Nazvani su i tvrdolinijaši, bez distinkcije pojedine stranke ili frakcije, već svi "bošnjaci".
To je valjda problem temeljenja nacije isključivo na vjeri, a republikanci neće glumiti da je to nešto posebno kao što se ljevičari pretvaraju kada pričaju o bošnjacima.
Ako se i može vjera i nacija nekada odvojiti sigurno se to neće desiti od '94. do sada.
Bošnjaci se baš ne znaju nositi s novom realnošću.
Na zapadu optužba za islamofobiju već polagano dobiva značenje "razuman" u glavama ljudi koji ju pročitaju.
Ja kad pročitam da je netko optužen za islamofobiju u bilo kojem mediju ne pomislim da je to netko tko mrzi muslimane, išao bi ih klati i ubijati kao svojedobno Mladić i njegovi, meni je prva misao netko tko je na kulturan i staložen način rekao istinu o mnogim problematičnim aspektima islama, roditelj u Njemačkoj, Austriji ili Švedskoj koji se požalio na facebooku da mu djecu napadaju hordice migrantske mladeži od adolescenata do mlađih punoljetnika.
I ne razmišljam tako samo ja.
Oni i dalje vrte tu priču, ne shvaćaju da im to sve više šteti.
Najkorisniji potez za bošnjake, da prežive Trumpa, u isčekivanju pogodnijeg trenutka, bilo bi da se brane od optužbi na način da ističu kako su oni zapravo loši muslimani.
Da su bliži ateistima, nešto slično kao zapadnjački kršćani i židovi, održavaju blagdane ali nisu veoma vjerski obrazovani niti im vjera diktira ponašanje. Malo tko da se nije razveo a razvod zabranjen u kršćanstvu, tko god hoće bit gay bude itd..
Tako nešto bi trebali glumiti i oni, smanjivanje veze s islamom. Umjesto toga napadi na nove vladare svijeta
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-hd ... /241211113