|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 26 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 13:55 |
|
|
Izdvajam u zasebnu temu s obzirom da se često provlaći kroz mnoge druge teme i rasprave. Nakon ideje o uvođenju suglasnosti sustanara, poreza na kratkoročan najam izgleda da nam dolazi i otvorena zabrana turističkog najma u zgradama. Apartmandžije naravno na aparatima https://www.index.hr/vijesti/clanak/pob ... ostalo_d_0Citat: Prijedlog zabrane kratkoročnog turističkog najma u zgradama dio je inicijative "Stanari zajedno", a planira se provesti izmjenama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Cilj inicijative, kako navode njezini predstavnici, jest zaštita stanara u urbanim sredinama od buke, nesigurnosti i gubitka osjećaja doma zbog naglog rasta broja apartmana.
_________________ Ubi’st nostrum imperium?
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 13:58 |
|
|
Kakve to sad ima veze s priuštivim stanovanjem, te koji već imaju stan i smeta im buka od turista ne zanima problem nekog luzera koji nema stan. Pogotovo im ne bi odgovarao nekakav pad cijene njihovih nekretnina.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:13 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kakve to sad ima veze s priuštivim stanovanjem, te koji već imaju stan i smeta im buka od turista ne zanima problem nekog luzera koji nema stan. Pogotovo im ne bi odgovarao nekakav pad cijene njihovih nekretnina. Molim administratore da daju upozorenje. Ovo nije prvi put da Van Nostrand naziva "luzerima" mlade koji si ne mogu priuštit nekretninu, što je veliki problem u Hrvatskoj i velika smetnja demografskoj revilitalizaciji. I ne, ne govorim o sebi, ja imam stan.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:27 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kakve to sad ima veze s priuštivim stanovanjem, te koji već imaju stan i smeta im buka od turista ne zanima problem nekog luzera koji nema stan. Pogotovo im ne bi odgovarao nekakav pad cijene njihovih nekretnina. Pa ima veze ako stan u zgradi ne služi za stanare već za turiste , nevezano sad za pitanje najma tema je tu za problematiku priuštivog stanovanja.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:43 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kakve to sad ima veze s priuštivim stanovanjem, te koji već imaju stan i smeta im buka od turista ne zanima problem nekog luzera koji nema stan. Pogotovo im ne bi odgovarao nekakav pad cijene njihovih nekretnina. Pa ima veze ako stan u zgradi ne služi za stanare već za turiste , nevezano sad za pitanje najma tema je tu za problematiku priuštivog stanovanja. OK, sutra se zabrani rentanje tog stana turistima. Kako će to pomoći osobama s posebnim stambenim potrebama, u koje se očito ubrajate ti i Rika?
|
|
Vrh |
|
 |
Apparitions
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:45 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Pa ima veze ako stan u zgradi ne služi za stanare već za turiste , nevezano sad za pitanje najma tema je tu za problematiku priuštivog stanovanja. OK, sutra se zabrani rentanje tog stana turistima. Kako će to pomoći osobama s posebnim stambenim potrebama, u koje se očito ubrajate ti i Rika? 
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:47 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Pa ima veze ako stan u zgradi ne služi za stanare već za turiste , nevezano sad za pitanje najma tema je tu za problematiku priuštivog stanovanja. OK, sutra se zabrani rentanje tog stana turistima. Kako će to pomoći osobama s posebnim stambenim potrebama, u koje se očito ubrajate ti i Rika? Kolega s faksa mi se preslio u Split, znaš tko mu iznajmljuje stan? Norvežanin, kupio novogradnju prije koju godinu. To je tebi normalno? Ne znam kako bi popravio ovaj kupus kojeg mi imamo od problema al znam sigurno što ne pomaže a ne pomaže divlja apartmanizacija. Kako bi ti rješio problem, imam dojam da ti problem uopće ne vidiš?
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:49 |
|
|
Već je napisao njegovo rješenje neki dan. Da isele "luzeri" Mene napao da sam nesposoban jer živim u kvartu u koji naseljavaju Nepalce (a naseljavaju ih u sve kvartove) i da iselim
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:51 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Pa ima veze ako stan u zgradi ne služi za stanare već za turiste , nevezano sad za pitanje najma tema je tu za problematiku priuštivog stanovanja. OK, sutra se zabrani rentanje tog stana turistima. Kako će to pomoći osobama s posebnim stambenim potrebama, u koje se očito ubrajate ti i Rika? Onako kako se suvgdje u svijetu rjesava kod problema turizma i manjka stanova za ostale. Ako imas dva stana i oba iznajmljujes jedan moras iznajmiti dugorocno. Ako imas 5, 2 moras iznajmiti dugorocno itd.... Sve se da rjesiti tamo gdje je drzavi stalo do ljudi
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 14:51 |
|
|
Van Nostrand ti naseljava Nepalce, jebe se njemu za probleme Hrvata, a s druge strane i ti se vatreno boriš protiv socijalizma pa je donkle on i u pravu. Slobodno tržište. Nasljavajte Nepalce, trpajte ih po 20 u jedan stan koji im Van Nostrand plaća, nek stranci kupuju nekretnine i iznajmljuju drugim strancima turistima, a Hrvati nek sele. Zakon tržišta
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 15:03 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: OK, sutra se zabrani rentanje tog stana turistima. Kako će to pomoći osobama s posebnim stambenim potrebama, u koje se očito ubrajate ti i Rika? Kolega s faksa mi se preslio u Split, znaš tko mu iznajmljuje stan? Norvežanin, kupio novogradnju prije koju godinu. To je tebi normalno? Ne znam kako bi popravio ovaj kupus kojeg mi imamo od problema al znam sigurno što ne pomaže a ne pomaže divlja apartmanizacija. Kako bi ti rješio problem, imam dojam da ti problem uopće ne vidiš? Ništa mi nije jasno, Norvežanin ne iznajmljuje turistima, nego njemu (doseljeniku u Split, stanaru), i to opet ne valja? Kakve to ima veze s apartmanizacijom?
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 15:11 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: Kolega s faksa mi se preslio u Split, znaš tko mu iznajmljuje stan? Norvežanin, kupio novogradnju prije koju godinu.
To je tebi normalno?
Ne znam kako bi popravio ovaj kupus kojeg mi imamo od problema al znam sigurno što ne pomaže a ne pomaže divlja apartmanizacija.
Kako bi ti rješio problem, imam dojam da ti problem uopće ne vidiš? Ništa mi nije jasno, Norvežanin ne iznajmljuje turistima, nego njemu (doseljeniku u Split, stanaru), i to opet ne valja? Kakve to ima veze s apartmanizacijom? Sumnjam da ima neki Hrvat koji renta Norvežanima u Oslu smještaj, to nije normalna situacija. Nek kupuju kuće za odmor, resorte i te gluposti van gradova.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 15:21 |
|
|
Imaju li stambeno zakinuti kakvu konstruktivnu ideju ili će i dalje samo maštati o oduzimanju stanova od narodnih neprijatelja i kulaka?
Bilo je raznih rješenja: "Bandićevi stanovi", "Čačićevi stanovi", masovna stambena izgradnja u doba socijalizma? Sad je na snazi mjera povrata pola PDV-a koja samo povećava cijene novogradnji, kao što je prije toga bilo subvencioniranje kamata preko APN-a koje je isto povećavalo cijene stanova na tržištu
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 15:25 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ništa mi nije jasno, Norvežanin ne iznajmljuje turistima, nego njemu (doseljeniku u Split, stanaru), i to opet ne valja? Kakve to ima veze s apartmanizacijom? Sumnjam da ima neki Hrvat koji renta Norvežanima u Oslu smještaj, to nije normalna situacija. Nek kupuju kuće za odmor, resorte i te gluposti van gradova. Zašto to nije normalna situacija, zašto ti misliš da u Oslu nema Hrvata koji iznajmljuju stanove? Osobno znam neke, nisu svi u Oslu ima ih u Stavangeru i Bergenu. Kakva je uopće razlika za tvog paesana unajmljuje li stan od Hrvata ili od Norvežanina?
|
|
Vrh |
|
 |
Novdan
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 21:31 |
|
|
Nisu problem domaći iznajmljivači apartmana, problem su stranci koji kupuju veliku većinu nekretnina na moru, ali i u Zagrebu. Oni pumpaju cijene nekretnina i trebalo bi to onemogućiti. Može se, ali nema volje jer je velik novac u igri
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 21:42 |
|
|
Novdan je napisao/la: Nisu problem domaći iznajmljivači apartmana, problem su stranci koji kupuju veliku većinu nekretnina na moru, ali i u Zagrebu. Oni pumpaju cijene nekretnina i trebalo bi to onemogućiti. Može se, ali nema volje jer je velik novac u igri Koji su to stranci koji kupuju nekretnine u Zagrebu? Od stranaca eventualno koji jugošvabo, jugošvajcarac i slični.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 21:47 |
|
|
Novdan je napisao/la: Nisu problem domaći iznajmljivači apartmana, problem su stranci koji kupuju veliku većinu nekretnina na moru, ali i u Zagrebu. Oni pumpaju cijene nekretnina i trebalo bi to onemogućiti. Može se, ali nema volje jer je velik novac u igri Ako u istom urbanom prostoru apartmani konkuriraju rješavanju stambenog pitanja domaćih itekako su problem pogotovo ako se nalaze u stambenim zgradama.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 21:59 |
|
|
Doktor je u pravu i dobro vam je obrazložio da vaša ideja nije loša, al je totalno nerazrađena i kao takva nema smisla jer ništa ne rješava u suštini.
S druge strane stvara mnoge probleme i troškove i nove nepredviđene izdatke za ljude koji su već uložili veliki dio svog teško stečenog kapitala u određene projekte ili nekretnine.
Zašto Rika i Lisac ne idu u smjeru "Ratnog Poreza" za strance, jer nisu živjeli u Hrvatskoj ni ratovali ni financirali obnovu Hrvatske. Dapače većina njihovih država je surađivala sa Jugoslavijom i trgovala i neizravno pomagala agresiju na RH.
Velika većina vanjskog duga Hrvatske koji mi otplaćivamo je ubiti Ratni Dug jer smo te novce ulagali u obnovu državne infrastrukture, tako da je logika da stranci sudjeluju u tome ako žele poslovati u RH.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 22:09 |
|
|
Predlažem drugovima da iznesu prijedloge za novi grad s priuštivim stanovanjem u okolini Zagreba, nešto u stilu Sesveta, Zaprešića ili Gorice.
Recimo 4000 stanova godišnje kroz 5 godina dalo bi 20 tisuća stanova, to bi imalo preko 50 tisuća stanovnika u 2030-ima.
Država neka osigura infrastrukturu i plansku dokumentaciju, developeri grade zgrade po definiranim uvjetima, s bankama se riješi kreditiranje.
Tako bi izgledao neki stvaran plan, a ne ove partizanske ideje o oduzimanju i oporezivanju stanova.
|
|
Vrh |
|
 |
Originals
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 22:23 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Predlažem drugovima da iznesu prijedloge za novi grad s priuštivim stanovanjem u okolini Zagreba, nešto u stilu Sesveta, Zaprešića ili Gorice.
Recimo 4000 stanova godišnje kroz 5 godina dalo bi 20 tisuća stanova, to bi imalo preko 50 tisuća stanovnika u 2030-ima.
Država neka osigura infrastrukturu i plansku dokumentaciju, developeri grade zgrade po definiranim uvjetima, s bankama se riješi kreditiranje.
Tako bi izgledao neki stvaran plan, a ne ove partizanske ideje o oduzimanju i oporezivanju stanova. Možda Jastrebarsko ili neko selo poput Lekenika. prvo izgraditi vrtić, adekvatnu školu i onda tek stanove koji bi privukli mlade ljude.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: 09 srp 2025, 22:42 |
|
|
Originals je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Predlažem drugovima da iznesu prijedloge za novi grad s priuštivim stanovanjem u okolini Zagreba, nešto u stilu Sesveta, Zaprešića ili Gorice.
Tako bi izgledao neki stvaran plan, a ne ove partizanske ideje o oduzimanju i oporezivanju stanova. Možda Jastrebarsko ili neko selo poput Lekenika. prvo izgraditi vrtić, adekvatnu školu i onda tek stanove koji bi privukli mlade ljude. Ma može i Karlovac samo da je brzi vlak, to je neki 45 min s autom, a s brzim vlakom bi to bilo cca. 20 min. + do Karlovca je ravnica, nema brda, ni planina kao Ivančica prema Varaždinu.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Originals
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: Jučer, , 12:21 |
|
|
Brane je napisao/la: Originals je napisao/la:
Možda Jastrebarsko ili neko selo poput Lekenika. prvo izgraditi vrtić, adekvatnu školu i onda tek stanove koji bi privukli mlade ljude.
Ma može i Karlovac samo da je brzi vlak, to je neki 45 min s autom, a s brzim vlakom bi to bilo cca. 20 min. + do Karlovca je ravnica, nema brda, ni planina kao Ivančica prema Varaždinu. zato nisam naveo Karlovac, dok mi izgradimo prugu, prošlo već 10 godina. nemamo toliko vremena čekati...
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: Jučer, , 12:37 |
|
|
S te strane može bilo što relativno blizu pruge i autoceste, iza Brezovice, sve do Karlovca.
Može i Brezovica, ali to je i sad dio Grada Zagreba, ne postoji nikakva zapreka da sutra donesu odluku o razviju novog planskog kvarta,
Može i na stranu prema Sisku ili na istok, iza Ikee prema Ivaniću.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: Jučer, , 13:04 |
|
|
Džabe pravljenje satelitskih gradova kad je međugradska povezanost u Hrvatskoj živi očaj, već sada ovi što žive u zagrebu i idu autom na posao guše se u gužvama.
Zagrebu treba masovna investicja u gradski prijevoz a čitavoj hrvatskoj brza željeznica za dnevne migracije.
svi nabijaju u Zagreb/Split metro područje s razlogom
Treba raditi planske kvartove, regulirati čestice za stanove, za škole, za trgovine, i onda te čestice ponudit na natječaju investitorima.
Ovo što sad imamo je jedno veliko sranje
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Priuštivo stanovanje u RH Postano: Jučer, , 13:20 |
|
|
Naporan si udav i demagog: ne može ovo, džabe ono, najprije treba X, nema šanse Y.
Ti si sam jedini razlog za to što si siromašan i neuspješan, nije to zato što te diskriminiraju kad saznaju da ti je ćaća musliman, niti zato što te jugokomunjare sabotiraju.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 57 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|