Flamanaca govori francuski ali tesko da ima Valonaca koji govore flamanski. Nije ni cudo sto se vecem narodu hoce van, to su rogovi u vreci i tu pricu jednostavno treba zavrsiti. Kako Pete većina Flamanaca govori francuski, kad po svim statistikama stoji da je samo 10% od ukupnog stanovništva dvojezično..(napisala sam već gore).. Mislim da su tih 10% oni koji su istinski dvojezicni, ja sam mislio na one koji imaju familijarnost sa drugim jezikom. Tako mi se cinilo i iz prica nekih koje znam a i za par kratkih boravaka u raznim dijelovima Belgije. Evo i wikipedia daje podatak da nekih 60% Flamanaca poznaje francuski a samo nekih 20% Valonaca flamanski: http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_Belgium
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Raspala se belgijska 'multikulti' vlada Postano: 23 tra 2010, 00:42 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 20:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Mislim da su Valonci ti s rudnicima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|