|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 130 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
potocnj
|
Naslov: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 20 kol 2024, 17:57 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 5302 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Postavljam pitanje jer mi nije jasno jeli postoji ikakav propis iz kojeg se jasno može isčitat da su kokarde zabranjene? Znam da su četnici dosta surađivali s nacistima, ali su se srbi potrudili da tu suradnju zakopaju dok hrvati suradnju ustaša s nacistima nisu nikada skrivali, niti su hrvati pokušavali u ikakve službene ili protokolarne svrhe da U koriste. Svi hrvatski političari su to osuđivali ili se bar od tog distancirali. Situacija s kokardom i srbima je potpuno drugačija, oni se time diče, ne daju reći da ima veze s nacistima, a sve zločine u zadnjem ratu relativiziraju zločinima počinjenima nad njima, i time stavljaju u ravan kokardu s šahovnicom i sa ljiljanima. Uglavnom, zanima me službeno, jeli zabranjeno, bez onoga "trabalo bi biti", to me ne zanima, jer se već može naslutiti tko je protiv tko nije. Jer ako je zabranjena onda svatko tko se pojavi s kokardom treba biti procesuiran, nebitno jeli vojnik ili nije, a ako nema zabrane onda vojnici, koji to hoće, mogu kokardu isticati. Pravno gledano nema prepreke, osim možda ako su to radili na službenoj uniformi, ali trenutno nema informacija šta i kako, samo da se pokrenula nekakva istraga. O tom nešto priča Helez ali taj i puno laže... https://www.klix.ba/vijesti/bih/pripadn ... /240820104
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 20 kol 2024, 18:15 |
|
|
U isto vrijeme velik broj osoba koji nastupaju za the Protektorat pjevaju himnu nepostojeće i propale države u ime the Protektorat, koji nema tekst himne.
Raspirivači mržnje.
A nijedan “zvizdač” bilo gdje da ih prijavi, na pr UEFA i sl.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 20 kol 2024, 18:22 |
|
|
potocnj je napisao/la: Postavljam pitanje jer mi nije jasno jeli postoji ikakav propis iz kojeg se jasno može isčitat da su kokarde zabranjene? Znam da su četnici dosta surađivali s nacistima, ali su se srbi potrudili da tu suradnju zakopaju dok hrvati suradnju ustaša s nacistima nisu nikada skrivali, niti su hrvati pokušavali u ikakve službene ili protokolarne svrhe da U koriste. Svi hrvatski političari su to osuđivali ili se bar od tog distancirali. Situacija s kokardom i srbima je potpuno drugačija, oni se time diče, ne daju reći da ima veze s nacistima, a sve zločine u zadnjem ratu relativiziraju zločinima počinjenima nad njima, i time stavljaju u ravan kokardu s šahovnicom i sa ljiljanima. Uglavnom, zanima me službeno, jeli zabranjeno, bez onoga "trabalo bi biti", to me ne zanima, jer se već može naslutiti tko je protiv tko nije. Jer ako je zabranjena onda svatko tko se pojavi s kokardom treba biti procesuiran, nebitno jeli vojnik ili nije, a ako nema zabrane onda vojnici, koji to hoće, mogu kokardu isticati. Pravno gledano nema prepreke, osim možda ako su to radili na službenoj uniformi, ali trenutno nema informacija šta i kako, samo da se pokrenula nekakva istraga. O tom nešto priča Helez ali taj i puno laže... https://www.klix.ba/vijesti/bih/pripadn ... /240820104Borba protiv kokarde je evociranje uspomena na saradnju bosankih muslimana sa nacistima. Kokarda im je tada bila neprijatelj i jednima i drugima. Nemci su se oslobodili, a muslimani još ne mogu, svoje naci-prošlosti... Ali, pamte Jevreji ko je šta radio... 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 20 kol 2024, 22:22 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Kokarda im je tada bila neprijatelj i jednima i drugima. 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 20 kol 2024, 22:25 |
|
|
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 21 kol 2024, 19:10 |
|
|
Riki, očekivao sam nekih glupih i bezobraznih ljudi da to rade, ali zašto ti?
Oćeš da kažeš da su četnici saradjivali sa Nemcima na stvaranju zajedničkih fotografija? Ili svako ko se uslika zajedno, Vesli Klark i Rale Mladić, Franjo i Sloba, Đuro Matuzović i Novica Simić.. taj je obavezno saveznik?!
Dakle dajte dokaz četničke izdaje, dakle njihove javne objave da oće da unište Kraljevinu Jugoslaviju, sami i ili bez okupatora, da su izvodili akcije protiv KJ, njenih saveznika, vlade i Kralja! To je definicija izdaje, a takvo nešto ne postoji kad su četnici u pitanju. Ili ako postoji gorim od želje da mi prikažete. Neprijatelji sopstvene zemlje bili su komunisti, ustaše, ljotićevci, i postoje njihove akcije koje s usmerene protiv KJ. Dakle, molim vas, bacite mi to u lice.
Ili ako mislite da je izdaja nešto drugo, recite mi šta je pa da vidimo.
Budući da tako nešto najverovatnije ne možete da nađete, vi i ne koristite pojam "izdaja", nego "saradnja" a onda tu trpate šta vam padne na pamet: zajedničke slike, istovremeno ubijanje komaraca, saradnja udisanju vazduha i sl.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 21 kol 2024, 20:04 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21681 Lokacija: među zvijezdama
|
Četalji i njihovo promoviranje su uvreda zdravom razumu. Ne znam postoji li neka zvanična zabrana zadriglih, prljavih govana, ali svaki iole pametan čovjek distancirao bi se od tih propaliteta i njihove propale šugave ideologije.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 10:53 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7359 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Četalji i njihovo promoviranje su uvreda zdravom razumu. Ne znam postoji li neka zvanična zabrana zadriglih, prljavih govana, ali svaki iole pametan čovjek distancirao bi se od tih propaliteta i njihove propale šugave ideologije. Šo bona Sarajevko ? Ša fali ćetnicima i ćetnićkoj ideologiji ? ha ja
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 11:19 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Riki, očekivao sam nekih glupih i bezobraznih ljudi da to rade, ali zašto ti?
Oćeš da kažeš da su četnici saradjivali sa Nemcima na stvaranju zajedničkih fotografija? Ili svako ko se uslika zajedno, Vesli Klark i Rale Mladić, Franjo i Sloba, Đuro Matuzović i Novica Simić.. taj je obavezno saveznik?!
Dakle dajte dokaz četničke izdaje, dakle njihove javne objave da oće da unište Kraljevinu Jugoslaviju, sami i ili bez okupatora, da su izvodili akcije protiv KJ, njenih saveznika, vlade i Kralja! To je definicija izdaje, a takvo nešto ne postoji kad su četnici u pitanju. Ili ako postoji gorim od želje da mi prikažete. Neprijatelji sopstvene zemlje bili su komunisti, ustaše, ljotićevci, i postoje njihove akcije koje s usmerene protiv KJ. Dakle, molim vas, bacite mi to u lice.
Budući da tako nešto najverovatnije ne možete da nađete, vi i ne koristite pojam "izdaja", nego "saradnja" a onda tu trpate šta vam padne na pamet: zajedničke slike, istovremeno ubijanje komaraca, saradnja udisanju vazduha i sl. Ti si napiso da je kokarda bila neprijatelj Švabama. Rika je onda postavio par slika iz kojih se to neda zaključit. Više izgleda prijateljska prema Švabama,i ne vidi se istovremeno ubijanje komaraca. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 13:27 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7359 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Riki, očekivao sam nekih glupih i bezobraznih ljudi da to rade, ali zašto ti?
Budući da tako nešto najverovatnije ne možete da nađete, vi i ne koristite pojam "izdaja", nego "saradnja" a onda tu trpate šta vam padne na pamet: zajedničke slike, istovremeno ubijanje komaraca, saradnja udisanju vazduha i sl. Ti si napiso da je kokarda bila neprijatelj Švabama. Rika je onda postavio par slika iz kojih se to neda zaključit. Više izgleda prijateljska prema Švabama,i ne vidi se istovremeno ubijanje komaraca.  Fotografisali se sa svojim trofejima.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 17:08 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ti si napiso da je kokarda bila neprijatelj Švabama. Rika je onda postavio par slika iz kojih se to neda zaključit. Više izgleda prijateljska prema Švabama,i ne vidi se istovremeno ubijanje komaraca.  Fotografisali se sa svojim trofejima. Nešto su previše nasmijani za trofeje,pogotovo na drugoj slici.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 18:35 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Fotografisali se sa svojim trofejima. Nešto su previše nasmijani za trofeje,pogotovo na drugoj slici. Aham 
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 19:20 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Nešto su previše nasmijani za trofeje,pogotovo na drugoj slici. Aham  Nisam znao da je trofej postala druga riječ za saradnju/kolaboraciju. 
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 19:33 |
|
|
Niko nema dokaz četničke izdaje, pa Sarajka sikće, Riki mudro ćuti, a Graničarko veselo pokazuje koliki je debil.  Citat: Operacija Hajka (nem. Operation Treibjagd) je bila šifrovani naziv za nemačko-bugarsku vojnu operaciju protiv Korpusa Gorske garde, Smederevskog korpusa, Cerskog korpusa i Mačvanskog korpusa Jugoslovenske vojske u Otadžbini, koja je vođena od 15. februara do 11. marta 1944. godine u toku Drugog svetskog rata.[1][2] https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D ... 0%BA%D0%B0Evo primer, četničke saradnje. Sarađivali sa osovincima u vodjenju bitke, u kojoj su prema volji osovinaca četnici preuzeli ulogu napadnutog, dok osovinci uzeli ulogu napadača. Sram ih bilo, kako su samo saradjivali. 
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 19:34 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 5302 Lokacija: Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Četalji i njihovo promoviranje su uvreda zdravom razumu. Ne znam postoji li neka zvanična zabrana zadriglih, prljavih govana, ali svaki iole pametan čovjek distancirao bi se od tih propaliteta i njihove propale šugave ideologije. Pametni bi se distancirali i od Irana i od Hamasa, Hezbollaha i sličnih pa opet nije zabranjeno da se neki to favoriziraju, što otvoreno, što konkludentnim radnjama. Poanta pitanja je da li je ovo zabranjeno ili nije, a ne što bi ti ili ja htjeli da je zabranjeno ili nije. To je posljedica kreiranja, a onda i života u državi s tri naroda, tri kulture, i često tri suprostavljene istine.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 19:38 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Niko nema dokaz četničke izdaje, pa Sarajka sikće, Riki mudro ćuti, a Graničarko veselo pokazuje koliki je debil.  Citat: Operacija Hajka (nem. Operation Treibjagd) je bila šifrovani naziv za nemačko-bugarsku vojnu operaciju protiv Korpusa Gorske garde, Smederevskog korpusa, Cerskog korpusa i Mačvanskog korpusa Jugoslovenske vojske u Otadžbini, koja je vođena od 15. februara do 11. marta 1944. godine u toku Drugog svetskog rata.[1][2] https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D ... 0%BA%D0%B0Evo primer, četničke saradnje. Sarađivali sa osovincima u vodjenju bitke, u kojoj su prema volji osovinaca četnici preuzeli ulogu napadnutog, dok osovinci uzeli ulogu napadača. Sram ih bilo, kako su samo saradjivali.  Strašna bitka.100-injak poginulih s obje strane.Sijetili se 1944.ratovat s Nijemcima,a prije toga grljenje i slikanje. Vijerovatno ne bi ni tad puškarali s Nijemcima da Kalabić nije bio previše nasilan prema civilnom stanovništvu,pa ovi zvali Švabe da uvedu reda.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 19:47 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Niko nema dokaz četničke izdaje, pa Sarajka sikće, Riki mudro ćuti, a Graničarko veselo pokazuje koliki je debil. https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D ... 0%BA%D0%B0Evo primer, četničke saradnje. Sarađivali sa osovincima u vodjenju bitke, u kojoj su prema volji osovinaca četnici preuzeli ulogu napadnutog, dok osovinci uzeli ulogu napadača. Sram ih bilo, kako su samo saradjivali.  Strašna bitka.100-injak poginulih s obje strane.Sijetili se 1944.ratovat s Nijemcima,a prije toga grljenje i slikanje. Vijerovatno ne bi ni tad puškarali s Nijemcima da Kalabić nije bio previše nasilan prema civilnom stanovništvu,pa ovi zvali Švabe da uvedu reda. Jes, Nemci ga napali, Britanci nagradili, a Srbija rehabilitovala. Slava heroju...  Vijerovatno su se sijetili 11. maja dva i po meseca pre komunjara, da ratuju sa Nemcima.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 20:07 |
|
|
Pardon, komunjare nisu ni započele rat sa Nemcima, nego je Žikica Španac ubio dva srpska žandarma. 
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 20:48 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Sijetili se 1944.ratovat s Nijemcima,a prije toga grljenje i slikanje. Ne primetih odmah koliko je ovo genijalno. Kad neko skrene pažnju na borbe četnika sa Nemcima iz 1941. graničarkoidi kažu: ma to je nešto malo, na početku. Posle su započeli saradnju. A kad neko skrene pažnju na bitke četnika i Nemaca iz 1944, onda graničarkoidi kaži: eh, sijetili se tek 1944. šta su do tada radili... 
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 20:54 |
|
|
potocnj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Četalji i njihovo promoviranje su uvreda zdravom razumu. Ne znam postoji li neka zvanična zabrana zadriglih, prljavih govana, ali svaki iole pametan čovjek distancirao bi se od tih propaliteta i njihove propale šugave ideologije. Pametni bi se distancirali i od Irana i od Hamasa, Hezbollaha i sličnih pa opet nije zabranjeno da se neki to favoriziraju, što otvoreno, što konkludentnim radnjama. Poanta pitanja je da li je ovo zabranjeno ili nije, a ne što bi ti ili ja htjeli da je zabranjeno ili nije. To je posljedica kreiranja, a onda i života u državi s tri naroda, tri kulture, i često tri suprostavljene istine. Ne znam ko bi danas isticao kokardu koju su nosili četnici u DSR ? Poznato je kakav stav o četnicima i četničkim simobolima imaju Muslimani i Hrvati.Oni koji u četnicima vide ok vojnopolitički pokret iz vremena DSR a to su Srbi kokardu na kojoj je i hrvatski grb ... Da li ima neki propis koji zabranjuje posjedovanje ili isticanje četničke ili JVuO kokarde ne znam ali ne vjerujem da je poimenično navedna takva zabrana ali isticanje tog simbola vjerovazno bi bilo tumačeno kao izazivanje nacionalne ili vjerske mržnje od strane policije i sudova u EFBIH ? Ali s obzirom na okolnost da kokarda ne sadrži samo srpski simbnol nego i hrvatski ne može se ni očekivati da bi neko na javnom mestu istakao tu kokardu.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 20:57 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Sijetili se 1944.ratovat s Nijemcima,a prije toga grljenje i slikanje. Ne primetih odmah koliko je ovo genijalno. Kad neko skrene pažnju na borbe četnika sa Nemcima iz 1941. graničarkoidi kažu: ma to je nešto malo, na početku. Posle su započeli saradnju. A kad neko skrene pažnju na bitke četnika i Nemaca iz 1944, onda graničarkoidi kaži: eh, sijetili se tek 1944. šta su do tada radili...  Sjećaš li se kad je Graničarko na temi o novim filmovima preporučivao Rambo,Rambo II,Roki,Roki II,Roki III ... 
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 21:04 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: potocnj je napisao/la:
Pametni bi se distancirali i od Irana i od Hamasa, Hezbollaha i sličnih pa opet nije zabranjeno da se neki to favoriziraju, što otvoreno, što konkludentnim radnjama.
Poanta pitanja je da li je ovo zabranjeno ili nije, a ne što bi ti ili ja htjeli da je zabranjeno ili nije.
To je posljedica kreiranja, a onda i života u državi s tri naroda, tri kulture, i često tri suprostavljene istine.
Ne znam ko bi danas isticao kokardu koju su nosili četnici u DSR ? Poznato je kakav stav o četnicima i četničkim simobolima imaju Muslimani i Hrvati.Oni koji u četnicima vide vojnopolitički pokret iz vremena DSR a to su Srbi kokardu na kojoj je i hrvatski grb ... Da li ima neki propis koji zabranjuje posjedovanje ili isticanje četničke ili JVuO kokarde ne znam ali ne vjerujem da je poimenično navedna takva zabrana ali isticanje tog simbola vjerovazno bi bilo tumačeno kao izazivanje nacionalne ili vjerske mržnje od strane policije i sudova u EFBIH ? Ali s obzirom na okolnost da kokarda ne sadrži samo srpski simbnol nego i hrvatski ne može se ni očekivati da bi neko na javnom mestu istakao tu kokardu. Kokardom se zovu obeležja za kapu. Značka, grafički simbol. Ne mora obavezno da bude ona iz 2.s.r. Kokarda je i ono što sad kao obeležje za kapu ima Vojska Srbije. Imala ju je i VRS posle rata, dok je za vreme rata bila značka sa trobojkom, a ne ona izrađena po uzoru na srpski grb što se popularno naziva kokardom. Kako god, kokarde VRS, VS ozakonjene u tim zemljama. Grb po kome je napravljena kokarda VRS je vraćen nedavno u upotrebu u RS, tako da nema govora o nečemu nezakonitom. Zukan ispoljava mržnju prema srpskom narodu tj. njegovim simbolima.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 21:06 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Ne znam ko bi danas isticao kokardu koju su nosili četnici u DSR ? Poznato je kakav stav o četnicima i četničkim simobolima imaju Muslimani i Hrvati.Oni koji u četnicima vide vojnopolitički pokret iz vremena DSR a to su Srbi kokardu na kojoj je i hrvatski grb ... Da li ima neki propis koji zabranjuje posjedovanje ili isticanje četničke ili JVuO kokarde ne znam ali ne vjerujem da je poimenično navedna takva zabrana ali isticanje tog simbola vjerovazno bi bilo tumačeno kao izazivanje nacionalne ili vjerske mržnje od strane policije i sudova u EFBIH ? Ali s obzirom na okolnost da kokarda ne sadrži samo srpski simbnol nego i hrvatski ne može se ni očekivati da bi neko na javnom mestu istakao tu kokardu. Kokardom se zovu obeležja za kapu. Značka, grafički simbol. Ne mora obavezno da bude ona iz 2.s.r. Kokarda je i oni što sad kao obeležje za kapu ima Vojska Srbije. Imala ju je i VRS posle rata, dok je za vreme rata bila značka sa trobojkom a ne izrađena po uzoru na srpski grb. Kako god, kokarde VRS, VS ozakonjene u tim zemljama. Grb po kome je napravljena kokarda VRS je vraćen nedavno u upotrebu u RS, tako da nema govora o nečemu nezakonitom. Zukan ispoljava mržnju prema srpskom narodu tj. njegovim simbolima. Sve je to meni poznato.Mislim da je uvodničar ove teme mislio na kokardu koju su nosili četnici u DSR.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 21:17 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kokardom se zovu obeležja za kapu. Značka, grafički simbol. Ne mora obavezno da bude ona iz 2.s.r. Kokarda je i oni što sad kao obeležje za kapu ima Vojska Srbije. Imala ju je i VRS posle rata, dok je za vreme rata bila značka sa trobojkom a ne izrađena po uzoru na srpski grb.
Kako god, kokarde VRS, VS ozakonjene u tim zemljama. Grb po kome je napravljena kokarda VRS je vraćen nedavno u upotrebu u RS, tako da nema govora o nečemu nezakonitom.
Zukan ispoljava mržnju prema srpskom narodu tj. njegovim simbolima.
Sve je to meni poznato.Mislim da je uvodničar ove teme mislio na kokardu koju su nosili četnici u DSR. Tačno je da niko ne koristi kokardu sa šahovnicom, čak i ako je čuva kao porodičnu uspomenu. Ali iz 2.s.r. imaš onu Dinarske divizije na kojoj nema šahovnice.  (Mada to pozdano ne znam. Možda je i tu bila šahovnica koju su posle izbacili sa kokarde.)
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Jeli u Bosni i Hercegovini zabranjena kokarda? Postano: 22 kol 2024, 21:54 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Niko nema dokaz četničke izdaje, pa Sarajka sikće, Riki mudro ćuti, a Graničarko veselo pokazuje koliki je debil. https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D ... 0%BA%D0%B0Evo primer, četničke saradnje. Sarađivali sa osovincima u vodjenju bitke, u kojoj su prema volji osovinaca četnici preuzeli ulogu napadnutog, dok osovinci uzeli ulogu napadača. Sram ih bilo, kako su samo saradjivali.  Strašna bitka.100-injak poginulih s obje strane. Sijetili se 1944.ratovat s Nijemcima,a prije toga grljenje i slikanje.Vijerovatno ne bi ni tad puškarali s Nijemcima da Kalabić nije bio previše nasilan prema civilnom stanovništvu,pa ovi zvali Švabe da uvedu reda. Zajebo ih Švabo. Ponio foto aparat.  Danas bi tvrdili da je to neka AI zajebancija. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 57 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|