HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 srp 2025, 00:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Bitne hrvatske slabosti
PostPostano: 28 kol 2024, 14:53 

Kad se osvrnem, vidim da sam u nekim stvarima bio u pravu- prije i tijekom rata- a da sam u nekim teško promašio.

Bio sam u pravu da su Mađari, Poljaci i Slovenci nacionalno ponosniji, svjesniji i funcionalniji za moderno društvo od Hrvata; isto, da je Tuđman bogomdan vođa, te da će se ostvariti Aleksandrova; Više se bojim vojske ovaca koju vodi lav, nego vojske lavova koju vodi ovca. Istina je da je kod i u vojsci bilo dovoljno lavova, za rat.

No važnije mi se čini gdje sam pogriješio.

Znajući da smo slabiji od Slovenaca itd., misio sam 20%, a ispali slabiji 80% ako se to da kvantificirati.

Imati svoje banke- mi ih nemamo. Slo. ih imaju, a mađari i Poljaci ih rasprodali u preko 90%, a onda ih nacionalni ponos i elite natjerali da ih vrate, pa su sada preko 50% u domaćim rukama, i to glavne. Mi- ništa.

Mediji. Poljaci i mađari ih isto vratili, ovaj put od Nijemaca. kod nas truba- tiskane većinm imaju Srbi. Pa to je kao da izraelskih 5-6 tiskanih imaju Arapi, i to Palestinci.

Vođenje ekonomije. Kod nas nema ideje što i kako se razvija, bili su u suton Tuđmana tri plana, Dedijerov, Araličin i još jedan. Od onda ništa, samo improvizacija, nikakvih planova širih za tehnologiju,poljoprivredu,...sve, čak i turizam.

Pohlepa i narod i elita. I jedni i drugi bi prodali rođenu majku za nešto novca i položaj. Kod Poljaka i ostalih ima toga, naravno, no nije isto ako si korumpiran 20% i 80%.

Sebičnost i tupavost naroda. Ti nisam očekivao u tolikoj mjeri. kao i stupanj konjušarstva.

Nije se Zvonko Bušić ubio bezveze, vidjevši da se borio cijeli život za marvu i lupeže, dok su oni vrijedni manjina.

Glede orijentacije, jugosi plus globalisti su skupa oko 25%, nacionalisti 35%, a ostali su ovce bez pameti. No neprijatelji su organizirani, a nacionalisti niskog formata, neobrazovani ili tupi,zarobljenici prošlosti.

Mislim da smo dobro prošli, a i da će nam dobro ići uzmemo li u obzir kakvi smo i kakve su nam "elite".

Vrh

Naslov: Re: Bitne hrvatske slabosti
PostPostano: 28 kol 2024, 15:58 

Što se tiče Slovenije, dodao bih da je Slovenija i dalje vlasnik Telekoma Slovenije, dok su naši bijednici prodali i HT i svu infrastrukturu Deutsche Telekomu u jako sumnjivoj privatizaciji. Također, Telemach je isto preuzela ova Šolakova firma što ima Novu TV i N1.

Sad državni Odašiljači i veze rade svoju paralelnu infrastrukturu i tu smo se uspjeli oduprijeti pritisku Njemačke, koja nas je za vrijeme Merkel pritiskala da se odustane od toga ili da se radi skupa sa HT-om (DT-om).
Ali jedino časno bi bilo preispitati tu privatizaciju, osudit krivce i probat vratit HT, ali to je znanstvena fantastika.

Također, Slovenija je vlasnica Petrola koji se širi i kod nas (kupili Crodux), dok znamo kako su naše Vlade prodale INU Mađarima, iako su INA i MOL bile tvrtke slične jačine. Najavljeno vraćanje INE u naše ruke je bio politički marketing od kojeg zasad nema ništa.

NLB je u državnom vlasništvu i pokušava preuzeti Adikko banku i vratiti se na hrvatsko tržište. Kod nas nema nikakvih naznaka vraćanja banaka ili osnivanja novih u hrvatskim rukama. Mađari su isto ušli na naše tržište putem OTP banke.

Naše firme su puno toga kupile u Sloveniji, ali to su sve privatne firme. Slovencima to nije drago, ali nisu mogli utjecat na to. U strateškim stvarima (energetika, telekomunikacije, banke...) vodili su nemjerljivo bolju politiku od naših izdajnika.

Stanje u medijima je tek posebna sramota. Ima par u domaćim rukama, ali u rukama bivših jugokomunista, sada euroglobalista. U suverenističkim rukama nema ni jednog ozbiljnog medija, čak ni Z1, koji je redikulozan medij. Većina medija je u stranim i globalističkim rukama.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 16:45 

Naručitelj je napisao/la:
Što se tiče Slovenije, dodao bih da je Slovenija i dalje vlasnik Telekoma Slovenije, dok su naši bijednici prodali i HT i svu infrastrukturu Deutsche Telekomu u jako sumnjivoj privatizaciji. Također, Telemach je isto preuzela ova Šolakova firma što ima Novu TV i N1.

Sad državni Odašiljači i veze rade svoju paralelnu infrastrukturu i tu smo se uspjeli oduprijeti pritisku Njemačke, koja nas je za vrijeme Merkel pritiskala da se odustane od toga ili da se radi skupa sa HT-om (DT-om).
Ali jedino časno bi bilo preispitati tu privatizaciju, osudit krivce i probat vratit HT, ali to je znanstvena fantastika.

Također, Slovenija je vlasnica Petrola koji se širi i kod nas (kupili Crodux), dok znamo kako su naše Vlade prodale INU Mađarima, iako su INA i MOL bile tvrtke slične jačine. Najavljeno vraćanje INE u naše ruke je bio politički marketing od kojeg zasad nema ništa.

NLB je u državnom vlasništvu i pokušava preuzeti Adikko banku i vratiti se na hrvatsko tržište. Kod nas nema nikakvih naznaka vraćanja banaka ili osnivanja novih u hrvatskim rukama. Mađari su isto ušli na naše tržište putem OTP banke.

Naše firme su puno toga kupile u Sloveniji, ali to su sve privatne firme. Slovencima to nije drago, ali nisu mogli utjecat na to. U strateškim stvarima (energetika, telekomunikacije, banke...) vodili su nemjerljivo bolju politiku od naših izdajnika.

Stanje u medijima je tek posebna sramota. Ima par u domaćim rukama, ali u rukama bivših jugokomunista, sada euroglobalista. U suverenističkim rukama nema ni jednog ozbiljnog medija, čak ni Z1, koji je redikulozan medij. Većina medija je u stranim i globalističkim rukama.

Valja tu reći nekoliko stvari- narod i tzv. elite su krivi.

U doba Tuđmana u upravljanju državom smo imali sposobne ljude- Šušak, Šarinić, Ramljak, Rudolf, Kaćić,... nakon šljama Mesića i Manolića.

No, poslije:

* Mesić biva izabran 2 puta, i nije bilo prijevare. Tko bira tog lika dva puta je autodestruktivni kolektivni idiot.

* najviše su štete počinili Račan i Sanader i Milanović.

* tko je iz sadašnje vlade ranga Ramljaka ili Hrvoja Kačića?

* izjednačavati HDZ i SDP je idiotizam

SDP je jugo stranka plus nešto globalizma; HDZ je pola hrvatska, pola globalistička; Možemo je globalistička uz nešto jugoidstva, a DP i neke kao desne su hrvatske idiotske bez grama mozga

* Plenković je ispao najmanje zlo i koristan, naveo sam njegove uspjehe i borbu (srušio monetizaciju cesta, u plusu s EU, Pelješac, blokirao Kekece i Muje oko Pirana i Pelješca, borio i izborio za Hrvate u BH- to sam pratio kojih 4-5 godina-, ustanovio HRZ (Rafali), LNG terminal i energetska neovisnost, jačamo vojsku, u kulturi Zakon o hrvatskom jeziku što je epohalno, izdržao rušenje carstva napuhanog krimosa Todorića, ....).

Ono što mu zamjeraju oko p3dera i rodova je marginalno, no bitno- nije ni pokušao, a mogao je da se u hrvatske ruke vrate pisane novine i da se preko birane ekipe ustroji hrvatski medijski prostor i na papiru i na TV. Tu ništa, kao ni u bankama.

A mogao je.

Dakle, Plenković se bori za hrvatske interese, ali u dosta zadanim okvirima da se ne bi Nijemcima- osim u 2-3 slučaja- jače zamjerio. On nije briselski ćato, on je za hrvatsku stvar, ali na kalkulantski način u stvarima koje su nedopustive, naveo sam medije i banke, da je tu preokrenuo, bio bi skoro pa 50% vrijednosti Tuđmana.

Milanović je ruski prevarant i izdajnik. Šteta jer ima kapacitet nacionalnog vođe, kao npr. Orban, no on je štetočina za Hrvatsku i Hrvate, što je i za najveće slijepce postalo zorno oko rijeka pravde.

Plenković je jako, jako posrnuo s tim srpskim centrima. Milanović se nije o tom ni oglasio, nije ni o bankama, nije ni o medijima- samo malo zabave s Pupovcem i u početku s Zečevima i muslimanskim unitarizmom.

No on je lažnjak, što je šteta jer da mu je srce na pravom mjestu, bio bi nacionalni vođa ili bar konstuktivna dopuna Plenkoviću.

Nisam pesimist i idemo dalje, no zbilja je ispala da su Hrvati, napose pohlepni puk, loša ekipa. Znam da nismo sami na svijetu takvi, no utjeha da su drugi na Mediteranu koji su u mnogočemu sile, još i gori- nije baš utjeha: https://qr.ae/p2yAgE

https://qr.ae/pKwG0J

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 17:27 

Plenković nije toliko loš koliko mi je osobno antipatičan, pa sam često zbog subjektivnosti nepravedan prema njemu.

Mislim da ima kapacitet za više, ali nema taj, što bi se reklo, obiteljski pedigre. Ali npr., Sanader ga je imao, pa je opet bio najveći izdajnik i prevarant kojeg smo imali. Tuđman je velik državnik, ali bio bi niko i ništa da nije bio 'luđak' za Hrvatskom, 'indoktriniran' hrvatstvom i hrvatskom idejom, zainteresiran za povijest, za naciju, svjestan svoje uloge u onom povijesnom trenutku. Da nije bio takav, ne bi vodio politiku kakvu je vodio, pa bi i rezultati bili drugačiji. Plenkoviću to fali jer je drugačije formirana osoba. Da ima to, mogao je bit velik državnik za Hrvatsku.

Recimo, sumnjiva je uloga Vlade u gašenju sisačke rafinerije. Neki insajderi su svjedočili da je to ustupak Mađarima da nam ne blokiraju ulazak u Schengen. S druge strane, dobro je što smo napravili LNG i nismo dopustili Mađarima udio u vlasništvu za koji su bili zainteresirani i što smo sad dali sve raspoložive kapacitete LNG-a u sljedećih nekoliko godina PPD-u na što su Mađari dodatno poludjeli. Šteta je jedino što PPD nije državni već privatna firma Pavla Vujnovca. Pozitivno je što je Fortenova (po nalogu politike, naravno), prodala firme sa najvećim vlasništvom poljoprivrednog zemljišta u Slavoniji (Vupik, Belje itd) Podravci, koja je i dalje pod kontrolom države, iako je dosta zainteresiran bio i Orbanov tajkun Mesarosz (vlasnik NK Osijeka). Loše je što su Mađari uspjeli preko Međimurje plina ući na plinsko tržište Zagreba iako je još neizvjesno što će biti.

Uglavnom, očito je da bijesni energetski rat s Mađarskom, koja je bijesna i što zbog EU sankcija Rusiji mora uvoziti naftu preko Janafa, koji to masno naplaćuje. Mislim da je Plenković mogao ispuniti svoje obećanje da će vratit INU da je malo odlučniji. Pa čak i nekom neprijateljskom nacionalizacijom zbog koruptivnog stjecanja INE, npr. da naš sud presudi tako. Mislim da je trenutak kad je Orban u nemilosti Europske unije dobar trenutak za tako nešto.

Ali Plenković želi uvesti Hrvatsku u OECD pa možda ne želi da nas Mađarska blokira. Previše se uzda u te internacionalne organizacije. Jedva čekam da uđemo i u to, pa da više nemamo nikakve internacionalne političke ciljeve. Možda onda krenemo s više suverenizma vodit ovu državu.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 17:44 

Što se tiče tiskanih medija, prošle godine su nećak Vladimira Šeksa Bojan Divjak i njegov poslovni partner Oleg Uskoković, koji su već bili vlasnici Glasa Slavonije, kupili i Novi list, Zadarski list i Glas Istre. Je li bilo ikakvih ideoloških promjena u pisanju tih listova - ne znam jer ih ne čitam, ali pretpostavljam da je samo bitno da ne gaze HDZ-ovu vlast, a da je sve ostalo sporedno

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 18:09 

Plenković nije toliko loš koliko mi je osobno antipatičan, pa sam često zbog subjektivnosti nepravedan prema njemu.

Mislim da ima kapacitet za više, ali nema taj, što bi se reklo, obiteljski pedigre. Ali npr., Sanader ga je imao, pa je opet bio najveći izdajnik i prevarant kojeg smo imali. Tuđman je velik državnik, ali bio bi niko i ništa da nije bio 'luđak' za Hrvatskom, 'indoktriniran' hrvatstvom i hrvatskom idejom, zainteresiran za povijest, za naciju, svjestan svoje uloge u onom povijesnom trenutku. Da nije bio takav, ne bi vodio politiku kakvu je vodio, pa bi i rezultati bili drugačiji. Plenkoviću to fali jer je drugačije formirana osoba. Da ima to, mogao je bit velik državnik za Hrvatsku.

Recimo, sumnjiva je uloga Vlade u gašenju sisačke rafinerije. Neki insajderi su svjedočili da je to ustupak Mađarima da nam ne blokiraju ulazak u Schengen. S druge strane, dobro je što smo napravili LNG i nismo dopustili Mađarima udio u vlasništvu za koji su bili zainteresirani i što smo sad dali sve raspoložive kapacitete LNG-a u sljedećih nekoliko godina PPD-u na što su Mađari dodatno poludjeli. Šteta je jedino što PPD nije državni već privatna firma Pavla Vujnovca. Pozitivno je što je Fortenova (po nalogu politike, naravno), prodala firme sa najvećim vlasništvom poljoprivrednog zemljišta u Slavoniji (Vupik, Belje itd) Podravci, koja je i dalje pod kontrolom države, iako je dosta zainteresiran bio i Orbanov tajkun Mesarosz (vlasnik NK Osijeka). Loše je što su Mađari uspjeli preko Međimurje plina ući na plinsko tržište Zagreba iako je još neizvjesno što će biti.

Uglavnom, očito je da bijesni energetski rat s Mađarskom, koja je bijesna i što zbog EU sankcija Rusiji mora uvoziti naftu preko Janafa, koji to masno naplaćuje. Mislim da je Plenković mogao ispuniti svoje obećanje da će vratit INU da je malo odlučniji. Pa čak i nekom neprijateljskom nacionalizacijom zbog koruptivnog stjecanja INE, npr. da naš sud presudi tako. Mislim da je trenutak kad je Orban u nemilosti Europske unije dobar trenutak za tako nešto.

Ali Plenković želi uvesti Hrvatsku u OECD pa možda ne želi da nas Mađarska blokira. Previše se uzda u te internacionalne organizacije. Jedva čekam da uđemo i u to, pa da više nemamo nikakve internacionalne političke ciljeve. Možda onda krenemo s više suverenizma vodit ovu državu.

Tuđman je najveći hrvatski čovjek od akcije u zadnjih 1000 godina, pa usporedbe nema.

Plenković nije samo u formiranju, no psihoanaliza je tu manje važna, ovo je doba kalkulanata, a ovakvi kao Orban, uza sve promašaje, imaju nacionalni žar, a što Plenković nema.
Da Milanović ima pravi nacionalni žar-a ne glumljeni- imao bi neke možda pozitive ovisno o sposobnostima.

Žar može odvesi i u krivo, kao s Putinom, a i Erdoganom, no to su ambicije velikih koji se često precijene.

Ovi političari koji nisu vođe, kao Plenković, mogu napraviti više dobra, no njegovo i onih oko njega ponašanje oko medija je upravo neshvatljivo. I suludi cirkusant Vučić koji je Srbiju uvaljao u pitajboga što, bar zna vrijednost medija.

Glede Sisačke rafinerije, toga nije šteta i bolje da je likvidirana, oko tog ne treba dramiti, a druge stvari oko energije su 3. priča.

Ponavljam, glavna zamjerka- mediji i banke.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 18:47 

Svjestan je Plenković važnosti medija, kao i HDZ općenito. Pa nisu oni od jučer. Evo kupili su 4 lokalna medija, ali to služi samo za opstanak na vlasti.
Kupuju oni itekako i J.tarnji, Večernji, Slobodnu, televizije... Državne firme koji su monopolisti plaćaju nepotrebne reklame i tako kupuju lojalnost medija. Samo kod nas mediji propagandu vrše suptilnije, a ne vulgarno ko u Srbiji. Bitno je koja vijest je na naslovnicama, koja ima više prostora, na kojoj stranici, kakve slike se stavljaju, koliko koja afera traje, kako pišu kolumnisti... Upregne HDZ medije kad im treba, itekako.. Uostalom, HRT-om drmaju kako hoće.

Ali sve to služi samo za očuvanje vlasti. Ideološki smjer medija ne mijenjaju jer ne žele i nije ih briga. Bilo je nekih pokušaja kad je Karamarko bio u Vladi, pa se promijeni par kolumnista, urednika i tako. I za vrijeme Plenkovića je Dujmović (iako bezveznjak) dobio emisiju na HRTu pa je brzo izgubio. Sjećam se da je i Dežulović izgubio kolumnu u Slobodnoj Dalmaciji, ali ne sjećam se zbog čega.

Ima vlast poluge utjecat na promjenu ideološkog smjera medija, ali ne želi. Ovo im odgovara, to je njihova politika.
Prije izbora procurila je snimka di Plenković objašnjava HDZovcima koji mediji vrše hajku na njih i ispravno je detektirao Nacional, Telegram, Index i još 2, ne sjećam se koja. Većina mainstream novina i televizija nisu te, te su sve pod lupom vlasti, neki više neki manje.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 18:58 

Svjestan je Plenković važnosti medija, kao i HDZ općenito. Pa nisu oni od jučer. Evo kupili su 4 lokalna medija, ali to služi samo za opstanak na vlasti.
Kupuju oni itekako i J.tarnji, Večernji, Slobodnu, televizije... Državne firme koji su monopolisti plaćaju nepotrebne reklame i tako kupuju lojalnost medija. Samo kod nas mediji propagandu vrše suptilnije, a ne vulgarno ko u Srbiji. Bitno je koja vijest je na naslovnicama, koja ima više prostora, na kojoj stranici, kakve slike se stavljaju, koliko koja afera traje, kako pišu kolumnisti... Upregne HDZ medije kad im treba, itekako.. Uostalom, HRT-om drmaju kako hoće.

Ali sve to služi samo za očuvanje vlasti. Ideološki smjer medija ne mijenjaju jer ne žele i nije ih briga. Bilo je nekih pokušaja kad je Karamarko bio u Vladi, pa se promijeni par kolumnista, urednika i tako. I za vrijeme Plenkovića je Dujmović (iako bezveznjak) dobio emisiju na HRTu pa je brzo izgubio. Sjećam se da je i Dežulović izgubio kolumnu u Slobodnoj Dalmaciji, ali ne sjećam se zbog čega.

Ima vlast poluge utjecat na promjenu ideološkog smjera medija, ali ne želi. Ovo im odgovara, to je njihova politika.
Prije izbora procurila je snimka di Plenković objašnjava HDZovcima koji mediji vrše hajku na njih i ispravno je detektirao Nacional, Telegram, Index i još 2, ne sjećam se koja. Većina mainstream novina i televizija nisu te, te su sve pod lupom vlasti, neki više neki manje.

Da ne idem u detalje, sve novine su bile protiv zakona o jeziku-JL, VL pola pola, a za te telegrame i sl znamo, no oni su na rubu.

Ako imaju utjecaj, onda moraju mijenjati kulturnu politiku jer JL i VL, a ti su jedini dnevni širi, imaju te Tomiće i ostale koji stalno vode harangu protiv svega hrvatskoga, a i vladine medijske, školske i kulturne politike.

Ne izbaciti te feralovske novinare i ne uvesti normalnije hrvatske, to je promašaj i kratkovidnost.

Kratkovidno je voditi politiku koja manje krivi HDZ, a općenito djeluje protiv Hrvatske. Tipičan naslov "Hrvatska na dnu EU oko...", a kad iza Hrvatske 5 zemalja, među njima Mađarska i Grčka.

Kakav je to utjecaj na novine koje stalno šire defetizam i nema ništa pozitivno o hrvatskom identitetu, nego nam stalno guraju srpske teme koje većinu ljudi ni ne zanimaju niti uopće znaju o čemu se radi?

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 19:13 

To je utjecaj na medije da ti čuvaju vlast. To je utjecaj da kad izbaciš Most iz Vlade, a Slobodna Dalmacija ima naslovnicu sa tvojom slikom i naslovom "Danas smo dobili lidera".
To je utjecaj da možeš postrojili urednike medija prije korone i naložiti im kako će pisati.
To je utjecaj da ti mediji pokopavaju Milanovića prije zadnjih izbora iz dana u dan, kakav god on bio.

Njima je bitno da im mediji mogu malo umanjiti afere, kao što su umanjivali i obrtali neke afere koje je Grmoja otvarao. Pogotovo Večernji se tu ističe.

Možda vlast stvarno ne može promijeniti ideološku osnovu medija, ali mislim da i ne pokušava.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 20:01 

To je utjecaj na medije da ti čuvaju vlast. To je utjecaj da kad izbaciš Most iz Vlade, a Slobodna Dalmacija ima naslovnicu sa tvojom slikom i naslovom "Danas smo dobili lidera".
To je utjecaj da možeš postrojili urednike medija prije korone i naložiti im kako će pisati.
To je utjecaj da ti mediji pokopavaju Milanovića prije zadnjih izbora iz dana u dan, kakav god on bio.

Njima je bitno da im mediji mogu malo umanjiti afere, kao što su umanjivali i obrtali neke afere koje je Grmoja otvarao. Pogotovo Večernji se tu ističe.

Možda vlast stvarno ne može promijeniti ideološku osnovu medija, ali mislim da i ne pokušava.

Kakvi bili, oni urušavaju nedjelovanjem (ili djelovanjem) hrvatski identitet.

Bezveznjak Slobodan Šnajder napisao neki roman u nagradi na neki srpsko-hrvatski natječaj, i odmah s njim velik inteview u VL, gdje ovaj lupa gluposti.

Istodobno, Ivan Aralica napisao magnum opus od 600 stranica- i o tom u domaćim širim novinama ni riječi.

Ako je HDZovskoj politici jedino do medijskog prešućivanja njihovih afera- to je valjda nagluplja opcija koja postoji. Trebaju ti novine koje će hvaliti tvoje uspjehe- a uspjeha ima- no nijedne novine ne hvale njihove uspjehe, nego samo prigovaraju. I to je ekonomska politika.

Ukoliko prešućuju važne stvari u hrvatskoj kulturi tipa Aralice, a drukaju za neke Šnajdere i slične, te 10 članaka o Fredu Matiću koji nemaju veze s mozgom- to je kretenska medijska politika.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 20:34 

Hroboatos je napisao/la:
Tuđman je najveći hrvatski čovjek od akcije u zadnjih 1000 godina, pa usporedbe nema.

Plenković nije samo u formiranju, no psihoanaliza je tu manje važna, ovo je doba kalkulanata, a ovakvi kao Orban, uza sve promašaje, imaju nacionalni žar, a što Plenković nema.
Da Milanović ima pravi nacionalni žar-a ne glumljeni- imao bi neke možda pozitive ovisno o sposobnostima.

Žar može odvesi i u krivo, kao s Putinom, a i Erdoganom, no to su ambicije velikih koji se često precijene.

Ovi političari koji nisu vođe, kao Plenković, mogu napraviti više dobra, no njegovo i onih oko njega ponašanje oko medija je upravo neshvatljivo. I suludi cirkusant Vučić koji je Srbiju uvaljao u pitajboga što, bar zna vrijednost medija.

Glede Sisačke rafinerije, toga nije šteta i bolje da je likvidirana, oko tog ne treba dramiti, a druge stvari oko energije su 3. priča.

Plenky je strani činovnik, ne može se nitko od njih uspoređivati s Tuđmanom.
Ne može ni Sanader, a on je za par klasa jači od Plankya...

Milanović je klošar.
Mislim da i ima nešto nacionalnog žara, ali sve je to premalo i prekasno.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 20:39 

Ceha je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Milanović je klošar.

Bezvezan komentar.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 20:51 

Hroboatos je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Milanović je klošar.

Bezvezan komentar.

Radi čega?
Toga što su današnji političari puno slabiji od Tuđmana?

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 21:13 

Rika sv Vida je napisao/la:
Tuđman je najveći Hrvat još od Petra Svačića
Gdje ove konjušare uopće stavljat u istu rečenicu s Tuđmanom

Pa da, veze s vezom nemaju..

I Petar Svačić je izgubio rat.
Tuđman nije.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 21:17 

Milanović je, kao i ostali ljudi takvog porijekla i obiteljske povijesti - hrvatski domoljub, ali domoljub SRH.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 21:24 

Inače, naslov teme podsjeća na jednu od legendarnih izjava pokojnog Mladena Schwarza:"Moje porijeklo nije u potpunosti hrvatsko te stoga osjećam u sebi distancu prema manjkavostima hrvatskog etničkog karaktera!"

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 21:26 

Josip Filipović je napisao/la:
Milanović je, kao i ostali ljudi takvog porijekla i obiteljske povijesti - hrvatski domoljub, ali domoljub SRH.

Svašta.

Milanović je egomanijak koji nema pravu lojalnost ni prema kojoj zemlji, sadašnjoj i prošloj.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 21:33 

Hroboatos je napisao/la:
Josip Filipović je napisao/la:

Svašta.

Milanović je egomanijak koji nema pravu lojalnost ni prema kojoj zemlji, sadašnjoj i prošloj.

Milanović je idiot na bijelom.
Ali unatoč tome je čak i on neke stvari dobro napravio.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 05:59 

Milanović ka' pridsidnik je puno boji čovik nego Milanović ka' premijer. Za ono šta je činia i govoria ka' premijer moga bi završit u zatvor.
Plenković nije tipični HDZ-ovac, ali ima jednu HDZ-ovsku osobinu: ne vidi šta se događa.
Misli ako je dobro njemu i njegovima da je tako svima.

Obojica su vrlo visoke inteligencije, sigurno IQ-a 140 do 150.
Plenković je navrnut na Bruselj i EU. Njegovon je mozgu prirodna desuverenizacija.
Za razliku od mnogih prithodnih visokih političara u RH, on ima najviše ono poslovnjačko-diplomatsko držanje i dikciju a da pritom ne valja napamet demagoške parole.
Navrnutost na EU mu se izražava i u tomen šta ne vidi i ine mogućnosti izvan dilovanja u okviru EU.
Prima EU i onima iz EU se odnosi ka' prima idolu, a ne ka' prima starijin i jačin partneriman.
EU je pri svega ekonomska integracija, a za ekonomsku integraciju je kjučan obostrani interes.
Ako jedan partner hoće iskorištavati drugoga, ovaj drugi ka' oruđe kontrole ima mogućnost da će zapritit da će otić iz partnerstva.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Vukota i 77 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: