|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Prognoza za izbore u BiH Postano: 04 ruj 2026, 20:10 |
|
|
|
Koje su vaše prognoze?
Za predsjedništvo?
Za hrvatski, srpski, bošnjački tabor?
Hoće li Petorka srušiti HDZ?
Ima li opozicija šanse protiv Dodika, ili će Stanivuković još preći na stranu SNSD?
Vraća li se SDA na velika vrata kod Bošnjaka?
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
voldemort
|
Naslov: Re: Prognoza za izbore u BiH Postano: 04 ruj 2026, 20:58 |
|
|
|
Predsjedništvo: Željka, Rumeni i Darijana. HDZ:Petorka = 2:1 (Petorka najbolja u HBŽ, HDZ postotno najbolji u Srednjoj Bosni). SDA i sateliti (možda i SDP kao manjinski partner SDA) pravit ce federalnu vladu sa HDZ-om. Potop NiPa i nešto manje Naše stranke. U kantonima SDA se vraća u Sarajevo sa SBiH i DF u vlast. HDZ i SDA dijele Bosnu i Neretvu. Petorka uzima vlast u Hercegbosanskom, HDZ ostalo. U RS-u jako tijesno za predsjednika, u par tisuća.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Prognoza za izbore u BiH Postano: 04 ruj 2026, 21:37 |
|
|
|
Mislim da će Kovačević naslijedit Komšića, a SDA preuzet većinu, mada ne vjerujem da će Bokir u predsjedništvo.
Zapravo, nije me ni briga za rezultate izbora, kao da će bit nekakve promjene tko god dobio na izborima.
Mislim da se problemi u BiH ne mogu više riješiti političkim putem, nikad neće bit nikakvog dogovora, sve će ostat isto, vrtit će još 30 godina u krug.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Prognoza za izbore u BiH Postano: 04 ruj 2026, 21:38 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Mislim da će Kovačević naslijedit Komšića, a SDA preuzet većinu, mada ne vjerujem da će Bokir u predsjedništvo.
Zapravo, nije me ni briga za rezultate izbora, kao da će bit nekakve promjene tko god dobio na izborima.
Mislim da se problemi u BiH ne mogu više riješiti političkim putem, nikad neće bit nikakvog dogovora, sve će ostat isto, vrtit će još 30 godina u krug. Mislim da će prije biti rat nego što će ovo tek tako ostati isto još 30 godina.
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
EroLogija
|
Naslov: Re: Prognoza za izbore u BiH Postano: 04 ruj 2026, 22:03 |
|
|
|
Teško je bilo šta prognozirat radi nove izborne tehnologije. Osovina HDZ-SDA-SNSD će bit najveći gubitnici u kontekstu tehnologije jer neće moć dopisivat nepostojeće glasove kao do sada tako da je očekivati da će svo troje imati minimalno 10-15% lošiji izborni rezultat nego prije 4. godine. Također za predsjedništvo teško je procjeniti, što se tiče hrvatske strane mislim da hdz nema šanse da ponovi Borjanine brojke zbog gore navedenih izbora i manje popularnosti trenutnog kandidata pa predviđam između 100-130k glasova pa ćemo vidjeti hoće li to bit dovoljno za ulazak u predsjedništvo.
Jedno je jasno da prestaje monopol hdz-a nad hrvatskom politikom jer petorka će sigurno otrgnuti 30ak% hrvatskih glasova i bit će relevantan faktor u sastavljanju nove vlasti!
_________________ „Tko za dom gine, taj i živi vječno.“
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Prognoza za izbore u BiH Postano: 04 ruj 2026, 22:19 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Mislim da će Kovačević naslijedit Komšića, a SDA preuzet većinu, mada ne vjerujem da će Bokir u predsjedništvo.
Mislim da se problemi u BiH ne mogu više riješiti političkim putem, nikad neće bit nikakvog dogovora, sve će ostat isto, vrtit će još 30 godina u krug. Mislim da će prije biti rat nego što će ovo tek tako ostati isto još 30 godina. A tko će ratovati ? Rat košta, svi izumiru, odseljavaju i zadužuju se, osim toga, ne vjerujem da bi se političke elite kockale sa svojim "teško stečenim" grabežom. Previše su nagrabili i nakrali da bi se sad kockali s tim, ove sitne čakre su za sitnu raju i bacanje prašine u oči jer međunacionalne tenzije dobro dođu za skretanje pozornosti s ekonomskih stvari i lopovluka, tako da nema od toga ništa, jer elite u sva tri naroda sigurno se neće kockat sa svojim bogatstvom, što znači da ostaje još 30 godina vrtit u krug.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|