HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 stu 2025, 07:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: H političari i dužnosnici na društvenim mrežama
PostPostano: 06 lis 2025, 23:22 

Zbog čega je malo H dužnosnika i političara na društvenim mrežama..... Facebook.... X..... ITD.

Jel postoji razlog za to?

Vrh

Naslov: Re: H političari i dužnosnici na društvenim mrežama
PostPostano: 06 lis 2025, 23:23 

Nemaju potrebe za kampanjom.

Isto ko što britanska kraljica nije vršila kampanju.

Niti je KP Jugoslavije radila političke intervjue i predizborne kampanje.

Tu i tamo Tito održi monolog. :D

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 07 lis 2025, 08:14 

Orko je napisao/la:
Zbog čega je malo H dužnosnika i političara na društvenim mrežama..... Facebook.... X..... ITD.

A nisu ti ovi naši za toga, nemaju vremena.

Više su oni za pojest i popit, provozat se mečkom...

Vrh

PostPostano: 07 lis 2025, 08:49 

Da bi bio na društvenoj mreži trebaš htjeti nešto promijeniti, a naši imaju samo jednu partiju.

Pogledaj malo, sigurno ima republikanaca i sličnih na mrežama, samo ih nitko ne prati, nemaju nikakav svoj medij.

Kada netko od opozicije kod bošnjaka ili srba nešto kaže imaju i svoje dezignirane medije koje njihov tweet prenesu, ali hrvatska opozicija je jako mala, baš zbog toga što je HDZ veoma jak. Šire od toga, hrvatske stranke dijele zajedničke interese kroz HNS pa opet ima manje razloga da se odstupa od tih nekih zajedničkih ciljeva.

Na kraju se sve sve na to: "Čemu svrha?"

Recimo i ja mogu biti nezadovoljan s 1000 stvari koje radi, ili ne radi HDZ i HNS, ali znam da sam još više nezadovoljan činjenicom da nas bošnjaci lako mogu preglasat da se fragmentiramo.

Ni nemam političkih ambicija, ali i da imam, razmišljao bih prvenstveno što je bolje za moj narod, pa ako sam nezadovoljan valjda bih prije otišao nego ostao tu voditi nekakvu kampanju fragmentacije.

Sve i da mi je svejedno što će se dogoditi biračko tijelo, oni koji prate, brzo bi prepoznali da s mojom kritikom samo pomažem da nas se preglasa pa moje tweetanje ne bi dalo nekakav učinak, stoga bi postalo nebitno.

Ovi koji su u stranačkoj stegi se boje tweetanja, boje se da ne zasjene velikoga vođu u svojoj stranki.

Vidjelo se da Borjana Krišto nesmije dati neke izjave kada je država bila pred rasulom, nego samo neutralnost, sve dok se Čović nije prvi oglasio onda je ona samo prihvatila stav vođe. I to kad je direktno pitana izbjegava odgovor, zašto bi onda takva osoba samostalno stavljala izjave koje bi potencijalno naljutile čelnika stranke :D

Općenito, uvođenje žena u našoj politici više djeluje kao način da se glavni vođa, muškarac, i patrijarh zaštiti od unutarnje konkurencije kroz svoju stranku, a Europi prikaže kako ima žena u našoj politici.

To je svrha koju je Ana Brnabić služila Vučiću.

Općenito su žene manje sklone riziku i da idu u preotimanje stranke, iznimka je možda Jadranka Kosor, međutim mislim da su nju više potaknuli ostali u stranci da ide u preuzimanje jer su prodisali kad se je Sanader maknuo, nego što je to bila njena izvorna ideja. Vidimo i kako je završilo to s njom, nije preuzela stranku, nego samo preotela od Sanadera da bi je bacila u limbo.

Možda sam otišao u širinu ali poanta je da strah od centrale stranke općenito smanjuje komunikaciju članova te stranke s javnošću, dok opozicija, kao što rekoh:
-nema medije koji ih prenose,
-njihova kritika prema hrvatskom rukovodstvu nema svrhe jer nam je veća ugroza preglasavanje,
-s previše kritiziranja HDZ-a počnu te prenositi muslimanski mediji, pa ni kriv ni dužan dobiješ percepciju da si novi Komšić.

Sve to utječe na manju vidljivost naših na medijskom prostoru.

I naravno, mnogo nas je manje u odnosu na bošnjake i srbe, pa time i manje postova. I živimo lagodnije.

Vrh

PostPostano: 07 lis 2025, 09:31 

Bitno je da imamo nase medije koji ce prenositi informacije vezane za Hrvate i braniti nase interese. Bosnjaci to rade preko Hayat, FACE TV... Pa cak i preko BHRT i FTV propagiraju svoju politiku. Non stop vidim Komsica kako nosi negdje cvijece (npr. Dan brigade Armije RBiH, Sjećanje na generala Alagića i borce ARBiH... ), nitko ne spominje na tim drzavnim medijima poginule HVO.

Dal ce neki politicar biti na Facebook ili X - je nebitno (bar ja tako vidim).

RTV Herceg-Bosna je pravi potez. Kao medij, oni trebaju ulagati sto vise u drustvene mreze, ja ih npr. gledam najvise preko YouTube.
Treba tu jos mnogo toga poraditi, neki YouTuberi imaju bolji studio od RTV HB... moze to bolje ... + treba im netko dobar tko zna raditi 2D/3D animacije/vizualizacije.

By the way ... sada je RTV HB prva na listi na YouTube pretrazi, tj. ispred RTV Herceg Novi (100% cist browser).

Privitak/ci:
youtube_search_ranking.png
youtube_search_ranking.png [ 110.95 KiB | Pogledano 612 put/a. ]

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
Vrh

PostPostano: 07 lis 2025, 10:37 

Orko je napisao/la:

Zato što smo molitvena zajednica koja je učena biti ponizna.

Vrh

PostPostano: 07 lis 2025, 11:16 

Rekao bih da na BHT možemo vidjeti i H političare ali je problem što ćemo vidjeti prilog o godišnjici osnivanja ARBiH ali ne i HVO-a ili RS-a.

Sa druge strane rijetki su H političari koji iznose stavove putem društvenih mreža.... Za razliku od S i B političara.

Razumljivo je za H opoziciju jer oni moraju biti kritički nastrojeni i vidljivi.

Je li to loš PR-a?
Vidimo B političare da svaku dan osporavaju i iznose stavove o presudi Kovačević.... Naši kao da ne koriste tu odluku.

Navodi kao primjer.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: