HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 lip 2026, 11:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 68 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Hrvatska bi trebala dati slobodan prolaz svima koji to žele
PostPostano: 15 ožu 2025, 00:26 

Samo mogu reć. Najveća humanitarna usluga koju Hrvatska može dati nama iz BiH je propustiti nas da prođemo prvih dana rata kamo želimo (do prvih 72 sata od otpočinjanja oružanih sukoba).

Troškovi 0%, korist 100%.

Većina Bošnji ima rodbinu u Njemačkoj, Skandinaviji i prekomorskim zemljama, imaju gdje da odu, neće se zadržavat u Hrvatskoj i nemaju se namjeru više vraćat u BiH iza novog rata. Radno europsko stanovištvo će sebi naći izlaza.

Manje civila, manje stradanje, manja humanitarna katastrofa.

U BiH treba da ostanu samo oni koji to striktno žele i koji žele da vode rat.

Branite državu koja vam je sve dala, ako vam se brani.

Niste zvali nikoga na podjelu funkcija, pljačke i pizde... a sad bi zvali kad trebaju krvave gaće.

:neznam

Vrh

Naslov: Re: Hrvatska bi trebala dati slobodan prolaz svima koji to žele
PostPostano: 15 ožu 2025, 00:31 

Jel to neki ratni sukob na pragu pa od jutros pravis uveliko planove za bezaniju?

Jel ti znas nesto sto ostali ne znaju?

Pitao si me na drugoj temi da li sam poceo da pravim planove za bezaniju ako pocne rat. Svakako nisam iz BiH, ali ja imam plan. Verovatno cu kao rezervisati da budem pozvan da budem u rovu i necu da bezim kod rodbine u Skandinaviju, Nemacku i ostale zemlje gde je vasa cuvena jaka dijaspora.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:32 

Urbanist je napisao/la:
Samo mogu reć. Najveća humanitarna usluga koju Hrvatska može dati nama iz BiH je propustiti nas da prođemo prvih dana rata kamo želimo (do prvih 72 sata od otpočinjanja oružanih sukoba).

Većina Bošnji ima rodbinu u Njemačkoj, Skandinaviji i prekomorskim zemljama, imaju gdje da odu, neće se zadržavat u Hrvatskoj i nemaju se namjeru više vraćat u BiH iza novog rata. Radno europsko stanovištvo će sebi naći izlaza.

Neka krenu u BG, ROM, H ili GR pa sa WizzAir neka lete gdje god hoće tražiti azil.

Ako na koncu dobiju azil ostaju u zemlju gdje su doletili.

Ako ne, slijediti će povratak u zemlju iz koje su poletili.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:33 

MikiNosonja je napisao/la:
Jel to neki ratni sukob na pragu pa od jutros pravis uveliko planove za bezaniju?

Jel ti znas nesto sto ostali ne znaju?

Pitao si me na drugoj temi da li sam poceo da pravim planove za bezaniju ako pocne rat. Svakako nisam iz BiH, ali ja imam plan. Verovatno cu kao rezervisati da budem pozvan da budem u rovu i necu da bezim kod rodbine u Skandinaviju, Nemacku i ostale zemlje gde je vasa cuvena jaka dijaspora.

Samo ti jarane ratuj, i gledaj da zagineš, ili ostaneš u kolicima.

Ima tko će zajahati tvoju ženu, i useliti u tvoj stan ili kuću, i uzeti ti radno mjesto.

Oni koji će te poslat u rat.

Koga nema bez njega se može.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:34 

Tomba17 je napisao/la:
Urbanist je napisao/la:

Neka krenu u BG, ROM, H ili GR pa sa WizzAir neka lete gdje god hoće tražiti azil.

Ja bih ga vrlo radi prihvatio u BG pa preterao ili u Tutin ili preko Horgosa ga isporucio Madjarima pa oni neka vide sta ce sa njima.

Placanje samo u zlatu i dijamantima. Od deviza primam samo svajcarce. Sve ostalo je treca liga.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:36 

Tomba17 je napisao/la:
Urbanist je napisao/la:

Ne ide to tako.

Dođeš kao turist u zemlju gdje želiš azil, i tamo se prijaviš.

Neće tebe nitko vraćat u Hrvatsku, a Hrvatska vazda može vratit te ljude u BiH ako joj se ćefne, imaju kamo, ali se to neće dogodit.

Ako misliš da će netko ratovat za tebe ili protiv tebe za.j.e.b.a.o si se.

Mislim da će razum prevladat i da će RH sve propustit dalje kad krene.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:37 

MikiNosonja je napisao/la:
Tomba17 je napisao/la:

Ja bih ga vrlo radi prihvatio u BG pa preterao ili u Tutin ili preko Horgosa ga isporucio Madjarima pa oni neka vide sta ce sa njima.

Placanje samo u zlatu i dijamantima. Od deviza primam samo svajcarce. Sve ostalo je treca liga.

Ja ću proć nekako, ali govorim za masu koja će nagrnut.

Hvala na ponudi, ako dođe do toga, probit ću se do tebe ili kroz tebe sa puškom u ruci, ali to želim izbjeć.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:38 

Ajde kolega, nemoj bit tako pesimističan, neće bit rata. Jedno je što nas sviju malo ponesu emocije pa svašta laprdamo po internetu, ali tko bi normalan želio rat i na taj način potencialno riskirao smrt svojih voljenih, a mislim da među svim narodima ipak ima više zdravog razuma nego krvožednih.

30 godina ovog ludila s kojim nitko nije sretan i zadovoljan, doveo je do takvog stanja psihoze gdje više nitko nikome ne vjeruje i gdje svi jedni druge gledamo kao neprijatelje, ali opet nekako se nadam da nismo valjda dotakli dno, da nam prošli put nije bilo dovoljno, pa da ponavljamo greške.

Jeb ga, znaš kako to ide, ja vidim neki komentar nekog tvog sunarodnjaka koji mi digne tlak, onda regiram možda još grublje i napišem nešto još gore, onda ti vidiš moje, pa ti još gore i onda tako ta spirala ludila i mržnje nastavlja se, ali ne znam, valjda nismo toliko poludili da želimo rat, krv, klanja, mada emotivno nekad kad nas nešto raspizdi zazivamo rat.

Ali, jedno je virtuala, drugo je stvarnost.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:39 

Urbanist je napisao/la:
Mislim da će razu prevladat i da će RH sve propustit dalje kad krene.

Sta i kada krece? Sta ti ocekujes da ce da krene? Kada ocekujes da ce da krene? Prosvetli nas.

Ostavljas utisak dobrice koja zeli svima dobro. Samo da se ne puca. Reci sta nas ocekuje, mozda hoce jos neko da se pripremi za bezaniju.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:44 

Iz objave u objavu pokazujes sve vise simptoma nekog ludila.

Kakav rat kakve izbjeglice, ako i bude sukoba, nece biti rata u onom obimu kao devedesetih. Ne plasite se, necete nigdje morati bjezati, jedino ako poludite do kraja pa krenete kao Hamas, va bank.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 00:47 

crni_bombarder je napisao/la:
Iz objave u objavu pokazujes sve vise simptoma nekog ludila.

Kakav rat kakve izbjeglice, ako i bude sukoba, nece biti rata u onom obimu kao devedesetih. Ne plasite se, necete nigdje morati bjezati, jedino ako poludite do kraja pa krenete kao Hamas, va bank.

Covek je ili u ozbiljnoj paranoji ili nas sve drka

Ako dodje do rata docice samo do ciscenja bradatih spavaca koje ste uvezli ko zna odakle

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 06:49 

Urbanist je napisao/la:

Troškovi 0%, korist 100%.

Branite državu koja vam je sve dala, ako vam se brani.

Niste zvali nikoga na podjelu funkcija, pljačke i pizde... a sad bi zvali kad trebaju krvave gaće.

Ne će ići, spremi si već rutu preko Srbije. :kava

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 06:50 

Urbanist je napisao/la:
Tomba17 je napisao/la:

Ne ide to tako.

Neće tebe nitko vraćat u Hrvatsku, a Hrvatska vazda može vratit te ljude u BiH ako joj se ćefne, imaju kamo, ali se to neće dogodit.

Ne pratiš rasprave i nova politička kretanja unutar EU. Taj novi tzv. Pakt o ravnomjernoj redistribuciji uglavnom ekonomskih migranta po državama EU, ne funkcionira. Također što sada pušu novi vjetrovi. Vidi na pr stare pajdaše F i UK. Od Brexita nikad više migranta je došlo u UK, a glavni argument Brexita bio je smanjenje broja istih izlaskom iz EU. F samo ih šalju dalje preko engleskog kanala. Veliki divlji kampovi po obalama Normandie gdje je sada D-day u Dover.

Podatci iz 2023g o primitku tražitelja ekonomskih migranata “azilanata” u EU

Njemačka 31,4%
Španjolska 15,3%
Francuska 13,8%
Italija 12,4%

sada zbog neznatnog broja u promilima se prelazi sa % na stvarne brojke tražitelja
Litva 510 osoba
Malta 490
Slovačka 370
Mađarska 30

Nacionalne države unutar EU zatvaraju granice. Prvi davni prevazišli korak je uvođenje trajnih prekograničnoh kontrola unutar EU. Od tzv osnovnih sloboda u EU, jedna je prekogranično kretanje, jednostrano od strane nacionalnih država članica se ukida.

Sada se provodi i tzv “dublinska odredba”

Jedna Švicarska - *urac palac Geneve i izvorna deklaracija o tražiteljima azila, i kao sjedište raznih organa UN i “MZ” - šalju ih zrakoplovom NATRAG u RH.

24.XI.2024: https://republikainfo.com/svicarska-zrakoplovima-bez-reda-letenja-tajno-deportira-migrante-u-hrvatsku/

“Na temelju dvojbenog Dublinskog sporazuma migrante se nasilno vraća u Hrvatsku, njihovu zemlju prvog ulaska. Dublinski je postupak, jednostavno rečeno, birokratska uredba kojom se europske zemlje nabacuju migrantima. Postupak obvezuje sve zemlje, u ovom slučaju Hrvatsku, da preuzmu odgovornost za migrante koji nezakonito prijeđu njihovu granicu.”

“Problem je sljedeći: Hrvatska je – zbog svog položaja – često prva zemlja EU u koju migranti s Bliskog Istoka uđu, dio je tzv. balkanske rute. Pa iako se migranti ovdje ne zadržavaju, u posljednjih pet godina kroz Hrvatsku ih je nezakonito prošlo više od 100.000, prema podacima MUP-a, a time su postali obveza naših institucija. Samo u ovoj godini, vidi se iz MUP-ovog izvještaja Statistika – tražitelji međunarodne zaštite, nezakonito je ušlo 20.000 migranata, najviše Sirijaca, turskih Kurda, Afganistanca, Egipćana, Iračana i Pakistanaca.”

Eheto jedne D, F, I itd DANAS će primiti 100 000 Sunita, ili će ih slati “nazad”?. Što znači u RH. A konačni povratak u Kalesiji, Čeliić, D Vakuf itd bez socijale, mirovina i zdravsta? Ahaaaaa. Svi će ovi radi sadake s tavana sakritii ikonu a pronaći će dokumente iz NDH.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 07:10 

Inače sam uvjerenja stvarnog rata ne će biti, iz već više puta prežvakanih razloga.

Tzv navodni white supremacist Urbanist/Lars/Valhala, u stvarnosti samo i jedino….takiiiiiiiija.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 07:11 

Je pa da nas opet proglase agresorima. Ima valjda i Srbija hotele.

1601 of 2558 - 62.59%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 07:59 

Remetilački faktori moraju i trebaju dobiti prolaz do Remetineca po hitnom postupku.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:09 

Godinama čitamo kako ovdje tako na mreži svih mreža kako Bosnu nikome ne daju Ibro iz Malmoa, Husein iz Stuttgarta, Mujo iz Sant Luisa, Bošnjo iz Bostona, Reuf iz Beograda,.., a ti bi bježao.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:25 

Ne zamjeram nikome ni tko želi ostat niti tko želi ići, ali nisam zato da se ljudi silom negdje drže i bore za ono u što ne vjeruju.

Naime, ja volim BiH, lijepa je to zemlja, ali se ne slažem sa društveno-političkim sustavom kojeg smatram nepravednim i kriminalnim, i mislim da političari=mafijaši, tajkuni i vjerski fanatici krše bazični društveni ugovor (social contract) čime mene i svakog tko želi ići, oslobađaju obveze obrane zemlje.

Svatko tko bi nas zaustavljao krši naša ljudska prava.

Nekome ovakva zemlja i sustav odgovaraju i masovno su profitirali od njega, pa neka ga i brane.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:29 

MiB je napisao/la:
Godinama čitamo kako ovdje tako na mreži svih mreža kako Bosnu nikome ne daju Ibro iz Malmoa, Husein iz Stuttgarta, Mujo iz Sant Luisa, Bošnjo iz Bostona, Reuf iz Beograda,.., a ti bi bježao.

Niko nikom ne brani da se bori, izgubi glavu ili dijelove tijela za HDZ, hercegovačke tajkune i bogatune i njihov društveni sustav kakav su sebi namjestili. On nikad neće biti narodni, pa je svaka nacionalna i vjerska priča izlišna i štivo za budale.

Isto i za SDFA i Trojku, da ne govorim za one bitange Dodika i njegove.

To je stvar osobnog izbora.

Kao što je stvar osobnog izbora da neki ljudi izaberu sebe i interes svojih obitelji.

Život je kratak i neka svatko sebi izabere.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:30 

Urbanist je napisao/la:
Ne zamjeram nikome ni tko želi ostat niti tko želi ići, ali nisam zato da se ljudi silom negdje drže i bore za ono u što ne vjeruju.

Naime, ja volim BiH, lijepa je to zemlja, ali se ne slažem sa društveno-političkim sustavom kojeg smatram nepravednim i kriminalnim, i mislim da političari=mafijaši, tajkuni i vjerski fanatici krše bazični društveni ugovor (social contract) čime mene i svakog tko želi ići, oslobađaju obveze obrane zemlje.

Svatko tko bi nas zaustavljao krši naša ljudska prava.

Nekome ovakva zemlja i sustav odgovaraju i masovno su profitirali od njega, pa neka ga i brane.

imate put prema Srbiji i crnoj gori, siguran sam da su Srbi dovoljno humanitarni da vas propuste prema tamo, pa put k türkiye. :kava

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:32 

Naša Kvačica je napisao/la:
Je pa da nas opet proglase agresorima. Ima valjda i Srbija hotele.

Nema više hotela, svi su privatizirani, a nema ni onih uvjeta.

Onda nije bilo ni rodbine toliko, a ni nekretnina vani.

Neće nitko gubiti vrijeme na Hrvatsku.

Možda neki Romi.

Ono 90tih je Hrvatska masno naplatila, a ako je novac zavšio kod elite, a ne kod tebe, ne moraš ovdje istresat frustracije.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:33 

Bošnjaci bi trebali dati hrvatima Izborni zakon a srbima imovinu u RS-u i onda ne bi morali u bježaniju.

Ako ćemo o "treba" i "mora".

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:35 

Tomba17 je napisao/la:
Urbanist je napisao/la:

Ne ide to tako.

Ne pratiš rasprave i nova politička kretanja unutar EU. Taj novi tzv. Pakt o ravnomjernoj redistribuciji uglavnom ekonomskih migranta po državama EU, ne funkcionira. Također što sada pušu novi vjetrovi. Vidi na pr stare pajdaše F i UK. Od Brexita nikad više migranta je došlo u UK, a glavni argument Brexita bio je smanjenje broja istih izlaskom iz EU. F samo ih šalju dalje preko engleskog kanala. Veliki divlji kampovi po obalama Normandie gdje je sada D-day u Dover.

Podatci iz 2023g o primitku tražitelja ekonomskih migranata “azilanata” u EU

Njemačka 31,4%
Španjolska 15,3%
Francuska 13,8%
Italija 12,4%

sada zbog neznatnog broja u promilima se prelazi sa % na stvarne brojke tražitelja
Litva 510 osoba
Malta 490
Slovačka 370
Mađarska 30

Nacionalne države unutar EU zatvaraju granice. Prvi davni prevazišli korak je uvođenje trajnih prekograničnoh kontrola unutar EU. Od tzv osnovnih sloboda u EU, jedna je prekogranično kretanje, jednostrano od strane nacionalnih država članica se ukida.

Sada se provodi i tzv “dublinska odredba”

Jedna Švicarska - *urac palac Geneve i izvorna deklaracija o tražiteljima azila, i kao sjedište raznih organa UN i “MZ” - šalju ih zrakoplovom NATRAG u RH.

24.XI.2024: https://republikainfo.com/svicarska-zrakoplovima-bez-reda-letenja-tajno-deportira-migrante-u-hrvatsku/

“Na temelju dvojbenog Dublinskog sporazuma migrante se nasilno vraća u Hrvatsku, njihovu zemlju prvog ulaska. Dublinski je postupak, jednostavno rečeno, birokratska uredba kojom se europske zemlje nabacuju migrantima. Postupak obvezuje sve zemlje, u ovom slučaju Hrvatsku, da preuzmu odgovornost za migrante koji nezakonito prijeđu njihovu granicu.”

“Problem je sljedeći: Hrvatska je – zbog svog položaja – često prva zemlja EU u koju migranti s Bliskog Istoka uđu, dio je tzv. balkanske rute. Pa iako se migranti ovdje ne zadržavaju, u posljednjih pet godina kroz Hrvatsku ih je nezakonito prošlo više od 100.000, prema podacima MUP-a, a time su postali obveza naših institucija. Samo u ovoj godini, vidi se iz MUP-ovog izvještaja Statistika – tražitelji međunarodne zaštite, nezakonito je ušlo 20.000 migranata, najviše Sirijaca, turskih Kurda, Afganistanca, Egipćana, Iračana i Pakistanaca.”

Eheto jedne D, F, I itd DANAS će primiti 100 000 Sunita, ili će ih slati “nazad”?. Što znači u RH. A konačni povratak u Kalesiji, Čeliić, D Vakuf itd bez socijale, mirovina i zdravsta? Ahaaaaa. Svi će ovi radi sadake s tavana sakritii ikonu a pronaći će dokumente iz NDH.

Voda će pronać svoj put. Narod je ko voda.

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:35 

Odlično sad pitajte srpsku elitu da vas primi kad smo mi ionako oboje "agresori" koja je razlike. Štoviše mnogi muslimani kažu da su Hrvati gori jer smo "lukavi latini". Dovoljno ti je proći muslimanske komentare na neku od objava o Čoviću svaki treći komentar ide kao "Čović je još gori od Dodika".

Vrh

PostPostano: 15 ožu 2025, 08:36 

Jučer sam otvorio temu o tome što mislite da Hrvatska "treba" i "mora" povodom vaše hrabre ideje o bježanju :D

politika/veliku-paniku-medju-gradzanima-izazvala-glasina-da-hrvatska-zabranjuje-bezaniju-t27027.html

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 68 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot i 59 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: