|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 31 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Almasa
|
Naslov: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 11:45 |
|
|
|
Svjedoci smo na prošlim izborima da su predstavnici jednog naroda izabrali člana predsjedništva drugom narodu,da li ta osoba moze legitimno predstavljati narod koji ga nije izabrao i koliko je to dobro za Bosnu i Hercegovinu? Smatrate li da je to posteno prema narodu koji je ravnopravan sa druga dva naroda u B i H?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 11:47 |
|
|
|
Naravno da je sve legitimno u debilnoj drzavi kao sto je BiH..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 11:53 |
|
|
|
Naslov teme nudi sam po sebi odgovor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Uskok
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 11:55 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 01:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
To nije posteno ali sve borba se nastavlja, prije ili poslije Sejdo Bajrami (Zeljko Komsic) zavrsi kako zavrsi, kao odpad ljudske povjesti i jeftini jutarnji vic a u BiH ce prije ili poslije na povrsinu da ispliva sav feces kojega su ugnjetitelji, tlacitelji toliko dugo pokusavali drzati pod vodom ! 
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 11:59 |
|
|
Almasa je napisao/la: Svjedoci smo na prošlim izborima da su predstavnici jednog naroda izabrali člana predsjedništva drugom narodu,da li ta osoba moze legitimno predstavljati narod koji ga nije izabrao i koliko je to dobro za Bosnu i Hercegovinu? Smatrate li da je to posteno prema narodu koji je ravnopravan sa druga dva naroda u B i H? ja predlazem da istu praksu uvedemo u SR Hrvatskoj pri biranju saborskih zastupnika koji predstavljaju "manjine". 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:06 |
|
|
|
Poznato je da su Hrvate u povijesti uvijek neki drugi zastupali recimo Beč pa recimo Pešta pa recimo Bg danas je to brisel,
ne vidim u čemu je problem da nas zastupa netko ko nije naš
zar nismo na to već navikli da nas guze po potrebi
neke se stvari ipak od korijena trebaju promjeniti prvo u glavama ljudi a ostalo će samo doći...
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:07 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 13:06 Postovi: 1606 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
|
Bespredmetno je uopće o tome raspravljati.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Almasa je napisao/la: Svjedoci smo na prošlim izborima da su predstavnici jednog naroda izabrali člana predsjedništva drugom narodu,da li ta osoba moze legitimno predstavljati narod koji ga nije izabrao i koliko je to dobro za Bosnu i Hercegovinu? Smatrate li da je to posteno prema narodu koji je ravnopravan sa druga dva naroda u B i H? Vrlo progresivno (zapravo normalno) razmišljanje, e sa ovakvim tolerantnim pripadnicima drugih naroda se treba graditi BiH koja bi u tom slučaju bila jača od granita.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:33 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 9100 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
A i ti pitaš svašta. Nego, aj ti otvori ovu temu na sa-x ili nakom drugom bošnjačkom forumu (iako se tvrdi da to sa-x kao nije, al eto). pa ćeš vidit odgovora. pa ćeš vidit tu granitnu bih 
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:39 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Almasa je napisao/la: Svjedoci smo na prošlim izborima da su predstavnici jednog naroda izabrali člana predsjedništva drugom narodu,da li ta osoba moze legitimno predstavljati narod koji ga nije izabrao i koliko je to dobro za Bosnu i Hercegovinu? Smatrate li da je to posteno prema narodu koji je ravnopravan sa druga dva naroda u B i H? Vrlo progresivno (zapravo normalno) razmišljanje, e sa ovakvim tolerantnim pripadnicima drugih naroda se treba graditi BiH koja bi u tom slučaju bila jača od granita. Sta ja imam razgovarati autonomasem? (almasa)
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Vrlo progresivno (zapravo normalno) razmišljanje, e sa ovakvim tolerantnim pripadnicima drugih naroda se treba graditi BiH koja bi u tom slučaju bila jača od granita.
Sta ja imam razgovarati autonomasem? (almasa) Šta mi imamo razgovarati sa čovjekom koji je propagandna mašina SDP-a i koji na hrvatskom forumu likuje nad izborom Komšića? Koji je tvoj cilj ovdje?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Sta ja imam razgovarati autonomasem? (almasa)
Šta mi imamo razgovarati sa čovjekom koji je propagandna mašina SDP-a i koji na hrvatskom forumu likuje nad izborom Komšića? Koji je tvoj cilj ovdje? Moj cilj ovdje je da iznesem misljenje moje opcije, ali da ti kazem vama i nisu autonomasi tako daleko po svojoj ideologiji, cak su neki i Hrvati ovdje kod nas...moj stav prema toj vrsti izroda je jasan. Ti imas svoj stav i to je OK.
|
 |
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:50 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Sta ja imam razgovarati autonomasem? (almasa) Kad bi se ostvarili mokri snovi o unitarnoj državi SDP-ovaca i "probosanaca" jako brzo bi i ti postao autonomaš. U Hrvatskoj su svi težili što unitarnijoj (osim Istre) dok je danas već izvjesno da će bit 4-5 povijesno zemljopisnih regija sa puno jačom srednjom razinom vlasti nego sad. Ako može u jednonacionalnoj državi zašto ne bi i u višenacionalnoj bilo, država koje bi po svojoj prirodi trebale bit decentralizirane. Naravno moraju neke stvari bit centralizirane. Čini se da SIPA dobro radi svoj posao...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:52 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Šta mi imamo razgovarati sa čovjekom koji je propagandna mašina SDP-a i koji na hrvatskom forumu likuje nad izborom Komšića? Koji je tvoj cilj ovdje?
Moj cilj ovdje je da iznesem misljenje moje opcije, ali da ti kazem vama i nisu autonomasi tako daleko po svojoj ideologiji, cak su neki i Hrvati ovdje kod nas...moj stav prema toj vrsti izroda je jasan. Ti imas svoj stav i to je OK. E pa ne može tako. Fikret Abdić je naš Blaž Kraljević, ako kontaš paralelu. Samo totalna ljiga i licemjer može u Hrvata podržavati neku opciju za koju je možda bilo 1% Hrvata, a sa druge osuđivati i zgražati se nad autonomašima. Elem, natrag na temu. Za zemlju još ima nade ako još ima ljudi poput Almase/Ibre koji kontaju da je ključ u dogovoru a ne političkom nasilju. Što više dogovora, to više i Bosne (i Hercegovine).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:53 |
|
|
hercnjak je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Sta ja imam razgovarati autonomasem? (almasa) Kad bi se ostvarili mokri snovi o unitarnoj državi SDP-ovaca i "probosanaca" jako brzo bi i ti postao autonomaš. U Hrvatskoj su svi težili što unitarnijoj (osim Istre) dok je danas već izvjesno da će bit 4-5 povijesno zemljopisnih regija sa puno jačom srednjom razinom vlasti nego sad. Ako može u jednonacionalnoj državi zašto ne bi i u višenacionalnoj bilo, država koje bi po svojoj prirodi trebale bit decentralizirane. Naravno moraju neke stvari bit centralizirane. Čini se da SIPA dobro radi svoj posao... Ko je protiv geografskih regija ili kantona sa jakim ovlastima?
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:55 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Moj cilj ovdje je da iznesem misljenje moje opcije, ali da ti kazem vama i nisu autonomasi tako daleko po svojoj ideologiji, cak su neki i Hrvati ovdje kod nas...moj stav prema toj vrsti izroda je jasan. Ti imas svoj stav i to je OK.
E pa ne može tako. Fikret Abdić je naš Blaž Kraljević, ako kontaš paralelu. Samo totalna ljiga i licemjer može u Hrvata podržavati neku opciju za koju je možda bilo 1% Hrvata, a sa druge osuđivati i zgražati se nad autonomašima. Elem, natrag na temu. Za zemlju još ima nade ako još ima ljudi poput Almase/Ibre koji kontaju da je ključ u dogovoru a ne političkom nasilju. Što više dogovora, to više i Bosne (i Hercegovine). I ja sam za dogovor. Drzava mora biti ojacana isto tako i srednja razina. To je to. Dodo to ne zeli i tu je sve receno.
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:57 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: hercnjak je napisao/la: Kad bi se ostvarili mokri snovi o unitarnoj državi SDP-ovaca i "probosanaca" jako brzo bi i ti postao autonomaš.
U Hrvatskoj su svi težili što unitarnijoj (osim Istre) dok je danas već izvjesno da će bit 4-5 povijesno zemljopisnih regija sa puno jačom srednjom razinom vlasti nego sad.
Ako može u jednonacionalnoj državi zašto ne bi i u višenacionalnoj bilo, država koje bi po svojoj prirodi trebale bit decentralizirane.
Naravno moraju neke stvari bit centralizirane. Čini se da SIPA dobro radi svoj posao...
Ko je protiv geografskih regija ili kantona sa jakim ovlastima? Izvrsno, nadam se da bi ti se USK utopio u većinski srpsku banjalučku "geografsku" regiju, gdje bi vam Dodo odlučivao o svemu do općinske razine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 12:58 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 9100 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Sta ja imam razgovarati autonomasem? (almasa)
Šta mi imamo razgovarati sa čovjekom koji je propagandna mašina SDP-a i koji na hrvatskom forumu likuje nad izborom Komšića? Koji je tvoj cilj ovdje? prospianje šuplje. ni na jedno moje konkretno pitanje nije odgovorio. ni on ni onaj g-recht
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 13:01 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Ko je protiv geografskih regija ili kantona sa jakim ovlastima?
Izvrsno, nadam se da bi ti se USK utopio u većinski srpsku banjalučku "geografsku" regiju, gdje bi vam Dodo odlučivao o svemu do općinske razine. Da je to samo problem, lako se je oko toga dogovoriti. Odoh vani.
|
 |
|
Mate
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 13:01 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 09:20 Postovi: 163 Lokacija: Bugarski vlak
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Ko je protiv geografskih regija ili kantona sa jakim ovlastima? Srbi su protiv i uvijek će biti, a vi ste protiv dogovora sa Hrvatima sve dok Srbi ne pristanu na preustroj čitave BiH.
_________________ Lijepe žene prolaze kroz grad ja na googleu stojim sasvim sam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 13:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Izvrsno, nadam se da bi ti se USK utopio u većinski srpsku banjalučku "geografsku" regiju, gdje bi vam Dodo odlučivao o svemu do općinske razine. Sad je uhvaćen u raskoraku, ako nije za SDP like regije onda je "autonomaš"... Doista ne kužim te partijanere koji sve što njihova stranka izbaci na "tržište" bez zadrške kupuju. Nebitno SDP, HDZ, HSP, SDA, SSND ili bilo koja druga... Od životinja se razlikujemo darom razmišljanja, pa bi ga trebalo koristit, bar ponekad... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mate
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 13:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 09:20 Postovi: 163 Lokacija: Bugarski vlak
|
|
SDP bi u Krajini mogao geografske regije promovirati sa sloganima poput:
"Dajmo da nam Dodik vlada"
"Hoćemo regiju sa srpskom većinom"
"Banja luka - krajiška metropola"
_________________ Lijepe žene prolaze kroz grad ja na googleu stojim sasvim sam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 13:30 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 18:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
|
Sejfudin Susjedić je paradigma haosa koji vlada u Naseobini, kako je nazva uvaženi Vasić gospodin Rajko. Unuk četničkog vojvode, nosilac Zlatnog Osmana, govornik srpskog kojeg on naziva bosanskim, muslimanski zetonja i Bosaaaanac, istovremeni obožavač Tite i Blaža (ja ironije Allahu dragi) i na kraju - hrvatski član predsjedništa kojeg su izabrali muslimani. Koji mixer, za nepovjerovati ali Naseobina ne bi bila to što jeste da njenim žiteljem nije i takav kao što je Željkić.
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 13:38 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: Sejfudin Susjedić je paradigma haosa koji vlada u Naseobini, kako je nazva uvaženi Vasić gospodin Rajko. Unuk četničkog vojvode, nosilac Zlatnog Osmana, govornik srpskog kojeg on naziva bosanskim, muslimanski zetonja i Bosaaaanac, istovremeni obožavač Tite i Blaža (ja ironije Allahu dragi) i na kraju - hrvatski član predsjedništa kojeg su izabrali muslimani. Koji mixer, za nepovjerovati ali Naseobina ne bi bila to što jeste da njenim žiteljem nije i takav kao što je Željkić. Znam da likuješ na ovoj temi mada ne znam zašto, isti ste, ako ne i gori: http://www.vecernji.ba/vijesti/hrvat-em ... nak-103469
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Da li jedan narod treba drugom narodu da bira člana predsjedništva ? Postano: 10 ruj 2010, 13:50 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 18:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
Koliko vidim, gospodin Vlajki se kandiduje za predsjednika R. Srpske a ne za hrvatskog člana predsjedinštva tzv. biH kojeg bi eventualno izabrali Srbi pa u istom maniru kao što rade muslimanci, nametnuli ga Hrvatima? Šanse da g. Vlajki postane predsjednikom R. Srpske su veoma male, tim prije što je i članstvo stranke koja ga predlaže izrazito malobrojno u odnosu na npr. SNSD ili SDS. Znači, poređenje vam je dječije klikeranje i naivan utuk na utuk onom što sam ja napisao za g. Susjedića, gospodine Junuze Ako sam vas iziritirao njegovim pominjanjem, dubok naklon i žaljenje zbog toga 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|