Graničar Jozo je napisao/la:
Prema Hrvatskoj enciklopediji stabilnost je svojstvo nekoga fizikalnog sustava da održava ili uspostavlja ravnotežno stanje nakon prestanka djelovanja uzroka koji je ravnotežu poremetio.
Pojam stabilnosti se koristiti u ekonomiji, meteorologiji, politici itd.
Mene zanima stabilnost u politici i što ona konkretno predstavlja. Naime, prema istraživanjima, politička stabilnost doprinosi ekonomskom razvoju, pojednostavljeno rečeno. S jedne strane različito se definira politička stabilnost, a i ekonomski razvoj ima različitih definicija i posljedično varijabli koje se koriste u istraživanjima.
Za političku stabilnost neki koriste broj promjena u kabinetu, neki to definiraju kao kontinuitet određenog političkog sustava, neki to definiraju kao izostanak nasilja, terorizma, postojanje legitimnog ustavnog uređenja...
..ne postoji politička stabilnost na lokalnoj politici bilo u pitanju lokalna uprava il hr u globalnom svijetu..
Međutim, sve istraživanja koja sam pročitao su nekako previsoko u administrativnoj hijerarhiji. Mene zanima politička stabilnost na lokalnoj razini. Dakle, pitanje je kako definirati, pa potom izmjeriti političku stabilnost na lokalnoj razini?