|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 100 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 18:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82050 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ovo mi se baš ne čini čovjek koji će slati američku vojsku da troši pare i gine da sprječava tuđe secesionističke pokrete po svijetu, u zemljama gdje nema unutarnje snage i kohezije da se isti zaustave. Da održava razne failed states i nedođije na okupu. https://stav.ba/vijest/trump-imat-cemo- ... jsku/31178Citat: Građani Grenlanda željeli bi biti dio Sjedinjenih Država, ustvrdio je američki predsjednik Donald Trump u obraćanju u avionu Air Force One, izvijestili su u nedjelju novinari koji su putovali s predsjednikom. - Mislim da će Grenland biti s nama. Mislim da ćemo ga imati. I mislim da ljudi žele biti s nama, kao što znate. Tamo je 55.000 ljudi, koji žele biti s nama - rekao je Trump. Trump promovira argument da je za odcjepljenje dovoljno da “ljudi regije X žele biti s drugom državom”. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 18:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82050 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ukinuo “state building program” odnosno USAID. Priznao okupaciju Golana. Sada kaže da će milom ili silom uzeti Grenland. Zamišljam kako se neki žale Trumpu “jooooj, hoće od nas da se odvojeee, šalji nam američke pare, šalji nam pomoć ” 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 18:47 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 18:49 |
|
|
Moglo bi se raspasti bar 10-ak država u njegovom mandatu.
Ne kažem da će BIH.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 18:54 |
|
|
Ovo je u biti onaj zaboravljeni član Povelje UN o samoopredjeljenju naroda.
Trump ga aktivira u praksi?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 18:57 |
|
|
Džasmin Mujanović na aparatima, svaki Tweet mu ima “secessionist nationalist illiberal HDZ/SNSD leader”, kad ono neliberali, nacionalisti i secesionisti sada pozitivci u novom poretku?  Čovjek hvali Dodika i Čovića.  Kiti ih pozitivnim i časnim epitetima. 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:05 |
|
|
secessionist nationalist, to kao loša rima u free-style rapu
insinuation accusation conversation harmonization, oh yeah
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ukinuo “state building program” odnosno USAID. Priznao okupaciju Golana. Sada kaže da će milom ili silom uzeti Grenland. Zamišljam kako se neki žale Trumpu “jooooj, hoće od nas da se odvojeee, šalji nam američke pare, šalji nam pomoć ”  Ok, to znači smrt za BiH  Što se Golana tiče, Sirijci će biti sretni ako im Izraelci uzmu samo to.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:14 |
|
|
Citat: Data from the United States Geological Survey (USGS) shows that Greenland has the eighth largest reserves of rare earths in the world, at 1.5 million tonnes. This is similar to the known reserves of the United States Citat: The Greenland subsoil contains a variety of valuable minerals, rare earth metals, precious metals, precious stones, coal, graphite and uranium. Greenland has been a mining nation since the late 1700's, where coal was excavated in Qaarsut on the Nuussauq Peninsula.
_________________ Najezda hipija-stereotipija. Kupi me, prodaj me, vodi me još! Mlada buržoazija, foliranti i ološ..
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:16 |
|
|
Aljaska II. Bit će zanimljivo kad ga počnu kopati 
|
|
Vrh |
|
 |
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:22 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Budimo realni...Clinton je devedesetih najvažnija osoba koja je spriječila de se SFRJ u malom (BiH) raspadne.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: Aljaska II. Bit će zanimljivo kad ga počnu kopati  Drugi citat, untapped mineral wealth.
_________________ Najezda hipija-stereotipija. Kupi me, prodaj me, vodi me još! Mlada buržoazija, foliranti i ološ..
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41872 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Danci se usrali ko grlica, tvrde pa nekom sporazumu od prije 100 godina VB ima pravo prvokupa Grenlanda. Eto VB može biti posrednik u kupovini.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:29 |
|
|
daramo je napisao/la: Danci se usrali ko grlica, tvrde pa nekom sporazumu od prije 100 godina VB ima pravo prvokupa Grenlanda. Eto VB može biti posrednik u kupovini. Naplatit proviziju. 
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:30 |
|
|
Ajmo Germani, pičkice stare, sad je vrijeme 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:35 |
|
|
Salivator je napisao/la: Ceha je napisao/la: Aljaska II. Bit će zanimljivo kad ga počnu kopati  Drugi citat, untapped mineral wealth. Pa nije bilo ni za sumnjati  Isto kao što su na Aljasci našli zlato NAKON što su je Rusi prodali 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:35 |
|
|
daramo je napisao/la: Danci se usrali ko grlica, tvrde pa nekom sporazumu od prije 100 godina VB ima pravo prvokupa Grenlanda. Eto VB može biti posrednik u kupovini. Evo, rješeno 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:36 |
|
|
Poslati SDA da predstavlja Britance u naplati provizije.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:37 |
|
|
Ceha je napisao/la: Salivator je napisao/la: Drugi citat, untapped mineral wealth.
Pa nije bilo ni za sumnjati  Isto kao što su na Aljasci našli zlato NAKON što su je Rusi prodali  Baš 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Džasmin Mujanović na aparatima, svaki Tweet mu ima “secessionist nationalist illiberal HDZ/SNSD leader”, kad ono neliberali, nacionalisti i secesionisti sada pozitivci u novom poretku?  Čovjek hvali Dodika i Čovića.  Kiti ih pozitivnim i časnim epitetima.  Čovjek stavio sve pare na shitcoin
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 19:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61539 Lokacija: DAZP HQ
|
Danci si malo umišljaju, nek budu sretni ako sačuvaju Farske otoke.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 20:03 |
|
|
Salivator je napisao/la: Citat: Data from the United States Geological Survey (USGS) shows that Greenland has the eighth largest reserves of rare earths in the world, at 1.5 million tonnes. This is similar to the known reserves of the United States Citat: The Greenland subsoil contains a variety of valuable minerals, rare earth metals, precious metals, precious stones, coal, graphite and uranium. Greenland has been a mining nation since the late 1700's, where coal was excavated in Qaarsut on the Nuussauq Peninsula. A šta misliš kolike su tek rezerve nafte i plina ispod Arktičkog oceana, koje djelom pripada Grenlandu. https://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum ... the_Arctic
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 20:04 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 11447 Lokacija: Global South Upozorenja: 2
|
Znas kako kazu u Americi: "Predsjednik ima veliki brod ali malo kormilo" Globalna politika se ne moze puno promjeniti voljom jednog covjeka. Ono sto sam ja naucio u zivotu je da su stvari takve kakve jesu zato sto ne mogu biti drugacije.
_________________ HBEXIT 2070
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 20:12 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Trump: Imat ćemo Grenland Postano: 26 sij 2025, 20:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41872 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Velikei korporacije u SAD-u sasvim sigurno ne zanimaju rudna bogatstva Grenlanda. Trump u ovom mandatu za razliku od prvog ima veću moć, upravo jer ga podržava korporativna Amerika.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Marko80 i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|