|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 54 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 06:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U komentarima se vidi (npr top komentar sa 270 lajkova i 10 dislajkova), da oko 90% domaćih Turaka se žesti što je egipatski Reis proglasio da je fetva o džihadu svih muslimanskih zemalja na Izrael, neodgovorna. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/egip ... /250408190Pozivaju na linč egipatskog Reisa jer je “izdao”. Ja sam šokiran. Mislio sam da domaći suniti iz “OHR fildžana” ne podržavaju šerijat i džihad.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Procjena: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 06:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
185 ZA i 7 PROTIV da se reis hapsi i da mu se “ispita odgovornost”
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Procjena: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 06:49 |
|
|
|
Savršeni score (bez dislajkova) za komentar “muftija baš ono filozofski po zapadnom receptu” i “ teško se narodu s takvim vjerskim liderom”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Procjena: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 06:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Savršeni score (bez dislajkova) za komentar “muftija baš ono filozofski po zapadnom receptu” i “ teško se narodu s takvim vjerskim liderom” Citat: Nestace Gaze, nestace i patnje tih ljudi. Svi ce oni biti sehidi, a mi cemo ostat i dalje da smrdimo na dunjaluku, jer smo sta?? Svašta bi rekao... :) Eno vidio sam da ima neka izraelska škola islama, koju je Al-Julani pohađao. Svašta čovjek nauči na kliks komentarima.
_________________ Neki od nas samo žele da vide kako svijet gori.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:05 |
|
|
Skeptik da fetva radi - 0 lajkova i 6 dislajkova: Citat: a fetva inače pomaže ko i mrtvom jasin. onaj iranski bacio fetvu na s.ruždija ima 50g. rno, baš mi je dohak'o... pa i ovaj naš, cerić, kako li... dao je fetvu a.sidranu da može pit'... ta fetva, to je izgleda baš nešto jako...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:06 |
|
|
7:0 Citat: Naši teolozi u Kairu uglavnom završavaju studije. Izgleda da su egipatske islamske škole postale nedovoljno radikalne za bosanski islam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:07 |
|
|
34:1 Citat: Bravo nek vide koliko smo razjedinjeni da ni jedni drugima ne bi pomogli to oni volleee mi = mi, Egipat, Irak, Indonezija … oni = Amerikanci, Europljani, Kinezi, Indijci, Židovi … genocidaši iz Burme …
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:08 |
|
|
|
Sljedbenici - kako vole reći - “vjere mira” šire ljubav.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Skeptik da fetva radi - 0 lajkova i 6 dislajkova: Citat: a fetva inače pomaže ko i mrtvom jasin. onaj iranski bacio fetvu na s.ruždija ima 50g. rno, baš mi je dohak'o... pa i ovaj naš, cerić, kako li... dao je fetvu a.sidranu da može pit'... ta fetva, to je izgleda baš nešto jako... Jača letva nego fetva 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:22 |
|
|
25:0 Citat: kakva izdajica i kukavica E sad, jesu li bosanski suniti izdajice i kukavice, ili su zbog geostrateškog KAVEZA nešto kao džihad-“invalidi”, bez nogu pa se ne može od njih očekivati da “trče”.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:24 |
|
|
7 lajkova i 33 dislajka za prijedlog da se muslimanski trebaju primiriti dok ne ojačaju: Citat: Lako je izdati fetvu i pozvati u dzihad, ali cime, kako od cega..? Procitajte sta je covjek rekao. Kakva korist od akcije koja ce samo izazvati jos vece stradanje. Sad treba odgovorno djelovati i spasiti ljude. Trenutno nismo sposobni za nesto vise.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:25 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:26 |
|
|
54:3 Citat: Egipat, Saudija, Emirati, Jordan ; države koje su sudjelovale u obaranju iranskih raketa na Izrael. Šta nakon toga da očekujemo?? Ala su nabrijani. Ludi su ko nosorog, čimp out, ali kad treba hapsit Dodika u istočnom Sarajevu, zovu EUFOR.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Procjena: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: 185 ZA i 7 PROTIV da se reis hapsi i da mu se “ispita odgovornost” Prvo muftiju uhapsit pa onda Dodika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 07:42 |
|
|
|
Nažalost, top širk komentar je izbrisan.
"Šta ćete kad stanete pred Poslanika?"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 08:05 |
|
|
|
Površna analiza, stvarno si zakržljao u skorije vrijeme. "Radikalizam" o kojem pričaš kao ni bilo koja druga stvar nije operisana od konteksta. Kad neko napise negagivan komentar kontra Židova naravno da je to u kontekstu trenutnog genocida nad muslimanima u Gazi.
Ako cemo o radikalizmu na ovim prostorima, recimo, Tito je branio Hrvatima da budu ustaše 15 godina, oni su već počeli otimati avione i igrati se Ramba po bugojanskim šumama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 08:09 |
|
|
Karabaja je napisao/la: "Radikalizam" o kojem pričaš kao ni bilo koja druga stvar nije operisana od konteksta. Ovo su evergreens. Citat: Zamisli, smatras se islamskim ucenjakom i podrzavas generala Sisija, sekularistu i njegov vojni udar... Sasvim je jasno da danas imamo prodane sisice a ne ucenjake islama... Nije to ni radikalizam koliko je to jednostavno čisto zlo što nekontrolirano iz vas izvire. Morat će se vadit temelji toga.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 08:16 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Površna analiza, stvarno si zakržljao u skorije vrijeme. "Radikalizam" o kojem pričaš kao ni bilo koja druga stvar nije operisana od konteksta. Kad neko napise negagivan komentar kontra Židova naravno da je to u kontekstu trenutnog genocida nad muslimanima u Gazi.
Ako cemo o radikalizmu na ovim prostorima, recimo, Tito je branio Hrvatima da budu ustaše 15 godina, oni su već počeli otimati avione i igrati se Ramba po bugojanskim šumama. Možda sam u krivu! A možda i nisam. U svakom slučaju sam šokiran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 08:22 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Površna analiza, stvarno si zakržljao u skorije vrijeme. "Radikalizam" o kojem pričaš kao ni bilo koja druga stvar nije operisana od konteksta. Kad neko napise negagivan komentar kontra Židova naravno da je to u kontekstu trenutnog genocida nad muslimanima u Gazi.
Ako cemo o radikalizmu na ovim prostorima, recimo, Tito je branio Hrvatima da budu ustaše 15 godina, oni su već počeli otimati avione i igrati se Ramba po bugojanskim šumama. Možda sam u krivu! A možda i nisam. U svakom slučaju sam šokiran. Šokiran si što je samo 90%?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 08:30 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Možda sam u krivu!
A možda i nisam.
U svakom slučaju sam šokiran.
Šokiran si što je samo 90%? Očekivao sam ipak malo manje. Ni na jednoj temi nije lako natuć 90%.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 09:19 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Površna analiza, stvarno si zakržljao u skorije vrijeme. "Radikalizam" o kojem pričaš kao ni bilo koja druga stvar nije operisana od konteksta. Kad neko napise negagivan komentar kontra Židova naravno da je to u kontekstu trenutnog genocida nad muslimanima u Gazi.
Ako cemo o radikalizmu na ovim prostorima, recimo, Tito je branio Hrvatima da budu ustaše 15 godina, oni su već počeli otimati avione i igrati se Ramba po bugojanskim šumama. Ne znam kolega, bilo bi i drugačijih komentara, različitih mišljenja, da ne kažem poziva na dogovor, mirno rješenje, makar i naivnih. Ovo ti je zabrinjavajuće kako su svi jednoglasni, meni izgleda prioritet je džihad. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1664 of 2558 - 65.05%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 09:21 |
|
|
Ako cemo o radikalizmu na ovim prostorima, recimo, Tito je branio Hrvatima da budu ustaše 15 godina, oni su već počeli otimati avione i igrati se Ramba po bugojanskim šumama. Hrvati su dobili državu ipo, a ti profil na Herceg-Bosna forumu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 09:36 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Površna analiza, stvarno si zakržljao u skorije vrijeme. "Radikalizam" o kojem pričaš kao ni bilo koja druga stvar nije operisana od konteksta. Kad neko napise negagivan komentar kontra Židova naravno da je to u kontekstu trenutnog genocida nad muslimanima u Gazi.
Ako cemo o radikalizmu na ovim prostorima, recimo, Tito je branio Hrvatima da budu ustaše 15 godina, oni su već počeli otimati avione i igrati se Ramba po bugojanskim šumama. Hrvati su dobili državu ipo, a ti profil na Herceg-Bosna forumu Ne bi ni profil dobio,da nije bilo tite. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 10:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Očekivao sam ipak malo manje.
Ni na jednoj temi nije lako natuć 90%.
I to je neki mainstream portal opće prakse, red vijesti, red sporta, red celebrityja. Potpuna džihadizacija bošnjačke javnosti. Da se sutra neki islamist zabije avionom u neboder u New yorku, oni bi ovaj put otvoreno slavili na ulicama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Šokantno: 90% bosanskih sunita podržava džihad protiv Izraela Postano: 09 tra 2025, 10:17 |
|
|
|
To je postalo neupitno.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: BingBot i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|