"Mirnes Ajanović: „Prilikom hapšenja Dodika se ne smije pucati!
Na Mahmutovića ne treba trošiti vrijeme! Izvarao je državu, upropastio reviziju!
HDZ bi u slučaju sukoba napravio svoje sigurnosne snage! Nema podjele države bez oružja!
Zukan Helez je rekao da ima saznanja o kartama podjele BiH. To što je rekao je krivično djelo! Helez je provocirao rat, SIPA bi ga večeras trebala uhapsiti! Ko želi vladati BiH? Vučić i Srbija svakako!
Iza njih stoje ili Rusija ili Turska! Erdoganu odgovara ovdje sukob! Bošnjačko-islamska teritorija ostaje, šta će biti s nama? Neko želi ovdje napraviti sultanat! Neću reći da li to radi SDA. Trojka, SDA i drugi čekaju da neko to riješi!
Oružane snage BiH ne mogu štititi državu! Ako uđemo u rat, mi više države nemamo! Ne bih bio Dodiku advokat, odbio bih ga! Dodik se ne treba hapsiti zbog prvostepene presude! Oni su Dodikovi advokati, a ja branim BiH! Dodiku je interes Brčko. Podnio sam najmanje sedam prijava protiv Dodika! Saslušan sam i u SIPA-i zbog krivične prijave za negiranje genocida protiv Dodika!"
RS ne treba pucati; ona ima svojih 49%. RS već ima bezbjednosne, obavještajne ogranizacije. Najavljuju izborni zakon, poreske sisteme, katastre… Stub države su izvršna, zakonodavna i sudska vlast! On ima i policiju. RS se de facto otcijepila od BiH!Ostatak lelekanja uz video kod Senada na;
https://face.ba/face-tv/sokantan-interv ... L8e6fkMnogRekoh, da umniji kod Bošnjaka polako počinju shvatati stanje.
Ovi prosječni još procesuiraju januar.