HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 srp 2025, 21:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Komandant EUFOR: Ne smijemo se miješati u hapšenje Dodika!
PostPostano: 15 svi 2025, 11:44 

Komandant EUFOR-a mi je kazao da je dobio naredbu da se ne smije miješati u hapšenje Dodika!

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez kazao je da mu je komandat EUFOR-a Florim-Marian Barbau u telefonskom razgovoru kazao da ima naredbu da se ne miješa u smislu hapšenja predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je osmunjičen za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

https://istraga.ba/zukan-helez-komandan ... jKbykunlGA

Vrh

Naslov: Re: Komandant EUFOR: Ne smijemo se miješati u hapšenje Dodika!
PostPostano: 15 svi 2025, 12:22 

https://x.com/IstragaB/status/192291515 ... F6aQQ&s=19

E moj Zukane, al te prejebaše....

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 12:33 

Naravno da ne smiju,poslije bi srbi govorili,stranci vam pomogli.

Ustvari opet ce,jer recimo 95. Isto govore,iako je istina upravo suprotna

za spas našeg časnog dina!
Ovdje tekbir se prolama!
Bosna - to je Bedr islama!

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 12:34 

Patriota je napisao/la:
Naravno da ne smiju,poslije bi srbi govorili,stranci vam pomogli.

Ustvari opet ce,jer recimo 95. Isto govore,iako je istina upravo suprotna

Što niste onda sami riješili da vam nitko ništa ne kaže?

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 12:40 

Novinarka
- Rekli ste da imate informaciju da će Dodik pobjeći u Republiku Srbiju
Helez
-Ja svakodnevno dobijam mnogo informacija... jedna od mogućnosti je i ta, ne kažem da je jedina opcija...

:D

Bacam govno na zid i možda se prilijepi, eto tako po svom priznanju funkcionira ministar.

https://www.youtube.com/watch?v=1dD939fEMrU

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 12:45 

potocnj je napisao/la:
Novinarka
- Rekli ste da imate informaciju da će Dodik pobjeći u Republiku Srbiju
Helez
-Ja svakodnevno dobijam mnogo informacija... jedna od mogućnosti je i ta, ne kažem da je jedina opcija...

:D

Bacam govno na zid i možda se prilijepi, eto tako po svom priznanju funkcionira ministar.

https://www.youtube.com/watch?v=1dD939fEMrU

Vučić je ipak bio u pravu kada je izjavio da je Helez najgluplji ministar ikada na prostoru bivše države.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 13:05 

Nema međunarodne potjernice, EUFOR ne želi, SIPA ne može,
Muslimani politički patuljci.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 14:53 

Ja predlazem da Zukan pozove najjacu oruzanu silu u protektoratu zvanu "bataljon" vojne policije kako bi uhapsili Grofa od Laktasa.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 15:57 

Dodo jučer na konferenciji nazva onu iz EU lezbaca koja ne pere kosu :ucelo

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 18:37 

novem je napisao/la:
Nema međunarodne potjernice, EUFOR ne želi, SIPA ne može,
Muslimani politički patuljci.

Svedeni na svoj realni kapacitet poslije gubitka “zračne dominacije i topničke podrške” bivše woke hambasade.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 19:04 

Novi komandant EUFORA je.....MAĐAR!
SVE IDE PO PLANU, hahaahahahahahahaahahahahhaah!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-na ... 3WPp1GSo0g

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 19:07 

Novi načelnik štaba EUFOR-a stupio na dužnost, Mađar poručio: Pokazat ćemo šta se može postići saradnjom

Nakon izvrsne službe u brojnim međunarodnim operacijama, brigadni general Tibor Szabo sada se pridružuje zapovjednoj skupini EUFOR-a, uz zapovjednika general-bojnika Florina Mariana Barbua i dozapovjednika EUFOR-a brigadnog generala Uberta Incisa di Cameranu.

On je preuzeo dužnost koju je do sada obavljao brigadni general Herbert Sailer iz Oružanih snaga Austrije.
Novi načelnik štaba brigadni general Szabo rekao je da je počastvovan i zahvalan zbog svog novog postavljenja. Također se zahvalio brigadnom generalu Saileru i njegovom timu na podršci.
Osvrćući se na svoje nove odgovornosti, rekao je: "Preuzimanje dužnosti načelnika štaba u EUFOR ALTHEI za mene predstavlja veliku kako ličnu tako i profesionalnu čast. Ova misija ne predstavlja samo trajnu obvezu Evropske unije prema miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine već i kolektivnu odgovornost koju svi imamo za čuvanje sigurnosti na evropskom kontinentu. Iskreno sam posvećen saradnji s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i unaprijed se radujem bliskoj saradnji s njima. Kroz saradnju ćemo pokazati što se partnerstvom može ostvariti, a ja sam posvećen davanju doprinosa ovome zajedničkom uspjehu."
U svom obraćanju zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Barbu izrazio je zahvalnost brigadnom generalu Saileru na izuzetnoj posvećenosti, jasnim ciljevima i izuzetnom vodstvu: "Generale Sailer, želim vam se lično zahvaliti ne samo na izuzetnom obavljanju dužnosti već i na drugarstvu i povjerenju koje ste iskazivali tokom sveg vremena provedenoga ovdje. Vaš način rada predstavljat će trajno naslijeđe koje će se pamtiti dugo nakon vašeg odlaska."

General Barbu poželio je i toplu dobrodošlicu na novu funkciju brigadnom generalu Szabu, ističući njegovo veliko iskustvo i važnost njegove pozicije u okviru EUFOR-ovog rukovodnog tima:
"Generale Szabo, imate moje puno povjerenje, a znam i da je cijeli tim EUFOR-a pripravan da vam pruži potporu u nastavku našeg rada u Bosni i Hercegovini, jedinstveno, jasno i sa zajedničkim ciljem".
U svom oproštajnom govoru brigadni general Sailer zahvalio se rukovodnom timu i osoblju EUFOR-a na njihovoj podršci i izrazio zahvalnost operativnom zapovjedniku na njegovim smjernicama riječima:
"Sada, na kraju mandata, smatram da sam uspio ispuniti obećanje koje sam dao prije godinu dana, da ću nastaviti s poslom koji je počeo moj prethodnik i provoditi namjere general-pukovnika Cottereaua, operativnog zapovjednika operacije ALTHEA, i zapovjednika EUFOR-a. Danas su Snage Evropske unije bolje, fokusiranije i spremnije nego ikad da nastave s provođenjem svoje uloge, mandata i misije - podrške domaćim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja."
Kako navode iz EUFOR-a, pozicijom načelnika štaba jača se posvećenost EUFOR-a unaprjeđenju operativnih sposobnosti u svrhu podrške Bosni i Hercegovini.
"EUFOR ostaje nepokolebljiv, sposoban i pouzdan partner u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za sve stanovnike BiH", zaključili su.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-na ... /250515144

Kakvo pišanje po Zukanu i muslimanima. Nakon sveg cmizdrenja i zapomaganja još im uvale i Mađara na čelo EUFORA.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 19:17 

Hagresor 2.0 je napisao/la:
Novi načelnik štaba EUFOR-a stupio na dužnost, Mađar poručio: Pokazat ćemo šta se može postići saradnjom

Nakon izvrsne službe u brojnim međunarodnim operacijama, brigadni general Tibor Szabo sada se pridružuje zapovjednoj skupini EUFOR-a, uz zapovjednika general-bojnika Florina Mariana Barbua i dozapovjednika EUFOR-a brigadnog generala Uberta Incisa di Cameranu.

On je preuzeo dužnost koju je do sada obavljao brigadni general Herbert Sailer iz Oružanih snaga Austrije.
Novi načelnik štaba brigadni general Szabo rekao je da je počastvovan i zahvalan zbog svog novog postavljenja. Također se zahvalio brigadnom generalu Saileru i njegovom timu na podršci.
Osvrćući se na svoje nove odgovornosti, rekao je: "Preuzimanje dužnosti načelnika štaba u EUFOR ALTHEI za mene predstavlja veliku kako ličnu tako i profesionalnu čast. Ova misija ne predstavlja samo trajnu obvezu Evropske unije prema miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine već i kolektivnu odgovornost koju svi imamo za čuvanje sigurnosti na evropskom kontinentu. Iskreno sam posvećen saradnji s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i unaprijed se radujem bliskoj saradnji s njima. Kroz saradnju ćemo pokazati što se partnerstvom može ostvariti, a ja sam posvećen davanju doprinosa ovome zajedničkom uspjehu."
U svom obraćanju zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Barbu izrazio je zahvalnost brigadnom generalu Saileru na izuzetnoj posvećenosti, jasnim ciljevima i izuzetnom vodstvu: "Generale Sailer, želim vam se lično zahvaliti ne samo na izuzetnom obavljanju dužnosti već i na drugarstvu i povjerenju koje ste iskazivali tokom sveg vremena provedenoga ovdje. Vaš način rada predstavljat će trajno naslijeđe koje će se pamtiti dugo nakon vašeg odlaska."

General Barbu poželio je i toplu dobrodošlicu na novu funkciju brigadnom generalu Szabu, ističući njegovo veliko iskustvo i važnost njegove pozicije u okviru EUFOR-ovog rukovodnog tima:
"Generale Szabo, imate moje puno povjerenje, a znam i da je cijeli tim EUFOR-a pripravan da vam pruži potporu u nastavku našeg rada u Bosni i Hercegovini, jedinstveno, jasno i sa zajedničkim ciljem".
U svom oproštajnom govoru brigadni general Sailer zahvalio se rukovodnom timu i osoblju EUFOR-a na njihovoj podršci i izrazio zahvalnost operativnom zapovjedniku na njegovim smjernicama riječima:
"Sada, na kraju mandata, smatram da sam uspio ispuniti obećanje koje sam dao prije godinu dana, da ću nastaviti s poslom koji je počeo moj prethodnik i provoditi namjere general-pukovnika Cottereaua, operativnog zapovjednika operacije ALTHEA, i zapovjednika EUFOR-a. Danas su Snage Evropske unije bolje, fokusiranije i spremnije nego ikad da nastave s provođenjem svoje uloge, mandata i misije - podrške domaćim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja."
Kako navode iz EUFOR-a, pozicijom načelnika štaba jača se posvećenost EUFOR-a unaprjeđenju operativnih sposobnosti u svrhu podrške Bosni i Hercegovini.
"EUFOR ostaje nepokolebljiv, sposoban i pouzdan partner u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za sve stanovnike BiH", zaključili su.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-na ... /250515144

Kakvo pišanje po Zukanu i muslimanima. Nakon sveg cmizdrenja i zapomaganja još im uvale i Mađara na čelo EUFORA.

A oni mučenici još zvanično tražili da se Mađari isključe iz Altea misije i EUFORA.....UF......

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 19:22 

micko52 je napisao/la:

A oni mučenici još zvanično tražili da se Mađari isključe iz Altea misije i EUFORA.....UF......

Koja poruka EUrope =))

U ovakvim okolnostima zapitam se zašto smo toliko stidljivi s planovima o Herceg-Bosni.

To uvijek neka rezerva...

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 19:25 

potocnj je napisao/la:
micko52 je napisao/la:

Koja poruka EUrope =))

U ovakvim okolnostima zapitam se zašto smo toliko stidljivi s planovima o Herceg-Bosni.

To uvijek neka rezerva...

Strah od Mađara i Srba pa im očito i dalje trebaju Muslimani kao tkz saveznici.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2025, 19:27 

Ovo je jasna poruka losnjacima poslata od strane zapadnog sveta: EUFOR je tu da zastiti srpsku nejac od islamistickih hordi iz "multietnicke" kasabe.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, hoblatopla, Majestic-12 [Bot], Patriota, Tomba17 i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: