HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 sij 2025, 20:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Transkript sa Wikileaksa: ‘Kako se Njonjo Jandroković ”borio” za prava Hrvata u BiH”
PostPostano: 22 stu 2023, 22:52 

https://crodex.net/transkript-sa-wikile ... ata-u-bih/

Prvi dio dokumenta, zaključak govori, između ostalog, da je Jandroković “naglasio potporu Hrvatske jačanju Bosne kao zemlje i opisao potporu trećem entitetu među nekim bosanskim Hrvatima kao “glupu” i “za nas neprihvatljivu”.

Hadezenjare, nista novo

Vrh

Naslov: Re: Transkript sa Wikileaksa: ‘Kako se Njonjo Jandroković ”borio” za prava Hrvata u BiH”
PostPostano: 22 stu 2023, 22:57 

Čovjek je vrhunski takijaš, prevario Amere.

Naši i dalje takijaju sto na sat, samo je bitno osnažiti pozicije, svaki dan bar za malo i bar za jedan mm.

Vrh

Naslov: Re: Transkript sa Wikileaksa: ‘Kako se Njonjo Jandroković ”borio” za prava Hrvata u BiH”
PostPostano: 22 stu 2023, 23:03 

=))

Mislim da Jandroković nije zaslužio da ga se zove Njonjom. Išao je po zadatku takijati Amere da dobijemo političku podršku. Tad je Hrvatska bila izložena svakakvim ucjenama i pritiscima kojih danas više nema.

Jandroković je od tada pokazao da je to bila prazna priča koju je trebalo reći Amerikancima jer su ju htjeli čuti.

Hrvatska je od ulaska u EU u potpunosti promijenila ponašanje glede Hrvata u BiH što ti govori da smo se pretvarali i govorili im što žele čuti da nas puste unutra.

Tako da ovo s "Njonjom" u 2023. zaista nema nekog prevelikog smisla. Netko je to trebao odraditi, odradio je on.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 23:16 

Reconquista je napisao/la:
=))

Mislim da Jandroković nije zaslužio da ga se zove Njonjom. Išao je po zadatku takijati Amere da dobijemo političku podršku. Tad je Hrvatska bila izložena svakakvim ucjenama i pritiscima kojih danas više nema.

Jandroković je od tada pokazao da je to bila prazna priča koju je trebalo reći Amerikancima jer su ju htjeli čuti.

Hrvatska je od ulaska u EU u potpunosti promijenila ponašanje glede Hrvata u BiH što ti govori da smo se pretvarali i govorili im što žele čuti da nas puste unutra.

Tako da ovo s "Njonjom" u 2023. zaista nema nekog prevelikog smisla. Netko je to trebao odraditi, odradio je on.

Složio bih se ovo u 2023. nema smisla. Odnosno ima smisla za bukvalce koji na svijet gledaju jednodimenzionalno.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 23:29 

Drugim riječima, Njonjo je biznisman j patriota!!!

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 00:16 

Pa mi ne želimo Treći.

BiH je podijeljena na dva dijela, 51% je ono što je obećano Tuđmanu.
Nudili smo Treći muslimanima, bili velikodušni, ali su se oni predali pred neizbježnošću Federalne Hercegbosne.
Inače bi umrli od gladi kako su krenuli, to im je druga i konačna kapitulacija.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 01:05 

Ček, želite reći da je Njonjo nasamario Amere i bio mudar dugoročno. O Bože. Uskoro očekujemo izdavanje knjige "Diplomatska Oluja 2. Kako sam sve zeznio i nitko me nije shvatio" Mate Granić recenzent.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 01:31 

maradot je napisao/la:
Ček, želite reći da je Njonjo nasamario Amere i bio mudar dugoročno. O Bože. Uskoro očekujemo izdavanje knjige "Diplomatska Oluja 2. Kako sam sve zeznio i nitko me nije shvatio" Mate Granić recenzent.

Ne.
Njonjo je ljigavi beskičmenjak koji ne misli na išta drugo osim na svoje dupe.

Poanta priče je da kao takav nije previše bitan, svaka država ima takve.
Ironija priče je da smo bolje prošli s takvim uguzima, nego da smo imali na čelu nekog džepnog Napoleona koji je imao najbolje namjere, ali s*ebao sve.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 05:35 

maradot je napisao/la:

:sega
https://www.vecernji.hr/vijesti/u-splitu-premijerno-prikazan-dokumentarni-film-diplomatska-oluja-snimljen-prema-knjizi-mate-granica-1725812

2.izdanje izašlo je ove godine, a pri 2 dana premijera filma

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 10:08 

Citat:
U dijelu depeše oko BiH, točka 5. (C) stoji kako je Jandroković je bio vrlo otvoren protivnik prijedloga bosanskih Hrvata za “treći entitet”. On je rekao da potpora vođe HDZ-a 1990. Ljubić takvoj ideji “glupa” i “neprihvatljiva za nas”. “Mora misliti na budućnost Hrvata i mora biti konstruktivniji. ”

Autor teme, kao i ostali pereci herceg Bosne, zajedno sa Ninom Raspudićemem, nam hoće reći suprotno od Jandrokovića, kako 2009. nije bilo glupo ustrajati na trećem entitetu i direktno se sukobljavati sa SADom koji nam je tada sve više zbog toga zavrtao gušu, kao i to da nije trebalo misliti na budućnost naroda u HB.
Pametno dabome, to su vam svi oni koji su se sjebali jer su HRavti HB iz totalnog političkog ponora i prijetnje nestanku izašli kao trajno cementirani politički narod i pobjednik političkih procesa od raspada Juge do danas.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 10:41 

Sokolić je napisao/la:
maradot je napisao/la:

:sega
https://www.vecernji.hr/vijesti/u-splitu-premijerno-prikazan-dokumentarni-film-diplomatska-oluja-snimljen-prema-knjizi-mate-granica-1725812

2.izdanje izašlo je ove godine, a pri 2 dana premijera filma

Granić je baš žešći ljigavac...

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 10:49 

=))

Dobro, a što je od tog svega on njih "prevario" i za nas ostvario?

Jel imamo taj treći entitet?

Kada srbi traže samostalnost mi moljakavo pitamo za nekakve ustupke kod Izbornog zakona, a što nisu ustupci, nego ispravljanje nepravde koja traje desetljećima.

Jedino što možemo reći da je moglo biti nam i gore da Schmidt nije nametnuo.

Iako je i ovo što je hrvatska diplomacija iz RH postigla više bilo zbog vlastite koristi nego striktno za nas. Da je u BiH krenuo nekakav nemir, to bi ugrozilo i turističku sezonu u RH pa se moralo reagirat, nekako.

Velike milijarde su u pitanju kada govorimo o turizmu, a i strani igrači imaju tu svoj interes.

Njemačka je odlična zemlja ali ovakve obale kao hrvatska oni nemaju, pa im treba ta poslušna vazal državica, eto to nam je možda ishodilo ovu milostinju u vidu nametanja, a ja bih prije rekao da je to bilo "odmetanje" od onoga što su nam, na štetu, nametali prethodnici Schmidta.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 11:52 

Znam da smo bili spominjali, ali mislim da nismo napravili listu svih onih koji su se sjebali kad su bh Hrvati izašli iz ponora i popeli se na tron Federacije.
Lista bi bila jako korisna, jer time vidimo kome je stalo do BH Hrvata, a ko trabunja zbog samopromocije ili ko jednostavno nije kapacitran za ozbiljne stvari.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 13:49 

4D diplomacija, borili smo se za Hrvate BiH tako sto smo se borili za jacanje Sarajeva a treci je glupost.

HDZnjare su blago

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 13:54 

HDZ se borio protiv BH Hrvata, a za Sarajevo, ali su na kraju BH Hrvati potopili Sarajevo jer je HDZ nesposoban.
Perec HB tintara.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 14:00 

potocnj je napisao/la:
=))

Dobro, a što je od tog svega on njih "prevario" i za nas ostvario?

Jel imamo taj treći entitet?

Kada srbi traže samostalnost mi moljakavo pitamo za nekakve ustupke kod Izbornog zakona, a što nisu ustupci, nego ispravljanje nepravde koja traje desetljećima.

Jedino što možemo reći da je moglo biti nam i gore da Schmidt nije nametnuo.

Iako je i ovo što je hrvatska diplomacija iz RH postigla više bilo zbog vlastite koristi nego striktno za nas. Da je u BiH krenuo nekakav nemir, to bi ugrozilo i turističku sezonu u RH pa se moralo reagirat, nekako.

Velike milijarde su u pitanju kada govorimo o turizmu, a i strani igrači imaju tu svoj interes.

Njemačka je odlična zemlja ali ovakve obale kao hrvatska oni nemaju, pa im treba ta poslušna vazal državica, eto to nam je možda ishodilo ovu milostinju u vidu nametanja, a ja bih prije rekao da je to bilo "odmetanje" od onoga što su nam, na štetu, nametali prethodnici Schmidta.

Smisao svega je da su Amerikanci i Zapadni Europljani htjeli čuti da Hrvatska neće biti zločesta nacionalistička zemlja već dobra europska koja se neće miješati u unutarnja pitanja BiH i stvaranje građanske države.

I barem desni dio Hrvatske se pretvarao i gutao g*vna od Zapada da nas puste u EU.

Od kad smo dio EU počeli smo se ponašati suvereno i gurati svoje interese u BiH što smo namjeravali od početka.

Treći entitet ne možeš ostvariti bez rata. Kao niti nezavisnost RS ili građansku državu. Pravila igre su većinom zadana i možeš promijeniti manjinu. I tu smo uspjeli.

U BiH ne mogu niti Turska ili Rusija nametnuti svoje što hoće, a ne da može Hrvatska do kraja. Jedino može Zapad na koji utječe Hrvatska i gura ono što je bitno za Hrvate u BiH, a u skladu sa zapadnim narativom.

Dobili ste to da brojniji muslimani više ne mogu preglasati. Ostaje problem Komšić. Ali ono najvažnije ste dobili.

To nije beznačajno.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 14:04 

Ma 4D diplomacija, Njonjo isposlovao 3 entitet kojem uskoro slavimo trecu godinu postojanja.

Bravo Njonjo majstore. Al si ih preveslao, jos im nije jasno sta ih je snaslo.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 14:09 

Evo vidite, pereci HB su od Jandromoviča očekivali da im stvori treći entitet.
Je li stvorio, nije. Dolje Njonjo. Šinfejn.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 14:30 

Smisao svega je da su Amerikanci i Zapadni Europljani htjeli čuti da Hrvatska neće biti zločesta nacionalistička zemlja već dobra europska koja se neće miješati u unutarnja pitanja BiH i stvaranje građanske države.

I barem desni dio Hrvatske se pretvarao i gutao g*vna od Zapada da nas puste u EU.

Od kad smo dio EU počeli smo se ponašati suvereno i gurati svoje interese u BiH što smo namjeravali od početka.

Treći entitet ne možeš ostvariti bez rata. Kao niti nezavisnost RS ili građansku državu. Pravila igre su većinom zadana i možeš promijeniti manjinu. I tu smo uspjeli.

U BiH ne mogu niti Turska ili Rusija nametnuti svoje što hoće, a ne da može Hrvatska do kraja. Jedino može Zapad na koji utječe Hrvatska i gura ono što je bitno za Hrvate u BiH, a u skladu sa zapadnim narativom.

Dobili ste to da brojniji muslimani više ne mogu preglasati. Ostaje problem Komšić. Ali ono najvažnije ste dobili.

To nije beznačajno.

Poznata mi je ta logika razmišljanja, ali nisam baš uvjeren da je rat uvjet bilo kakve promijene.
Bosanski hamasovci nisu kapacitirani za rat a nisu ni radikalno hrabri kao original Hamas.

Evo da je uvjet od EU treći entitet i to bi prošlo u državi.

Zašto su hrvati jedini koji moraju glumiti da su "glupi" ako hoće ono što druga dva naroda imaju?

Pa i ako je rat uvjet ikakvih promjena, ratovali su hrvati u Jugoslaviji sa puno manje šanse za uspjeh i nešto se izborili.

Naravno, ne zagovaram rat, ali potpuno eliminirati borbu za jednakost da bi bio nešto dobar nekome je veoma ulizivačka politika.

Nije ni čudo što je Jandroković bio idealan proponent toga.

Iako sam svjestan da je on bio poslan po zadatku da to priča, opet mi je drago da to nije pričao premijer recimo.

Otkačiti borbu za treći entitet znači približiti poziciju pregovora posve u bošnjačku stranu, a onda se pregovara o Federaciji, koliko je građanska, a koliko konstitutivnih naroda i sl. i to s tendencijom da gubiš poziciju kako vrijeme odmiče.

Srbi dobro uspijevaju, nitko tamo i ne postavlja pitanje legitimnosti fejk bošnjaka i hrvata koje postavi Dodik u vlasti jer je narativ na tome da ih se zadrži da ne idu u odcjepljenje.

Da je naš narativ u borbi za jednaka prava taj treći entitet, od 4 voljne Županije, onda se ne bi pričalo da li imamo pravo na predstavnike, nego koliko smo spremni prihvatiti legitimno predstavljanje da više ne guramo treći entitet.

Jandroković se tad pokakio na takve ideje. Ne zbog hrvata u BiH, nego zbog interesa Republike Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 14:40 

Ovo su dobre teme i tekstovi da se vidi kako bi mi u HB prošli da je umjesto Jandrokoviča i Čoviča bio bitan kakav perec HB, jadna majko.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 18:00 

Najveći problem u svemu ovome što domoljubna, suverenistička, nacionalna hrvatska desnica nije u stanju shvatiti bilo šta složenije. I što se vrijeđaju kad se to kaže.

Možemo se mi zalagati za treći entitet sad i u budućnosti.

Tada se moralo reći da to nikad nećemo raditi jer je to druga strana htjela čuti. Jandroković je odradio zadatak. Zbog toga ga se nepotrebno vrijeđa, a u tome su ustrajali i oni koji su znali istinu zbog nekih svojih probitaka.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 19:24 

Pođimo od činjenice da je Jandroković našima u HB govorio da smanje priču o trećem.
Sad iz toga svatko donosi svoje zaključke.
Jedan dio misli da je J bio koristan i da je time pomogao.
Drugi misle da je time pokazao svoje pravo, zlobno, dupeliško lice.
Treći postotak misli da je J mogao stvoriti treći enitite, ali ga je time pokopao.
Četvrti znaju, ali rade na samopromociji prosipajući demagogiju.
A dva posto su Pereci HB.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2023, 03:16 

Najveći problem u svemu ovome što domoljubna, suverenistička, nacionalna hrvatska desnica nije u stanju shvatiti bilo šta složenije. I što se vrijeđaju kad se to kaže.

Možemo se mi zalagati za treći entitet sad i u budućnosti.

Tada se moralo reći da to nikad nećemo raditi jer je to druga strana htjela čuti. Jandroković je odradio zadatak. Zbog toga ga se nepotrebno vrijeđa, a u tome su ustrajali i oni koji su znali istinu zbog nekih svojih probitaka.

Bliže se izbori i HDZovci se (očito po direktivi) razletjeli po portalima i forumima, sa ciljem da se sve temeljito zamagli. Pa se zato izmišlja, podvaljuje drugima svoj ....., spaja nespojivo i prodaje .... pod pitu.
Pa smo stigli i do Jandrokovića, ratnog "heroja i dragovoljca", te diplomatskog mahera koji je predriblao ni manje ni više nego Amerikance. Besmislica. Njegovu sramotu razotkrio je Wikileaks, a ovo sada je saniranje štete. Kao i onaj ljevičar Šimonović, kojeg podržava HDZ, a Wikileaks ga je razotkrio kao osobu koja radi protiv generala Gotovine, a na Haškom sudu traži da ga stave na mjesto gdje ga general neće vidjeti - valjda od sramote. Pa sad HDZovci i njega slavite kao diplomatskog genija, koji je učinio veliki poduhvat i postigao ....... Ma što ono?

I nije istina kako "desnica ne želi shvatiti bilo što složenije"? Evo pomozite mi da shvatim:
1. Zašto ste obnovili spomenik u Srbu i plaćate tamošnje proslave? Što to slavite?
2. Zašto se Plenković nije želio uključiti u DR, učlaniti u HDZ za života predsjednika Tuđmana (dapače izrugivao mu se), pa čak niti u mladež HDZ-a? Slično i za Jandrokovića?
3. Zašto ste posjekli šumu u Kamenskom, te platili taj Pupavčev performans oko uklonjenog spomenika “Spomenika pobjedi revolucije naroda Slavonije”?
4. Zašto su masne mirovine dobili Savo Štrbac i dr Stanimirović?
5. Zašto tjednik "Novosti" dobiva od države (HDZ) - 5.087.000,00 kuna godišnje (2022.)?
6. Zašto Plenković prije zadnjih izbora unaprijed najavljuje, kako nakon izbora SVAKAKO ide u koaliciju sa SDSS-om?
7. Zašto je HDZ u EU pučanima ujedinjen sa Vučićevom SNS i Izetbegovićevom SDA? Na koji se način tamo HDZ protivio učlanjenu navedenih? Ili kakva se "lukava diplomacija" krije iza toga?
8. Čime vas je opčinila gđa Dalić, koja je bila HDZ ministrica, demonstrativno napustila HDZ, zatim radila kao savjetnica predsjednika Josipovića, donirala stranku "Pametno", vratila se u HDZ i
vladu, Borg i čudesa - pa sad eto je u Podravci....? Tko će platiti štetu ako Vlada izgubi spor oko Agrokra?
7. Zašto ste izglasali "Zakon protiv diskriminacije" (napisale ga LGBT udruge), pokrenuli parade "Ponosa", financirate parade i Queer projekte, te dajete djecu na udomljavanje LGBT-u?
8. Zašto ste izglasali IK?
9. Zašto niste narodu dali onemogućene referendume (IK i izborni zakon), kada se pokazalo kako su to onemogućile kompromitirane osobe (Kušćević, Rimac)?
10. Zašto ste prodali braniteljske (INA) dionice Mađarima? Zašto ste uopće prodali INA-u?
11. Zašto financirate antihrvatsku kulturu (filmovi, knjige, spomenici....)? Isto i za antihrvatske udruge?
12. Zašto želite onemogućiti narodne referendume (tzv. "uvođenje reda"), po modelu bivšeg predsjednika Josipovića?
13. Zašto niste dozvolili referendume o sporazumu o arbitraži, ulasku u NATO i ukidanju kune?
14. Što ste to ispregovarali kada nam se stočarstvo od potpisivanja SSP-a srozalo za 90%?
15. Zašto ponovno imamo Hrvate političke zatvorenike?
16. Zašto ste prodali hrvatske zlatne rezerve? Prvo, zašto uopće, a drugo, zašto po rekordno niskoj cijeni?
17. Zašto ste praktično ukinuli vojni rok i upropastili pričuvu HV-a?
18. Zašto je HV poražen u Afganistanu, a sve to koštalo 2.400.000.000,00 kuna? Što smo tamo uopće išli? Slično pitanje i za Libiju, Siriju (20.000.000.000,00$), Mali, Libanon...?
19. Zašto Plenković šalje vijenac na "Sutjesku"?
20. Zašto je HDZ odlikovao (VII 2005.) Stjepana Mesića najvišim državnim odlikovanjem - Veleredom kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom?
21. Zašto se ovrhama uništavaju branitelj Hrastov ili profesor Mihajlović koji je izvjesio plakate generala Gotovine i Markača?
22. Zašto ste martićevcima dali stanarsko pravo, a SAO Krajišnicima priznali nepostojeći staž?

Evo, ovo za početak, pa šaljem još. Ali stvarno bi želio shvatiti ove moderne HDZ-ovce. Neka Vam i kolege pomognu.

Vrh

PostPostano: 24 stu 2023, 03:40 

zaba1111 je napisao/la:
HDZ se borio protiv BH Hrvata, a za Sarajevo, ali su na kraju BH Hrvati potopili Sarajevo jer je HDZ nesposoban.
Perec HB tintara.

Kvocijent inteligencije je, za dobar dio hercegbosanaca, nešto što se događa drugima. :kava

Vrh

PostPostano: 24 stu 2023, 09:59 

Ne može se sa rogatim bosti. Hrvati ne mogu uvjetovati Ameriku, da smo ustrajali samo bi dobili novi udarac poput Hercegovačke banke.

Najbolje što možemo je ono što i radimo, lobiranje, traženje zajedničkih interesa, trgovanje. Sve pokušati naravno ali sa Amerikom uvijek iznutra i na lijep način.

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: mrnjav, Patriota, storaB i 35 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: