|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 53 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 12:24 |
|
|
|
Još jedan seoski genocid, nakon Ujgura, Rohindža, i streljanog muygurskog podrinjskog korpusa.
Nastavlja se devalvacija termina genocid, uskoro će teoretski moći postojati genocid sa samo 1 mrtvim. A i taj možda bude prebačen kao Suljagićev babo.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 12:45 |
|
|
|
Kao prvo riječ genocid je devastirana na našim prostorima pa je sada nama to još apsurdnije kada je čujemo a kao drugo treba dobro provjeriti dali je ova vijest istinita. Meni se čini nenormalno da se namjerno ostavi mtrve ljude po cesti nakon povlačenja. Nije ovo bilo povlačenje uslijed nadiranja ukrajinske vojske već plansko povlačenje, ovo nema nikakvog smisla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 12:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90151 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
i_jopet je napisao/la: Meni se čini nenormalno da se namjerno ostavi mtrve ljude po cesti nakon povlačenja. Nije ovo bilo povlačenje uslijed nadiranja ukrajinske vojske već plansko povlačenje, ovo nema nikakvog smisla. Ni meni to nema smisla. Rekao bih, Rusi pobili, Ukrajinci "izložili" mrtve po cesti. Osobe koje nisu lojalne obično se likvidiraju u objektima, a ne na ulici.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 12:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Meni se čini nenormalno da se namjerno ostavi mtrve ljude po cesti nakon povlačenja. Nije ovo bilo povlačenje uslijed nadiranja ukrajinske vojske već plansko povlačenje, ovo nema nikakvog smisla. Ni meni to nema smisla. Rekao bih, Rusi pobili, Ukrajinci "izložili" mrtve po cesti. Osobe koje nisu lojalne obično se likvidiraju u objektima, a ne na ulici. Pa da, rekao bih elementi zločina postoje ali ovo je prešlo u teatralnost. Valjda je to i cilj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 13:01 |
|
|
|
A otkud znate da ovo nisu pobijeni etnicki Rusi? Jel im to na lesu pise sta su?
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
| Vrh |
|
 |
|
jednoumlje
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 13:04 |
|
|
|
Svi mi znamo da su Srbi u zadnjem ratu pobili najvise civila, dakle to ne sporim, ali cinjenice je da su npr. lesevi pobijenih Srba u koloni kojoj je napravljena zasjeda nakon "operacije krug" iz augusta 92. godine kada su Gorazdani oslobodili cijelu opstinu i vece dijelove susjednih opstina Visegrad, Cajnice, Foca, Rudo i Rogatica, i koja je bjezala u pravcu Rogatice, prikazivani u filmu "Nicija Zemlja", sto je automatski impliciralo da se radi o zrtvama Srba, a ne srpskim zrtvama. I mislim cak i na vijestima neke zapadne medijske kuce, CNN, BBC, itd..
Ovo samo kao 1 od mnogih primjera.
Kao da Ukrajinci ovde nisu mogli naslagati mrtvih Rusa..pa cak i vojnika, obuci ih u civilnu odjecu. JA ovima vamo jednostavno slabo sta vjerujem, pogotovo kad vidim sta se sad od toga pravi..genocid..hmm..mislim..ne mislim.
_________________ Der Staat bin ich!
za vise savjeta zapratiteme
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 13:06 |
|
|
A što ne bi neki Haški sud opet osnovali? Za Ruse. Pa da im sudi neki pristrasni Linberalni nacist ko što je sudio Srbima? https://avaz.ba/vijesti/bih/731860/bram ... ego-ranijeKurčina. Lako je oštriti kurac nad jadnim Srbima. Ajte Ruse zajebavajte ako smijete. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 13:09 |
|
|
jednoumlje je napisao/la: Svi mi znamo da su Srbi u zadnjem ratu pobili najvise civila, dakle to ne sporim, ali cinjenice je da su npr. lesevi pobijenih Srba u koloni kojoj je napravljena zasjeda nakon "operacije krug" iz augusta 92. godine kada su Gorazdani oslobodili cijelu opstinu i vece dijelove susjednih opstina Visegrad, Cajnice, Foca, Rudo i Rogatica, i koja je bjezala u pravcu Rogatice, prikazivani u filmu "Nicija Zemlja", sto je automatski impliciralo da se radi o zrtvama Srba, a ne srpskim zrtvama. I mislim cak i na vijestima neke zapadne medijske kuce, CNN, BBC, itd..
Ovo samo kao 1 od mnogih primjera.
Kao da Ukrajinci ovde nisu mogli naslagati mrtvih Rusa..pa cak i vojnika, obuci ih u civilnu odjecu. JA ovima vamo jednostavno slabo sta vjerujem, pogotovo kad vidim sta se sad od toga pravi..genocid..hmm..mislim..ne mislim. A šta misliš o Makralama? Jel moguće da JNA granatica raznese u paramparčad 100 ljudi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 13:39 |
|
|
|
Za kamere podmetali "leseve" koji se mrdaju, usli 1. travnja u Bucu nigdje leseva gradonacelnik se uslikao kaze sve ok, dva dana kasnije dolaze reporteri i odjednom lesevi po ulicama, sad imaju i masovnu grobnicu, a kad Rusi kazu ok formirajmo neovisnu komisiju da ispita slucaj, Englezi kazu nema sanse.
Samo glupi ljudi nasjedaju na ovakve konstrukcije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 14:18 |
|
|
Nije fino ismijavati se mrtvim ljudima, ma kako da su poginuli. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 14:29 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47258 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Šta je s ovim tvrdnjama Rusa da je dio ubijenih imao bijele vrpce oko ramena. Rusi tvrde da su ih ukrajinske jedinice zamjenile za Ruse.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 16:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Primiti sa jakom skepsom jer dolazi od jedne od zaraćenih strana. Strana koja ima interes napaliti EU i USA za više oružja, sankcija i moguće kopnene snage. Inače ako ste gledali videa. Ulazak ukrajinskih specijalaca u taj gradić sva videa u HQ rezoluciji. Navodne žrtve i snimak likvidacija neko sranje kao da je rađeno sa NOKIA telefonom prije 20 godina.Čak i da namjerno hoćeš onako uništiti rezoluciju na postavkama telefona teško je to uraditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 17:17 |
|
|
Ovo je scenario, koji je već uveliko viđen i kod nas na ovim prostorima između ostalog. Citat: Zapad zatvara oči i uši pred argumentima Rusije: U Buči se dogodila izrežirana i strašna montaža  U ukrajinskom gradu Buči dogodila se dobro izrežirana i strašna montaža, a Kremlj odbacuje bilo kakve optužbe protiv ruskih vojnika, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „I dalje insistiramo na tome da bilo kakve optužbe protiv ruske strane, protiv ruskih vojnika ne samo da su neosnovane, nego je to dobro izrežirana predstava, ništa drugo. Tragična predstava“, prokomentarisao je Peskov. On je istakao da „ceo tok događaja, ogroman broj podataka, činjenica i drugi parametri jasno ukazuju na to da je reč o falsifikatu, a cilj je da ocrne rusku vojsku“. „To se neće desiti“, poručio je portparol Kremlja. On je podsetio da je ranije stav ruske strane o situaciji u Buči „prilično sistematično izložio“ stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, kao i Ministarstvo odbrane Rusije. „Izneti su podaci, ali postoji osećaj da je kolektivni Zapad jednostavno potpuno zatvara oči i uši i ne želi ništa da čuje. To je, nažalost, stvarnost, ali uprkos tome nameravamo da aktivno iznosimo naše argumente“, ocenio je Peskov. Po njegovim rečima, na tome rade ruske diplomate u UN, iako ih, kako kaže, sabotiraju i blokiraju ruske inicijative. „Uprkos svemu tome, nećemo sedeti skrštenih ruku“, poručio je portparol. On je pozvao članove Saveta bezbednosti, lidere zapadnih zemalja da „razmisle glavom i pokušaju da uporede činjenice kako bi shvatili o kakvoj se strašnoj montaži radi“. Ukrajinska provokacija u Buči Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega. Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije. Ruska vojska je ovaj grad napustila 30. marta, a sutradan je gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk potvrdio da u gradu nema nijednog ruskog vojnika, ali nije prijavio nikakve žrtve među civilima, a prvi „dokazi o zločinima“ pojavili su se tek četvrtog dana boravka Oružanih snaga Ukrajine u gradu. Poljska je predložila formiranje međunarodne komisije za istraživanje događaja u ukrajinskom gradu Buča, koje je Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo provokacijom. Izvor: https://rs-lat.sputniknews.com/20220405/zapad-zatvara-oci-i-usi-pred-argumentima-rusije-u-buci-se-dogodila-izrezirana-i-strasna-montaza-1136174226.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 17:39 |
|
|
|
Nas se tjera da ublažimo retoriku jer se dižu tenzije i nije dobro za suživot i neka tako treba.
Ali ovo što gledamo po medijima, izjave koje je malo reći da su ratnohuškačke, to sve može dovesti da se ulici počne hajka i krvoproliće prema onima koji ne daj bože spomenu Rusiju. Ne, nije ovo što govorim preuveličavanje to je realna mogućnost zato je potrebno realno i pošteno izvještavanje kako bi se ovi ratni pokliči imali malo manji utjecaj na ljude.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 17:49 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22090 Lokacija: među zvijezdama
|
i_jopet je napisao/la: Nas se tjera da ublažimo retoriku jer se dižu tenzije i nije dobro za suživot i neka tako treba.
Ali ovo što gledamo po medijima, izjave koje je malo reći da su ratnohuškačke, to sve može dovesti da se ulici počne hajka i krvoproliće prema onima koji ne daj bože spomenu Rusiju. Ne, nije ovo što govorim preuveličavanje to je realna mogućnost zato je potrebno realno i pošteno izvještavanje kako bi se ovi ratni pokliči imali malo manji utjecaj na ljude. Ja se zbilja ponekad pitam kome može odgovarati revizija prošlosti na EX YU prostorima. I uvjek dolazim do istog odgovora. Srbima. Zato mi je totalno nejasno čime bi se ti i ostali prisutni ovdje bavio? Smirivanjem tenzija prema Rusima? Zašto? Revidiranjem zločina i kalkuliranjem pojmom genocid? Zašto? Rusi, kao i Srbi devedesetih zaslužili su izopćenje i mjere, koje je svijet preduzeo, i preduzimaće u budućnosti. Ukrajinci su žrtve ruske agresije, kao što je HR, BiH i Kosovo bilo žrtve srpske agresije. Je li ok do te tačke? Ako jeste zašto bi ti preispitivao dešavanja u Buči? Da sutra srpska strana dodje i krene sa revidiranjem Vukovara, Srebrenice?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 17:54 |
|
|
Šta se ima revidirati oko Vukovara? Ima li nekih laži vezanih za Vukovar? Što se plašiš za Srebrenicu? Jel nešto krijete? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 17:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja se zbilja ponekad pitam kome može odgovarati revizija prošlosti na EX YU prostorima. I uvjek dolazim do istog odgovora. Srbima.
Zato mi je totalno nejasno čime bi se ti i ostali prisutni ovdje bavio? Smirivanjem tenzija prema Rusima? Zašto? Revidiranjem zločina i kalkuliranjem pojmom genocid? Zašto? Rusi, kao i Srbi devedesetih zaslužili su izopćenje i mjere, koje je svijet preduzeo, i preduzimaće u budućnosti. Ukrajinci su žrtve ruske agresije, kao što je HR, BiH i Kosovo bilo žrtve srpske agresije. Je li ok do te tačke? Ako jeste zašto bi ti preispitivao dešavanja u Buči? Da sutra srpska strana dodje i krene sa revidiranjem Vukovara, Srebrenice? Teško je reći što je istina u Buči jer imamo izvještaj samo jedne strane, zato sam napomenuo da je potrebno realno nepristrano izvještavanje. Ja inače sam protiv ovog bratoubilačkog rata, ne držim stranu nikome a huškanjem se neće rat završiti brzo. Naravno to što govorim je utopija jer se u ratu na žalost ne biraju sredstva. Ali netko mora pokušati smiriti stvar, drugačije ne valja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:02 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Šta se ima revidirati oko Vukovara? Ima li nekih laži vezanih za Vukovar? Što se plašiš za Srebrenicu? Jel nešto krijete?  Četo ti si glup čovjek. Stranački uhljeb. Nikad ništa nisi pročitao a da nije stranački pamflet. Revidirati se može i Holokaust ako si dovoljno zlonamjeran. I nije da nije bilo pokušaja. Recimo pred kraj rata, provedene egzekucije od strane čuvara i malobrojnih nacističkih vojnika dovodile su u “sumnju” smrt hiljade i hiljade Židova. Zlonamjernici poput tebe retarda, tvrdili su da nema govora da je stotinjak vojnika i tridesetak stražara ubio na raznorazne načine na desetine hiljada Židova. A jeste. Ubio je. I da stražari i vojnici zaista su bili malobrojni. No progonjeni Zidovi toliko su bili demoralisani i izloženi patnjama godinama, da su iako višestruko brojniji završavali u gasnim komorama i masovnim grobnicama. To tvoj oštećeni i bolesni mozak vjerovatno ne može pojmiti. Ali tako je bilo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:04 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Šta se ima revidirati oko Vukovara? Ima li nekih laži vezanih za Vukovar? Što se plašiš za Srebrenicu? Jel nešto krijete?  Četo ti si glup čovjek. Stranački uhljeb. Nikad ništa nisi pročitao a da nije stranački pamflet. Revidirati se može i Holokaust ako si dovoljno zlonamjeran. I nije da nije bilo pokušaja. Recimo pred kraj rata, provedene egzekucije od strane čuvara i malobrojnih nacističkih vojnika dovodile su u “sumnju” smrt hiljade i hiljade Židova. Zlonamjernici poput tebe retarda, tvrdili su da nema govora da je stotinjak vojnika i tridesetak stražara ubio na raznorazne načine na desetine hiljada Židova. A jeste. Ubio je. I da stražari i vojnici zaista su bili malobrojni. No progonjeni Zidovi toliko su bili demoralisani i izloženi patnjama godinama, da su iako višestruko brojniji završavali u gadnim komorama i masovnim grobnicama. To tvoj oštećeni i bolesni mozak vjerovatno ne može pojmiti. Ali tako je bilo. Jel to ovo? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:06 |
|
|
i_jopet je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja se zbilja ponekad pitam kome može odgovarati revizija prošlosti na EX YU prostorima. I uvjek dolazim do istog odgovora. Srbima.
Zato mi je totalno nejasno čime bi se ti i ostali prisutni ovdje bavio? Smirivanjem tenzija prema Rusima? Zašto? Revidiranjem zločina i kalkuliranjem pojmom genocid? Zašto? Rusi, kao i Srbi devedesetih zaslužili su izopćenje i mjere, koje je svijet preduzeo, i preduzimaće u budućnosti. Ukrajinci su žrtve ruske agresije, kao što je HR, BiH i Kosovo bilo žrtve srpske agresije. Je li ok do te tačke? Ako jeste zašto bi ti preispitivao dešavanja u Buči? Da sutra srpska strana dodje i krene sa revidiranjem Vukovara, Srebrenice? Teško je reći što je istina u Buči jer imamo izvještaj samo jedne strane, zato sam napomenuo da je potrebno realno nepristrano izvještavanje. Ja inače sam protiv ovog bratoubilačkog rata, ne držim stranu nikome a huškanjem se neće rat završiti brzo. Naravno to što govorim je utopija jer se u ratu na žalost ne biraju sredstva. Ali netko mora pokušati smiriti stvar, drugačije ne valja. Totalno je zlonamjerno i moralno i ljudski neprihvatljivo, (obzirom na cijelu situaciju u Ukrajini), onako besposleno propitivati i iznositi lude sumnje. Rekoh već. Zlonamjerni ljudi su propitivali i stradanje Židova.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:09 |
|
|
|
Samo vi nemojte o fake news. Napravili ste legende o zapadnoj Krajini a HV vas od genocida spasio. To učite djecu u školama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:16 |
|
|
|
nema tu revizije samo mora proći vrijeme da se prosije i razluči propaganda obje strane od činjenica,...
Ni Ovčara, Srebrenica, Bugojno, Tomašica,... i ostali masakr-bager-projekti nisu utvrđeni niti pronađeni odmah, već neki čak godinama iza rata, neki ni sada, a mnogi možda nikada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:25 |
|
|
|
Sam termin genocid je potpuno izgubio vrednost, sad kad neko ima malo jači proliv posle noći konzumiranja velike količine hrane i alkohola već može da kaže da se desio "genocid na WC šolji".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:27 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: nema tu revizije samo mora proći vrijeme da se prosije i razluči propaganda obje strane od činjenica,...
Ni Ovčara, Srebrenica, Bugojno, Tomašica,... i ostali masakr-bager-projekti nisu utvrđeni niti pronađeni odmah, već neki čak godinama iza rata, neki ni sada, a mnogi možda nikada. Što god Ukrajinci koristili, u kakvom su položaju, ne bi im se trebalo ni s moralnog stanovištva uzeti za zlo. Sve što preduzmu, ja vidim kao sredstvo odbrane. Nisu oni krenuli napadati Rusiju i ratovati, nego je Rusija kao i Srbija devedesetih izvršila agresiju na medjunarodno priznatu državu/e. Nemaju embarga na uvoz oružja i s te strane su u boljoj poziciji od nas, ali rusku vojnu nadmoć ipak ne mozes staviti u istu ravan sa srpskom. To što kažeš za masovne grobnice tačno je u potpunosti. A ova stradanja civila u Buči, logično je da koriste medijski, kako bi svijet senzibilirali. I to opravdano. “scenski” ili ne, opravdano je opet.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Genocid u Buči Postano: 05 tra 2022, 18:29 |
|
|
|
Što ima "opravdano" u želji da se izazove treći svjetski rat ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|