|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 90 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:19 |
|
|
|
Unazad nekoliko godina, činilo se da je moguće Bošnjacima ostvariti vlastitu državicu. Uz nekoliko manjih teritorijalnih, prometnih ili sigurnosnih pitanja, sve je vodilo prema tome da im druga dva konstitutivna naroda, susjedne Srbija i Hrvatska, te EU, SAD i cijela "međunarodna zajednica" odobre formiranje vlastite mini-države.
Pitanje je, je li se ta prilika već zatvorila, je li to gotova priča? Ne mislim na Srbe i Hrvate iz BiH, nego postoji li ikakva šansa da se u Washingtonu, Briselu, Zagrebu, Beogradu ili Tel Avivu odobri formiranje nekakve tvorevine s većinski proiranskom populacijom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:23 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9399 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Pa htjeli bi oni i USK.
Mogli bi im dati tako da imaju dvije enklave. Obje spojene i preko Srbije i preko Hrvatske tako da im ni hrvati ni srbi samostalno ne mogu spriječiti komunikaciju sa svojim enklavama.
Neka lijepo zamole, ja mislim da bi se dalo nešto dogovoriti.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maremare
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:25 |
|
|
|
a zasto bi to Europa prihvatila? Bosnjaci nisu Albanci, stvarali bi im probleme.Prije ce nebosnjacki dio populacije navesti da lagano osvoje bitne pozicije u BIH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:38 |
|
|
|
Mogu tražiti jedino svoju pokrajinu u srcu türkiye.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:49 |
|
|
|
Još jedna tema iz rubrike bajke i želje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:51 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: odobri formiranje nekakve tvorevine s većinski proiranskom populacijom? Odgovor je već sadržan u pitanju. Ako takav režim ne dopuštaju u samom Iranu, kako bi ga tek onda dopuštali u BiH?
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:55 |
|
|
|
Inače, nemamo potrebu za nekakvom državicom. Ta ideja vam je umrla sa Alijom. Tad ste nas se mogli kotarisati, al nisu dali vaši velikodržavnici. Ni vaši ni srpski.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:57 |
|
|
|
Neodgovorno ponašanje bošnjačkih medija i javnosti rezultirat će time da će se najmanje još nekoliko desetljeća ostati zabetonirani u postdaytonskoj BiH u kojoj će imati trećinu vlasti na državnoj razini i pola na federalnoj, a ambasade će u skladu s novim direktivama ohrabriti preostala dva konstitutivna naroda da preuzmu aktivniju ulogu u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 13:58 |
|
|
|
Pa neka. Ne može drugačije i nek bude tako. Al neće biti nekakvih državica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:06 |
|
|
Machak je napisao/la: Inače, nemamo potrebu za nekakvom državicom. Ta ideja vam je umrla sa Alijom. Tad ste nas se mogli kotarisati, al nisu dali vaši velikodržavnici. Ni vaši ni srpski. Eto tu je problem vašeg razmišljanja. Jedna vaša državica bi bila puno samostalnija i bolja nego čitava "država" u kojoj vas se na većini teritorija ništa ne pita, a i za ono što je na vašemu trebate odobrenje. Samostalni i suvereni narodi bi htjeli i manje da je njihovo, a vi nemate tu svijest o suverenosti. Dali zato što su vam velike oči pa bi cijelu BiH, sigurno dijelom i zbog tog, ali nekako mislim da ste više narod kao nedonošče, nemate svoju svijest o samostalnom životu. Bosanski muslimani, ili bošnjaci, kako god, nikada nisu imali državu koja bi bila samo njihova tako da bi to za vas bio veliki korak. Korak kojeg niste spremni napraviti. Trebate se okušati hrabro, eno kako albanci koračaju, prvo jedna država, sada već dvije, ljudi samostalni koliko nekakav maleni narod u Europi može da bude. Dobro, Kosovo još nije posve, ali Albanija dakako da je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:15 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Neodgovorno ponašanje bošnjačkih medija i javnosti rezultirat će time da će se najmanje još nekoliko desetljeća ostati zabetonirani u postdaytonskoj BiH u kojoj će imati trećinu vlasti na državnoj razini i pola na federalnoj, a ambasade će u skladu s novim direktivama ohrabriti preostala dva konstitutivna naroda da preuzmu aktivniju ulogu u BiH. To će se morati uraditi. I onda proiransku elitu potrpati u ludnice jer im je tu mjesto.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:19 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Inače, nemamo potrebu za nekakvom državicom. Ta ideja vam je umrla sa Alijom. Tad ste nas se mogli kotarisati, al nisu dali vaši velikodržavnici. Ni vaši ni srpski. Eto tu je problem vašeg razmišljanja. Jedna vaša državica bi bila puno samostalnija i bolja nego čitava "država" u kojoj vas se na većini teritorija ništa ne pita, a i za ono što je na vašemu trebate odobrenje. Samostalni i suvereni narodi bi htjeli i manje da je njihovo, a vi nemate tu svijest o suverenosti. Dali zato što su vam velike oči pa bi cijelu BiH, sigurno dijelom i zbog tog, ali nekako mislim da ste više narod kao nedonošče, nemate svoju svijest o samostalnom životu. Bosanski muslimani, ili bošnjaci, kako god, nikada nisu imali državu koja bi bila samo njihova tako da bi to za vas bio veliki korak. Korak kojeg niste spremni napraviti. Trebate se okušati hrabro, eno kako albanci koračaju, prvo jedna država, sada već dvije, ljudi samostalni koliko nekakav maleni narod u Europi može da bude. Dobro, Kosovo još nije posve, ali Albanija dakako da je. Misliš, tu je vaš problem. Vi se uzdate u to da ćemo se mi okrenuti Alijinom projektu. Taj ti je projekat rahmetli. A znam ja da je vaš tihi san o te dvije države u nekoj konfrederaciji, al pošto je tu riječ o dijeljenju BiH, mi se s tim nikad nećemo složiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:20 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Neodgovorno ponašanje bošnjačkih medija i javnosti rezultirat će time da će se najmanje još nekoliko desetljeća ostati zabetonirani u postdaytonskoj BiH u kojoj će imati trećinu vlasti na državnoj razini i pola na federalnoj, a ambasade će u skladu s novim direktivama ohrabriti preostala dva konstitutivna naroda da preuzmu aktivniju ulogu u BiH. To će se morati uraditi. I onda proiransku elitu potrpati u ludnice jer im je tu mjesto. Naravno da hoćete. Oni koji žive u bajkama bi trpali nekog u ludnicu. Stonehearst Asylum ili Shutter Island, pitanje je u kojem svijetu živite?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:27 |
|
|
|
U zatvor neće jer bi tako dobili mučenički status Alije/MM-a. Samo ludnica – to je pravo rješenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maremare
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:28 |
|
|
Machak je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: To će se morati uraditi. I onda proiransku elitu potrpati u ludnice jer im je tu mjesto.
Naravno da hoćete. Oni koji žive u bajkama bi trpali nekog u ludnicu. Stonehearst Asylum ili Shutter Island, pitanje je u kojem svijetu živite? Europa i zapad idu udesno, uveliko. A vi u islamizam,uveliko. Sta mislis kako cete proci vas saka u sred krscanske Europe? gledam i Albance na klixu proklinjete jer su uz Izrael EU vam nikada nece dati mali fildzanistan, vec ce vas lagano rastjerat, a druga dva naroda navesti da uzmu aktivniju ulogu u drzavi. Ovo pricam realno. Bosnjacima na zapadu trebaju dvije generacije da se izmjesaju sa domacim stanovnistvom, bijelci ste,kada se rijesite islama ne smetate..lako se utopite 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46766 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Sve je to relativno, sutra mogu na vlast doći Demokrati i njima se povećavaju šanse. Sutra na vlast u Hrvatskoj Možemo njima opet rastu šanse.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:40 |
|
|
Machak je napisao/la: Misliš, tu je vaš problem. Vi se uzdate u to da ćemo se mi okrenuti Alijinom projektu. Taj ti je projekat rahmetli.
A znam ja da je vaš tihi san o te dvije države u nekoj konfrederaciji, al pošto je tu riječ o dijeljenju BiH, mi se s tim nikad nećemo složiti. Srbi se nisu složili s dijeljenjem Jugoslavije. Podijelilo se. Srbi se nisu složili s odvajanjem Kosova. Odvojilo se. Srbi nisu htjeli da se Crna Gora osamostali. Osamostalila se. Dokažite eto da ste sposobniji od srba pa održite BiH na okupu, ali to ima cijenu. Cijena su naši i srpski interesi unutar BiH, jer mi se možemo kockati sa sudbinom BiH, mi znamo što bismo i bez nje. Vama je ona valjda jedina alternativa, pa plaćajte cijenu održavanja statusa quo. Mi ćemo ispostavljati račune 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:43 |
|
|
maremare je napisao/la: Machak je napisao/la: Naravno da hoćete. Oni koji žive u bajkama bi trpali nekog u ludnicu. Stonehearst Asylum ili Shutter Island, pitanje je u kojem svijetu živite?
Europa i zapad idu udesno, uveliko. A vi u islamizam,uveliko. Sta mislis kako cete proci vas saka u sred krscanske Europe? gledam i Albance na klixu proklinjete jer su uz Izrael EU vam nikada nece dati mali fildzanistan, vec ce vas lagano rastjerat, a druga dva naroda navesti da uzmu aktivniju ulogu u drzavi. Ovo pricam realno Divim se vašem entuzijazmu. Mada, malo postaje otužno, čekate i čekate i čekate i ništa. A baš je realno praviti sliku na osnovu anonimnih komentara ispod klixovih članaka. Onako, tu se baš zna ko to piše, jesu li Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili su neki klinglonci, ko već. Neće vam niko ništa pokloniti i vi se ubrajate u male i beznačajne kao i mi. Ako ti se šta poklopi s ciljevima velikih i dobićeš, al ne vidim baš da će vam pokloniti BiH na pladnju, bez obzira što se i vi i Srbi trudite dokazati da postoji neki radikalni islamizam. Ubjeđujete ljude u nekakvu bajku. Ko da vam za to nešto da?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:44 |
|
|
daramo je napisao/la: Sve je to relativno, sutra mogu na vlast doći Demokrati i njima se povećavaju šanse. Sutra na vlast u Hrvatskoj Možemo njima opet rastu šanse. Ne znam kako ti to zamišljaš, dok su bili Demokrati, ovi su im prodavali priču da su za democracy, human rights, bez religijskih podjela itd. Nisu navijali za Iran ni pozivali na uništenje Izraela. Uz ovu sadašnju bošnjačku retoriku, i Demokrati bi slali dronove na bradonje iz Gornje Maoče.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:46 |
|
|
Machak je napisao/la: maremare je napisao/la: Europa i zapad idu udesno, uveliko. A vi u islamizam,uveliko. Sta mislis kako cete proci vas saka u sred krscanske Europe? gledam i Albance na klixu proklinjete jer su uz Izrael
EU vam nikada nece dati mali fildzanistan, vec ce vas lagano rastjerat, a druga dva naroda navesti da uzmu aktivniju ulogu u drzavi. Ovo pricam realno
Divim se vašem entuzijazmu. Mada, malo postaje otužno, čekate i čekate i čekate i ništa. A baš je realno praviti sliku na osnovu anonimnih komentara ispod klixovih članaka. Onako, tu se baš zna ko to piše, jesu li Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili su neki klinglonci, ko već. Neće vam niko ništa pokloniti i vi se ubrajate u male i beznačajne kao i mi. Ako ti se šta poklopi s ciljevima velikih i dobićeš, al ne vidim baš da će vam pokloniti BiH na pladnju, bez obzira što se i vi i Srbi trudite dokazati da postoji neki radikalni islamizam. Ubjeđujete ljude u nekakvu bajku. Ko da vam za to nešto da? Onoliki SDP pa nitko da osudi Iran. Pa barem zbog napada na NATO članicu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maremare
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:47 |
|
|
Machak je napisao/la: maremare je napisao/la: Europa i zapad idu udesno, uveliko. A vi u islamizam,uveliko. Sta mislis kako cete proci vas saka u sred krscanske Europe? gledam i Albance na klixu proklinjete jer su uz Izrael
EU vam nikada nece dati mali fildzanistan, vec ce vas lagano rastjerat, a druga dva naroda navesti da uzmu aktivniju ulogu u drzavi. Ovo pricam realno
Divim se vašem entuzijazmu. Mada, malo postaje otužno, čekate i čekate i čekate i ništa. A baš je realno praviti sliku na osnovu anonimnih komentara ispod klixovih članaka. Onako, tu se baš zna ko to piše, jesu li Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili su neki klinglonci, ko već. Neće vam niko ništa pokloniti i vi se ubrajate u male i beznačajne kao i mi. Ako ti se šta poklopi s ciljevima velikih i dobićeš, al ne vidim baš da će vam pokloniti BiH na pladnju, bez obzira što se i vi i Srbi trudite dokazati da postoji neki radikalni islamizam. Ubjeđujete ljude u nekakvu bajku. Ko da vam za to nešto da? Ja Bosnjaka imam medju prijateljima,iz Zenice sam. Odem u grad, pola kafica restorana vise ne sluzi alkohol iz vjerskih razloga. Ja sutim ,Bosnjaci se crvene stide i pravdaju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46766 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Neće niti onima koji tvrde da su Židovi napali Blizance i festival nitko dati državu. Nažalost još ćemo morati biti osigurač za takve da ostanu u luđačkoj košulji.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:48 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: daramo je napisao/la: Sve je to relativno, sutra mogu na vlast doći Demokrati i njima se povećavaju šanse. Sutra na vlast u Hrvatskoj Možemo njima opet rastu šanse. Ne znam kako ti to zamišljaš, dok su bili Demokrati, ovi su im prodavali priču da su za democracy, human rights, bez religijskih podjela itd. Nisu navijali za Iran ni pozivali na uništenje Izraela. Uz ovu sadašnju bošnjačku retoriku, i Demokrati bi slali dronove na bradonje iz Gornje Maoče. Predstavnik bradonja je jedini osudio iranske napade na zaljevske bradonje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:48 |
|
|
Divim se vašem entuzijazmu. Mada, malo postaje otužno, čekate i čekate i čekate i ništa. A baš je realno praviti sliku na osnovu anonimnih komentara ispod klixovih članaka. Onako, tu se baš zna ko to piše, jesu li Bošnjaci, Srbi, Hrvati ili su neki klinglonci, ko već. Neće vam niko ništa pokloniti i vi se ubrajate u male i beznačajne kao i mi. Ako ti se šta poklopi s ciljevima velikih i dobićeš, al ne vidim baš da će vam pokloniti BiH na pladnju, bez obzira što se i vi i Srbi trudite dokazati da postoji neki radikalni islamizam. Ubjeđujete ljude u nekakvu bajku. Ko da vam za to nešto da? Na susjednom topicu ti navijaš za Iran protiv Amerike i Izraela, i onda tvrdiš da se ne zna tko su anonimni komentatori klixovih članaka? Možda si i ti Srbin, Hrvat ili Klingonac?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Je li Bošnjacima prekasno za stvaranje državice između Tuzle i Sarajeva? Postano: 04 ožu 2026, 14:50 |
|
|
maremare je napisao/la: Ja Bosnjaka imam medju prijateljima,iz Zenice sam. Odem u grad, pola kafica restorana vise ne sluzi alkohol iz vjerskih razloga. Ja sutim ,Bosnjaci se crvene stide i pravdaju  Jel to u vrijeme Ramazana ili inače ne poslužuju alkohol?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|