|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 102 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Hagresor
|
Naslov: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 13:27 |
|
|
Stranke Trojke (SDP, NS, NiP) su saopštile da službeno raskidaju saradnju sa SNSD-om, nakon što je na današnjoj sjednici opozicija iz Republike Srpske bila presudna za usvajanje zakona o graničnoj kontroli. U Parlamentarnoj skupštini BiH održani su sastanci lidera i državnih zastupnika Trojke na kojem je razmatrana strategija ovih stranaka za očuvanje mira i evropskog puta BiH. Postignuta je potpuna saglasnost o potrebi da se čvrsto suprotstavi nasrtajima na Ustav Bosne i Hercegovine, akterima čije aktivnosti predstavljaju sigurnosni izazov i opasnost po mir u Bosni i Hercegovini te blokiraju funkcionisanje institucija i proces pridruživanja naše države Evropskoj uniji", saopštili su iz Trojke. Dalje su najavili prekidanje saradnje sa SNSD-om, s kojima su u koaliciji na državnom nivou, uz HDZ. "S tim u vezi konstatovano je da SNSD na čelu sa Miloradom Dodikom neustavnim djelovanjem narušava mir i sigurnost Bosne i Hercegovine i regiona. Pored toga, konstatovano je da je pokušajima blokade evropskog puta od strane predstavnika ove stranke prekršen koalicioni dogovor koji prevashodno podrazumjeva usvajanje evropskih zakona i niza odluka Vijeća ministara koji osiguravaju krupan iskorak na evropskom putu, a u interesu svih građana naše države. Iz ovih razloga donesen je zaključak da će lideri Trojke zahtjevati od stranačkih organa donošenje odluke o raskidu koalicionog dogovora sa SNSD-om, a u cilju očuvanja mira i deblokade evropskog puta Bosne i Hercegovine", saopšteno je. Rekli su i da će ovu informaciju saopštiti "međunarodnim partnerima u zemlji i inostranstvu", te da "pozivaju političke i društvene aktere da im se pridruže u zaštiti mira i evropskog puta" naše zemlje. "Stranke Trojke se zahvaljuju opozicionim zastupnicima koji su danas jasno demonstrirali evropsko opredjeljenje i koji su podrškom evropskim zakonima i njihovom hitnom usvajanju svojim glasovima spriječili blokadu evropskog puta Bosne i Hercegovine", rečeno je na kraju ovog saopštenja. https://www.klix.ba/vijesti/bih/trojka- ... /250123095
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:01 |
|
|
|
Trojka usla u rat protiv SNSD uz parolu "ako nas HDZ ne podrzi, pucali smo u prazno".
I sad ocekuju da HDZ igra onako kako muslimani zele, a par dana prije toga preglasali taj isti HDZ po pitanju JIK.
Nevjerojatne budaletine.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64459 Lokacija: DAZP HQ
|
|
HDZ je tu nebitan, SNSD kontrolira srpski klub u DN BIH, zakoni se bez njih ne mogu donositi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:04 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48179 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Mislim da nisu kako im je sud uzeo mandat.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:05 |
|
|
|
Bitan je HDZ jer od HDZ-a ovisi, evo recima ta smjena Radmanovica.
Ako HDZ glasa za trojkin prijedlog, i nakon preglasavanja o JIK, onda je HDZ nakupina idiota.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:05 |
|
|
|
Jesu, taj četvrti je bio bitan u kontekstu da SNSD i HNS imaju većinu u Domu naroda, 8 od 15, ali SNSD ima svakako trojicu bez kojih nema kvoruma u srpskom klubu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:08 |
|
|
dudu je napisao/la: Jesu, taj četvrti je bio bitan u kontekstu da SNSD i HNS imaju većinu u Domu naroda, 8 od 15, ali SNSD ima svakako trojicu bez kojih nema kvoruma u srpskom klubu. Dobro, tako daleko muslimani ne razmisljaju, ili nisu sposobni razmisljati. Sad je tema smjena SNSD ministara, to mogu uraditi uz HDZ glasove. Sta ce biti dalje, pa.... ma znaju oni da ce SNSD sve blokirati, ali boli ih patka, tako se oni bore za drzavu, blokadom drzave. Mozda optuze SNSD za blokadu jer su zli cetnici neprijatelji bejha i sa tim izadju pred hambasadu. Jos da im Marfi ne odlazi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:09 |
|
|
|
I da, opet im je taktika "moraju stranci pritisnuti HDZ jer mi to tako zelimo"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:11 |
|
|
|
Pa dobro, napokon neki hrabar potez muslimanske strane s neizvjesnim ishodom, ne možeš stalno igrati na sigurno, a rezultat negativan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:12 |
|
|
|
Ne može ništa od zakona proći ni u skupštini RS-a gdje je SNSD debela većina. Možemo rezimirati da je to to od ovog sastava i početi se spremati za izbore 2026. Ako ih bude
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:12 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 3403 Lokacija: Gora Romanija
|
|
Kad dođu cetnici iz srpske opozicije na vlast,to ja zovem Bošnjački preokret.
Šarovića za ministra!
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:15 |
|
|
|
Ne znam šta Trojka izvodi već neko vrijeme, kome se umiljuju, bošnjačkim glasačima? Svakako SDA dolazi 2026.
Potezi totalno neproduktivni i ne mogu izazvati ništa osim nove krize i blokada.
Al dobro, barem znamo da i Srbe i Muslimane zaboli k* za EU.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:16 |
|
|
|
Nisu ovo odluke trojke vec Ambasade
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:16 |
|
|
Hadzi Mustafa Aganlic je napisao/la: I da, opet im je taktika "moraju stranci pritisnuti HDZ jer mi to tako zelimo" Klix pise da vec imaju podrsku HDZa
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:17 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3986 Lokacija: Stolni grad
|
dudu je napisao/la: Pa dobro, napokon neki hrabar potez muslimanske strane s neizvjesnim ishodom, ne možeš stalno igrati na sigurno, a rezultat negativan. Predizborna, kako im SDA ne bi prebacivalo da šuruju s rušiteljima, šta je godinu ipo blokade.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
voldemort
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:17 |
|
|
|
Ne treba im HDZ, pa ni Cvitanović, za smjenu SNSD-ovaca, samo srpska opozicija. U Predstavničkom domu Muslimani imaju sami prostu većinu, a entitetski veto RS-a ne može proći jer srpska opozicija i SDA imaju 6 od 14 (treba 2/3 za veto). U Domu naroda Muslimani+srpska opozicija+Miletić imaju prostu većinu (8 od 15), a ne može ni ovdje entitetski veto jer srpska opozicija ima 2 od 5. HDZ BiH dakle uopće nije faktor u ovom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:18 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48179 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
dudu je napisao/la: Pa dobro, napokon neki hrabar potez muslimanske strane s neizvjesnim ishodom, ne možeš stalno igrati na sigurno, a rezultat negativan. Nije ovo potez muslimana nego hambasade.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:20 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:21 |
|
|
voldemort je napisao/la: Ne treba im HDZ, pa ni Cvitanović, za smjenu SNSD-ovaca, samo srpska opozicija. U Predstavničkom domu Muslimani imaju sami prostu većinu, a entitetski veto RS-a ne može proći jer srpska opozicija i SDA imaju 6 od 14 (treba 2/3 za veto). U Domu naroda Muslimani+srpska opozicija+Miletić imaju prostu većinu (8 od 15), a ne može ni ovdje entitetski veto jer srpska opozicija ima 2 od 5. HDZ BiH dakle uopće nije faktor u ovom. Stvar je sto nema kvoruma bez 3 SNSDova u DN.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:23 |
|
|
Klix sam sebe demantira u 15 minuta https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-p ... /250123109pratite tok misli na klixu, mislim na komentatore, "mora HDZ biti uz nas", "stranci da pritisnu HDZ", "mora Visoki predstavnik smijeniti sve koji su protiv". Do veceras ce spominjati 505 buzimsku i Atifa koji ulazi u Banjaluku. Uvijek je to tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
voldemort
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:24 |
|
|
|
Čović to demantira, pokušava smiriti. Kažem, matematički je HDZ nebitan za Vijeće ministara. Nebitan je i za prohodnost zakona. Jedino što HDZ i SNSD imaju je rušenje kvoruma u Domu naroda: nedolazak 3 delegata iz jednog od klubova. Onda to otvara priču o američkim sankcijama, dakle to može raditi samo SNDS.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:27 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 7051 Lokacija: Izvan sebe
|
|
Pa sta da radimo kada smo nebitni?
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:30 |
|
|
|
Kako nebitni covjece, klix u 9 od 10 vijesti na ovu temu, spominje "hoce li HDZ biti za ili nece".
Bez HDZ ne mogu smijeniti Radmanovica, bez SNSD ne mogu donositi odluke u parlamentu, ukratko opet idu na "pritisak na HDZ" i sad ce valjda hambasada koja je preglasala HDZ, od istog tog HDZ ocekivati da glasuje za njihove i muslimanske interese.
Kako rekoh, ako HDZ to uradi, onda i ne zasluzuju bolje od preglasavanja, trebaju skinuti gace i naguziti se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:31 |
|
|
|
Ne trebamo ništa kad će raditi SNSD blokadu do novih izbora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Trojka presjekla: Raskidaju koaliciju s SNSD-om Postano: 23 sij 2025, 14:35 |
|
|
|
HDZ je nebitan,ja mislim ni Cvitanoviceva ruka tu nista ne znaci. Ovdje se radi samo o kvorumu,hocel se pojavit ovi Dodikovi. Mozda dobiju poziv i iz hambasade da se moraju pojavit na sjednici.
A mozda VP kasnije izmjeni kvorum
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|