HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 ruj 2026, 20:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: FTV
PostPostano: 09 svi 2025, 13:56 

Ravnopravnost na djelu.

Emisija Plenum, cesto mi iskace na Youtube-u ali ju nisam sve do sada kliknuo. Rekao, ajde da vidim o cemu prica politicka emisija u reziji televizije entiteta kojeg su zajedno stvorili Hrvati i Bosnjaci. Pozalio sam, jako pozalio. Prvo, izbor gostiju - o kljucnim temama u drzavi pricaju lik iz SDA (Safet), lik iz NIP-a (Nedim) i neki Srbin iz Za pravdu i red. Od njih 4 u studiju, od hrvatskog politickog spektra ni H. Reko, posteno. Nakon sto je pozdravila uvazene goste u studiju voditeljica na 1:42 postavlja prvo pitanje prvom gostu. Bilo je potrebno punih 9 sekundi da preko njenih usta prijedju dvije rijeci: "Dragan Covic". Meni je odmah bilo jasno kuda ovo vodi. Nakon toga krece i ne staje bujica blacenja Covica, HDZa i ismijavanje izmjena izbornog zakona.

Ja kad vidim ovakve stvari ja postanem radikalan i pozelim smrt Federaciji iste sekunde. Ko im jebe mater. Mi Hrvati svoj posao, oni neka se saftaju u svojim kruzocima i pricama.

https://youtu.be/QhJS_OzhnZU?t=100

Vrh

Naslov: Re: FTV
PostPostano: 09 svi 2025, 14:01 

zet je napisao/la:

Ja kad vidim ovakve stvari ja postanem radikalan i pozelim smrt Federaciji iste sekunde. Ko im jebe mater. Mi Hrvati svoj posao, oni neka se saftaju u svojim kruzocima i pricama.

https://www.youtube.com/watch?v=QhJS_OzhnZU

Ih, ti si još dobar a ne radikalan, ja prvo što pomislim dr.Dabić je loše to odradio.
Zato i bolje da ne slušam i gledam njihove političare i čitam njihove komentare, samo bezveze griješim dušu.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 14:08 

Sta je Kresiceva uloga na FTV, da uzima placu?

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 14:29 

Da se uhljebi na buđet, to što su dopustili da FTV bude MTV nije važno.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 15:17 

Prvo tu emisiju što raspiruje mržnju treba skinuti s programa.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 15:24 

Gavra Kačanski je napisao/la:
Sta je Kresiceva uloga na FTV, da uzima placu?

Da im uzima plaću i disciplinira ih. To isto glede pretplate. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 15:26 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
zet je napisao/la:
Ravnopravnost na djelu.

Emisija Plenum, cesto mi iskace na Youtube-u ali ju nisam sve do sada kliknuo. Rekao, ajde da vidim o cemu prica politicka emisija u reziji televizije entiteta kojeg su zajedno stvorili Hrvati i Bosnjaci. Pozalio sam, jako pozalio. Prvo, izbor gostiju - o kljucnim temama u drzavi pricaju lik iz SDA (Safet), lik iz NIP-a (Nedim) i neki Srbin iz Za pravdu i red. Od njih 4 u studiju, od hrvatskog politickog spektra ni H. Reko, posteno. Nakon sto je pozdravila uvazene goste u studiju voditeljica na 1:42 postavlja prvo pitanje prvom gostu. Bilo je potrebno punih 9 sekundi da preko njenih usta prijedju dvije rijeci: "Dragan Covic". Meni je odmah bilo jasno kuda ovo vodi. Nakon toga krece i ne staje bujica blacenja Covica, HDZa i ismijavanje izmjena izbornog zakona.

Treba dobra doza mazohizma, pa ta smeca od politickih emisija na sarajevskim medijima pogledati do kraja. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 15:40 

lider30 je napisao/la:
zet je napisao/la:
Ravnopravnost na djelu.

Treba dobra doza mazohizma, pa ta smeca od politickih emisija na sarajevskim medijima pogledati do kraja. :zubati

Lako je muslimanima, oni to progutaju ko Smoki. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 svi 2025, 18:56 

zet je napisao/la:
Ravnopravnost na djelu.

Na 09:02 Mujo tvrdi da Hrvati imaju veća prava na nivoou protektorata nego što imaju Bošnjaci u RS, jer 'kao' u ustavu RS nije decidno navedeno da se i "Bošnjak" može kandidovati. Mujo dalje tvrdi da su Bošnjaci iz RS zakonski spriječeni da se kandiduju na izborima za predsjednika RS, što je notorna laž :w00t
Takva diskriminacija ne postoji u zakonima RS, a kamoli u ustavu.

Opštepoznato je da je Dodik nudio da se u ustavu ispred izbora za člana predsjedništva iz RS izbriše pridjev "srpski" kako bi "gazije" doživjele rahat - eto ne mora etnička pripadnost, ali ostaje isključivo 1 član predsjedništva iz RS kao minimum minimuma Dejtona.
Ne mogu iz RS dolaziti dva ili tri člana :nono

Dalje taj fuš nisam gledao. Đe ćaš preko sat vremena slušati ukišeljenu takiju koja je dio islamske misije za održavanje pozicije na kojoj je trenutno Komšić :neznam

Vrh

PostPostano: 22 lip 2026, 22:42 

Citat:
HDZ - OD HRVATSKOG KANALA DO FINANCIRANJA BOŠNJAČKOG

Postoji jedna raširena zabluda o „državnoj“ televiziji. Naime, „državna“ televizija uopće nije državna. Ona ne pripada državi i ona ne polaže račune državi. Ta televizija se s razlogom zove Javni RTV servis.

U praksi to znači da Javni servis pripada građanima i to kao svojevrsni korektiv vlasti. Zbog toga je posebnim zakonom uređeno da se sredstva za Javni servis prikupljaju iz pretplate a ne iz proračuna.

A kako bi Javni servis ostao neovisan, bilo kakva financijska donacija iz proračuna bi se smatrala direktnim uplivom u uređivačku politiku i praktično kršenjem načela neovisnosti Javnog servisa.

I onda BAM! Vlada Federacije dodijelila Federalnoj televiziji 11 milijuna KM! I to nije sakrila nego objavila na službenoj facebook stranici.

Sredstva su kao donirana za nekakvu modernizaciju, pa bi netko pomislio da će to ići tiho, uplatom na račun kako javnost ne bi posumnjala u neovisnost Javnog servisa. Ali opet BAM! – direktor (neovisnog) Javnog servisa se fotografira s ministricom!

To sve pred izbore, kada Javni servis treba biti garant poštenog medijskog prezentiranja.

Naravno, nećemo se lagati, znamo svi da vlast kupuje medije. Nekada se to radilo suptilno. Danas se time hvale, sami šalju priopćenja i objavljuju fotografije.
Srećom imamo brojna neovisna novinarska udruženja uvijek spremna reagirati na ovakve anomalije…
…

BiH nema ni stručnu ni neku drugu javnost koja bi reagirala na ovako očiglednu kupovinu naklonosti Javnog servisa, tako da ne treba očekivati neku posebnu reakciju.

Ipak priča je zanimljiva sa političkog aspekta.

Radi se o povijesti odnosa FTV i HDZ, kao glavnih aktera u ovoj maloj priči o medijskoj korupciji.

Naime, Bakir Hadžiomerović, danas u funkciji direktora, svoje je medijske vještine izbrusio vrijeđajući i omalovažavajući hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. To nije trajalo kratko, nego godinama. I trajalo bi još da ga SDA dvojac Šabić-Jukić nisu šutnuli sa FTV.

Hadžiomerovićev MO je bio jednostavan – sve Hrvate koje imaš namjeru vrijeđati jednostavno proglasiš HDZ-om, i onda ih vrijeđaš. Tko se suprotstavi – i taj je HDZ. Onda i njega vrijeđaš.

Njegovi nasljednici, Šabić i Jukić pojednostavili su formulu. Oni su samo vrijeđali.

Hadžiomerović se u neka doba smirio pa je vrijeđao ljude samo po kafanama. Sve dok jedan dan, nekome nije bilo dosta 14 godina isteklog mandata Šabića i Jukića, i onda fino dovedu Hadžiomerovića na čelo FTV.

U međuvremenu su se promijenio odnos FTV prema HDZ. Tako je HDZ umjesto kriminalne hobotnice odjednom postao stranka koja daje FTV-u 11 milijuna KM. Bez kriterija i bez opravdanja.

Sredstva iz proračuna, za one koji ne znaju, su sredstva svih građana. Kupovina medijske naklonosti duboko je nemoralna i antidemokratska.

Duboko je nemoralno da FTV ne traži od HDZ-a izmjene Zakona o javnom servisu kojim bi se konačno reguliralo naplaćivanje RTV pretplate, a sve kako bi se djelatnicima osigurao dostojanstven i politički neovisan rad.
Ne.

I njima odgovara da dobiju 11 milijuna od Vlade i jednostavno polažu račune dvoje-troje Predsjednika koalicije koji su im osigurali 11 milijuna, umjesto građanima.

Treće nemoralno dolazi sa strane HDZ-a.

Ministrica je vjerojatno mlada da se sjeća retorike Bakira Hadžiomerovića 2010. i 2011. kada se formirala vlast Platforme i kada je neskrivena namjera SDP-a i SDA bila da se Hrvate trajno izbaci iz vlasti a umjesto njih postavi Jerko Lijanović. U tom periodu mlađahni HNS je održavao brojne konferencije i politička lobiranja da se osnuje Javni servis na hrvatskom jeziku.

Šta bi s tim?!

Zar se ovih 11 milijuna nije moglo uvjetovati da se osnuje barem jedna redakcija unutar postojećeg Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku?!

I ne samo to. Silni mandati Pavkovićevih krešića i rupčića nisu bili dovoljni da Hrvati izgrade makar i minimalan utjecaj na FTV i BHRT.
Kakvu onda poruku šalju legitimni predstavnici Hrvata?

Šalju poruku da je sve na prodaju. Sav govor mržnje s ekrana Javnog servisa će se zanemariti. Svi koji su provodili politiku dekonstituiranja Hrvata će biti nagrađeni, bilo pozicijama bilo novcem. Sve što je obećano hrvatskom narodu će biti zaboravljeno.

Samo daj zadržimo ovo malo vlasti pa da se još 20 godina na miru borimo za izmjene izbornog zakona.

I kanal na hrvatskom jeziku, dabome.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2026, 23:06 

Dakle, Darijanina sestra se javno hvali kako je zločinačkoj federalnoj tv dala sveukupno 11 milijuna maraka izravnog novca od poreznih obveznika, i Hrvata također i to u društvu, ni manje ni više, nego Bakira H., onodobnog muslimanskog Riste Đoge, od prije 20 godina...stvarno fuj...
Dragi moji hadezeovci, ima nas koji vrlo dobro pamtimo i ta tamna vremena za Hrvate u Federaciji, naročito mi koji smo prisiljeni živjeti u mješovitim županijama sa muslimanima i kojih nas se ovo naročito tiče.
Ako je i od Čoviča, previše je.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2026, 09:19 

Nemate cijelu vijest. Nije 11 nego 7. A evo gdje je ostalo otišlo.
Neke informacije se ne objavlju da svi znaju. Omjer je očigledno 7:3.
Kako god, da bi nešto dobili moramo i dati. Pri tome su kompletno
zaobiđeni kantonalni emiteri (TV Sa, RTV TK, RTV USK).

https://federalna.ba/federalno-ministar ... -ftv-5fkgk

Citat:
Deset miliona i dva podobna emitera: Vlada FBiH dijeli subvencije za „unapređenje RTV djelatnosti“; uslove ispunjavaju samo FTV i RTV Herceg-Bosne

https://istraga.ba/deset-miliona-i-dva- ... ceg-bosne/

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: mrnjav, Naša Kvačica, Pejtonac sa juga i 107 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: