HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 lis 2026, 14:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: General Sopta zaustavio govor zbog ezana
PostPostano: 14 ruj 2025, 10:49 

Vrh

Naslov: Re: General Sopta zaustavio govor zbog ezana
PostPostano: 14 ruj 2025, 10:51 

Ovo je potrajalo neke 2-3 minute.
Niti jedan muslimanski medij nije objavio.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 11:10 

Naravno tko će drugi nego Hrvati, po pameti, kulturi i ponašanju mi smo drugi svijet uvijek bili i ostali.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 12:15 

Hrvatski general prekinuo govor kada je počeo ezan u Jajcu: Pričekat ćemo da molitvu izraze naši partneri
http://www.klix.ba/clanak/250914033

Hvala mu puno. Respekt. Živio.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 12:24 

Nije to zbog armijaša, nego muslimana koji su poginuli u HVO i HV.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 12:42 

A možda kad bi smo svi malo spustili loptu, ne moramo se voljet, ali kad bi smo barem pokušali malo više jedni druge uvažavat i poštovat, možda bi stvari krenule na bolje.

Mislim da je čak i iza rata bilo više neke tolerancije nego danas, nažalost, postavljeni su takvi trendovi da političke bodove donosi samo antagonizacija neprijatelja, dok pomirljiva politika znači izdaju.

Obično se kaže da je istina na pola puta, pa da postoji obostrani pokušaj razumjevanja drugih, te da svatko svoje ekstreme potisne na marginu, možda bi stvari bile drugačije.

Ja prvi svoj ekstremizam crpim kao refleksiju nečijeg tuđeg ekstremizma, primjerice, kad pročitam komentare na klixu, onda pod utjecajem toga napisat ću ovdje nešto ružno, a onda možda netko s druge strane pročita moje pa tako u začarani krug.

Kad bi mi imali razumjevanje za strahove Bošnjaka, kao i kad bi oni imali razumjevanje za naše strahove, možda bi se izrodila neka razumnija, pragmatičnija politika.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 13:16 

Gospodin bio i ostao. :HVO

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 14:07 

Perun_Velež je napisao/la:
A možda kad bi smo svi malo spustili loptu, ne moramo se voljet, ali kad bi smo barem pokušali malo više jedni druge uvažavat i poštovat, možda bi stvari krenule na bolje.

Mislim da je čak i iza rata bilo više neke tolerancije nego danas, nažalost, postavljeni su takvi trendovi da političke bodove donosi samo antagonizacija neprijatelja, dok pomirljiva politika znači izdaju.

Obično se kaže da je istina na pola puta, pa da postoji obostrani pokušaj razumjevanja drugih, te da svatko svoje ekstreme potisne na marginu, možda bi stvari bile drugačije.

Ja prvi svoj ekstremizam crpim kao refleksiju nečijeg tuđeg ekstremizma, primjerice, kad pročitam komentare na klixu, onda pod utjecajem toga napisat ću ovdje nešto ružno, a onda možda netko s druge strane pročita moje pa tako u začarani krug.

Kad bi mi imali razumjevanje za strahove Bošnjaka, kao i kad bi oni imali razumjevanje za naše strahove, možda bi se izrodila neka razumnija, pragmatičnija politika.

Nema suživota između nemohamedanaca i mohamedanaca.
Lijepo ti piše u arapskom šundu zvanom kuran.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 14:09 

Perun_Velež je napisao/la:

Bravo, slažem se.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 14:21 

Kako da ne, ako imaš strahove ne provociraš nego tražiš dogovor i poštuješ isti.
Politike su samo odraz biračkog tijela, ako se glasovi dobijaju na huškanju i ekstremizmu to samo govori da je i biračko tijelo takvo.
Ako netko s umjerenom retorikom ne prolazi to sve govori.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 14:46 

Biračko tijelo je odraz medija. Ja sam uvjeren da netko pošamara malo medije da bi se promijenio i odnos.

Da slušaju svaki dan o lijepoj Lijepoj našoj ne bi bilo većih Hrvata od onih sa Ilidže.

Ja nekako gledam na to da su i Bošnjaci okupirani od kriptoislamista. Kao što su Srbi od velikosrba, da im treba buđenje.

Mislim, je li stvarno ono što se događa u Posušju bitnije od onog što se događa u Ilijašu za prosječnog Bošnjaka.

Pusti bolan Široki Brijeg na miru, ili Vitez, tko vas dira, izmišljate probleme ne kako bi se mogli branit nego kako bi mogli napadat ljude koji vam ne čine ništa.

Pa i ova opsjednutost Gazom je nametnuta od istih. Šta mi imamo s tim. Sve nametnuto medijski.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 14:53 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Biračko tijelo je odraz medija. Ja sam uvjeren da netko pošamara malo medije da bi se promijenio i odnos.

Da slušaju svaki dan o lijepoj Lijepoj našoj ne bi bilo većih Hrvata od onih sa Ilidže.

Ja nekako gledam na to da su i Bošnjaci okupirane od kriptoislamista. Kao što su asrbi od velikosrba, da im treba buđenje.

Mislim, je li stvarno ono što se događa u Posušju bitnije od onog što se događa u Ilijašu za prosječnog Bošnjaka.

Pusti bolan Široki Brijeg na miru, ili Vitez, tko vas dira, izmišljate probleme ne kako bi se mogli branit nego kako bi mogli napadat ljude koji vam ne čine ništa.

Pa i ova opsjednutost Gazom je nametnuta od istih. Šta mi imamo s tim. Sve nametnuto medijski.

Mislim da je prekasno za to. Vidio sam post na redditu, gdje bi ljudi trebali biti kao manje opsjednuti religijom, u kojem neki Bošnjak govori kako se previše opterećuju Gazom, a premalo svojom državom pa su ga svi komentari popljuvali.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 15:03 

Pa znam ja veliki dio lajavih talibana na FB, i kad im kažeš kako si im screenshotao objavu i poslao hrvatskoj policiji, da vidiš kako se primire. Treba granicu prijeći.

Više je vrijedila ona vijest o zabrani ulaska provokatorima s Pješčare nego svo naše brabonjanje tu.

Zato ja mislim da bi za nas osim EU bio NATO još bitniji. NATO kontrolira i medije.

Zato bi bilo dobro da Dodika koji to blokira se makne.

Nas jesu doveli u čudnu poziciju, Dodiku smo dužni za prošlost ali nam smeta u sadašnjosti.

Idealno bi bilo kad bi se pojavio netko sa zapada pa ga jednostavno kupio, omogućio mu časno umirovljenje jer ovako može i sebe inas mrcvarit još dugo bezveze.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 15:03 

Istina, ali treba uzet u obzir da je biračko tijelo povodljivo a ljudi sami određuju svoju budućnost biranjem destrukcije umjesto izgradnje.

Život brzo prolazi, logično bi bilo da svatko želi svom djetetu bolji život nego što je sam imao, da žive i odrastaju u sređenom i stabilnom društvu, pa ako većina ljudi radije želi da umjesto sređene države i društva djeca im odrastaju u poluraspadnutom sistemu, onda bolje nisu ni zaslužili.

BiH je višenacionalna, mogla bi se uredit i funkcionirat po model jedne Švicarske kad bi Bošnjaci odustali od unitarizma a Srbi od seperatizma, vjerujem da bi se Hrvati najlakše prilagodili na taj model.

Da su Bošnjaci bili politički zreliji i mudriji, našli kompromis s Hrvatima, možda ni Srbi ne bi bili toliko tvrdoglavi.

Zašto Njemci, Talijani, Francuzi u Švicarskoj ne teže svoje kantone pripojit matičnim državama, što znači da imaju dobar model a da se takav zagovarao i prije referenduma o neovisnosti BiH, možda bi i dio Srba to podržao, te bi možda izbjegnut suludi rat.

Osim toga, nije mi baš toliko jasno, zašto mnogi Srbi u RS misle da bi bolje živjeli da su integralni dio majčice Srbije, gdje bi jedna Banja Luka imala važnost jednog Smedereva i Čačka, nego ovako gdje je Banjaluka sjedište jedne federalne administrativne jedinice.

Mnogi Talijani u Švicarskoj žive bolje nego Talijani u Italiji, tako su mogli i Srbi u BiH, pa i u Hrvatskoj, da im se nije probudio onaj primitivni praiskonski zov Virovitice i Karlobaga.

Nažalost, prošlo je mnogo vode ispod mosta, tako da je bojim se nažalost prekasno za to.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 15:59 

Otkrili ste toplu vodu t.j. da su balkancima glavni nedostaci manjak razuma i zloupotreba svega čega se dotaknu.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 16:12 

Naravno, dobar dio krivnje snose i sarajevski mediji.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 18:21 

Kazu da se juce u ovo vrijeme u Banjaluci osjetio neprirodno hladan povjetarac. Mnogi se kunu da su osjetili jezu pod kožom i opštu nelagodu.

Zasad nema informacija iz UKCRS

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 18:48 

Baja mali Sopta

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 18:50 

Na današnji dan je džihadistička armija bih poklala 41 Hrvata u Uzdolu, najmlađa žrtva je dijete od 10 godina a najstarija 87.

Nitko od balija nije odgovarao za zločin, do dana današnjeg.

Evo pitam, kakav je to suživot moguć sa takvim sotonističkim monstrumima?

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:18 

PaoUČikolu je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

Ja nekako gledam na to da su i Bošnjaci okupirane od kriptoislamista. Kao što su asrbi od velikosrba, da im treba buđenje.

Mislim da je prekasno za to. Vidio sam post na redditu, gdje bi ljudi trebali biti kao manje opsjednuti religijom, u kojem neki Bošnjak govori kako se previše opterećuju Gazom, a premalo svojom državom pa su ga svi komentari popljuvali.

Da bi razumjeli kako ostvariti suživot, trebate prvo poznavati Kuran, hadiše i riječi islamskih mudraca.

Kako reče dobri dedo Alija: Nema mira ni suživota između islamske vjere i neislamskih institucija.

Za početak ovo zvuči tužno, zar je jedina opcija rat? Hrvati naravno ne vole ratovati ako ima drugih opcija, pa pogledajmo možemo li išta učiniti. Problem traži višedimenzionalni pristup.

Ako po islamskoj vjeri musliman je dužan mrziti kjafire, onda je najjeftinija opcija ako nije musliman. Sve što odmiče muslimane od džamije doprinosi suživotu. Već radimo dosta toga, kao npr. alkohol, kladionice, društvene mreže, sve to pomaže. Srbi pomažu za Zvezdama granda i reality show emisijama.

Naravno, jedan dio muslimana će ostati dosljedni islamizmu. Što raditi s njima?

Tu je važno znati da džihad može imati više značenja. Može biti otvoreni rat protiv nevjernika, ali samo ako se muslimani osjećaju jakima. Ako se osjećaju slabim tada nastupa povoljnija varijanta poznatija pod imenom takija, kada musliman glumi prijatelja kjafiru.

Netko bi rekao bolje da su iskreni, ali ne znam. Osobno više cijenim mir, pa makar i lažni. Znači slabljenjem muslimanske struje u BiH, ulaganjem u hrvatsku vojsku i blokiranjem naoružanja OS BiH i slično., veća je šansa da muslimani odaberu takiju nego otvoreni džihad. Ovdje je najvažnije ne pokušavati pristupiti muslimanima koristeći kršćansku logiku. Kršćani su skloni vjerovati, ako ja njemu pomognem on će biti zahvalan. Ali islamizam je druga civilizacija i funkcionira na drugoj logici. Islamizam kaže islam će vladati kad može. Ključna riječ je kad može, dakle da bi bio u dobrim odnosima sa muslimanima moraš se prvo pobrinuti da ne mogu.

Tu je potpuno suprotna logika u odnosu na kršćanstvo. Ako im pomogneš da ojačaju, onda mogu i onda neće biti fini. S druge strane kad su slabi i kad ne mogu, onda će biti fini i to je ključ dobrih odnosa. Što su slabiji to ljepše govore. Za nas kontra intuitivno, ali trebamo imati poštovanja prema drugoj kulturi i kad im pristupamo voditi računa o njihovim vrijednostima.

Ok, to će naravno biti lažni dobri odnosi jer, takija, ali opet bolje lažni dobri odnosi nego iskreni loši odnosi. :neznam

1701 of 2558 - 66.5%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:24 

horus je napisao/la:
Na današnji dan je džihadistička armija bih poklala 41 Hrvata u Uzdolu, najmlađa žrtva je dijete od 10 godina a najstarija 87.

Nitko od balija nije odgovarao za zločin, do dana današnjeg.

Evo pitam, kakav je to suživot moguć sa takvim sotonističkim monstrumima?

Evo, razlika između ova dva snimka koji se međusobno negiraju.

Prvi snimak, mogao bi se zbilja činit kao primjer vojske koja se bori za građansku, multikulturnu Bosnu i Hercegovinu, međutim, drugi video pobija sve ranije navedeno u prvom videu.

Kad zapovjednik ARBiH kaže zarobljenim srpskim vojnicima da bi on bio prvi protiv nekakve muslimanske države, da se bori za građansku, ipak njegov vrhovni zapovjednik Alija Izetbegović negira bilo kakav građanski koncept i ustroj takve vojske.

Nema nikakve razlike između ovog drugog videa s Alijom Izetbegovićem i mudžahedinima s istim ovakvim video prilozima iz Sirije pod ISILom, s tim da ovdje ipak nije bilo javnih ritualnih klanja, već tek iza kamere.

Možda zbilja postoji dio Bošnjaka koji vjeruju i žele nekakvu modernu građansku, demokratsku, proeuropsku BiH, ali i oni moraju shvatit sumnjičavost i nepovjerenje Hrvata i Srba zbog ranijeg lošeg iskustva.

Da zbilja postoji takav sekularni, građanski multikulturni blok unutar bošnjačkog korpusa, onda se oni ne bi trudili da još više udalje druga dva naroda od sebe.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:27 

Problem sa umjerenim Muslimanima je to što njima ne smetaju ekstremni Muslimani, nego stvaraju izlike za njih. Ovo se odnosi i na "Bošnjake" i na muslimane generalno.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:32 

Problem sa umjerenim Muslimanima je to što njima ne smetaju ekstremni Muslimani, nego stvaraju izlike za njih. Ovo se odnosi i na "Bošnjake" i na muslimane generalno.

Bez mržnje koju stvaraju ekstremni muslimani, Muslimani bi se integrirali u Hrvate i Srbe. Ta mržnja je temelj postojanja političkih Bošnjaka.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:39 

Umjereni mohamedanci su takijaši koji se naslađuju svakim islamskim terorističkim napadom, da bi nakon toga odmah optužuli CIA, Mossad ili djeda mraza za false flag.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2025, 19:56 

General Sopta zaustavio govor zbog ezana

Raspravom na temi, izgleda, ustanovljeno je da sam čin je ili iz civilizacijskih, ljudskih ili političkih razloga.

Međutim, zamislite sljedeći čin.

Dina K/ Bake ili bilo tko iz SDF3A s prijateljskim blagim smješkom na licu pauzira svoj govor pored tzv. vječne vatre - dok drži isturene dlanove zbog neke slavne pobjede neke udarne mudŽahedinske - iz razloga što se čuju zvona s Katedrale.

I prateći mediji ne bi o kontroverzno skandalozno ne možete morate trebate…. I gdje je Otpravnik da djeluje?
Ja ne mogu zamisliti nemoguće.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: maremare i 124 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: