Robbie MO je napisao/la:
Mislim da mi je sve jasno.
Čekalo se 30 godina da pomru “žrtve rata”, da pomru borci ABiH, ili da budu svedeni na onemoćale, ružno ostarjele krezube penzionerske prosvjednike pred OHR.
I onda sada kreće sapunjanje daske.
Prema novoj svježoj generaciji, nova politika.

A ta nova generacija se nije proslavila s ovim Hamasom i Hezbollahom, biti će ocjenjivani samo po svom ponašanju, nema “kredita” od roditelja.
Vrlo slično sproveli su u Hrvatskoj.
Svi oni rođeni u vrime Jugoslavije i koji su u njoj prošli osnovnu školu, to je indoktrinirani naraštaj kojiman je mozak mariniran ovimen:
- ist ćemo i travu ako triba (stariji doslovce jesu)
- "tanje maži", ako se sićate vica s Milkon Planinc
- odbijaj druženje s neprijatejen, daj mu do znanja da je nepožejan
- ne uzimaj pridmete s poda koji ne bidu tribali bit ondi (na ulici)
- straže u šatoriman isprid poduzeća, iščekujući invaziju na Jugoslabiju poslin Titove smrti
- "život damo, Trst ne damo" i prateća mobilizacija, pritnja nije bila prazna, išlo se do kraja
- spremnost na sukob sa zapadnin Savezniciman, mrtve straže na Soči
- spremnost u isto vrime zamirit se Staljinu, odrebatit Informbiro, te i tu bit na mrtvoj straži
- spremni se udružit i s dojučerašnjin zajedničkin neprijatejen (Zapad, Sovjetski blok)
- obrazovani kadrovi koji su mogli iznit gospodarstvenu autarkiju
- sridnji sloj bia je velik i golemih ušćeda, imali su zaliha i za rat i posli rata, zato su moćnici čekali da se zalihe otopidu (i da pomredu i iselidu ća oni kojima bis sla novce)
- naraštaji šta su imali pridmete ONO i DSZ, defendologiju, pridvojničku obuku, obvezni vojni rok, pozive u pričuvu
- naraštaji koji su ka' magarad bili sposobni podnit udarce i funkcionirat, koja je živila u vrime di je fizičko kažnjavanje dice od strane odraslih, mladeži, teta u vrtićiman, učiteja i nastavnika, - to su očvrsli, nisu mekušci i disciplinirani su
- ekipa koja je išla na ORA-e i radne akcije širih narodnih masa
- udarništvo, "ne triba meni veća plaća, hoću veću lopatu"
- naraštaji koji su većinon i jedino su mogli gledat partizanske i socijalističku poučnu kinematografiju
- naraštaji koji su naučili živit uz ograničenja, bonove, točkice, vožnju na par-nepar, redukcije struje, koji su priživili bankrot države 80-ih i hiperinflaciju
- koji je naučia metodu pasivnog otpora
Itd itd