HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 kol 2026, 02:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ko kaže da je Hrvatska bila agresor na BiH - suočit će se sa posljedicama!?
PostPostano: 19 vel 2026, 01:52 

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/46 ... icama.html

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Ivica Kukavica gostovao je u programu prohadezeove televizije "HB" gdje je kazao kako će "Republika Hrvatska raditi na pokretanju revizije državljanstava osobama koje sistemski dehumaniziraju Hrvate i iskrivljuju narativ o događajima na ovim područjima tokom 1990-ih godina".

U praksi to znači da onaj ko eventualno ima hrvatsko državljanstvo a ko se zalaže da poštovanje presuda Haškog suda i ističe da je Hrvatska bila agresor na Republiku Bosnu i Hercegovinu može se suočiti sa posljedicama.

Na pitanje hoće li Domovinski pokret "staviti na stol" ovo pitanje na sastancima vladajuće koalicije, Kukavica, koji je član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, rekao je kako će "povesti računa o tom pitanju te provjeriti ko su svi ti ljudi koji u javnom prostoru dehumaniziraju Hrvate, a imaju hrvatske dokumente".

Hrvatska ima mehanizme
Kazao je kako su "željeli pokazati dobru volju prema svim narodima na području bivše zajedničke države, mir i suživot".

"Sada, s odmakom vremena, postoje pojedinci i skupine koje koriste hrvatsko državljanstvo za političke benefite na štetu hrvatskoga naroda. Majorizacija i preglasavanje hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini te zatiranje hrvatskih vrijednosti su neprihvatljivi. Hrvatska ima svoje mehanizme i upotrijebit će ih. Za to su nadležna ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova i radit će se na tom pitanju", rekao je.

Ratnohuškači pod povećalom RH
Kazao je kako Domovinski pokret i cijela Vlada Republike Hrvatske, na čelu s Andrejom Plenkovićem, prate ko dolazi u Hrvatsku i što govori.

"Takve izjave apsolutno dehumaniziraju Hrvate. Pozivam da se retorika prilagodi trenutku, uz maksimalno uvažavanje svakog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvatska će voditi računa o retorici koja je ratnohuškačka", objasnio je Kukavica.

Naveo je kako imaju izvještaji službi te kako ih proučavaju zbirno. "Pojedinačno nam možda nešto i promakne, ali povest ćemo o tome računa", rekao je.

Kazao je kako u Domovinskom pokretu smatraju da je dolazak Trumpa dobra stvar za svijet i Europu te je istaknuo kako podržava izjave Maxa Primoraca.

Zapovijedao Thompsonu
Komentirao je politiku Tomislava Tomaševića te je kazao kako je nezabilježeno da je neko zabranio doček rukometaša zbog pjesme Bojna Čavoglave.

"Ta pjesma bila je ratna budnica koja nas je održavala spremnima i jakima u teškim trenutcima", rekao je Kukavica i dodao kako je 1991. godine bio dozapovjednik u Čavoglavama, gdje je bio i Thompson.

"Pisao sam mu raspored i tko god kaže da nije bio na ratištu, ja sam svjedok da jest", kazao je Kukavica, koji je tri puta ranjen u ratu.

Vrh

Naslov: Re: Ko kaže da je Hrvatska bila agresor na BiH - suočit će se sa posljedicama!?
PostPostano: 19 vel 2026, 01:55 

Logično je da se ne putuje kroz agresorski teritorij.

Vrh

Naslov: Re: Ko kaže da je Hrvatska bila agresor na BiH - suočit će se sa posljedicama!?
PostPostano: 19 vel 2026, 11:52 

Prijave podignute protiv bajrovića , muhasilovića , gratza. Čitam da gratz ima i nekretnine u Hrvatskoj. Lijepo.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2026, 14:28 

Dominikator je napisao/la:
Prijave podignute protiv bajrovića , muhasilovića , gratza. Čitam da gratz ima i nekretnine u Hrvatskoj. Lijepo.

Gracić, Muhamed. Islamski stormtrooper.

Denis Gratz je graDŽanski cover.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2026, 14:32 

VBA2024 je napisao/la:
Dominikator je napisao/la:

Gracić, Muhamed. Islamski stormtrooper.

Denis Gratz je graDŽanski cover.

https://24sata.info/skandalozno-dennis-gratz-tj-muhamed-gracic-pored-hrvatske-putovnice-i-vojne-knjizice-sanjao-i-da-postane-specijalac-hv/

Citat:
Međutim, ono što je ipak do sada manje poznato je da se po povratku iz inostranstva hvalisao da je služio Hrvatsku vojsku kao i da je dva puta pokušao biti primljen u specijalne odrede HV, ali nije prošao rigorozne uslove. Tu priču će vam potvrditi većina njegovih bliskih prijatelja.

:zubati

Vrh

PostPostano: 19 vel 2026, 14:55 

slika

Možda izgubi državljanstvo, ali slika mu za uspomenu ostaje zauvijek.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2026, 15:45 

Zar nije netko na forumu napisao dŽeneral Jahja voli se plaknuti u Podace?

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 19 vel 2026, 16:32 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Citat:
Međutim, ono što je ipak do sada manje poznato je da se po povratku iz inostranstva hvalisao da je služio Hrvatsku vojsku kao i da je dva puta pokušao biti primljen u specijalne odrede HV, ali nije prošao rigorozne uslove. Tu priču će vam potvrditi većina njegovih bliskih prijatelja.

Ne vjerujem ni da je redoslijed bio bitan.

- Ime?
Muhamed: Denis
- Ne može.

- Ime?
Muhamed: Muhamed
- Ne može.

- Ime?
Muhamed: Muhamed
- Ne može.

- Ime?
Muhamed: Denis
- Ne može.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2026, 18:23 

Davno se već to trebalo riješiti.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2026, 19:45 

Citat:

"Sada, s odmakom vremena, postoje pojedinci i skupine koje koriste hrvatsko državljanstvo za političke benefite na štetu hrvatskoga naroda. Majorizacija i preglasavanje hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini te zatiranje hrvatskih vrijednosti su neprihvatljivi. Hrvatska ima svoje mehanizme i upotrijebit će ih. Za to su nadležna ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova i radit će se na tom pitanju", rekao je.

Ovo je dovoljan razlog za oduzimanje državljanstva i sve bi to bilo provedivo kada bi se moglo
točno identificirati te osobe. Mislim da je nemoguće locirati sve, možda nekih 2-3% je moguće.

Dodjela državljanstva je napravljena trampavo da ne kažem neku goru riječ, ili možda bolje reći
nepromišljeno. Vjerojatno pod utjecajem tih istih iz domovinskog pokreta.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2026, 05:14 

Tomba17 je napisao/la:
Zar nije netko na forumu napisao dŽeneral Jahja voli se plaknuti u Podace?

U Podacima.

Selo -> seoce -> seoca

Pod -> podac -> podaca

U Podacin'.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2026, 05:28 

Kaj?

(šala)

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 20 vel 2026, 08:24 

Vesna Pusić & Co to tvrdi desetljećima, ne da joj se nije ništa dogodilo nego vedri i oblači.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 10:37 

Brane je napisao/la:
Vesna Pusić & Co to tvrdi desetljećima, ne da joj se nije ništa dogodilo nego vedri i oblači.

Nju se ne može sankcionirati jer ima hrvatsko državljanstvo.

Isto kao što Trump ne može sankcionirati američke državljane, ali može državljane drugih zemalja.

To je očekivano i normalno, posljedica povlaštenosti onoga tko ima hrvatsko državljanstvo.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 13:23 

Često vidimo nekakve pozive na oduzimanje državljanstva, kada to uopće nije tema.

Sasvim dovoljno naših neprijatelja nema hrvatsko državljanstvo i boljele bi ih naše sankcije, da se možemo držati toga na takvim temama.

Što se tiče domaćih štetočina, ili štetočina koje nisu ni trebale imati hrvatsko državljanstvo, to je sasvim druga priča. I druga tema ako ju netko hoće pokrenuti.

Ničiji govor, pa ni nezakonit, nije opravdan razlog da se nekome oduzme državljanstvo, jer je to pravo i dužnost države da te štiti i disciplinira, a ne da te odbacuje čim si nepoželjan. Srbi s područja Hrvatske koji su ratovali protiv Hrvatske, i imaju srpsko državljanstvo, također imaju hrvatsko državljanstvo, tako da je granica za oduzimanje iza njih, a ne iza Vesne Pusić. I to je samo teorijska granica kada bi se mijenjali propisi...

Jedini opravdan način za oduzimanje bi bilo kada bi se dokazalo da je netko lažno prikazao podatke ili svjedočio lažnu u dobivanju državljanstva. Znači dokažeš mu prevaru a sve što je stečeno prevarom je dalje pravno ništavno.

Sve ostalo nisu razlozi za gubitak državljanstva, i često imamo skretanja s teme kada se radi o našim vanjskim neprijateljima, netko se pojavi, izrelativizira sve, i leleče o ljudima koji "nisu zaslužili" hrvatsko državljanstvo. I kako bi im trebalo oduzeti državljanstvo.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 13:56 

To su nebuloze. Srbima realno ne možemo oduzet državljanstva jer su rođeni u Hrvatskoj al trebalo bi ovima koji sudjelovali u pobuni i agresiji na Hrvatsku samo ne možemo zbog europe i "prava" al da možemo bi trebalo. S druge strane Muslimanima koji izjavama pokazuju da nisu Hrvati i da nisu lojalni trebamo oduzet državljanstva i proglasit ih personama non grata. Mislim na ove rođene u BiH naravno.
Vesnu Pusić i brata joj Zorana treba uhapsit zbog veleizdaje, državljanstvo im ne možemo oduzet kad su rođeni u Hrvatskoj iako su etnički Jugoslaveni kao i deda im koji je bio šef žandemerije u Zagrebu za vrijeme kraljevine Jugoslavije

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 13:59 

Za one rođene van RH, može se dokazati prevara u postupku dobijanja državljanstva, što je osnova za oduzimanje.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 14:22 

Rika sv Vida je napisao/la:
To su nebuloze. Srbima realno ne možemo oduzet državljanstva jer su rođeni u Hrvatskoj al trebalo bi ovima koji sudjelovali u pobuni i agresiji na Hrvatsku samo ne možemo zbog europe i "prava" al da možemo bi trebalo. S druge strane Muslimanima koji izjavama pokazuju da nisu Hrvati i da nisu lojalni trebamo oduzet državljanstva i proglasit ih personama non grata. Mislim na ove rođene u BiH naravno.
Vesnu Pusić i brata joj Zorana treba uhapsit zbog veleizdaje, državljanstvo im ne možemo oduzet kad su rođeni u Hrvatskoj iako su etnički Jugoslaveni kao i deda im koji je bio šef žandemerije u Zagrebu za vrijeme kraljevine Jugoslavije
Tvoji preci su bili partizani, a Pusičkin otac je bio sudac u NDH.

slika

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 15:19 

Kakve veze? Jel prestao biti sudac ili obnašati kakvu dužnost u Jugoslaviji poslije?
Citat:
Grga Budislav Anđelinović, brat djeda Vesne Pusić, naredio je gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. u Zagrebu. Pobunjenim vojnicima pridružio se velik broj Zagrepčana na Trgu bana Jelačića te su zajednički uzvikivali; „Dolje srpska dinastija. Dolje kralj Petar! Dolje srpski militanzam'" Tadašnji šef policije u Zagrebu Grga Budislav Anđelinović naredio je da se na pobunjenike otvori vatra. Ubijeno je devet vojnika i četiri civila te ranjeno deset vojnika i sedam civila. Kad su ga neki hrvatski zastupnici u beogradskoj Skupštini optužili zbog tog zločina, Grga Budislav Anđelinović 26. travnja 1921. ovako je objasnio svoj postupak: "Gospodo, ja sam po svojoj dužnosti smatrao da trebam prvi da počnem, smatrao sam da je to moja dužnost i ja se tim krvavim rukama, koje mi predbacuju gospoda od Hrvata. ponosim". Djed Vesne Pusić, Danko Anđelinović, bio je bliski suradnik četničkoga vojvode Ilije Trifunovića Birčanina, kojega je osobno Draža Mihailović imenovao komandantom svih četničkih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni, odnosno na području talijanske okupacijske zone u NDH. Birčanin je, dakle, djelovao pod zaštitom talijanskih okupatora i imao je sjedište u Splitu.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 15:22 

Djed joj je bio šef žandamerije u Zagrebu Anđelinović, zaboravio ime. Taj se naubijao Hrvata. No svakako zanimljiva obitelj. Lojalni su bili dakle i kraljevini Jugoslaviji i NDH i komunističkoj Jugoslaviji. Samo Hrvatsku ne mogu očima vidit. Brat njen, Zoran Pusić, svake godine slavi četnički pokolj nad Hrvatima u Srbu i to pokušava predstavit kao antifašistički ustanak

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 15:30 

Rika sv Vida je napisao/la:

Djed joj je bio šef žandamerije u Zagrebu Anđelinović, zaboravio ime. Taj se naubijao Hrvata. No svakako zanimljiva obitelj. Lojalni su bili dakle i kraljevini Jugoslaviji i NDH i komunističkoj Jugoslaviji. Samo Hrvatsku ne mogu očima vidit.
To su Dalmatinci, preci po majčinoj strani. Djed je bio Danko, a Grgo Angjelinović o kojem pišeš je bio djedov brat. Dalmatinci su u to doba bili najžešći jugoslaveni :zubati

Povećaj ovaj dokument koji sam zalijepio, pa ćeš vidjeti da je Pusić otac prisegnuo NDH već 18 travnja 1941.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 15:33 

Kaštela su u to vrime bila centar Orujunaštva, u mom selu prva Juga nije bila baš omiljena jer je dosta ljudi jako osiromašilo i moralo prodavat zemlju radi raznih nameta i dadžbina nakon 1920-e, iako smo po Londonskom ugovoru trebali biti na samoj granici sa Italijom.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2026, 18:13 

Noname01 je napisao/la:
Kakve veze? Jel prestao biti sudac ili obnašati kakvu dužnost u Jugoslaviji poslije?
Citat:
Grga Budislav Anđelinović, brat djeda Vesne Pusić, naredio je gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. u Zagrebu. Pobunjenim vojnicima pridružio se velik broj Zagrepčana na Trgu bana Jelačića te su zajednički uzvikivali; „Dolje srpska dinastija. Dolje kralj Petar! Dolje srpski militanzam'" Tadašnji šef policije u Zagrebu Grga Budislav Anđelinović naredio je da se na pobunjenike otvori vatra. Ubijeno je devet vojnika i četiri civila te ranjeno deset vojnika i sedam civila. Kad su ga neki hrvatski zastupnici u beogradskoj Skupštini optužili zbog tog zločina, Grga Budislav Anđelinović 26. travnja 1921. ovako je objasnio svoj postupak: "Gospodo, ja sam po svojoj dužnosti smatrao da trebam prvi da počnem, smatrao sam da je to moja dužnost i ja se tim krvavim rukama, koje mi predbacuju gospoda od Hrvata. ponosim". Djed Vesne Pusić, Danko Anđelinović, bio je bliski suradnik četničkoga vojvode Ilije Trifunovića Birčanina, kojega je osobno Draža Mihailović imenovao komandantom svih četničkih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni, odnosno na području talijanske okupacijske zone u NDH. Birčanin je, dakle, djelovao pod zaštitom talijanskih okupatora i imao je sjedište u Splitu.

Neznam nista o ovome nit me zanima tema.
Ali slucajno primjecujem da su u zagrebu na polozajima isti ljudi vec 100 godina.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2026, 13:18 

Robbie MO je napisao/la:
Za one rođene van RH, može se dokazati prevara u postupku dobijanja državljanstva, što je osnova za oduzimanje.

Netko bi morao prijaviti tu prevaru.

Općenito državni aparat ne voli takva preispitivanja jer ako ih je netko prevario to mu uopće nije bilo teško. Znači da je netko tko radi po tom predmetu napravio ozbiljan previd. U većini slučajeva to nisu krivotvorene isprave nego bude neka prava.

Primjera radi, nekome, kome se je djed u upisu u vojsku izjasnio kao hrvat, iako je bio musliman, muslimanskog imena i prezimena, taj je mogao dobiti hrvatsko državljanstvo.

Znači ništa nije prevario, podnio je točne podatke o svom djedu i njegovoj vojnoj evidenciji kao ročnika.

Problem znači nastaje u logici uopće priznavanja državljanstva po porijeklu nekome komu su se pretci izjašnjavali kao hrvati. Drugim riječima, najbolja evidencija bi bila upis u knjige krštenih za pretke. Ali onda se javlja problem ateista, koji jesu hrvati a nisu tako upisani jer nisu kršteni...

Da bi nekome oduzeo državljanstvo zbog počinjene prevare morala bi se dokazati njegova prevara, a u ovom slučaju i da je njegov djed prevario Jugoslaviju kada se je upisao kao hrvat, jer bošnjaci nisu postojali kao narod a musliman je bilo vjerska odrednica :D

Vrh

PostPostano: 24 vel 2026, 13:25 

Ovima koji su se u BiH drugačije izjašnjavali lako dokazati, tipa Slavenu koji je na sudu tvrdio da nije Hrvat.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: