|
|
Stranica: 1/8.
|
[ 177 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
POL_GASOL
|
Naslov: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:26 |
|
|
Citat: POSLAN ZAHTJEV
Hoće li Dodik opet dopustiti da izgore ogromne površine u Hercegovini?
Milorad Dodik kao član Predsjedništva BiH prošle godine je u nekoliko navrata odbio dati saglasnost za angažman helikopterske jedinice Oružanih snaga BiH u svrhu gašenja velikih požara na području Hercegovine.
Zbog njegove nesavjesti i inata izgorjele su ogromne površine šume, zemljišta, a pričinjena je i velika materijalna šteta stanovnicima južnih dijelova Bosne i Hercegovine, od Prozor-Rame, preko Konjica i Jablanice, Mostara pa sve do Neuma.
Danas gori na području Konjica, tačnije kod Boračkog jezera, gdje jak vjetar širi vatrenu liniju. Kuće za sada nisu ugrožene, no nadležni u Konjicu tvrde da bi se to uskoro moglo promijeniti jer nisu u mogućnosti efikasno gasiti vatru zbog nepristupačnog i miniranog terena.
Lokalne vlasti u Konjicu su poslale zahtjev za angažman Oružanih snaga BiH tačnije helikoptera čija dužnost je pomoći pri gašenju požara iz zraka. No, da bi se to dogodilo potrebno je da OSBiH proslijede zahtjev Predsjedništvu BiH, koje zatim zakazuje vanrednu telefonsku sjednicu na kojoj bi sva tri člana dala "zeleno svjetlo" Oružanim snagama BiH da mogu krenuti u akciju.
Požar kod Boračkog jezera se širi već nekoliko sati, a Konjičani se na terenu bore i odlučni su to činiti do posljednjeg momenta. Kako su nam rekli, zahtjev za helikoptere su poslali, ali zbog ranijeg iskustva - ne polažu velike nade.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hoce-li ... /220715132I myguri sebe sami to pitaju, pa da vidimo kakva su vasa razmisljanja na ovu temu.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:29 |
|
|
Ne znam kako ih nije stid, Svake godine ista prica, Njihove patriote pokradu pare i onda Mole hrvatsku da posalje kanader Ili Dodika da im odobri helikopter, Popljuju te pa bi onda da im pomognes
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:34 |
|
|
Valjda bi trebalo pomoći, neće valjda opet biti nezahvalni.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:37 |
|
|
Misli Dodik na njih, da se ne srmznu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:37 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Valjda bi trebalo pomoći, neće valjda opet biti nezahvalni. Ako su 17 puta bili nezahvalni, nema razloga da to budu 18-ti put.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:48 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Valjda bi trebalo pomoći, neće valjda opet biti nezahvalni. Ako su 17 puta bili nezahvalni, nema razloga da to budu 18-ti put. Kad te pljune u jedan obraz ti mu okreni drugi, i tako naizmjenice
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:52 |
|
|
Jel moguće da i dalje pričaju o helikopterima, nek kupe jebeni helikopter koji im je *** više.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 19:53 |
|
|
sev je napisao/la: Jel moguće da i dalje pričaju o helikopterima, nek kupe jebeni helikopter koji im je *** više. Pa osnovali su komisiju, sačekaj malo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 20:48 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: sev je napisao/la: Jel moguće da i dalje pričaju o helikopterima, nek kupe jebeni helikopter koji im je *** više. Pa osnovali su komisiju, sačekaj malo. Dok ne izgori Bosna ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 21:11 |
|
|
Ne vidim nikakav razlog za zabrinutost. Srbe će gasiti Srbi, Hrvati Hrvate, a muslimane kiša. I svi zadovoljni.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Benzodiazepine
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 15 srp 2022, 21:24 |
|
|
Dodik se ponovo latio mikrofona:
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 16 srp 2022, 13:42 |
|
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 16 srp 2022, 16:11 |
|
|
A zasto federalna civilna zastita nema helikopter ili onaj helikopter kanader, a ima desetine afera sa aferom svih afera, Respiratori, u koju je umijesan i Solak Fahrudin, tadasnji direktor civilne zastite.
Imaju li muje odgovor na pitanje, osim hukrajinskog tipa nebuloze "sve je namjesteno i lazirano, hnista nhasi nisu ukrali"
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 16 srp 2022, 16:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 16 srp 2022, 20:10 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ovo je dova protiv suše, nemamo još uvijek protiv požara
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 17 srp 2022, 20:50 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Trebao bi, s obzirom na to da gore prije svega većinski hrvatska područja, čitluk, duvno itd...
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 17 srp 2022, 21:10 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Trebao bi, s obzirom na to da gore prije svega većinski hrvatska područja, čitluk, duvno itd... Šta Dodik još nije odobrio ? Kako bi odobrio OS BiH napad na Republiku Srpsku ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:44 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Trebao bi, s obzirom na to da gore prije svega većinski hrvatska područja, čitluk, duvno itd... Šta Dodik još nije odobrio ? Kako bi odobrio OS BiH napad na Republiku Srpsku ? Kakve veze ovo ima sa Amiđinim postom? Bitno da se uzimaju politički poeni, eto baja nije odobrio helikopter, vau. Ako gori hercegovački krš, valjda bi trebao da odobri, jel ima te kakve solidarnosti između Srba i Hrvata osim na papiru?
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:47 |
|
|
A jel vi u Federaciji imate neki fetiš na to da gledate dal će Dodik da odobrava helikoptere, pa vas to sputava da kupite sami i ne zavisite od Dodika? Svake godine ista priča.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:52 |
|
|
Ja sam sve bliži teoriji da je Muslimane proklelo i da im nema spasa. Šta god da urade ili im se desi, rezultat je isti. Sad da se spusti alah sa nebesa i ispuni im sve želje, za mjesec dana bi bili u istom ako ne i gorem sranju. Elem, eto dobili su helikoptere. I? Ništa. Izgoriše opet. Ne znaju gasiti, OSBIH nema za čarapa a kamoli za goriva, hoće da hin neko popravi neki drugi helikopteri jer ovi donirani iz Vijetnama kurcu ne valjaju i tako to.... Samo čekam vijest da se Mujo Hadživrtaljotašić izvrno u jezero se helikopterom ili kako traže pomoć od Srba u gašenju požara. Da hin ne znam kakvi su mislijo bi da namjerno zasmijavaju regiju. Citat: Pogledajte fotografije požara u Hercegovini: Borba sa vatrenom stihijom traje danimahttps://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/75 ... aje-danima Citat: Zlatko Miletić za "Avaz": Možete li popraviti helikopter "Long Ranger Bell", izgorjesmo!https://avaz.ba/vijesti/bih/758625/zlat ... izgorjesmo U Hrvatskoj bila buktinja kaku u životu nisam vidio, vatra do oblaka, ugasili ljudi za par sati. Muslinima gori trava i šiblje, vatra od po metra, nema naznaka da će je ugasiti do kiše.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:53 |
|
|
sev je napisao/la: A jel vi u Federaciji imate neki fetiš na to da gledate dal će Dodik da odobrava helikoptere, pa vas to sputava da kupite sami i ne zavisite od Dodika? Svake godine ista priča. Halo, ne odobrava samo Dodik nego predsjedništvo. Dodik kao član predsjedništva. Ne znam šta ti nije jasno?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ja sam sve bliži teoriji da je Muslimane proklelo i da im nema spasa. Šta god da urade ili im se desi, rezultat je isti. Sad da se spusti alah sa nebesa i ispuni im sve želje, za mjesec dana bi bili u istom ako ne i gorem sranju. Elem, eto dobili su helikoptere. I? Ništa. Izgoriše opet. Ne znaju gasiti, OSBIH nema za čarapa a kamoli za goriva, hoće da hin neko popravi neki drugi helikopteri jer ovi donirani iz Vijetnama kurcu ne valjaju i tako to.... Samo čekam vijest da se Mujo Hadživrtaljotašić izvrno u jezero se helikopterom ili kako traže pomoć od Srba u gašenju požara. Da hin ne znam kakvi su mislijo bi da namjerno zasmijavaju regiju. Citat: Pogledajte fotografije požara u Hercegovini: Borba sa vatrenom stihijom traje danimahttps://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/75 ... aje-danima Citat: Zlatko Miletić za "Avaz": Možete li popraviti helikopter "Long Ranger Bell", izgorjesmo!https://avaz.ba/vijesti/bih/758625/zlat ... izgorjesmo Rudonja, Čapljina i Čitluk su ti Bošnjaci?
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:55 |
|
|
Mariooo je napisao/la: sev je napisao/la: A jel vi u Federaciji imate neki fetiš na to da gledate dal će Dodik da odobrava helikoptere, pa vas to sputava da kupite sami i ne zavisite od Dodika? Svake godine ista priča. Halo, ne odobrava samo Dodik nego predsjedništvo. Dodik kao član predsjedništva. Ne znam šta ti nije jasno? Nejasno je da ako znate da će Dodik da blokira rađe gledate kako to radi i dramite o tome u vestima dok vam gori zemlja, umesto da kao entitet kupite jebeni helikopter i prestanete da kmečite.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:56 |
|
|
Pa jel potpisao Dodik, ako leti helikopter znaci da jeste ili sta sad nisam procitao tu vijest.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Hoće li Dodik dozvoliti muslimanima helikopter za gasenje požara? Postano: 18 srp 2022, 08:57 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ja sam sve bliži teoriji da je Muslimane proklelo i da im nema spasa. Šta god da urade ili im se desi, rezultat je isti. Sad da se spusti alah sa nebesa i ispuni im sve želje, za mjesec dana bi bili u istom ako ne i gorem sranju. Elem, eto dobili su helikoptere. I? Ništa. Izgoriše opet. Ne znaju gasiti, OSBIH nema za čarapa a kamoli za goriva, hoće da hin neko popravi neki drugi helikopteri jer ovi donirani iz Vijetnama kurcu ne valjaju i tako to.... Samo čekam vijest da se Mujo Hadživrtaljotašić izvrno u jezero se helikopterom ili kako traže pomoć od Srba u gašenju požara. Da hin ne znam kakvi su mislijo bi da namjerno zasmijavaju regiju.
Rudonja, Čapljina i Čitluk su ti Bošnjaci? Ne znam jarane ni šta gori ni šta gasite. Ako gore Hrvati a vi ste im nada, bolje nek se odmah sklone dok sve ne izgori. Koji *** tzražite hgelikoptere kad ne znate gasiti? Mogli smo im mi davno to ugasiti ili nek zovnu 2 kanadera iz Hrvatske da im to ugase za sat vremena. Što se petljate u izvanvjerska pitanja? Klanjaj namaz za kišu ni za šta vas drugo bog nije dao.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|