|
|
Stranica: 1/26.
|
[ 647 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 18:57 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Citat: "Jučer sam se čuo s Čovićem, malo me brifirao...Neki ljudi cijelo vrijeme govore da je Hrvatska bila agresor..."
PIŠE DESK / 03.12.2021., 13:58H
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović novinarima je otkrio da se jučer čuo s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, vezano za situaciju s “Inzkovim zakonom” koji govori o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, ali i o zabrani veličanja ratnih zločina i osuđenih ratnih zločinaca, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
“Ja sam se jučer čuo s Čovićem i malo me brifirao.. neki ljudi cijelo vrijeme govore da je Hrvatska bila agresor i da su Tuđman i Šušak bili isti kao Karadžić i Mladić.
Ja sam rekao da Srebrenica nije isto što i Holokaust i Jasenovac. To je težak zločin s elementima genocida, to je rekao i sud, ali nijedan sud ne može biti sveto pismo. Nekim ljudima je to dobro leglo, nekim ljudima ili neljudima to nije dobro leglo. 5000 ili 8000 ljudi ili 80.000 ljudi nije isto. Nije isto događa li se u plinskim komorama ili se događa s mačetama. Ne znam kome bi takva moja izjava mogla škoditi. U onome što sam rekao nema ništa pogrešno i zlonamjerno, dapače, dobronamjerno je”, rekao je.
Izjednačavanje Tuđmana i hrvatskih generala s Karadžićem i Mladićem, prema hrvatskom predsjedniku, psovački je rječnik.
“Ja nisam mentor gospodina Čovića. On je predsjednik najveće stranke hrvatskog naroda u BiH. Ispada da HDZ i SDA tamo imaju monopol na bošnjaštvo i hrvatstvo i tako to možda i jest u BiH. Izetbegović nije toliko predstavnik Bošnjaka koliki je Čović predstavnik Hrvata. Tuđman je isti kao Milošević, hrvatski generali su isti kao Mladić i Karadžić – to je psovački rječnik, to su laži”, komentirao je Milanović.
Dnevnik.ba
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 18:58 |
|
|
Citat: "Neki ljudi u SDA cijelo vrijeme govore da je Hrvatska agresor, da su (Franjo) Tuđman, (Gojko) Šušak isti kao (Radovan) Karadžić i (Ratko) Mladić. To govori član Predsjedništva BiH koji onda mrtav-hladan dođe u Vukovar, kao da se ništa nije dogodilo. Ja u društvu s takvim ljudima ne želim biti. Dakle, ja ga nisam pozvao.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:23 |
|
|
Kopiracu svoj upis ovde... Citat: Komentari ukazuju da se raspadaju od besa! Stvarno, ima nesto cudno u komunikaciji izmedju Hrvata i muslimana. Mi cesti kazemo Hrvatima, kako mozete toliko biti strpljivi sa njima, otkud vam zivci za to... Medjutim, neke stvari kad im Hrvati kazu, iako mnogo blaze od onog sto im mi govorimo, izuju ih iz cipela, probude u njima islamic rage kao u Pakistanu, nozem mozes seci tu zgusnutu mrznju u recima. Na nase mnogo eksplicitnije izjave i poteze kao da su oguglali, mnogo blaze reaguju. Bosnje, u cemu je stvar? ... ne zato sto mislim da je nesto pametan upis nego da da posluzi kao slagvort da ukazem da Milanovica sada mrze, iako nije tako robusno negirao "genocid", dok recimo jednog Stanovukovica, Trivicku i Vukanovica, koju u svom odbijanju da se desio genocid, cak ne dopustaju ni "elemente genocida" kao Milanovic, vole i prizeljkuju njihovu pobedu na izborima, i prizeljkuju saradnju sa njima.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:26 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:27 |
|
|
Mislim da je to zato jer u Milanovićevim iskazima vide teško podjebavanje (a to ih žešće nervira) za razliku od onih od strane Srba koji su mrtvi ozbiljni.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:28 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2122 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
aleksije radicevic je napisao/la: Kopiracu svoj upis ovde... Citat: Komentari ukazuju da se raspadaju od besa! Stvarno, ima nesto cudno u komunikaciji izmedju Hrvata i muslimana. Mi cesti kazemo Hrvatima, kako mozete toliko biti strpljivi sa njima, otkud vam zivci za to... Medjutim, neke stvari kad im Hrvati kazu, iako mnogo blaze od onog sto im mi govorimo, izuju ih iz cipela, probude u njima islamic rage kao u Pakistanu, nozem mozes seci tu zgusnutu mrznju u recima. Na nase mnogo eksplicitnije izjave i poteze kao da su oguglali, mnogo blaze reaguju. Bosnje, u cemu je stvar? ... ne zato sto mislim da je nesto pametan upis nego da da posluzi kao slagvort da ukazem da Milanovica sada mrze, iako nije tako robusno negirao "genocid", dok recimo jednog Stanovukovica, Trivicku i Vukanovica, koju u svom odbijanju da se desio genocid, cak ne dopustaju ni "elemente genocida" kao Milanovic, vole i prizeljkuju njihovu pobedu na izborima, i prizeljkuju saradnju sa njima. Razlika je u početnim postavkama. Srbin je za nas po defaultu negator genocida, neprijatelj, četnik,... sve dok ne dokaže suprotno. Prema vama postoji samo jedan prijezir i ignoriranje. Sa Hrvatima nije tako. Zato se u slučajevima kada Hrvati negiraju genocid u Srebrenici ili na sličan način iskazuju mržnju prema Bošnjacima razočarenje i bijes spoje u jedinstvenu emociju koja onda rezultira ovakvim komentarima, reakcijama i sl.
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:31 |
|
|
Teško im padaju ovi izrazi kao brifing, tako Zoki svako malo ubaci neku novu riječ a ovi popizde
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:34 |
|
|
dzamijas je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kopiracu svoj upis ovde... ... ne zato sto mislim da je nesto pametan upis nego da da posluzi kao slagvort da ukazem da Milanovica sada mrze, iako nije tako robusno negirao "genocid", dok recimo jednog Stanovukovica, Trivicku i Vukanovica, koju u svom odbijanju da se desio genocid, cak ne dopustaju ni "elemente genocida" kao Milanovic, vole i prizeljkuju njihovu pobedu na izborima, i prizeljkuju saradnju sa njima. Razlika je u početnim postavkama. Srbin je za nas po defaultu negator genocida, neprijatelj, četnik,... sve dok ne dokaže suprotno. Prema vama postoji samo jedan prijezir i ignoriranje. Sa Hrvatima nije tako. Zato se u slučajevima kada Hrvati negiraju genocid u Srebrenici ili na sličan način iskazuju mržnju prema Bošnjacima razočarenje i bijes spoje u jedinstvenu emociju koja onda rezultira ovakvim komentarima, reakcijama i sl. Vi ste sami sebi psihijatri. Neviđen slučaj u modernoj povijesti.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:34 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Kopiracu svoj upis ovde... Citat: Komentari ukazuju da se raspadaju od besa! Stvarno, ima nesto cudno u komunikaciji izmedju Hrvata i muslimana. Mi cesti kazemo Hrvatima, kako mozete toliko biti strpljivi sa njima, otkud vam zivci za to... Medjutim, neke stvari kad im Hrvati kazu, iako mnogo blaze od onog sto im mi govorimo, izuju ih iz cipela, probude u njima islamic rage kao u Pakistanu, nozem mozes seci tu zgusnutu mrznju u recima. Na nase mnogo eksplicitnije izjave i poteze kao da su oguglali, mnogo blaze reaguju. Bosnje, u cemu je stvar? ... ne zato sto mislim da je nesto pametan upis nego da da posluzi kao slagvort da ukazem da Milanovica sada mrze, iako nije tako robusno negirao "genocid", dok recimo jednog Stanovukovica, Trivicku i Vukanovica, koju u svom odbijanju da se desio genocid, cak ne dopustaju ni "elemente genocida" kao Milanovic, vole i prizeljkuju njihovu pobedu na izborima, i prizeljkuju saradnju sa njima. Manje je više.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:35 |
|
|
Užasno nas mrze a onda pišu I love you Belgrade nakon obavljene vakcinacije u Hali 3.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:40 |
|
|
Nisi čula da kakti Beograd nije Srbija.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:41 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Kopiracu svoj upis ovde... Citat: Komentari ukazuju da se raspadaju od besa! Stvarno, ima nesto cudno u komunikaciji izmedju Hrvata i muslimana. Mi cesti kazemo Hrvatima, kako mozete toliko biti strpljivi sa njima, otkud vam zivci za to... Medjutim, neke stvari kad im Hrvati kazu, iako mnogo blaze od onog sto im mi govorimo, izuju ih iz cipela, probude u njima islamic rage kao u Pakistanu, nozem mozes seci tu zgusnutu mrznju u recima. Na nase mnogo eksplicitnije izjave i poteze kao da su oguglali, mnogo blaze reaguju. Bosnje, u cemu je stvar? ... ne zato sto mislim da je nesto pametan upis nego da da posluzi kao slagvort da ukazem da Milanovica sada mrze, iako nije tako robusno negirao "genocid", dok recimo jednog Stanovukovica, Trivicku i Vukanovica, koju u svom odbijanju da se desio genocid, cak ne dopustaju ni "elemente genocida" kao Milanovic, vole i prizeljkuju njihovu pobedu na izborima, i prizeljkuju saradnju sa njima. štokholmsko-poтurički sindrom
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:47 |
|
|
Citat: Ja sam rekao da Srebrenica nije isto što i Holokaust i Jasenovac. To je težak zločin s elementima genocida, to je rekao i sud, ali nijedan sud ne može biti sveto pismo Apsolutno istinito. Istina je da se genocid dogodio na cjelokupnoj od pobunjenih Srba okupiranoj BiH, a ne kako je SUD presudio - samo u Srebrenici. Citat: Izjednačavanje Tuđmana i hrvatskih generala s Karadžićem i Mladićem, prema hrvatskom predsjedniku, psovački je rječnik. U presudi Prlicu i ostalim tadasnje vrhovnistvo je izjednaceno sa srpskim vodjstvom. Sta treba? Da mi iz Bosne ustvrdimo drugovacije?
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:51 |
|
|
dzamijas je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kopiracu svoj upis ovde... ... ne zato sto mislim da je nesto pametan upis nego da da posluzi kao slagvort da ukazem da Milanovica sada mrze, iako nije tako robusno negirao "genocid", dok recimo jednog Stanovukovica, Trivicku i Vukanovica, koju u svom odbijanju da se desio genocid, cak ne dopustaju ni "elemente genocida" kao Milanovic, vole i prizeljkuju njihovu pobedu na izborima, i prizeljkuju saradnju sa njima. Razlika je u početnim postavkama. Srbin je za nas po defaultu negator genocida, neprijatelj, četnik,... sve dok ne dokaže suprotno. Prema vama postoji samo jedan prijezir i ignoriranje. Sa Hrvatima nije tako. Zato se u slučajevima kada Hrvati negiraju genocid u Srebrenici ili na sličan način iskazuju mržnju prema Bošnjacima razočarenje i bijes spoje u jedinstvenu emociju koja onda rezultira ovakvim komentarima, reakcijama i sl. Odličan upis sinko. Vodi računa da pogrešna pretpostavka neminovno vodi do pogrešnog zaključka. Previše si ogrezao u mržnji. To nije dobro, nije...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:53 |
|
|
I sve to dok muslimanski mediji i političari za presuđene zločine nad Hrvatima otvoreno i bezobrazno tvrde da su bili "navodni". I vi se našli nekoga da prozivate. Ma mrš!
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Broc
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:54 |
|
|
dzamijas je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kopiracu svoj upis ovde... ... ne zato sto mislim da je nesto pametan upis nego da da posluzi kao slagvort da ukazem da Milanovica sada mrze, iako nije tako robusno negirao "genocid", dok recimo jednog Stanovukovica, Trivicku i Vukanovica, koju u svom odbijanju da se desio genocid, cak ne dopustaju ni "elemente genocida" kao Milanovic, vole i prizeljkuju njihovu pobedu na izborima, i prizeljkuju saradnju sa njima. Razlika je u početnim postavkama. Srbin je za nas po defaultu negator genocida, neprijatelj, četnik,... sve dok ne dokaže suprotno. Prema vama postoji samo jedan prijezir i ignoriranje. Sa Hrvatima nije tako. Zato se u slučajevima kada Hrvati negiraju genocid u Srebrenici ili na sličan način iskazuju mržnju prema Bošnjacima razočarenje i bijes spoje u jedinstvenu emociju koja onda rezultira ovakvim komentarima, reakcijama i sl. Stalno pričaš o “vama” no jesi li ti reprezentativan primjer današnjeg Bošnjaka?
_________________ Spusti jedan bili cvitak tamo iznad Kijeva
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:54 |
|
|
A ona ploča na Kazanima kao nadgrobna za kera.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:55 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2122 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Kum Bečo je napisao/la: Citat: Ja sam rekao da Srebrenica nije isto što i Holokaust i Jasenovac. To je težak zločin s elementima genocida, to je rekao i sud, ali nijedan sud ne može biti sveto pismo Apsolutno istinito. Istina je da se genocid dogodio na cjelokupnoj od pobunjenih Srba okupiranoj BiH, a ne kako je SUD presudio - samo u Srebrenici. Svakako postoje presude i za genocid u drugim dijelovima BiH okupiranim od pobunjenih bosanskih Srba. Poput presuda njemačkih sudova za genocid u Doboju, Foči i mjestu Osmaci kod Kalesije. Induktivnim zaključkom, zaključujemo da je genocid počinjen na cijelom okupiranom teritoriju BiH od strane bosanskih Srba.
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:56 |
|
|
Broc je napisao/la:
Stalno pričaš o “vama” no jesi li ti reprezentativan primjer današnjeg Bošnjaka?
Kako nije reprezentativan. Borgovi na Cerićevom korteksu su reprezentativno univerzalni.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:57 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Svakako postoje presude i za genocid u drugim dijelovima BiH okupiranim od pobunjenih bosanskih Srba. Poput presuda njemačkih sudova za genocid u Doboju, Foči i mjestu Osmaci kod Kalesije. Induktivnim zaključkom, zaključujemo da je genocid počinjen na cijelom okupiranom teritoriju BiH od strane bosanskih Srba. Nikada nećete imati državu, niste vi za to.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 19:58 |
|
|
Broc je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Razlika je u početnim postavkama. Srbin je za nas po defaultu negator genocida, neprijatelj, četnik,... sve dok ne dokaže suprotno. Prema vama postoji samo jedan prijezir i ignoriranje. Sa Hrvatima nije tako. Zato se u slučajevima kada Hrvati negiraju genocid u Srebrenici ili na sličan način iskazuju mržnju prema Bošnjacima razočarenje i bijes spoje u jedinstvenu emociju koja onda rezultira ovakvim komentarima, reakcijama i sl. Stalno pričaš o “vama” no jesi li ti reprezentativan primjer današnjeg Bošnjaka? Na to pitanje ti ni ja ni bilo ko drugi ne može dati odgovor. Stvari objašnjavam onako kako ih vidim u svom bošnjačkom okruženju.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 20:00 |
|
|
teranova je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Svakako postoje presude i za genocid u drugim dijelovima BiH okupiranim od pobunjenih bosanskih Srba. Poput presuda njemačkih sudova za genocid u Doboju, Foči i mjestu Osmaci kod Kalesije. Induktivnim zaključkom, zaključujemo da je genocid počinjen na cijelom okupiranom teritoriju BiH od strane bosanskih Srba. Nikada nećete imati državu, niste vi za to. Kako nazvati nepriznavanje legalne vlasti jedne suverene države na nekom području uz upotrebu sile? Okupacija. Da napomenem, taj teritorij trenutno nije pod okupacijom, jer je ta nekadašnja okupacija legalizirana mirovnim sporazumom. Ali do trenutka potpisivanja Daytona, svaki pedalj BiH koji se nalazio pod kontrolom pobunjenih bosanskih Srba je bio OKUPIRAN.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 20:00 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Kako nazvati nepriznavanje legalne vlasti jedne suverene države na nekom području uz upotrebu sile? Okupacija. Da li si ti uopšte normalan?
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 20:02 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
dzamijas je napisao/la: teranova je napisao/la: Nikada nećete imati državu, niste vi za to.
Kako nazvati nepriznavanje legalne vlasti jedne suverene države na nekom području uz upotrebu sile? Okupacija. Da napomene, taj teritorij trenutno nije pod okupacijom, jer je ta nekadašnja okupacija legalizirana mirovnim sporazumom. Ali do trenutka potpisivanja Daytona, svaki pedalj BiH koji se nalazio pod kontrolom pobunjenih bosanskih Srba je bio OKUPIRAN. Pobuna ili ustanak protiv okupatora ti je to đamijašu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zoran Milanović ne priznaje presudu suda u Haagu o seoskom "genocidu" Postano: 03 pro 2021, 20:02 |
|
|
Sad bi muslimani htjeli trolanjem po temi ukinuti Milanovićeve riječi. Napraviti da nestanu kao da nikad nisu postojale. Ali ne ide.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|