|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Patriota
|
Naslov: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 13:27 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 1585 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 2
|
Gledao sam obe debate za Predsjednika RH. I na RTl i HRT-u. I osjecam potrebu da otvorim temu,da vidim vaše poglede. NAKON 34godine. Kandidati uopce ne razumiju ni vaše probleme u BiH ni kako BiH funkcioniše. Bulj kaže da vi imate prava ispod nac.manjina u RH sto naravno nije tacno. WTF I niko da ga demantuje. MSR nije dodrinašica kako se ocekivalo,ali isto tako nema veze. Kaze da ste preglasani u vezi JIK,ne znajuci da zakon uopce nije usvojen te da postoji i DN i US FBiH i predsjednik FBiH itd… Lozo kaže da je prioritet ocuvat cjelovitos BiH i da je problem Dodik i odnosi Milanovica sa njim Kartelo iako simpatican lik,misli da ce neko u BiH se dogovorit oko novog ustroja,dakle nema pojma kako se zapravo ovdje politika vodi,i koliko malo hrabrosti postoji i za najmanji kompromis. Primorac i Milanovic nista posebno,gotovo da ih to pitanje ne interesuje. Kekin je za Građansku A ovaj Jonjić definitivno je najpametniji i najsposobniji kandidat,međutim nije ni on ponudio nikakvo riješenje ni za šta.
_________________ K'o da čujem zveket sablje starih ratnika Opet ječi sa planine vrisak sokola Nikad ovo biti neće zemlja dušmanska Odgojila majka Bosna prsa junačka
Bog,Bosna,Bošnjaci.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 13:41 |
|
|
Naši lokalni problemi nisu jedini, to je samo jedan dio slagalice. Ono što određuje politiku je opći hrvatski interes.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 13:46 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8374 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Patriota je napisao/la: A ovaj Jonjić definitivno je najpametniji i najsposobniji kandidat,međutim nije ni on ponudio nikakvo riješenje ni za šta.
Jonjić je u jednom intervjuu rekao da Hrvati trebaju biti spremni na sve.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 13:48 |
|
|
Ne mislim da većina kandidata ne razumije situaciju u BiH, neki vjerojatno ne razumiju niti ih zanima.
Cilj je kao uvijek u kampanji kmečavina i kako bi se situacija prikazala što gorom, kako bi se pokazala nesposobnost Plenkovićeve diplomacije i slično.
Lozo je jedina dodrinašica, hehe.
|
|
Vrh |
|
|
Banya
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 13:51 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 739 Lokacija: Republika Srpska
|
Srećom, pobijedit će Zoran Milanović.
_________________ ...and these villages of yours...
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 14:11 |
|
|
I Primorac je dodrinaš, samo što se tako ne izjašnjava. To znam iz osobnih kontakata sa osobama najbližim njemu (doduše, to je info star desetak plus godina).
Prije par desetaka godina, on je pokušavao genetskim analizama dokazati jedinstvenost prostora današnje HR+BiH, koji je politički prvi put bio jedinstven za vrijeme rane Kraljevine Hrvatske. No, nije uspio, previše je tuđih gena useljeno od turskih osvajanja pa naovamo.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 14:17 |
|
|
Poserem ti se po građanskoj aparthejdizirani getoizirani srpski ostatku turskih genocida.
Sad kad smo to rekli - kopaj tunel ispod džamije dok još imaš vremena.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 14:23 |
|
|
RH političari premalo spominju paritet u zajednickoj hrvatsko-muslimanskoj federaciji.
To je apsolutni prioritet. Naprosto je nevjerojatno da imamo puno jače mehanizme "blokade" na razini tkz. BiH nego hrvatsko-muslimanske federacije. Treba vratiti orginalno stanje gdje se nije odluka u bilo kojem ministarstvu nije mogla donijeti bez potpisa zamjenika iz reda drugog naroda.
I da. Vrijeme je da premijer FBIH bude Hrvat. Dosta je više muslimanskog terora na toj poziciji.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 14:32 |
|
|
Banya je napisao/la: Srećom, pobijedit će Zoran Milanović. Hrvati u BiH će glasati ko ovce za Zamorca, partijškog. Preglupa je Herceg Bosna da drugačije izabere. Jednostavno preglupa, bez mozga zajednica, pleme. To su ljudi koji gledaju dnevnik strane države a svoje ne gledaju, šta o takvom narodu reći Sreća pobjediti će Milanović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 14:46 |
|
|
maradot je napisao/la: Banya je napisao/la: Srećom, pobijedit će Zoran Milanović. Hrvati u BiH će glasati ko ovce za Zamorca, partijškog. Preglupa je Herceg Bosna da drugačije izabere. Jednostavno preglupa, bez mozga zajednica, pleme. To su ljudi koji gledaju dnevnik strane države a svoje ne gledaju, šta o takvom narodu reći Sreća pobjediti će Milanović. Nije to pošteno reći jer je Hrvatima Herceg-Bosne zakonom onemogućeno učestvovanje na izborima. Otvoreno je samo nekoliko biračkih mjesta u cijeloj BiH čime je fizički neizvodivo da svi izađemo na izbore. Na razne načine se smanjuje izlaznost, već samim time što ljudi moraju dugo putovati da bi stigli do biračkog mjesta. Zbog toga, tek vrlo mali postotak Hrvata u BiH sudjeluje na izborima za RH. To jednostavno nisu izbori gdje smo mi faktor, RH je zakonom pokazala volju da mi tu nismo dobrodošli, pa prema tome nemojte nas ni kriviti za rezultate jer mi na te izbore ne izlazimo, oni koji izađu su većinom po direktivi organizirani HDZ-ovci.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 15:17 |
|
|
maradot je napisao/la: Banya je napisao/la: Srećom, pobijedit će Zoran Milanović. Hrvati u BiH će glasati ko ovce za Zamorca, partijškog. Preglupa je Herceg Bosna da drugačije izabere. Jednostavno preglupa, bez mozga zajednica, pleme. To su ljudi koji gledaju dnevnik strane države a svoje ne gledaju, šta o takvom narodu reći Sreća pobjediti će Milanović. Hrvatska nije "strana" država. Šta trebaju gledati FTV, BHT i ostale gluposti? Treba naše malo više osvijestiti da uz HRT, gledaju RTV HB, PRO TV i da uvijek isprate emisiju HRT-a "Pogled preko granice" koja iznosi tjedne reportaže o Hrvatima u BiH. Što se tiče glasovanja to i toliko nije važno jer se može glasovati na 4-5 mjesta i sve dok se to ne promijeni nikada neće moći utjecati što se tiče izbora predsjednika RH. Tako da i sve glasove pretočimo i glasujemo za Jonjića ili Bulja, neće napraviti nikakav pomak. Drugi krug se zna, znaju to i svi kandidati, a lijepo nam je i kroz medije to preneseno. Čak se i ishod drugog kruga zna. Milanović će pregaziti beskrvnog Primorca.
|
|
Vrh |
|
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 15:31 |
|
|
Jedino je vazno da pobjedu nosi covjek koji vam je iskreno i otvoreno rekao sta vam ima reci.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 17:01 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39362 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Najvažnije da će pobjediti Milanović koji dobro razumije čaršijsku politiku. Primorac će ionako provoditi politiku središnjice i Plenkovića. Raspudić-Selak veoma dobro poznaje zna situaciju u BiH. Jedino Kekinica više zna o Palestini nego BiH.
Bulj samo slikovito opisuje biračima u Hrvatskoj koji ne poznaju političke prilike u BiH da se Hrvatima osporava pravo na izbornu jedinicu što imaju čak i nacionalne manjine u Hrvatskoj.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 17:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39362 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pozitivni pomak je što je na svim debatama na javnim televizijama tema Hrvati u BiH dobila poseban prostor. Od svih kandidata jedino je Kekinica namjeeno preskakala tu temu ali ju je MSR dobro poklopila tvrdnjom da trazi sva prava za sve manjinske zakednice osim za Hrvate u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 17:19 |
|
|
Citat: Nitko od kandidata, osim Ivane Kekin, ne nudi radikalan zaokret u politici prema Bosni i Hercegovini. Nakon televizijskog sučeljavanja, neki sarajevski analitičari izjavili su kako bi, po njihovom mišljenju, pobjeda Kekin značila povratak na politike koje je zastupao Stjepan Mesić.
Svi ostali kandidati, međutim, zalažu se za kontinuitet u odnosima sa susjedima, pa tako ne bi trebalo doći do značajnijih promjena u odnosu na trenutačno stanje.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/galic-ne ... bora-u-rh/
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 17:23 |
|
|
Kevin je neprijatelj a logo glupa HSP ovka
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Banya
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 17:26 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: I Primorac je dodrinaš, samo što se tako ne izjašnjava. To znam iz osobnih kontakata sa osobama najbližim njemu (doduše, to je info star desetak plus godina).
Prije par desetaka godina, on je pokušavao genetskim analizama dokazati jedinstvenost prostora današnje HR+BiH, koji je politički prvi put bio jedinstven za vrijeme rane Kraljevine Hrvatske. No, nije uspio, previše je tuđih gena useljeno od turskih osvajanja pa naovamo. Čitav HDZ su reformirani dodrinaši.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 17:27 |
|
|
Ti nemaju nikakve šanse, od antihrvatskih elemenata jedino Kekinica ima šanse za drugi krug. Naravno da su zeleni za Zelene, Kekin im je jedina nada u povratak dobrih starih dana veleizdajnika Mesića.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 17:53 |
|
|
Ne samo politicara, nego i obicni narod. Prica mi komsija bas danas, radi gore u okolini Zagreba. Pricao nekidan na poslu kako mu je ostalo oko 100 kg krompira, koji mora bacit jer je dugo stajao, nema kud. A ovaj neki Hrvat tu sav u zbilji u fazonu "a kompa pa daj krmcima". Hrvati u Hr ne znaju nista o BiH i Bh Hrvati su tu prepuateni sami sebi. To je jako velika tragedija. Najgore od svega je sto ne kozemo nista uciniti da to promjenimo
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 18:01 |
|
|
Takija o prepustenosti Hrvata samim sebi kenj kenj je riknula jos kad je Stevica MEsic pojeo zadnju porciju cevapa na bascarsiji.
U medjuvremenu je cijela bosnjacka javnost skiknula od kmeke kako Hrvatska rusi beundha i petlja se u unutrasnje stvari suverene nezavisne.
Jebiga, potrosili ste joker Mesic Josipovic Pusic, sad je nase vrijeme.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 18:03 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Ne samo politicara, nego i obicni narod. Prica mi komsija bas danas, radi gore u okolini Zagreba. Pricao nekidan na poslu kako mu je ostalo oko 100 kg krompira, koji mora bacit jer je dugo stajao, nema kud. A ovaj neki Hrvat tu sav u zbilji u fazonu "a kompa pa daj krmcima". Hrvati u Hr ne znaju nista o BiH i Bh Hrvati su tu prepuateni sami sebi. To je jako velika tragedija. Najgore od svega je sto ne kozemo nista uciniti da to promjenimo A što bi ti drugo uradio sa starim krumpirom nego dao krmadi?
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 18:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59919 Lokacija: DAZP HQ
|
Naša Kvačica je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ne samo politicara, nego i obicni narod. Prica mi komsija bas danas, radi gore u okolini Zagreba. Pricao nekidan na poslu kako mu je ostalo oko 100 kg krompira, koji mora bacit jer je dugo stajao, nema kud. A ovaj neki Hrvat tu sav u zbilji u fazonu "a kompa pa daj krmcima". Hrvati u Hr ne znaju nista o BiH i Bh Hrvati su tu prepuateni sami sebi. To je jako velika tragedija. Najgore od svega je sto ne kozemo nista uciniti da to promjenimo A što bi ti drugo uradio sa starim krumpirom nego dao krmadi? Nisam shvatio poantu. Hoće reći da taj neki dudek ne zna da Muslimani nemaju posla s krmadima?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 18:41 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A što bi ti drugo uradio sa starim krumpirom nego dao krmadi? Nisam shvatio poantu. Hoće reći da taj neki dudek ne zna da Muslimani nemaju posla s krmadima? Ne znam, meni savjet izgleda dobar. Umjesto bacanja krumpira pretvoriš ga u pršut. Genijalno.
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
Banya
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 19:12 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A što bi ti drugo uradio sa starim krumpirom nego dao krmadi? Nisam shvatio poantu. Hoće reći da taj neki dudek ne zna da Muslimani nemaju posla s krmadima? Ni ja nisam razumio turski, ali mislim da si ubo poantu.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Nerazumijevanje BiH od RH politicara 2024 Postano: 28 pro 2024, 20:00 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6357 Lokacija: Izvan sebe
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la: Nisam shvatio poantu. Hoće reći da taj neki dudek ne zna da Muslimani nemaju posla s krmadima?
Ne znam, meni savjet izgleda dobar. Umjesto bacanja krumpira pretvoriš ga u pršut. Genijalno. Prava alhemija. Fantasticno!
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|