HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 lip 2026, 06:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Dijalog članova predsjedništva BiH?
PostPostano: 12 ruj 2010, 18:31 

Da li na izborima u BiH za članove predjsedništva treba birati ljude koji ne žele dijalog sa drugim narodima ? Trebaju li nam u predsjedništvu ljudi koji će braniti interese samo jednog naroda, a ne drugih naroda u BiH?

Vrh

Naslov: Re: Dijalog članova predsjedništva BiH?
PostPostano: 12 ruj 2010, 18:39 

Trebaju u predsjedništvu biti osobe koje žele dijalog kako sa drugim narodima tako i sa druga 2 člana predsjedništva, uz svo uvažavanje različitih interesa i različitosti. To se, ja mislim, podrazumijeva.
Ali ponajprije članovi predsjedništva moraju biti osobe koje žele dijalog sa samim svojim narodom a ne kao Komšić koji sa narodom u čije je ime izabran nema nikakve veze, koji ne ostvaruje nikakav dijalog ni sa jednim osim sa bošnjačkim narodom i brani samo njegove interese.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 19:11 

Almasa je napisao/la:
Da li na izborima u BiH za članove predjsedništva treba birati ljude koji ne žele dijalog sa drugim narodima ?

"Loaded question," sto bi rekli Amerikanci. Sto tu reci, DA, trebaju nam ljudi koji ne zele dijalog =)) ? A onda opet, ma koliko takav odgovor bio ocevidno besmislen, u BiH se zapravo cesto biraju takvi. Mozda je onda bolje pitanje da li sam JA/TO/VI za dijalog sa drugima, ali istinski, tipa "da li sam ja spreman saslusati i razumjeti to sto ljudi drugih nacionalnosti traze/zele"? Kad politicari osjete da vecina biraca tako razmislja sjesce i oni za stol.

Almasa je napisao/la:
Trebaju li nam u predsjedništvu ljudi koji će braniti interese samo jednog naroda, a ne drugih naroda u BiH?

Ovo je malo perfidnije postavljeno. Ja bih rekao DA kada zastupaju BiH u inozemstvu ali NE kada se rjesavaju unutarnja pitanja. Bolje da svaki brani interese svog naroda i neka samo UVAZI i pokusa pomiriti te interese sa interesima ovih drugih. Nije u BiH nitko malouman da mu drugi trebaju braniti interese, samo treba ovo gore pod 1, da jedni druge uvaze i nadju nacina za koegzistenciju sa sto manje nametanja bilo komu bilo caga.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 19:16 

Bobovac je napisao/la:
Trebaju u predsjedništvu biti osobe koje žele dijalog kako sa drugim narodima tako i sa druga 2 člana predsjedništva, uz svo uvažavanje različitih interesa i različitosti. To se, ja mislim, podrazumijeva.
Ali ponajprije članovi predsjedništva moraju biti osobe koje žele dijalog sa samim svojim narodom a ne kao Komšić koji sa narodom u čije je ime izabran nema nikakve veze, koji ne ostvaruje nikakav dijalog ni sa jednim osim sa bošnjačkim narodom i brani samo njegove interese.

Sta je to Komsic lose ucinio Hrvatima,osim sto je izabran na malo drugaciji nacin?

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 19:25 

[quote="zlatni_ljiljan
Sta je to Komsic lose ucinio Hrvatima,osim sto je izabran na malo drugaciji nacin?[/quote]

Što je to Silajdžić dobro učinio za neki drugi narod osim svoje rodbine, jer isti nije dobro učinio ni Bošnjacima a kamoli ostalim konstitivnim narodima. Nadam se da će ga novi izbori skloniti iz politike, jer je maligni tumor za BH. Sejdo se ipak nešto trudio u duhu (SDP) da bude građanin predsjednik a ne nacionalista kao Silajdžić??? :HVO

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 19:41 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Sta je to Komsic lose ucinio Hrvatima,osim sto je izabran na malo drugaciji nacin?

propustio je napraviti dobro što je po sebi loše. i nema tu diskusije.

tako se na račun hrvata jedna stranka (SDP BiH) drži u igri kao nekakav faktor. dakle, to mu je samo svrha, da progura alternativnu bošnjačku politiku.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 19:47 

Bobovac je napisao/la:

Pa eto to,izabran je na malo drugačiji način-negiranjem volje jednog konstitutivnog naroda BiH,nametanjem,preglasavanjem,preseravanjem i sl. sranjima koja se koriste kad jednih ima više nego drugih unutar jedne specifične državne zajednice poput BiH,a što stvara negativnu energiju kod Hrvata koja će se prije ili kasnije materijalizovati.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 19:55 

Mar-kan je napisao/la:

Pa eto to,izabran je na malo drugačiji način-negiranjem volje jednog konstitutivnog naroda BiH,nametanjem,preglasavanjem,preseravanjem i sl. sranjima koja se koriste kad jednih ima više nego drugih unutar jedne specifične državne zajednice poput BiH,a što stvara negativnu energiju kod Hrvata koja će se prije ili kasnije materijalizovati.

Nista to moj Mar-kane,psi laju karavane prolaze,meni samo zao sitne raje koja se pati i koja ne zna kako izgurati do kraja mjeseca...

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 19:58 

Nešto se zadnje vrijeme čuju glasovi protiv Lagumdžije, možda je Sejdi dopizdilo bit marioneta i Sejdo, ja bih na njegovom mjestu radije ciljao na premijersku poziciju, čime bi i Hrvati bili zadovoljniji nego da je njihov predstavnik u predsjedništvu, a čini se da je to Zlaja namjerio sebi, ako SDP pobijedi među Bošnjacima. Na prvim izborima su ga progurali u predsjedništvo baš iz razloga koje ste naveli, a na ovim zato da ne smeta big bossu.

Ne znam koliko je on spreman za to ali čini mi se da su drugi spremni, i da će ga pogurnut.

Hm, možda jedna kolumna: Komšu za premijera Federacije! Komšo možeš ti to!

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 20:07 

Mislim da je to predsjedništvo nepotrebna institucija. Pametnije bi bilo da se ukine i da sesredstva koja troše budu usmjerena na obrzaovanje, platiti strane prof-dr.soc povijesti i ekonomije da predaju na domaćim sveučilištima, kako bi razvijali zdravije i pametnije društvo.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 20:09 

Ma da, koji će nam vrag, nekog PR-a izabranog u saboru kao fikus prezidenta i dosta.

Ali eto, nije ta ideja baš prihvaćena ni ovdje baš, naprotiv.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 20:11 

Bobovac je napisao/la:

Pa eto, nije ni Sejdo Bajramović ništa loše učinio Kosovarima. Nije ni Radmanović, kao srpski član predsjedništva učinio ništa loše Hrvatima, vjerujem da je on za većinu hrvata u BiH čak i pozitivna osoba.
Komšić je učinio loše hrvatima prvo što nije učinio ništa dobro za hrvate. Npr. nije posjećivao povratničke obitelji po npr Derventi i ohrabrivao ljude na povratak, pomagao im i moralno i materijalno, kako je to činio njegov prethodnik Ivo Miro Jović.
Zahvaljujući Komšiću mnogi hrvati su ostali bez posla, mnoge pozicije koje su pripadale hrvatima u institucijama i službama na koje predsjedništvo ima utjecaj nisu njima pripale, počev od ureda samog člana predsjedništva, nekih zajedničkih službi, preko diplomatsko-konzularne mreže itd itd.
Članovi predsjedništva se državni reprezenti jedne države, susreću se sa drugima, iznose im svoje stavove i probleme i interese- Silajdžić muslimanske, Radmanović srpske a Komšić Silajdžićeve. Hrvati bez svoga člana predsjedništva gube važan instrument vlasti, poglavito u vanjskoj politici (mada je to dijelom kompenzirano sudjelovanjem dva HDZ u izvršnoj vlasti).
I tako dalje i tako dalje... sad da ne pišem do ujutro. Uglavnom, mi ćemo Komšića nekako preživjeti, ali pitanje je hoće li ga preživjeti BiH (velikim dijelom i njegovom krivnjom).

A što vi Bošnjaci dobijate masovnim glasovanjem za njega? Što vam je to on konkretno učinio osim što je kao i svaki lukavi političar srao kvake?

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 20:17 

Meni je fascinantana kolicina animoziteta prosjecnog BH Kroata prema Zeljku Komsicu,to vec granici sa bosnjackim sindromom zvanom Fikret Abdic...ja stvarno ne mogu da shvatim da ljudi mogu biti toliko blesavi i za svu svoju nesrecu ,neplaceni racun,iskljucenu struju,nezaposlenost ,erektilnu disfunkciju,nevjernost zene kriviti jednog Zeljka Komsica ili Fikreta Abdica...

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 20:22 

Ne, griješiš. Nije za nas Komšić glavni krivac za sve. On je samo jedna bezvrijedna sarajevska šupčina. Nije on u pitanju već oni koji stoje iza njega i guraju tu naivnu budaletinu da kupi glasove od još naivnijih budaletina.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 20:49 

Bobovac je napisao/la:
Ne, griješiš. Nije za nas Komšić glavni krivac za sve. On je samo jedna bezvrijedna sarajevska šupčina. Nije on u pitanju već oni koji stoje iza njega i guraju tu naivnu budaletinu da kupi glasove od još naivnijih budaletina.

Razocarao si me bobo, ko biva eto naivci glasaju samo za Zeljka...a on (bobo) inace Hrvatina s foruma (a rodom iz bosanskoga Bosanstva) veli nama ovdje NIKO OD HRVATA NIJE KRIV NIZASTA. :smajl006

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 20:56 

Bihac-Krajina je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Razocarao si me bobo, ko biva eto naivci glasaju samo za Zeljka...a on (bobo) inace Hrvatina s foruma (a rodom iz bosanskoga Bosanstva) veli nama ovdje NIKO OD HRVATA NIJE KRIV NIZASTA. :smajl006

De bolan poguraj u centrali Komšu za prajmmistra... :D

Ako Čova dođe, nestat će mirovine, pa će Zlatni ljihljani razvalit Rajvosa... :D

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2010, 21:43 

Bobovac je napisao/la:

Hajde bez preseravanja. Dakako da naivci glasuju za njega a također nisam rekao da ni neki drugi (hrvati) ne snose svoj dio odgovornosti za neke stvari.

Ne znam što ti to znači Hrvatina s foruma, ja mislim da postoje samo Hrvati i oni koji to nisu, ni manji ni veći, ni Hrvatine ni Hrvatinići.
A ta tvoja aluzija na neko bosansko bosanstvo... - Ja sam izvorni Bosanac iz samog središta, i zemljopisnih, i povijesnog, i kulturološkog itd, Bosne. Nema većeg bosanca od mene, stoljećima je moja loza prema samostanskim spisima živjela u okolici Kraljeve Sutjeske. Ja sam ono - prototip bosanca koji je toliko ponosan na svoju Bosnu i štuje njenu povijest toliko kako ti nikada nećeš moći, jer nemaš to u genima kao ja, jer je ne osjećaš kao ja, jer je ne ljubiš kao ja. Nemaš u sebi stoljeća čuvanja njene tradicije, kulture i povijesti. Mi smo jedini izvorni bosanci, vi to niste, vi ste povijesna krivotvorina, vi ste jedan genetski bućkuriš koji je stoljećima uništavao dušu bosne a mi smo je jedini čuvali, a sada iz politikantskih razloga predstavljate se kao neki ljubitelji, štovatelji Bosne.
Gdje ste bili 5 stoljeća?
Ja nisam nikakva forumska Hrvatina, kao ti kažeš, več običan Hrvat, ni manji ni veći nego oni u drugim hrvatskim zemljama, Dalmaciji, Srijemu, Istri, Hercegovini... i ljubav jednog Dalmatinca prema Dalmaciji ili Bosanca prema Bosni ni najmanje ne umanjuje njegovu ljubav prema Hrvatskoj, naprotiv, ta ljubav ga u nacionalnom smislu upotpunjuje i upravo i čini Hrvatom jer kao što je nečije Dalmatinstvo istovremeno i znak pripadnosti hrvatskoj naciji, tako je i sa Bosanstvom.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 04:25 

:palacgore1 bobovac.
ovako nesto se moze samo iz srca napisati..respekt :palacgore1

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 05:25 

Svaka cast bobovac sada si im odgovorio pa ako imaju u glavi nece se vise ni javit.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 07:33 

josi je napisao/la:
Svaka cast bobovac sada si im odgovorio pa ako imaju u glavi nece se vise ni javit.

ne javljaju se oni ni na šta što im nije paravo, pa bilo to pitanje ili komentar ili bilo što drugo.

@ Bobovac :palacgore1

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 07:51 

Žalosno i jadno po nas Hrvate je to što i predsjednik HDZ BH najjače stranke Hrvata u BH priznaje (tribina u Stocu) da će na izborima za hrvatskog člana pobijediti Željko Komšić. Pa tko ste Vi štovana "rajo" prema jednom mišljenju (stavu) HDZ, zašto se zamarati prepucavanjima, bolje bi bilo da ih "natjeramo" da predlože jednog kandidata, jer ni Borjana (ko je ta) ni ostali ne dobiše više od 15% glasova na slijedećim izborima.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 10:09 

Bobovac je napisao/la:

Hajde bez preseravanja. Dakako da naivci glasuju za njega a također nisam rekao da ni neki drugi (hrvati) ne snose svoj dio odgovornosti za neke stvari.

Ne znam što ti to znači Hrvatina s foruma, ja mislim da postoje samo Hrvati i oni koji to nisu, ni manji ni veći, ni Hrvatine ni Hrvatinići.
A ta tvoja aluzija na neko bosansko bosanstvo... - Ja sam izvorni Bosanac iz samog središta, i zemljopisnih, i povijesnog, i kulturološkog itd, Bosne. Nema većeg bosanca od mene, stoljećima je moja loza prema samostanskim spisima živjela u okolici Kraljeve Sutjeske. Ja sam ono - prototip bosanca koji je toliko ponosan na svoju Bosnu i štuje njenu povijest toliko kako ti nikada nećeš moći, jer nemaš to u genima kao ja, jer je ne osjećaš kao ja, jer je ne ljubiš kao ja. Nemaš u sebi stoljeća čuvanja njene tradicije, kulture i povijesti. Mi smo jedini izvorni bosanci, vi to niste, vi ste povijesna krivotvorina, vi ste jedan genetski bućkuriš koji je stoljećima uništavao dušu bosne a mi smo je jedini čuvali, a sada iz politikantskih razloga predstavljate se kao neki ljubitelji, štovatelji Bosne.
Gdje ste bili 5 stoljeća?
Ja nisam nikakva forumska Hrvatina, kao ti kažeš, več običan Hrvat, ni manji ni veći nego oni u drugim hrvatskim zemljama, Dalmaciji, Srijemu, Istri, Hercegovini... i ljubav jednog Dalmatinca prema Dalmaciji ili Bosanca prema Bosni ni najmanje ne umanjuje njegovu ljubav prema Hrvatskoj, naprotiv, ta ljubav ga u nacionalnom smislu upotpunjuje i upravo i čini Hrvatom jer kao što je nečije Dalmatinstvo istovremeno i znak pripadnosti hrvatskoj naciji, tako je i sa Bosanstvom.

i sta hoces sad stim da kazes? Da ja ne mogu biti Bosanac i da ne mogu vjerovati i voljeti Bosnu kao ti ili sta? Moj post se odnosio na "one druge" iz tvog teksta tj. shupcine iz teksta, ko biva naivci (sta bi tek rekao za Covine glasace)...itd. Druze nije ti fer igra...

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 10:31 

propjenio bihac.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 10:49 

Neretva73 je napisao/la:
propjenio bihac.

ja mislio da sam poturica :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 10:51 

Neretva73 je napisao/la:
propjenio bihac.

ja mislio da sam poturica :001_rolleyes

nisi, ti si nas, posto si babin..tj fikretov..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: